GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα που οι μάσκες έχουν πέσει...

Γράφει ο Nicolas Tz Τις προηγούμενες ημέρες όλοι μας γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς υποκρισίας και θράσσους μαζί. Οι προδότες του λαού,...

Γράφει ο Nicolas Tz

Τις προηγούμενες ημέρες όλοι μας γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς υποκρισίας και θράσσους μαζί. Οι προδότες του λαού, οι δολοφόνοι του λαού άρχισαν να επιστρατεύουν τα προεκλογικά τους επιτελεία,άρχισαν να επιστρατεύουν την προπαγάνδα αλλά και τις απειλές για τις επερχόμενες κομματικές συγκεντρώσεις. Με περισσό θράσσος μιλάνε για εκλογικές νίκες και ταυτόχρονα καταθέτουν (ν)τροπολογίες για...
 την διάσωση των κομμάτων τους από τα δάνεια. Όλα αυτά την ώρα που εγώ και εσύ έχουμε γονατίσει στον βωμό μιας πολιτικής εχθρικής προς τον κάθε πολίτη. Αυτήν την στιγμή που η απόγνωση έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, τώρα που οι μάσκες έχουν πέσει και το πρόσωπο των δολοφώνων είναι πεντακάθαρο,τώρα ξαναβγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις συνεντεύξεις τύπου και ζητούν εκλογικές νίκες.
Την προηγούμενη εβδομάδα παίχτηκε ένα ντοκυμαντέρ στην δημόσια τηλεόραση από την αντίπερα όχθη. Εκεί όπου ο λαός έκανε πρώτα την αυτοκριτική του και μετά έδωσε μια ηχηρή σφαλιάρα στο συνδικάτο των ευρωδολοφόνων, εκεί όπου ο λαός έτυχε να έχει έναν πολιτικό άνδρα με καρδιά με υπευθυνότητα με συνήδειση. Μιλώ για το ντοκυμαντέςρ. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος με το ντοκυμαντέρ του «Μαθήματα απο τους Βίκινγκς» έδειξε έναν άλλο διαφορετικό δρόμο. Όχι δεν κάνω διαφήμιση σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό,δεν κάνω διαφήμιση σε κανέναν δημοσιογράφο. Ο κύριος Αυγερόπουλος έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι συνάδελφοί του. Να ψάξει τον άλλο δρόμο,να ψάξει την αλήθεια,να καταθέσει άλλα ήθη και άλλους ανθρώπους,να προβάλλει ότι δεν πρόβαλαν τα τηλεοπτικά κανάλια της προδωσίας και της προπαγάνδας.
Στην Ισλανδία λοιπόν ο λαός ανέλαβε ένα εγχείρημα που εδώ στην Ελλάδα θα ήταν εντελώς αδιανόητο, γιατί εδώ πιστεύουμε πως εμείς ως λαός είμαστε ανίκανοι και ανεύθυνοι να το κάνουμε,γιατί πιστεύουμε πως αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο οι «άξιοι εκπρόσωποι» του κυνοβουλίου μας, αυτοί δηλαδή που μας δολοφόνησαν ως λαό και ως πατρίδα. Οι Ισλανδοί λοιπόν έβαλαν ένα ένα τα άρθρα του νέου συντάγματος που ήθελαν να φτιάξουν στο διαδίκτυο και με σχόλια των πολιτών τα διόρθωσαν ώστε το νέο σύνταγμα να είναι δίκαιο και να έχει λαϊκό έρεισμα. Κάτι τέτοιο για την πατρίδα μας μου φαντάζει αδύνατο γιατί πολλοί πολίτες στα σχόλια θα έγραφαν αερολογίες,γιατί θα το παίρναμε και αυτό ως αστείο όπως τόσα άλλα,γιατί αν τα παίρναμε στα σοβαρά δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Ναι, το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι ακόμα δεν έχουμε κάτσει ακόμα να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Πως συμπεριφερόμαστε στις εκλογές,πως συμπεριφερόμαστε όταν μας έδιναν την ευκαιρία να αποφασίσουμε. Όχι δεν αρκεί να διώξουμε από την εξουσία αυτους που μας έφτασαν εδώ.Δεν μας έφτασαν μόνοι τους εδώ, είμαστε συνεργοί τους.
Ο δικομματισμός έπαιρνε το 85% του συνολικού εκλογικού σώματος.Θα μου πεις δεν ήξερες, τώρα τα κατάλαβες. Όχι δεν τα έμαθες τώρα. Σκάνδαλα επί σκανδάλων,προδωσίες, πως γίνεται να τις ξεχνάς μέσα σε τέσσερα χρόνια και να πηγαίνεις στην κάλπη και να δίνεις την ψήφο εμπιστοσύνης σου σε αυτόν που αύριο θα αποφασίσει για τις τύχες του λαού,σε αυτόν που θα αποφασίσει για το πως θα ζεις από εδώ και πέρα; Αυτός που έφερε το παιδί σου από την παραμεθώριο στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την θητεία του ψήφισε όλα τα νομοσχέδια που εσένα τώρα δολοφονούν.Αυτός που έβαλε τον αδερφό σου στο δημόσιο υπέγραψε τις δανειακές συμβάσεις και αγκαλιά με την τρόϊκα τώρα σε μετατρέπουν σε σκλάβο. Πέρασαν τόσοι και τόσοι δικτάτορες, τόσοι λαϊκιστές, τόσοι ψεύτες αλλά μυαλό δεν έβαλες συμπατριώτη μου.
Βλέποντας το ντοκυμαντέρ μου ήρθε μια ιδέα που αν την πάρουμε στα σοβαρά μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κίνηση μακριά από τους επαγγελματίες πολιτικούς και να δώσουμε και εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες ένα χαστούκι σε αυτούς που γεμάτοι θράσσος ζητούν τώρα την ψήφο μας, σε αυτούς που μας έχουν για άβουλα όντα,σε αυτούς που μας αντιμετωπίζουν σαν κοπάδι με ζώα. Μπορούμε με την βοήθεια ενός μεγάλου site ή φόρουμ να θέσουμε αρχές ενός πολιτικού σχηματισμού με ευρεία λαϊκή βάση αφού εμείς θα έχουμε καθορίσει τις αρχές του και την δράση του. Αρχές όμως μακριά απο αυτές των κομμάτων που μας έφεραν εδώ και που θα μπορούν να μας βγάλουν από την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Χωρίς να αφήσουμε κανέναν συνδικαλιστή ή πολιτικό να αναμειχθεί σε αυτό,μια κίνηση που θα γίνει καθαρά από τον λαό για τον λαό.Αναμένω την βοήθεια των διαχειριστών των site όπως και την σοβαρότητα των συμπολιτών.Δεν υπάρχει καιρός για πανηγυράκια και αερολογίες. Οι εκλογές που έρχονται είναι μια ευκαιρία να διορθώσουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος, είναι μια ευκαιρία για την ανάσταση και ανάταση της Ελληνικής κοινωνίας.Όλα αυτά πριν την τροποποίηση του Συντάγματος που ζήτησαν οι ευρωπαίοι για να κατοχυρώσουν αυτό το αισχρό και ανύρπακτο χρέος. Ας φερθούμε για πρώτη φορά υπεύθυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση