GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δει δη χρημάτων(;)

Του Θανάση Νικολαΐδη ΑΛΛΑ προβλήματα (της Παιδείας) περιμέναμε, άλλα μας προέκυψαν. Μετά τον νόμο που καθυστέρησε για δεκαετίες, ήρθε η ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΛΛΑ προβλήματα (της Παιδείας) περιμέναμε, άλλα μας προέκυψαν. Μετά τον νόμο που καθυστέρησε για δεκαετίες, ήρθε η ώρα των…χρημάτων. Κι αν ο νέος Υπουργός ισχυρίζεται πως «ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι» (τον νόμον), το πρόβλημα παραμένει και απειλούνται καταστάσεις και μελλούμενα από εκείνα τα γνωστά των «επαναστατημένων νιάτων».
ΚΑΙ, βέβαια, δεν βιώνουμε καταστάσεις που «επιβάλλονται» ξεσηκωμοί, ωστόσο, τους περιμένουμε. Από μεγάλη μερίδα...
 φοιτητόκοσμου-προέκταση της κοινωνίας-που δεν έμαθε να πειθαρχεί. Γιατί; Γιατί είναι, από χρόνια ο κομματισμός «δευτέρα φύσις» του σπουδαστή και τα κόμματα έμπασαν τον φοιτητή στα δικά τους. Του μετέδωσαν τον…καημό τους, τον έχρισαν αρωγό για τον δικό τους «αγώνα», για να τον αφομοιώσει το «σύστημα». Κι έγιναν τα πανεπιστήμια προθάλαμος της πολιτικής. Ένα μεγάλο «οίκημα» με διαμερίσματα καθένα με το ταμπελάκι του στην πόρτα κι όποιος προλάβει. Κόμμα και πολιτικός, και με τον φοιτητής/φοιτήτρια ψευδοήρωα, σε καιρό «ειρήνης».
ΜΕ την εγγραφή του ο φοιτητής, γράφονταν και στο κόμμα. Κι αν ήθελε να στρωθεί στο διάβασμα, απ’ την πρώτη μέρα και, μελετώντας να αποτοξινωθεί απ’ τα αποστηθισμένα της λυκειακής του «μόρφωσης», δεν ήταν κατορθωτό. Του την έπεφταν παλιοί, έμπειροι και περπατημένοι, τον έσερναν στη μεγάλη αίθουσα με τα κομματικά τους τραπεζάκια σε παράταξη και με την εγγραφή του δεδομένη. Με τη φοιτήτρια στο διπλανό τραπέζι σταυροπόδι και τον «αγωνιστή» συνάδελφο προστάτη, αρωγό και διαφωτιστή.
ΗΡΘΕ το πλήρωμα του χρόνου για καταργήσεις και προσαρμογές, ψηφίστηκε ο νόμος για το άσυλο και τους «αιώνιους», περιορίστηκε ο ρόλος των κομμάτων για την επιλογή πρυτάνεων κ.ά που δεν έχουν σχέση άμεση με χρήμα. Κι εμείς που περιμέναμε…τριτοβάθμια τάξη και πειθαρχία χαμογελάσαμε στην προοπτική. Μπήκαν σε μια σειρά τα πράγματα, συλλογιστήκαμε, υπάρχουν(;) πράγματα άσχετα με το χρήμα. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, προέκυψε το πρόβλημα (χρημάτων), για να γίνει ποσοτικό το ποιοτικό. «Δει δη χρημάτων», αλλιώς περίμενε…πανεπιστημιακά δεινά και ξεσηκωμούς. Με το οικονομικό να λειτουργεί ως εφαλτήριο για κάποιους πρυτάνεις που ήθελαν τον νόμο στα μέτρα τους.
ΚΑΙ, βέβαια, έχει την (πρακτική) λογική του ο κ. Μπαμπινιώτης επιμένοντας στην (οικονομική) τακτική του παρελθόντος. Ωστόσο, μην ανάγουμε στο οικονομικό τα προβλήματα της Εκπαίδευσης. Δεν κλείνουν τα πανεπιστήμια, όταν δεν υπάρχει χρήμα. Κλείνουν όταν τα κλείνουν. Καθηγητές χωρίς το μεράκι του δασκάλου, φοιτητές χωρίς τη δίψα της γνώσης.

10 σχόλια

  1. Μωρή πουτάνα-κωλόγερε τζων, τράβα κάνε μια πίπα στον γυαλάκια, που μοιάζει με το Βασιλάκη Λεβέντη και στην κωλοτούμπα την Νάντια Κομανέτσι και που ετοιμάζεσαι να ψηφίσεις, δεξιό ταγματ-αλήτικο σκουπίδι κι άσε τις παπαριές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσυ παντως θανασακη καλοπληρωνεσαι απο το πασοκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άεργος βουτηρομπεμπές της Βοστόνης, ο κωλοτούμπας "αλά Κομανέτσι", αρχηγός σου Σαχλαμαράς, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΟΥ- Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗΣ!!!!

    ΕΙΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΕΛΟΙΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ!!!

    Μωρή πουτάνα-κωλόγερε τζων, τράβα κάνε μια πίπα στον γυαλάκια, που μοιάζει στο Βασιλάκη Λεβέντη και στην κωλοτούμπα την Νάντια Κομανέτσι και που ετοιμάζεσαι να ψηφίσεις, δεξιό ταγματ-αλήτικο σκουπίδι κι άσε τις παπαριές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πουλημενα τομαρια σχολιαστες υπαλληλοι των πασοκων,ερχονται εκλογες και θα καταλαβετε την εκτιμηση που σας εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν πηρα την προαγωγη
    παραγω ασημαντοτητα
    μου φταινε οι αριστεροι
    γιατι δεν εχω οντοτητα

    εργο δεν εχω σοβαρο
    ουτε και θαποκτησω
    βοηθηστε με πολιτικοι
    το μενος μου να σβησω

    το ελαχιστο ταλεντο μου
    ελευθερια δεν θελει
    γιατι να μην την χασουνε
    κιεκεινοι που τους μελει?

    ΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ/ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΜΕ ΑΔΙΚΗΣΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΑ-ΜΠΙΝΙΩΤΗΣ όπως λέμε ΜΠΑ-ΟΚ.
    Οι ΜΠΑ-ΜΠΟΥΛΕΣ του Ελληνισμού σε Υπουργικές καρέκλες.
    Ρε, ΜΠΑ-Σ και είναι ώρα να ΜΠΑ-ΓΛΑΡΩΣΟΥΜΕ τα ΜΠΑ-ΣΤΑΡΔΑ του ΜΠΑ-ΤΣΟΚ πριν ανταλλάξουν την Ελλάδα με μία... ΜΠΑ-ΝΑΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Αννούλα πήρε μαζί της μιση εκατοντάδα συμβούλους.
    Τους πήρε μαζί της στην νέα εποχή για την ίδια στο Ανάπτυξης.

    Άδειες καρέκλες, κλειστά γραφεία και έρημοι όροφοι είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

    Όχι επειδή το υπουργείο Παιδείας έπεσε «θύμα» του Μνημονίου.
    Αντιθέτως επειδή ο νέος υπουργός Γιώργος......Μπαμπινιώτης
    χρειάζεται μόνον πέντε συμβούλους
    ΠΕΝΤΕ (5).
    ενώ η νυν υπουργός Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Παιδείας, είχε στη δούλεψή της ...53 !


    Η στρατιά συμβούλων της κυρίας Διαμαντοπούλου μετακινήθηκε στο νέο υπουργείο με αποτέλεσμα το κτίριο του Αμαρουσίου να μείνει στην κυριολεξία άδειο καθώς τα γραφεία Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων, όπου απασχολούνταν οι περισσότεροι συνεργάτες της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι «κλειστά» πλέον.

    Στο Ανάπτυξης, από την άλλη, οι 53 σύμβουλοι της υπουργού είναι τόσο απαραίτητοι που μετακινήθηκαν στο σύνολο τους την επόμενη κιόλας μέρα της αλλαγής σκυτάλης στα νέα κτίρια με το ανάλογο κόστος φυσικά για το Δημόσιο καθώς είθισται οι αμοιβές στους ειδικούς συνεργάτες να είναι υψηλές.


    Η Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας καταπιάστηκε με όλα τα θέματα και όλα (μα όλα) τα έκανε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    Απύθμενη αλαζονεία, ασχετοσύνη, ρουσφετολογία επικρατούσαν και επικρατούν στο υπουργείο, στο οποίο "βασιλεύουν" ακόμη η ανεγκέφαλη και "ψηφοθηριτζού" Χριστοφιλοπούλου (αυτό είναι το όνομα του άντρα της, το δικό της (λέγεται Κάλερ (εβραϊκό)) το αποκρύπτει επιμελώς) και ο σκοτεινός και ιντριγκαδόρος γραμματέας Κουλαϊδής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μήτρα που έβγαλε την Διαμαντοπούλου είναι η ίδια που τώρα βγάζει και τον Μπαμπινιώτη. Η μήτρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πώς, ρε μεγάλε 1:22:00 μ.μ.; Με επιταγή; Σε είδος; Έλα να τα μοιραστούμε. Και, παρά τη δίκαιη μοιρασιά, μη φωνάζεις αν δεν πάρεις ΤΙΠΟΤΑ (όπως κι εγώ).
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://lalipouli.blogspot.com/2012/03/250-150000.html

    Δει δη χρημάτων(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση