GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδικάστηκε και πήγε φυλακή ο Αμερικανός ...Λαυρεντιάδης!

Ο Άλεν Στάνφορντ , ο πρώην δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης από το Τέξας, καταδικάστηκε και πήγε φυλακή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, προχ...

Ο Άλεν Στάνφορντ, ο πρώην δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης από το Τέξας, καταδικάστηκε και πήγε φυλακή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, προχθές Τρίτη, επειδή έκλεψε καταθέσεις πελατών της τράπεζας αξίας 7 δισ δολλαρίων, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό για το οποίο κατηγορείται στην Ελλάδα (αλλά χωρίς μέχρι τώρα να έχει πρόβλημα) ο Λ. Λαυρεντιάδης.
Αυτά τα χρήματα ο Στάνφορντ τα ξόδεψε σε γιοτ, αγορές ακινήτων και... χορηγία σε διεθνές τουρνουά κρίκετ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον τραπεζίτη για απάτη και για παρεμπόδιση του έργου της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς. χορηγία σε διεθνές τουρνουά κρίκετ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον τραπεζίτη για απάτη και για παρεμπόδιση του έργου της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς. Για χιλάδες καταθέτες της τράπεζας αυτή η απόφαση είναι μία δικαίωση. Το 2008 ο Άλλεν Στάνφορντ είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού Forbes για τους πλουσιότερους Αμερικανούς.
Ωστόσο, κριτική ασκείται κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διότι καθυστέρησε να ερευνήσει την υπόθεση.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Στάνφορντ παραπλάνησε τους επενδυτές και δωροδόκησε μέσω τραπεζικών λογαριασμών ελεγκτές που εξέταζαν την σχετική υπόθεση.

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση