GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα δηλωμένα και τα αδήλωτα…

Από το  contemporaryjournalism.gr Πάνε δεκαπέντε μέρες τώρα που η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την εξαγωγή χρημάτων από πολιτικ...


Πάνε δεκαπέντε μέρες τώρα που η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την εξαγωγή χρημάτων από πολιτικούς ή συγγενείς πολιτικών σε τράπεζες του εξωτερικού. Και οι φήμες περί της φυγής των βουλευτικών κεφαλαίων είναι περισσότερες από την καταμέτρηση των κεφαλών που απαρτίζουν την ελληνική βουλή. Η εμπειρία διδάσκει ότι...
όσο δεν θα ανακαλύπτονται «φρέσκιες» ειδήσεις που θα «συγκινήσουν» ή θα καλλιεργήσουν έτι μάλλον τα δυσάρεστα νέα της καθημερινής μας πραγματικότητα ή θα εξακολουθήσουν να τρέφουν θηριωδώς την έμφυτη καχυποψία των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος, το μέγα ζήτημα «της εξαγωγής» των κερδών εκ της βουλευτικής αποζημείωσης και «άλλων τινών» θα υπερασπίζεται σθεναρά την πρωτοκαθεδρία του στην καθημερινή ειδησεογραφική ατζέντα των τηλεοπτικών , κυρίως, ειδήσεων.
Αλλά το ζήτημα έχει λάβει τέτοια έκταση εξαιτίας τριών αναμφισβήτητων παραγόντων: Ότι οι Πολίτες θεωρούν πώς το πολιτικό σύστημα είναι κυριολεκτικά σάπιο και πώς η ενασχόληση πολλών με την πολιτική «αποδίδει καρπούς» που μεταφράζονται σε παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Ότι οι πολιτικοί εμφανίζονται ότι διαχωρίζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα από εκείνα τα οποία υπερασπίζονται εντός του κοινοβουλίου, όπου «σωτηρία της Ελλάδας» δεν συμπίπτει κατ ανάγκη και με τη «σωτηρία» των κεκτημένων τους. Ότι υπάρχει μέγα χάος ανάμεσα στην ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουν οι Πολίτες και σε εκείνη των πολιτικών που ζουν στην «κοσμάρα» τους, κατά την λαϊκή έκφραση.
Ετσι, η «είδηση» περί του βουλευτή που καθ’ οδόν μετεβλήθη σε σύζυγο βουλευτού που εξήγαγε ένα εκατομμύριο ευρώ/δολλάρια «κούμπωσε» με τις προκαταλήψεις που έχουν αναφυεί στην ήδη δύσκολη συμπόρευση Πολιτών-πολιτικού συστήματος. Και η φωνή της λογικής που έλεγε ότι «αν τα χρήματα αυτά είχαν αποκτηθεί κατά νόμιμο τρόπο, είχαν δηλωθεί καθώς ο νόμος ορίζει και είχαν φορολογηθεί» δεν είχαν εμπόδιο για να πάρουν την άγουσα για το ασφαλές βρετανικό τραπεζικό σύστημα, πλήν του ηθικού κωλύματος, δεν εισακούεται.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα: Είτε έχει αποκτηθεί μία περιουσία κατά νόμιμο τρόπο και είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, είτε δίνεται ένας υψηλός μισθός ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, κατά την κρίση της επιχείρησης, είτε κάποιος κινείται με αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού, γίνεται στόχος σχολίων ή και προπηλακισμών και λεκτικής βίας από μια λαϊκίστικη αντίληψη που συμπυκνούται στο ρήμα «τα άρπαξε». Απέχει, δυστυχώς, μόλις ελάχιστα βήματα από ένα «κυνήγι μαγισσών» το οποίο μπορεί να εκτροχιάσει το όχημα της κοινωνίας και να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις. Γι αυτό είναι ανάγκη να χαμηλώσουν οι τόνοι από τα ΜΜΕ αλλά και να αναλάβει ανεπηρέαστη η Βουλή, με την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να ξεκαθαρίσει τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με λογαριασμούς, με έσοδα, με εξυπηρετήσεις, με επαγγελματικές σχέσεις βουλευτών. Οσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα. Κι εν τω μεταξύ ας χαμηλώσουν τον τόνο της φωνής τους και οι βουλευτές, γιατί «η μπάλα τους παίρνει όλους», ενώ η σιωπή είναι η σοφότερη επιλογή. Ποτέ δεν ξέρεις ένας ενδελεχής έλεγχος τι μπορεί να φέρει στο φως…Τα δηλωμένα και τα αδήλωτα!

Α.Π.

7 σχόλια

  1. το αληθωρο γερομπισμπικι και η αποτυχημενη δημαρχεσα ας κυκλοφορησουν στην πατησιων και μετα ας προσπαθησουν να μας κοροιδεψουν.μενετε ολο και πιο μονοι εσεις οι 300 και η τιμωρια σας θα ειναι ανελεητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλι σε εμας. Αυτοι με ενα εκτομμυριακι στην ακρη δεν εχουν αναγκη. Ο κοσμος που πειναει ειναι το προβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι φάγατε, φάγατε.
    Ότι κλέψατε, κλέψατε.
    Ότι αρπάξατε, αρπάξατε.

    Η τιμωρία σας θα είναι παραδειγματική, όχι μόνο για τις επόμενες γενεές Ελλήνων, αλλά και για όλη την Ανθρωπότητα.

    Εστι δίκης οφθαλμός ως τα πανθ ορά.
    O Θεός αργεί αλλά δεν λησμονεί… Και ο Λαός το ίδιο…

    Υ.Γ. ( Ντόρα όταν παντρεύτηκες τον Ισι-Δώρα πόσα πλοία είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του )

    Εγώ ξέρω ότι όταν ο λεγάμενος μεσήλικας πρό του γαμού σου, ψωλό – αρμένιζε στην Νέα Σμύρνη , είχε δε δούναι και λαβείν με κάτι μαούνες βήτα διαλογής.

    Μόλις ο γεροντό-επιβήτορας σε γνώρισε και σε παντρεύτηκε, ξαφνικά άρχισε να έχει δούναι και λαβείν με φρεγάτες περιωπής και αγοραπωλησίες πολλών –πολλών εκατομμυρίων δραχμών και τωρα Ευρώ- δολαρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ι Κ Α ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ KAI ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

    ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ KATA 50% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mετά την χρυσοφόρα απολαβή (για κάθε εμπλεκόμενο) στην διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, της Κουμπάρας Γιάννας και της Ντόρας, ο σύζυγος Ισίδωρος οσμίστηκε να ρέει το χρήμα ανεξέλεγκτα. Αμέσως ο επιβητωρ όρμησε να αρπάξει την προεδρία της Ε.Ο.Α. (που είχε πολλά νταραβέρια προσφορές και απολαβές απο την SIEMENS) και την διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων.

    O ΙΣΙ-ΔΩΡΑΣ να είναι ευτυχής που ο Θεός του στείλε τα Δώρα και ο Μητσοτάκης την Θεό-Δώρα!

    ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ¨???.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;

    ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΥΡΙΟ;

    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟ 2010 ΜΕ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΛΟΙΟ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕΡΕΣ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ...

    ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ,ΠΑΙΔΙΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ....
    ΟΧΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφήστε ρε παιδιά την Ντόρα ήσυχη είναι έμπειρη πολιτικός δεν φταίει αυτή, αλλά αυτοί που κυβέρνησαν αυτή την χώρα 37 χρόνια τώρα... Είδατε κανένα έστω από το σόϊ της να είναι πολιτικός στα τελευταίε 50 χρόνια;

    εεε και; που παραδρομής δεν δήλωσε ο άντρα της ένα εκατομμυριάκι θα το κάνουμε θέμα!!!

    ΣΤΑ ΌΠΛΑ( ΜΑΛΑΚΕΣ)ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΌΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΟΓΊΑ ΠΕΡΙΣΣΕΎΟΥΝ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση