GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «μαύρο κουτί» της μεγάλης κρίσης στη Γουόλ Στριτ...

Βέβαιη θεωρούσαν στελέχη της Stratfor την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008. Τόσο η αμερικανική κυβέρνηση όσο και ισ...

Βέβαιη θεωρούσαν στελέχη της Stratfor την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008. Τόσο η αμερικανική κυβέρνηση όσο και ισχυροί παράγοντες της αγοράς συμφώνησαν να αφήσουν την τράπεζα να καταρρεύσει, όπως προκύπτει από αποκλειστική πληροφόρηση που είχε η εταιρεία για σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε την ημέρα που η Lehman κατέρρευσε (15 Σεπτεμβρίου) και στην οποία μετείχαν, όχι μόνο ο...
αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, αλλά και ο διαβόητος διαχειριστής hedge fund Τζον Πόλσον.

Οπως προκύπτει από ηλεκτρονικό μήνυμα της Stratfor που αποκτήθηκε από το Wikileaks, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2008, ο αρμόδιος ερευνητής ενημερώνει τους υπόλοιπους στην εταιρεία για τη φημολογία που καλλιεργείται στη Γουόλ Στριτ σχετικά με τη Lehman. Στο μήνυμά του, το οποίο έχει τον τίτλο «Η Lehman έτοιμη να φάει χώμα», σημειώνει ότι υπάρχει συζήτηση για τον διαχωρισμό της τράπεζας σε «καλή», η οποία θα διατηρεί τα στοιχεία που μπορούν να πωληθούν, και σε «κακή», η οποία θα διατηρεί «τη σακούλα με τα άχρηστα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου (subprimes) και άλλα επισφαλή παράγωγα».
Τα βασικότερα ερωτήματα στο εξής είναι τρία, σύμφωνα με τον αναλυτή. Το πρώτο, αν η έκρηξη της Lehman θα προκαλέσει ακόμη ένα κύμα ισοδύναμων κινδύνων σε άλλες τράπεζες που κρατούν το άλλο μέρος των συμβολαίων παραγώγων. Το δεύτερο, αν η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) θα κάνει κίνηση και θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία μιας «κακής» τράπεζας, όπως είχε κάνει με την JP Morgan για να αγοράσει την Bear Stearns. Και το τρίτο, τι γίνεται με τους συμβαλλομένους της «κακής» τράπεζας, όταν αυτή καταρρεύσει... Στο ίδιο μήνυμα ο αναλυτής αναφέρει πως «μυρίζεται» ότι κάποια συμφωνία θα επιτευχθεί εντός του Σαββατοκύριακου. «Παρακολουθήστε την κατάρρευση μέσα στο Σαββατοκύριακο, με ένα πανικόβλητο κύμα φυγής επενδυτών σε άλλους χρηματοπιστωτικούς οίκους». Δεν παραλείπει να σημειώσει ότι κι άλλες τράπεζες βρίσκονται σε δύσκολη θέση. «Η Citigroup περιγράφεται από τους έχοντες εσωτερική πληροφόρηση ως "ζωντανός νεκρός", ενώ και η Washington Mutual είναι τελειωμένη» (σ.σ.: η δεύτερη κατέρρευσε δέκα μέρες μετά τη Lehman, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2008).
Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν η είδηση της κατάρρευσης της Lehman έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, όπως προκύπτει από άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα της Stratfor, υπάρχει πληροφοριοδότης της υπηρεσίας που την ίδια μέρα ήταν παρών στη σύσκεψη υψηλόβαθμων αξιωματούχων που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Fed στο Μανχάταν. Το μήνυμα, μάλιστα, τιτλοφορείται χαρακτηριστικά: «Η Γουόλ Στριτ βουτηγμένη στα σκ...ά» («Wall St. firms in deep shit»). Η πηγή έχει δώσει και τη σχετική λίστα με τους συμμετέχοντες: ο Τζον Πόλσον (ο γνωστός διαχειριστής hedge fund), ο Τίμοθι Γκάιτνερ, ο πρόεδρος της Fed της Ν. Υόρκης, ο Κρίστοφερ Κοξ, ο πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), και μια σειρά από υψηλόβαθμα στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως των JP Morgan Chase & Co., Morgan Stanley, Goldman Sachs, Merrill Lynch. Οπως αναφέρεται, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να μεσολαβήσουν για εξαγορά της Lehman, αλλά «δεν θα στήριζαν τη συμφωνία, όπως είχαν κάνει με την Bear (σ.σ.: Bear Stearns). Κανένας δεν μασούσε». Η πηγή μάλιστα πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) πίεζαν κάποιον να αγοράσει τη Merrill Lynch.
Ο ιδρυτής της Stratfor, Τζορτζ Φρίντμαν, ρωτά να μάθει αν υπάρχει πηγή για τη Merrill. Ο αναλυτής τού απαντά πως και η Lehman και η Merrill θα κηρύξουν πτώχευση αν δεν εξαγοραστούν ή δεν διασωθούν. Στη συνέχεια, σημειώνει σε άλλο μήνυμα πως οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την κατάρρευση της Lehman. Το αφεντικό της εταιρείας, μάλιστα, ο Φρεντ Μπέρτον, ρωτά σε μήνυμά του την ίδια μέρα: «Πώς μπορώ προσωπικά να βγάλω χρήματα και να γ...ω όλους τους άλλους, είναι αυτό που σκέφτεται ο κάθε λογικός συνδρομητής της Stratfor».
Τον Μάρτιο του 2010 κι ενώ με αφορμή το ελληνικό ζήτημα η Ευρώπη μιλά για συντονισμένη επίθεση κερδοσκόπων στο ευρώ και κατηγορεί τα hedge-funds ζητώντας να διερευνηθεί το ζήτημα από τις αμερικανικές Αρχές, σε ηλεκτρονικό μήνυμα αναλυτής της Stratfor γράφει ειρωνικά ότι οι Ευρωπαίοι ξέρουν το παιχνίδι κι ότι είναι εύκολο να τα φορτώνουν όλα στους Αμερικανούς. Οπως σημειώνει σε άλλο σημείο, «το να στοιχηματίζεις στην αγορά είναι ένα πράγμα, αλλά το να συνεργάζεσαι ενεργά για να το κάνεις είναι σίγουρα παράνομο». «Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης λένε στην ουσία πως οτιδήποτε αμφισβητεί την ακεραιότητα του νομίσματός τους είναι παράνομο. Γι' αυτό εκφοβίζουν και απειλούν. Η κυβέρνηση θα τους εκφοβίσει με όποιον τρόπο μπορεί και τα hedge-funds είναι ο εύκολος στόχος, πιο πολύ κι από τους κερδοσκόπους, γιατί όλοι ξέρουν ότι προκάλεσαν την οικονομική κρίση, έτσι δεν είναι;», απαντά άλλος αναλυτής.
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα (με αύξοντα αριθμό 1154178,1147341,1151645,1147293,1247981 και 1112696) βρίσκονται στην πρωτότυπη μορφή τους στη διεύθυνση www.wikileaks.org/gifiles

10 σχόλια

  1. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΘΗΚΙ, ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τα βόδια, που σκέφτονται να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!!

    Η ψήφος στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, θα ανάψει το πράσινο φως (γιατί έτσι θα το εκλάβουν...) στον Σόϊμπλε και στην Τρόϊκα να ρίξουν το βιοτικό μας επίπεδο σε επίπεδα Κροατίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας!!!

    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ...

    ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 150 ΕΥΡΩ??

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΒΟΔΙΑ ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ!!!!

    ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΕΙΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΒΟΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ "ΝΑ... ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ"!!!!!

    ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΤΕ??

    ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ?

    ΒΟΔΙΑ... Ε, ΒΟΔΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ..ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΡΑ-ΚΟΥΒΕΛΗ...ΩΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΘΗΚΙ, ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΗ "ΚΥΡΙΟ" ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "κύριο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ... ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωχχχχχχχ..........
    Ο ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ ..Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΜΕΑ ΜΑΪΜΟΥ
    Σ
    Α
    Κ
    Α
    Τ
    Η
    Σ
    ..ανέλαβε εργολαβία απο το καροτσίδιον..την λάσπη ΠΑΛΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ !

    ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ...ΜΑΛΑΚΑ
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    H Ιστορία ΠΑΝΤΑ..στο τέλος εκδικείται!

    1ος.. Δημοτικός σύμβουλος θα εκλέγονταν στα Χανιά ο Μπένυ... τόσοι πολλοί τον ψήφισαν...!!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (του ΠΑΣΟΚ!) ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.
    Η απάντηση είναι απλή...Όλα είναι θέμα... πήχη!

    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :
    Κρήτη θα μου πείτε.
    Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...

    Έκπληκτη εχθές το μεσημέρι άκουσα την αν. Γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ Κρήτης να δηλώνει πανευτυχής γιατί οι ψηφοφόροι στον νομό Χανίων αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 2500(!) ατόμων τον οποίο είχαν βάλει!

    Συγνώμη αλλά με 2500 ψήφους στον νομό Χανίων δεν εκλέγεσαι ούτε βουλευτής... μακράν!
    Για την ακρίβεια...
    Από τους 18649 ψηφοφόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες ολόκληρης της Κρήτης(!) ο Βενιζέλος πήρε 18311 ψήφους.

    Με αυτές τις ψήφους (επαναλαμβάνω... σε ολόκληρη την Κρήτη!) στα Χανιά θα ήταν 3ος βουλευτής το 2009, μετά τον Δαμιανάκη (24485) και τον Σκουλάκη (23206)!
    Και αυτό είναι επιτυχία; ...

    Στον νομό Χανίων τελικά ανακοίνωσαν 4483 ψηφοφόρους με τον Βενιζέλο να παίρνει 4440 !
    Δεν το συζητώ... 99% είναι αυτό!
    Και αν αυτές οι ψήφοι του νομού Χανίων ήταν μαζεμένες στον δήμο Χανίων θα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος αφού ο πρώτος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μόλις 3070 ψήφους (στον δήμο Χανιών!).

    Άρα;... μεγάλη επιτυχία!
    Μπράβο... μπράβο!

    Όσο για τον μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων...
    Ας πούμε απλά ότι “τα περήφανα γηρατειά” ήταν εκεί!
    Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του '70 ότι και να γίνει... βρέξει χιονίσει... ο κόσμος να χαλάσει... η σύνταξη να πάει στα 50 ευρώ...ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί!
    Με λίγα λόγια...
    Ο Βαγγέλης στην Κρήτη... έφαγε πόρτα!

    Και αν έφαγε πόρτα στην Κρήτη, φαντάζομαι τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    “Αρχίζουμε” επαναλαμβάνει μονότονα τις τελευταίες ημέρες.
    Καλή αρχή λοιπόν...

    Τώρα όμως που “τελειώσαμε” με τα καραγκιοζιλίκια της “εκλογής” του ενός...Τώρα που “τελειώσαμε” με το “πανηγύρι της δημοκρατίας” του ενός...

    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα των πραγματικών εκλογών των πολλών;
    Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε μήπως και δεν βουλιάξουμε εντελώς!

    Απλή κοινή λογική...
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΤΩΝ ΣΟΥ
    ΠΝΙΞΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΣΟΥ
    ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΣΚΑΤΑ
    Η Λ Ι Θ Ι Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΘΗΚΙ, ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΗ "ΚΥΡΙΟ" ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "κύριο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ... ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΓΑΜΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΤΟΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΥΓΧΩΡΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ! ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ !ΘΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΦΟΥΜΟ ΡΕ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρώτα τον, τον "κύριο" Τζων (γιατί άραγε δεν μας λέει?), τί θα ψηφίσει???

    Δεν το λέει, γιατί ντρέπεται ότι θα τον πάρουν με τις πέτρες.

    Ουστ, ταγματ-αλήτικο δεξιό σκουπίδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντιγράφω από το σημερινό άρθρο της "καθημερινής" με τίτλο "Ο υπουργός και η παιδεία":

    Evαs τοµέαs στον οποίο έγι-
    ναν σηµαντικά βήµατα τα τε-
    λευταία χρόνια, και µάλιστα
    µε συναίνεση των κοµµάτων
    ευθύvns, ήταν η παιδεία.
    Ο σηµερινός υπουργόs Παι-
    δείαs µοιάζει έτοιµος είτε να
    υποχωρήσει έναvτι διαφόρων

    συντεχνιών, οι οποίες αντι-
    δρούν στις αλλαγέs είτε να
    προτείνει νέεs, δικές του, δέ-
    σμες προτάσεων. Ούτε το ένα
    είναι σωστό ούτε το άλλο.
    Χρειάσθηκαν δεκαετίεs για
    να σταθεί στο ύψος του το
    πολιτικό προσωπικό σε σχέση
    µε την παιδεία και δεν υπάρ-
    χει κανένας λόγοs υποχωρή-
    σεων στον τοµέα της αξιολό-
    γησns ή των µεταρρυθµίσεων
    στα ΑΕΙ.

    Ο ρόλοs του νυν υπουργού
    πρέπει να είναι προφανώs η
    υλοποίηση όσων έχουν απο-
    φασισθεί και ψηφισθεί και
    όχι οι δηµόσιεs σκέσεις και
    οι ασκήσεις ισορροπίας, οι
    οποίες οδήγησαν στην πλήρη
    απαξίωση του ελληνικού εκ-
    παιδευτικού συστήµατος.

    Το κείμενο αυτό υποβιβάζει την "ιστορική" εφημερίδα σε πατσαβούρα ή σε λερωμένο χαρτί τουαλέττας, διότι θέλει να μας περάσει την άποψη ότι η δραπετεύσασα από την θέση της υπουργού παιδείας σούρδα γυφτογκόμενα έκανε "σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια".
    Υπενθυμίζουμε στην "ιστορική" εφημερίδα ότι η αποδράσασα σούρδα γυφτογκόμενα άφισε εφέτος τα παιδιά μας όχι μόνον χωρίς βιβλία (τους έδωσε φωτοτυπίες και cd!!!!), αλλά το κυριώτερο οι φετεινοί μαθητές της 1ης Λυκείου (και κατ' αντιστοιχίαν οι καθηγητές τους) δεν ξέρουν ούτε ποιά ύλη θα διδαχθεί στη 2α και την 3η Λυκείου (ας υπενθυμίσουμε ότι το σύστημα έχει ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑΞΕΙ) ούτε με ποιό τρόπο θα γίνει η εισαγωγή στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.
    Κατά τα λοιπά η γυφτογκόμενα την έκανε από το υπουργείο (με ελαφρά πηδηματάκια), ώστε να γλυτώσει από τα γιαούρτια της μαθητικής παρέλασης (η 24η Μαρτίου είναι το Σάββατο) τα οποία και δικαίως θα λουσθεί ο μωροφιλόδοξος αντικαταστάτης, ο οποίος όπως είναι γνωστό στους πανεπιστημιακούς κύκλους μια ζωή βαστάζος ήταν, παλαιότερα της "σάκκας του κ. Καθηγητού".

    Και για να μη ξεχνιόμαστε:
    Αυτή τη γιουρτωτέα χαμηλοκώλα σούρδα σταφιδιασμένη γυφτογκόμενα με τις παχουλούτσικες γαμπίτσες (τύπου ντορούκλας), τη μεγαλούτσικη περιφέρεια , ένα μορφασμό ξινίλας στη θέση του χαμόγελου, το παγωμένο βλέμμα, τις μασέλες από σκυλόψαρο και με το ίχνος ενός μαύρου μαρκαδόρου στη θέση του ξυρισμένου φρυδιού ποιος μπορεί και τη γαμάει και είναι συνέχεια μέσα στα πράγματα, ρε πούστη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕΖΙΛΗΣ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙΑ ΣΤΟ ΡΕΖΙΛΙ.ΠΟΥΤΣΡΟΚ.

    ------------------------------

    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

    Το 2000 στις εθνικές εκλογές έγινε το μεγαλύτερό πλιάτσικο ψήφων, που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ίσως κάποτε όταν ανοιχθούν τα αρχεία του FOREIGN OFFICE να μάθουμε τι έγινε. Το 2004 όταν πήρε το δαχτυλίδι ο Παπανδρέου, έκανε μια παρωδία εκλογών για την νομιμοποίηση του και καλά, όπου ψήφισε ο κάθε πικραμένος.

    Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ρώσοι, Ρωσοπόντιοι, Αφγανοί, Πακιστανοί, Ινδοί κ.α. πήγαν σηκωτοί και μαζί με τους ντόπιους Ταλιμπάν έφθασαν τους ψηφίσαντες σε 1000000 . Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκαν.

    Πάντα δε με το αζημίωτο, γιατί τότε ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ.

    Το 2007, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, κέρδισε ο Παπανδρέου και το διαδίκτυο άρχισε να βουίζει, ότι ο ΓΑΠ κατάκλεψε τον Μπένυ, τουλάχιστον ως προς τη διαφορά της νίκης.

    Άλλο να έχεις κερδίσει με 10% διαφορά και άλλο με 20%.

    Εξάλλου ο ΓΑΠ τότε έλεγχε τον κομματικό μηχανισμό και ο Βενιζέλος έκανε τη πάπια γιατί κατάλαβε ότι μετά τον καφέ που έφαγε στη μάπα, θα έτρωγε και κανένα βρομόξυλο.

    Η ΚΑΜΟΡΑ είχε αποφασίσει ότι θα πορευόταν με τον Γιώργο.

    Φθάνουμε δε στις χθεσινές εκλογές. Τι είδαμε και τι θα δούμε ακόμη.

    Διπλό-τριπλό-τετραπλό-.......................ψηφίες.

    Πακιστανούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις να κάνουν το σήμα της νίκης, βγαίνοντας από τα εκλογικά κέντρα.

    Εκλογικά κέντρα σε μπυραρίες, καφετέριες, σουβλατζίδικα και άλλα φαστφουντάδικα.

    Γέροι και γριές με αναπηρικά καροτσάκια, έχοντας ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, τους πήγαιναν με το ζόρι να ρίξουν τον ψήφο τους.

    Μάλιστα έμαθα, δεν το υιοθετώ, αλλά με το ΠΑΣΟΚ όλα μπορούν να συμβούν, το εξής: Γέρος με ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, υποβασταζόμενος από 2 άτομα, όταν έφθασε μπροστά στη κάλπη έμενε ακίνητος χωρίς να κάνει ή να λέει τίποτα.

    Τότε ο υπεύθυνος εκεί του λέει. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ή ΒΑΣΙΛΙΑΣ;

    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ φώναξε ο γέρος και άρχισε να τραγουδάει ,"της αμύνης τα παιδιά".

    Ψήφισε έκραξε τότε ο υπεύθυνος.

    Βάλτε και τις λάθος προσθαφαιρέσεις και θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.

    Τελικά τα λαμόγια όταν δεν μπορούν να μας κλέβουν, κλέβονται μεταξύ τους.

    Είναι το ΧΌΜΠΙ ΤΟΥΣ ρε παιδί μου.
    ---------------------------------

    ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση