GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράνομη μετανάστευση – Δεν πάει άλλο. Θέλουμε λύσεις;...

Oι ατελέσφερες επιλογές υπουργών και η πρόταση του  Μ. Γιομπαζολιά Του Μίμη Ξενάριου Να ξεκαθαρίσω κάτι πριν πω την άποψη μου .. Είμαι κ...

Oι ατελέσφερες επιλογές υπουργών και η πρόταση του  Μ. Γιομπαζολιά

Του Μίμη Ξενάριου

Να ξεκαθαρίσω κάτι πριν πω την άποψη μου.. Είμαι κάτοικος Αγίου Παύλου. Εκεί μεγάλωσα, εκεί είναι η γειτονιά που ζω, δουλεύω, αναπνέω, ονειρεύομαι. Εκεί γεννήθηκα, εκεί θέλω να ζήσω. Είμαι δημοκράτης ανένταχτος, σκεφτόμενος, προβληματισμένος αλλά όχι προβληματικός. Και θα μιλήσω για την λαθρομετανάστευση που μετέτρεψε τα σπίτια μας και τις γειτονιές και τις καρδιές μας σε νεκροταφείο ψυχών και ονείρων.. Το χάλι της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας που πάνε μαζί, που όλοι βιώνουμε, όλοι το ξέρουμε και όλοι λέμε «δεν πάει άλλο».
Και η μόνη λύση που ακούσαμε για την αντιμετωπισή της ήταν οι «φράχτες» του κ. Παπουτσή και τα στρατόπεδα του κ. Χρυσοχοίδη. Λύσεις πανάκριβες, ανεδαφικές, αναποτελεσματικές. Που μεταθέτουν τη λύση του προβλήματος για κάποτε στο μέλλον, που προσβάλλουν την εικόνα της χώρας μας, που απλά θέλουν να μετακομίσουν το πρόβλημα από το κέντρο της Αθήνας κάπου αλλού, κάπου μακριά και βλέπουμε.
Η μεταναστευτική πολιτική μέχρι τώρα έχει αποτύχει, να λύσει το πρόβλημα. Απέναντι σε αυτές τις ατελέσφορες επιλογές, άκουσε με ενδιαφέρον πριν λίγες μέρες, την πρόταση – άποψη του πρώην (μπορεί να είναι και νυν, δεν ξέρω) δημοτικού συμβούλου Αθήνας δημοσιογράφου Μάκη Γιομπαζολιά:
Δημιουργία, με χρήματα της ΕΕ, μιας άνετης πόλης , με σπίτια, μαγαζιά και υπηρεσίες, σε ένα...
από τα νησιά μας. Όπου να φιλοξενούνται, άνετα και ανθρώπινα, οι παράνομα εισερχόμενοι στην χώρα μετανάστες, μέχρι να εξετασθούν επί τόπου οι περιπτώσεις τους, από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Και: ΕΙΤΕ να παίρνουν άδεια παραμονής και εργασίας ή πολιτικό άσυλο στην χώρα μας. ΕΙΤΕ να παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για άλλη χώρα, εάν αναθεωρηθεί η συνθήκη «Δουβλίνο 2». ΕΙΤΕ να επαναπροωθούνται στις χώρες προέλευσής τους. Πρόταση που περίπου ίδια είχε διατυπώσει και ο «Νιόνιος» της πρώτης νιότης μας. Ο Διονύσης ο Σαββόπουλος.
Αυτήν την πρόταση κάποιοι την διαστρέβλωσαν, ως τάχα πρόταση για ξερονήσια, εκτοπισμούς και ακροδεξιές θέσεις. Χωρίς βεβαίως να αντιπροτείνουν τίποτε συγκεκριμένο, για να αντιμετωπισθεί το λαθρομεταναστευτικό δράμα αλλά και μπάχαλο, στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Με την εγκληματικότητα συμμοριών, που κρύβονται μέσα στους ατυχείς οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες. Με το παραεμπόριο, την πορνεία, τα ναρκωτικά και άλλες ασχήμιες. Που επιτείνονται και από την παράνομη και άγνωστης ταυτότητας και διαμονής μετανάστευση και συνθλίβουν στα γρανάζια της γραφειοκτρατίας όσους κυνηγημένους πολιτικούς πρόσφυγες ζητούν καταφύγιο και ελπίδα.
Μου είναι αδιάφορη η τύχη της υποψηφιότητας του κ. Γιομπαζολιά. Την οποία μάλλον ενισχύουν παρά όσοι επιτίθενται εναντίον του, με δεδομένη την άθλια κατάσταση στην Αθήνα ΚΑΙ από την παράνομη μετανάστευση και τις επιπτώσεις της.
Αναρωτιέμαι όμως :
Έχουν να μας πουν κάτι για τις ορδές του παραεμπορίου, που «στρώνεται» καθημερινά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κόντρα στα φορολογούμενα νόμιμα μαγαζιά και, όταν ελέγχεται, καταφεύγει μέσα στα κτίρια της ΑΣΟΕΕ και της Νομικής ;
Έχουν να μας πουν κάτι, για τις «ουρές» των ατυχών μεταναστών, έξω από τα κτίρια των αρμόδιων για άδειες και άσυλο υπηρεσιών και το σχετικό οικονομικό αλισιβερίσι με τους λογής «μεσολαβητές» ;
Έχουν να μας πουν κάτι, για τις υπόγειες τρώγλες πολυκατοικιών σε περιοχές της πρωτεύουσας, όπου στοιβάζονται, με ευθύνες και ημεδαπών ιδιοκτητών, αυτοί οι ατυχείς αλλοδαποί συνάνθρωποι, με των οποίων την άγνωστη ταυτότητα και διαμονή όμως δρουν, έξω από τις τρώγλες, ποικίλες εγκληματικές συμμορίες ;
Ζουν στην Αθήνα; Ενδιαφέρονται για τις γειτονιές της; Ζουν τον φόβο των κατοίκων και την αγωνία των εμπόρων; Πέρασαν από τις παιδικές χαρές που μετατράπηκαν σε υπαίθρια ξενοδοχεία; Άκουσαν για τα σχολεία που η ελληνική γλώσσα κατάντησε μειονοτική; Ρώτησαν τους νόμιμα διαμένοντες μετανάστες που υφίστανται τους εκφοβισμούς των ομοεθνών τους συμμοριών; Τελικά περπάτησαν στην Αθήνας μας;
Θέλουν λύσεις; Γιατί δεν πάει άλλο..

13 σχόλια

  1. πηξαμε στα πασοκολαμογια και στους γλυφτες..
    κουβελη μας προδωσες..
    αν μπεις στη βουλη θαυμα θα ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πηξαμε στα πασοκολαμογια και στους γλυφτες..
    κουβελη μας προδωσες..
    αν μπεις στη βουλη θαυμα θα ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πηξαμε στα πασοκολαμογια και στους γλυφτες..
    κουβελη μας προδωσες..
    αν μπεις στη βουλη θαυμα θα ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΚΆΣΕ ΚΑΙ ΕΣΎ ΟΜΝΎΕΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑΑΑΑΑΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΛΕΤΕ ..ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιαμποζολιά: ΣΚΑΣΜΟΣ και στη ΓΩΝΙΑ γρήγορα, μαζύ με τους υπόλοιπους πρασινορουφιάνους. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για την Ελλάδα... ΣΚΑTΟΓΛΕΙΦΤΕΣ του σκατόλακκα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΛΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΥΡΚΙΛΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΝ!
    ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΥΠΟΥ "ΠΑΣΟΚ", ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 81 ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΕΓΩ ΛΕΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΨΗΦΟ ΜΕ ΔΙΕΥΡΟ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ 4 ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΛΑΟ!
    ΜΑΖΕΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΒΙΖΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΗΛΘΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ!!!

    Χωρίς να ρωτήσουν τις διοικήσεις τους κι ενώ ήταν θέμα ωρών το κούρεμα των ομολόγων αγόρασαν ομόλογα από ιδιώτες φιλαράκια τους στο 100% της ονομαστικής τους αξίας με τις καταθέσεις των ταμείων και στη συνέχεια τα κούρεψαν. Δε φτάνει που θα τους κούρευαν τα ομόλογα που ήδη είχαν αλλά έκαναν και τις καταθέσεις τους ομόλογα για να τα κουρέψουν κι αυτά.

    ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕ ΕΧΕΙ ΦΡΜΑΚΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξἐχασε την πολυτελἠ ἐπαυλη του στην Ραφἠνα. Ἐχει καταφὐγιο, αλλοἰμονο σε αυτοὐς δεν διαθἐτουν μἐρος για να κρυφτοὐν απὀ τους εγκληματἰες λἀθρο.Ἀλλωστε στο EXTRA 3(Κουρἠς-Βρυὠνης)ὀντας διευθυντἠς ειδἠσεων κατ'επανἀληψιν ἐχει εκφραστεἰ υπερ των «κακὀμοιρων» λαθρεποἰκων, με τους οποἰους οφεἰλουμε να μοιραστοὐμε τη Πατρἰδα μας, σὐμφωνα με τα νεοταξἰτικα σχἐδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΧΙΣΑΜΕ ; ......ΜΠΑαααα

    Ο ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΣ
    ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΟΓΛΑΝΑ-ΛΕΡΟΣ
    ήταν πάντα εδω
    Με τον νόμο αθώωσης των Λαμογιών του πα$$οκ.

    απλώς τώρα τελευταία..
    με τα 2 ευρα γέρων με Αλτσχάϊμερ
    και μαϊμου ψηφοφόρων φάντασμα
    έγινε και
    ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ ΠΑ$$ΟΚ.


    >>>>>>>>> απο χθες
    Η Ελλάδα απογειώθηκε
    μετά από μόλις 1 βδομάδα Μπένυ!!
    Προχωράμε 1 ώρα στο μέλλον!!!
    και 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ..ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ >>>>>>>>>>>>>>


    ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ τερατώδους..ΦΩΦΩΣ
    ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;
    _____________________________________
    ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ...(3,1 ). ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ...!!!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!!

    Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν.

    Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
    Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

    Έτσι η κατάχρηση των ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΜΕΝΩΝ δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!

    Τα ακούτε ;;

    Πλημμέλημα η κατάχρηση των ..(3,1 Δις Ευρώ)..!!

    Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!!

    Όταν βλέπω αυτή την "γυναίκα"-σίχαμα θυμάμαι...
    AΠΕΙΡΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    απο το Κτηματολόγιο

    ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΙΠΛΑ
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...
    - ΕΣΕΙΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παραμονή για άδεια εργασίας.........που θα δουλέψουν κύριε Γιαμπαζολιά; Έχετε ακουστά πόσοι εκατομμύρια Έλληνες άνεργοι υπάρχουν; Πότε θα σταματήσει η παπαρολογία επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τα λεφτα της να φτιαξουμε ενα θερετρο για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΜΙΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ και ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ να πηγαινουν να μενουν λιγες εβδομαδες ΔΩΡΕΑΝ και να ΞΕΧΝΑΝΕ την ΜΑΥΡΗ τους πραγματικοτητα!
    Για τους ξενους, τι τα εχουμε τα συνορα, οταν τους ΑΦΗΝΟΥΜΕ ενεξελεγκτους να μπαινουν;
    Να πανε στα σπιτια τους οι συνοριακοι φρουροι και ολοι να μπαινοβγαινουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ, χωρις διαβατηρια, χωρις ελεγχους!
    Σε καθς χωρο υπαρχει χωρος για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, π.χ. στα λεωφορεια γραφουν 40 καθημενοι 5ο ορθιοι, δεν γινεται να μπουν 250!
    ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ κυριε γιομπαζολια!
    ΓΙΑΤΙ λοιπόν στην Ελλαδα των 10 εκατομμυριων να μπορουν να μπαινουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ απο οσοι στην -π,χ.- Γερμανια των 80 εκατομμυριων;
    Ειμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ;
    Να διανεμονται ισοτιμα στις υπολοιπες χωρες της ΕΕ, ειναι το δικαιοτερο.
    Συμφωνα με τον πληθυσμο τους.
    π.χ. 1000000 εισεργομενοι, το 5% (50.000) Ελλαδα,
    το 20% (200.000) Γερμανια - Ιταλια, το 12% (120.000) σπανια- Πορτογαλια κ.ο.κ.

    ΔΕΝ συμφωνουν οι εταιροι;
    ΜΗ σωσουν
    Τοπτε εξω ΟΛΟΙ απο εδω!
    Απλα θεματα/

    Ελληνες ζητουνται
    τιποτα αλλο...


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πιό ανόητη πρόταση που άκουσα !!.Φαντάσου να τους πηγαίνουμε στα νησιά, να φτιάξουμε και πολεις !!! και μετά οι Τούρκοι να..κάνουν περίπατο θεωρώντας ΔΙΚΕΣ τους περιοχές τα εν λόγω νησιά, μια και οι περισσότεροι που έρχονται, είναι μούφα κακόμοιροι και πένιτες.
    ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ είναι. Γιατί κανενας φτωχός δεν βρίσκει τόσα χρήματα που υποτίθεται ότι δίνει στούς διακινητές. Αν τα είχε, στην χώρα του, θα του έφταναν να περνάει καλά.
    Για να γλυτώσουμε, λοιπόν, από τους λαθροέποικους, τους τυχοδιώκτες και εγκληματίες που λειμένονται την χώρα μας και εδώ και 15 χρόνια κατατρώνε την οικονομία μας,{ επιδόματα χωρίς να έχουν πληρώσει μία, δωρεάν περίθαλψη για aids κ.λ.π. με πανάκριβα φάρμακα κ.α.}η λύση είναι να φυλάει ο στρατός τα σύνορα οπως παλιά, και επαναπροώθηση των υπολοίπων στις πατρίδες τους με ταχύτατους ρυθμούς.
    Ολα τα άλλα είνα άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε.
    Αλλωστε σιγα-σιγά το ίδιο ζητούν και η Γερμανία και η Αυστρία από εμάς. Να πάψουμε να είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Τί άλλο σημαίνει το " προσέχετε τα σύνορα σας" που απευθύνουν συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση