GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας...

Από τον Γεώργιο Κώτση Επειδή δεν σκοτώνουν τα όπλα αλλά οι άνθρωποι, προσωπικά δεν θέλω να φάω καμιά αδέσποτη από τον γείτονα ή τον τσαμπ...

Από τον Γεώργιο Κώτση

Επειδή δεν σκοτώνουν τα όπλα αλλά οι άνθρωποι, προσωπικά δεν θέλω να φάω καμιά αδέσποτη από τον γείτονα ή τον τσαμπουκά της γειτονιάς. Είμαι εντελώς αντίθετος από την οπλοφορία και χρήση των όπλων. Όπλα υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα, κοιτάξτε το παράδειγμα της Κρήτης. Δεν νομίζω να έχουν λιγοστέψει τα κρούσματα ληστειών λόγω της οπλοφορίας των Κρητικών νοικοκυρέων. Επίσης μας φτάνουν οι μπάτσοι που με ένα σωρό ψυχολογικά και νευρωτικά κατέχουν όπλα και τα χρησιμοποιούν με παράνομο τρόπο, δεν θέλουμε άλλους. Δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν μετοχές σε οπλοβιομηχανίες αλλά εδώ δεν σκοπεύουμε να...
γίνουμε φαρ ουεστ... Αν ο Καρατζαφέρης θέλει να βοηθήσει την κατάσταση να εργαστεί και αυτός και οι άλλοι για την σωστή φύλαξη και διατήρηση του νόμου όχι για την οπλοκατοχή. Αν όμως κάποιοι θέλουν τη δυνατότητα να αμυνθούν ας χρησιμοποιήσουν Tazer(δεν ξέρω αν επιτρέπονται), παρόλο που και αυτά μπορούν να σκοτώσουν και τα θεωρώ επικίνδυνα. Μία ακόμα λύση είναι η χρήση του στρατού για την συγκράτηση της εγκληματικότητας. Δεν κατάλαβα δηλαδή τα τόσα δις που δίνονται κάθε χρόνο για οπλικά συστήματα τα έχουμε μόνο για περίπτωση πολέμου με την Τουρκία? Οι αξιωματικοί του ΕΣ τι κάνουν? Νομίζω ότι αυτή η έξαρση της εγκληματικότητας είναι μια έκτακτη περίπτωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο στρατός, στο κάτω κάτω σώμα ασφαλείας είναι και αυτοί. Με μια σωστή εκπαίδευση μπορούν να κάνουν και χρέη φύλαξης πόλεων. Κύριοι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την καταστολή της εγκληματικότητας όχι όμως να γίνουμε όλοι σερίφηδες και πιστολέρο…

11 σχόλια

  1. Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω διαφωνώ με την χρήση του Στρατού σε θέματα αστυνόμευσης. Η αποστολή του είναι άλλη και ως γνωστόν ή παπάς ή ζευγάς. Και τα δυό μαζί δεν γίνεται. Χωρίς βέβαια να σχολιάσω ότι ο Στρατός δεν έχει εκτός από την κατάλληλη εκπαίδευση και την υλικοτεχνική υποδομή. Δεν κάνεις επιχειρήσεις εντός αστικών κέντρων με όλμους και πυροβόλα. Ούτε καν με G3A3.
    Όσο για την οπλοκατοχή θα συμφωνήσω πλήρως ότι σκοτώνουν οι άνθρωποι και όχι τα όπλα. Στις ΗΠΑ οι κάτοχοι όπλων έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες για ατύχημα εντός του σπιτιού τους από τους υπόλοιπους. Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες καθώς ο αριθμός των όπλων που κυκλοφορεί είναι πλέον ανεξέλεγκτος. Παρόλο ότι τα όπλα μου αρέσουν και ως ένα βαθμό με γοητεύουν ως μηχανές είμαι κατά της οπλοκατοχής. Ειδικά όταν ατυχήματα συμβαίνουν ακόμη και στους επαγγελματίες (Ε.Δ.-Αστυνομικούς) οι οποίοι παρά την εκπαίδευσή τους, σταδιακά χαλαρώνουν τα μέτρα ασφαλείας με συνήθως τραγικά αποτελέσματα.
    Η λύση είναι καλύτερη και συνεχή εκπαίδευση της Αστυνομίας αλλά πριν από όλα πολιτική βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τις φοβίες σου αυτές το μόνο που καταφερνεις είναι να είναι απροστάτευτοι οι νομοταγείς πολίτες.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΠΛΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ?
    Αν οπλιστούν οι πολίτες δεν θα γίνει τίποτα γιατι πριν να βγάλει οπλο ο τσαμπουκάς της γειτονιάς ο οποίος 100%
    έχει ήδη όπλο θα το σκεφτεί καλύτερα οταν ξέρει οτι και οι άλλοι ειναι οπλισμένοι.
    Στον στρατο όλοι έχουν όπλα αλλα οταν τσαντίζονται δεν πηγαίνουν στον οπλοβαστό να πάρουν ένα όπλο και να αρχίσουν να πυροβολούν γιατι απλά ξέρει τις συνέπειες και γιατι υπάρχει εμφυτο μέτρο στον κανονικό ανθρωπο.
    Ολοι οι Ελληνες έχουν καραμπίνες στα σπίτια τους σήμερα και δεν βλέπω να σκοτώνει ο ένας τον άλλο ούτε να πηγαίνουν με καραμπίνες σε διαδηλώσεις.
    Οι μόνοι οπλισμένοι σε διαδηλώσεις είναι αυτοί του παρακράτους.
    Οι καραμπίνες για τους άσχετους είναι οτι χειρότερο εάν χτυπηθείς απο μία.
    Απλά η Καραμπίνα δεν βολέυει για αυτοάμυνα μέσα σε σπίτι.
    Στην Αμερική σε ένα χωριό έγινε ενα πείραμα το οποίο σκόπιμα αποκρύβεται.
    Υποχρεώθηκαν όλοι οι νομοταγείς πολίτες να πάρουν οπλισμό με μόνη προυπόθεση να το έχουν σε εμφανές μερος οταν βγαινουν έξω πχ στο σούπερ μάρκετ.
    Αποτέλεσμα μηδεν εγκληματικότητα, η αστυνομία βάραγε μύγες, μήπως αυτό φοβούνται τα κράτη οτι δεν θα τους έχουμε πια ανάγκη?
    Ολοι μίλαγαν ευγενικά γιατί ήξεραν τι θα συνέβαινε.
    Σταματήστε την υποχόνδρια προπαγάνδα του κράτους που θέλει του πολίτες όμηρους.
    Οσοι θέλουν τους πολίτες άοπλους ειναι φασίστες του κεράτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βέβαια τα αρνία δεν μπορεί να είναι οπλισμένα, πως θα τα σφάξει ο κτηνοτρόφος αλλοιώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τα αυτοκίνητα δεν σκοτώνουν, οι ανθρωποι τα ρίχνουν σε ντουβάρια και χάνεται μια κωμόπολη τον χρόνο στην Ελλάδα.
    Να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι ανοησιες μερικων με ένα σωρό ψυχολογικά, σκοτωνουν,

    να τους κλεισουμε ολους στο ψυχειατριο δεν γινεται, ας τους να λενε.....

    Με τα όπλα ελευθερωθηκαν οι ανθρωποι και οχι με προσευχες και παπαρολογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε βρακιά χρειαζόμαστε κ. Κώτση, έτσι απλά θα σκύβουμε και θάμαστε έτοιμοι. Κανονικά η οπλοφορία θάπρεπε να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, όπως Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Κώτση για ρωτήστε τον κύριο Κούνδουρο αν μετά από την ομηρεία και την ληστεία που είχε στο σπίτι του αν ασπάζεται τις παραπάνω απόψεις ?
    Δεν νομίζω !!! Και μην που πείτε ότι είναι φασίστας στρατόκαυλος που του έχουν μείνει αποθημένα .
    Όποιος έχει όπλο την κρίσιμη ώρα που παίζεται η ζωή του και της οικογένειας του θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Και όπως λέει μια φίλη μου, ας ευχηθούμε να χρησιμοποιούμε τα όπλα ΜΟΝΟ ΣΕ ΧΑΡΕΣ και πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ.Κώτση ,όταν οι Έλληνες από Υπήκοοι γίνουν Πολίτες και κατ΄ επέκταση Οπλίτες ίσως παλλιγενεθούν ,τα υπόλοιπα που γράφετε είναι λόγια φοβικού ανθρώπου ,σε πληροφορώ στην Ελβετία όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες άνω των 21 ετών άνδρες και γυναίκες έχουν στο σπίτι τους όπλα πολεμικά συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην παλαική άμυνα αν απειληθεί η πατρίδα τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόνο οι σκλάβοι απαγορεύεται να είναι οπλισμένοι.
    Δηλαδή αν κατάλαβα φραγκόκοτα θέλεις(ακόμη και άν είχαμε την πιο γρήγορη αστυνομία) οταν μπούνε στο σπίτι μου και με σκοτώσουν εμένα και την οικογένειά μου να σηκωθώ μετά να τηλεφωνήσω στήν αστυνομία η οποία όταν έρθει θα με αναστήσει μαζι με την οικογένειά μου.
    Και ύστερα σου λένε οτι ο άνθρωπος είναι ον με κρίση...
    Δεν πάς στο διάολο και εσύ με τα δήθεν ψυχολογικά σου φερέφωνο?
    Αν φοβάσαι πήγαινε κλείσου σε μια φυλακή Υψιστης ασφαλείας οπου εκεί θα έχεις την μέγιστη ασφάλεια για σένα και την οικογένειά σου.
    Η ζωή είναι εκ φύσεως επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Στον στρατο όλοι έχουν όπλα αλλα οταν τσαντίζονται δεν πηγαίνουν στον οπλοβαστό να πάρουν ένα όπλο και να αρχίσουν να πυροβολούν''
    Έτσι είναι. Και αυτό γιατί πρόσβαση στον οπλοβαστό δεν έχει ο οποιοσδήποτε. Αλλά και αν αποκτήσουν πρόσβαση πρέπει να βρούνε και σφαίρες οι οποίες ως γνωστόν δεν συχνάζουν στο ΚΨΜ. Τα ακραία φαινόμενα στρατιωτών που άνοιξαν πυρ κυριώς αφορούν περιπτώσεις ψυχοπαθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι οι Κάλαχαν εδώ μαζεύτηκαν.
    Η ψυχολογία απαντά σε αυτό καθώς δεν είναι τυχαίο ότι περισσότεροι οι άντρες είναι από τις γυναίκες που έχουν ροπή προς τα όπλα, καθώς το θεωρούν προέκταση του αντρισμού τους και τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι πανίσχυροι. Μια ψευδαίσθηση που συνήθως διαλύεται με τον πιο άσχημο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση