GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία: Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και κατάχρησης εξουσίας στον στρατό...

Υπηρετώ στην ακριτική Σάμο στην μονάδα του μηχανικού και για αυτά που συμβαίνουν εδώ ο χαρακτηρισμός " απαράδεκτη " είναι πολύ λ...

Υπηρετώ στην ακριτική Σάμο στην μονάδα του μηχανικού και για αυτά που συμβαίνουν εδώ ο χαρακτηρισμός "απαράδεκτη" είναι πολύ λίγος για να τα περιγράψει την υπάρχουσα κατάσταση. Στην μονάδα μας κυριαρχεί το πνεύμα του εκφοβισμού και της κακοδιαχείρισης.
Καταρχήν η διοίκηση της μονάδας απαιτεί να υπερβάλουμε τους εαυτούς μας και χωρίς να μας προσφέρει τα αναγκαία που προβλέπει το στρατιωτικό καταστατικό για την άσκηση των καθηκόντων μας καλεί να φέρουμε εις πέρας διαταγές οι οποίες είναι συνώνυμες της κατάχρησης της εξουσίας και να τις εκτελέσουμε κάτω από...
αντίξοες συνθήκες χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για το στρατιωτικό προσωπικό. Έτσι η σωματική μας ακεραιότητα και υγεία τίθενται σε άμεσο κίνδυνο. Χωρίς να εισέλθω σε λεπτομέρειες οι εργασίες που ανατίθενται στην μονάδα δεν προβλέπονται για το επίπεδό της παρόλα αυτά εκτελούνται υπό τον φόβο της διοικήσεως.
Πέρα από αυτό δεν υπάρχει σωστή μεταχείριση των στρατιωτών όσον αφορά την κατανομή των υπηρεσιών στους στρατιώτες. Αντίθετα για αδιευκρίνιστους λόγους κάποιοι φαντάροι απαλλάσσονται από τα καθήκοντα τους (σκοπιές ,καθαρισμός δημοσίου χώρου) σε σχέση με κάποιους άλλους που τα εκτελούν περισσότερες από το προβλεπόμενο φορές .Κάτω από αυτές τις συνθήκες πολύ στρατιώτες έκαναν παράπονα ότι καταπιέζονται ψυχολογικά. Εμείς ενημερώσαμε για την παρούσα κατάσταση την ΟΨΜ της ταξιαρχίας αλλά παρόλα αυτά οι ενεργείας μας δεν είχανε καμία απήχηση.
Ας περάσουμε στο κομμάτι της διαχείρισης των οικονομικών πόρων της μονάδας όπου και εδώ σημειώνονται σημαντικές ατασθαλίες .Το τελευταίο εξάμηνο στην μονάδα όλα τα οχήματα παρουσιάζουν σοβαρότατες βλάβες. Πιο συγκεκριμένα χωματουργικό όχημα (νταλίκα) το οποίο έχει υποστεί βαρύτατη μηχανική βλάβη και αντί να ακολουθηθεί η πρέπουσα διαδικασία που αφορά την προώθηση του σε εργοστάσιο του Στρατού εντούτοις προτιμήθηκε από την διοίκηση η ανάθεση της επισκευής του σε τοπικό συνεργείο της Σάμου. Έτσι προτίμησαν να υποστηρίξουν την τοπική κοινωνία της Σάμου ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά κονδύλια για την επισκευή αυτού του οχήματος. Το μεμπτό της όλης υπόθεση όμως δεν είναι μόνο ότι έγινε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος αλλά ότι επίσης δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή η σωστή επισκευή της νταλίκας. Διότι κανένα τοπικό συνεργείο δεν τηρεί τις προδιαγραφές της ΕΛΒΟ όπου θα έπρεπε να αποσταλεί ως εκ τούτο το όχημα να παρουσιάζει επανειλημμένα ακινητοποίηση και αδυναμία λειτουργίας .
Και ενώ το ελληνικό κράτος προσπαθεί να ξεφύγει από αυτήν την οικονομική κρίση μαζεύοντας του απαραίτητους δασμούς από την απόδοση του ΦΠΑ στην αγοραπωλησία των προϊόντων στην μονάδα ακολουθείται άλλη πολιτική. Πιο συγκεκριμένα λειτουργεί στην μονάδα παράνομο κιλικίο το οποίο με την μέθοδο της εκφόβησης η διοίκηση, μας παροτρύνει να το προτιμήσουμε σε σχέση με το μεγάλο κιλικίο του στρατοπέδου το οποίο είναι καθόλα νόμιμο και κόβει κανονικά αποδείξεις με κάθε πώληση προϊόντος .Αντίθετα το κιλικίο της μονάδας το όποιο μας γίνεται σύσταση να το προτιμήσουμε με αθέμιτα μέσα δεν ακολουθεί τους προβλεπόμενους από τις διατάξεις του νόμου κανόνες με αποτέλεσμα να μην κόβει αποδείξεις και το κράτος να ζημιώνεται σε μεγάλο βαθμό από την μη καταβολή του ΦΠΑ.
Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης όταν γίνεται τεράστια προσπάθεια για ανάκαμψη δεν μπορούμε να εποφθαλμιούμε μπροστά σε τόσα μεγάλα προβλήματα. Εγώ καταγγέλλω δημόσια τα όσα περιέγραψα παραπάνω για να γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια και από εκεί και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
 

5 σχόλια

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΑΥΤΟΣ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΑ
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΙ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ
    ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ.ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΟΥΚ,ΔΜΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO KEΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΕΝΙΟ ΣΚΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ
    ΕΧΘΡΟΥΣ .ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΑΛΟΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΝΑ ΠΩ ΑΙ ΓΑΜΗ ΣΟΥ ΚΑΘΙΚΙ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ Η ΚΟΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοκ προκαλλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαη των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ερωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «...σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα».

    Όταν ακόμη σήμερα υπάρχουν άνθρωποι (και είναι αρκετοί) που ελπίζουν σε Σαμαράδες, Βενιζέλους και λοιπούς ομοίους τους, πράγματι χρειάζεται ένας Τόμσεν για να μας εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο, μπας και καταλάβουμε. Μεγαλύτερος είναι ο εχθρός εντός παρά εκτός.

    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ:
    "Ναι, σε όλα."

    Θα πληρώσετε το κακό που κάνατε στην Ελλάδα... και δεν χωράτε όλοι στο ελικόπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ti perimenete re... apo agrammatoys kai gyftoys kwlokarabanades? H xeiroterh morfh dhmosiwn ypallhlwn einai ayta ta moynakia poy apo ta 18 ta ta'i'zoyme gia na ka8ontai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση