GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποθέωση της ...Δημοκρατίας!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός e-mail: prevejohn@yahoo.gr Διαβάζοντας στο λεξικό βλέπουμε ότι η λέξη *Εκλογή* σημαίνει «η επιλογή ενός από...


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Διαβάζοντας στο λεξικό βλέπουμε ότι η λέξη *Εκλογή* σημαίνει «η επιλογή ενός από πολλά.». Έτσι αυτοδίκαια μπαίνει το ερώτημα σε όλους μας τι ακριβώς θα κάνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου τα μέλη του ΠΑΣΟΚ όπου υποτίθεται θα εκλέξουν το νέο αρχηγό τους.Είναι εκλογή ή επιβολή και δόσιμο του δαχτυλιδιού αφού υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος;
Φυσικά όλοι το έχουμε ξαναδεί το έργο πριν από...
μερικά χρόνια (με την ψήφιση και εκλογή του "μοναδικού" και τότε υποψηφίου του κ. Παπανδρέου) οπότε δεν μας ξενίζει το όλο σκηνικό.
Στις πρόσφατες διαδικασίες από ότι ξέρουμε υπήρχε και άλλος υποψήφιος ο κ. Παπουτσής ο οποίος όμως "σκόνταψε" στο άρθρο του καταστατικού τους το οποίο λέει ότι για να είσαι υποψήφιος πρέπει να έχεις μαζέψει 94 υπογραφές μελών. Φαντάζομαι ότι αυτός ο όρος μπήκε κάποτε για να μην υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων κάθε φορά που γίνονται εσωκομματικές εκλογές αλλά τώρα περάσαμε στο άλλο άκρο δηλ. σε αυτό της οικογενειοκρατίας ή της ανέλιξης αρεστών στα διάφορα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.
Πραγματικά διερωτώμαι γιατί ο "θιασώτης" της δημοκρατίας κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε με τόσο ζήλο αυτή την διάταξη του καταστατικού και δεν πρότεινε στο σώμα ακόμα και την αλλαγή της ώστε να δεχθούν και άλλες υποψηφιότητες για την αρχηγία. Έτσι σίγουρα η όλη διαδικασία θα έμοιαζε πιο δημοκρατική αφού ακόμα και σε δημοψηφίσματα της "Χούντας" υπήρχε έστω η επιλογή του "Ναι" ή του "Όχι".
Βέβαια τώρα το μπαλάκι της αποδοχής και της νομιμοποίησης τέτοιων πρακτικών πέφτει στα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου τα οποία θα πρέπει να ξέρουν ότι αν επικροτήσουν αυτή την μεθόδευση (με την προβατοποίηση και την τελική συμμετοχή τους) για εμάς τους υπόλοιπους είναι άνευ σημασίας μια και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα και θα τους στείλει όλους "μαζί", συνεταίρους και συγκυβερνώντες (το τελευταίο διάστημα με το έτσι θέλω) στο πυρ το εξώτερο, δηλ. .... στον αγύριστο!!!

22 σχόλια

  1. ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, ΤΟΥ "ΑΡΧΗΓΟΥ" ΞΕΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΓΛΥΦΤΡΩΝΙΩΝ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΩΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ "ΚΛΙΚΑΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    ΤΟ
    ΠΑΣΟΚ
    ΕΧΕΙ
    ΑΡΧΙΣΕΙ
    ΚΑΙ
    ΔΕΝ
    ΕΙΝΑΙ
    ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσοχοήδης (στο MEGA)
    Οδηγήσαμε σε αδιέξοδα οικονομικά, κοινωνικά εθνικά
    και γίνομαι πιο συγκεκριμένος, σε φτώχεια, κοινωνική αποσύνθεση, σε προτωφανή βαθειά ύφεση. Σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και σε κρατική αποδιοργάνωση και ευθύνη έχουμε όλοι μας.
    Φαίνεται οτι στο Πασοκ δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει στην κοινωνία
    δεν βλέπαμε μπροστά μας την αλήθεια και ΣΦΥΡΙΖΑΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.


    ---απο το μικρό αρχείο του Βόγλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοβέρδος (στο MEGA)

    Είπαμε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν.

    Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό.
    Ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή και λέγαμε πάντα ΟΧΙ
    σε ολες τις μεταρυθμίσεις που προσπαθούσε να κανει η προηγούμενη κυβέρνηση.


    ---απο το μικρό αρχείο του Βόγλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Βάσω Παπανδρέου
    Η Βάσω Παπανδρέου,
    ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει σκληρή αυτοκριτική, για τον τρόπο που άσκησε την εξουσία, για το ότι, όπως υποστήριξε, μια μικρή ομάδα στελεχών έπαιρνε τις αποφάσεις και εμείς καλούμασταν να τις ψηφίσουμε.


    ---απο το μικρό αρχείο του Βόγλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑ ΔΙΦΡΑΓΚΟ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατάντια...
    Η λέξη κατάντια γιαυτό το κόμμα είναι πολύ λίγη για να την κατάσταση του.

    Άρχισαν τώρα να στέλνουν τυφλά μηνύματα στο κινητό μπας και πάει κανείς να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές τις Κυριακής μόνο και μόνο για να μην ξεφτυλιστούνε.

    Σήμερα λοιπόν έλαβα το....
    παρακάτω sms στο κινητό μου από βουλευτή του Πασόκ:

    Η Δημοκρατική παράταξη σε χρειάζεται για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να στηρίξουμε την κοινωνία. Την Κυριακή σε καλώ στην εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


    Αυτό που με στεναχώρησε όμως είναι πως δεν μπορείς να απαντήσεις μέσω sms στον βουλευτή για να γελάσουμε και λίγο.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον νεκρό.

    θέλω να ελπίζω πως στις εκλογές θα του κάνουμε και την κηδεία του + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΙΤΑ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Ο ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΚΕΦΑΛΟΚΟΠΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΜΟ ΛΑΟ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΜΟΥΡΑΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ! ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ! ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΛΑΟ, ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΜΙΝΩΤΑΥΡΕ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. __________________________________________

    Από το πόθεν έσχες της Βουλής προκύπτει ότι,
    Ο Βενιζέλος έχει καταθέσεις 2.772.998,54 Ευρώ ΑΚΟΎΡΕΥΤΑ.

    Θέλω να μας πει, αν έχει στην κατοχή του Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, και αν ναι, πόσα ?

    Ως Έλληνας πολίτης, απαιτώ να απαντήσει.
    ____________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ________________________________
    Χιλιάδες ΠΑΣΟΚ λαμόγια δικαιούχοι
    προνοιακών επιδομάτων δεν έχουν ακόμα απογραφεί... και ούτε πρόκειται

    [Όσα μας έκλεψαν θα τους τα ζητήσουν πίσω;]

    Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000-40.000 άτομα από τις 240.000 που ελάμβαναν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν απογραφεί στα ΚΕΠ, είτε διότι δεν προσήλθαν καθόλου, είτε δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ η προθεσμία λήγει αύριο (Παρασκευή). Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα, υπογραμμίζουν παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκαν πέρυσι στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 δεν ήταν τυφλοί.

    Ο έλεγχος πάντως δεν σταματά με την απογραφή, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υγείας. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που υπάρχει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
    οι οποίες δίνουν ποσοστά για κάθε ασθένεια, θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι σε δήμους που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά δικαιούχων επιδομάτων.


    ΚΑΙ Η "ΑΛΗΤΕΙΑ" ΠΑΣΟΚ ...ξαναρχίζει

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ
    Φ Α Σ Ι Σ Τ Α Ρ Α
    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ-ΠΑ$$$$$$$$$$$$$ΟΚ.

    _

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΟΝΤΡΟμαλάααααααααααακααααααααααα

    ΕΝΑ ΔΙΦΡΑΓΚΟ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ.
    ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΤΙ ΒΙΤΣΙΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ?
    ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ?
    ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΕΚΑ?
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΘΗΤΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος 10:39:00 μ.μ. είπε...
    «ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ »

    Φιλαράκο δεν κατάλαβες,
    δεν το χτυπάει κανείς,

    απλώς το παρακολουθούμε που χτυπιέται μόνο του ρε . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τον Αντισυνταγματολόγο:

    Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο για την Πατρίδα και την Κοινωνία.
    Μια πράσινη λουρίδα στη θέση του πράσινου ήλιου. Και η λέξη «αρχίζουμε», υπονοώντας, ότι θα είναι μακρά η νύχτα της νεοφιλελεύθερης κόλασης.

    Είναι προφανές πως το νέο κόμμα του Βενιζέλου, το νεοδεξιό μόρφωμα των Τροικανών, έχει μόνο παρόν και μέλλον, που διαμορφώνεται και καθορίζεταιαπό τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού, την «εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στη διεθνή των τοκογλύφων», την ανεργία, τα λουκέτα, τη φτώχεια και τα λαικά συσσίτια.

    Δεν αμφισβητείται η ειλικρίνεια του Βενιζέλου. Με τη δουλική συμπεριφορά του απέναντι στις Βρυξέλλες και την τρόικα, αδύναμος και ανίκανος είτε να διαχειριστεί την κρίση, είτε να αντισταθεί στοιχειωδώς στις κατακτητικές διαθέσεις των δανειστών και τις δόλιες επιδιώξεις των εγχώριων παρασίτων, μόνο αυτός επιτρεπόταν να διαδεχθεί τον Γ. Παπανδρέου. Ηταν από χρόνια ο καταλληλότερος, λόγω προσωπικότητας, βιωμάτων, πολιτικής καταγωγής και πολιτικής συγκρότησης.
    Αποτελεί πολιτική πράξη αυτοσεβασμού η απόλυτη διαφοροποίηση από τη νεοφιλελεύθερηδεξιά μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.
    Η επικείμενη διαδικασία εκλογής (εκλογή σημαίνει επιλογή μεταξύ πολλών εναλλακτικών λύσεων, π.χ. όπως εκλέχτηκε ο Μπρέζνιεφ, ο Κοσύγκιν, ο Χρουτσόφ, ο Στάλιν, και άλλοι!!!) νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά τους φίλους, ψηφοφόρους, μέλη και στελέχη του. Αφορά μια κάστα επαγγελματιών πολιτικών και κρατικοδίαιτων κομματικών αξιωματούχων.
    Γι΄αυτό εκφυλίζεται σε μια πολιτική φάρσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ !


    …ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!


    Διατελέσατε υπουργός Δικαιοσύνης το 1996.


    Δεν ήσασταν ένας οποιοσδήποτε πολιτικός σε αυτό το υπουργείο, αλλά ένας γνώστης της Νομικής Επιστήμης.


    Και μόνο να κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό σας, διαπιστώνει πως τελειώσατε σε 4 χρόνια τη Νομική, (παρότι, όπως λέτε, είχατε και παράλληλη πολιτική δράση τα δύσκολα χρόνια 1974-1978), καταφέρατε να κάνετε διδακτορικό στο Παρίσι σε μόλις δύο χρόνια και στη συνέχεια να ανεβείτε τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τρόπο που δεν έχουν κάνει άλλοι.


    Τι άλλο λοιπόν, ήσασταν από το «παιδί θαύμα» της νομικής τέχνης. Αναζήτησα λοιπόν αυτή την νομική σας έστω ευφυΐα, στο νομοθετικό σας έργο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ιδού τι βρήκα.


    Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408.
    Με τον νόμο αυτό τροποποιήσατε κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Για την ακρίβεια προσθέσατε μερικές λέξεις, λιγότερες από 10 αλλά καθοριστικές. Αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία).Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια, γίνονταν πλημμελήματα αν το ποσό της ζημιάς δεν ήταν πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές.

    Αυτό προσθέσατε:
    Το «πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές». Με 25 εκατομμύρια τότε μπορούσες να αγοράσεις ένα σπίτι.
    Και εσείς για κάποιο λόγο, την πλαστογραφία και την ψευδή βεβαίωση που προκαλούσαν ζημιά ως ένα σπίτι την κάνατε πλημμέλημα; Αυτή την νομοθετική «μεταρρύθμιση» την κάνατε μέσα σε μία νύχτα και χωρίς να προηγηθεί σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και πολύ περισσότερο διάλογος με τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη.


    Δηλαδή δεν εκθέσατε ποια αναγκαιότητα υπήρχε για να κάνετε τόσο βαριές πράξεις από κακουργήματα, απλά πλημμελήματα. Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης.

    Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας.

    Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών.

    Μια ομάδα έντιμων εισαγγελέων τότε, αναγκάστηκε να κάνει έρευνα στο πανεπιστήμιο και να κατασχέσει τους φακέλους. Δύο ανακριτές, επί δύο χρόνια ερεύνησαν αυτή την υπόθεση, σχηματίζοντας δικογραφία που δεν χωρούσε σε ένα δωμάτιο. Ασκήθηκαν, διώξεις σε 400 άτομα.

    Οι περισσότεροι θα έμπαιναν φυλακή αφού οι κατηγορίες ήταν στοιχειοθετημένες. Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες.


    Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί. Οι φάκελοι έκλεισαν και δεκάδες επώνυμοι απατεώνες, ελεύθεροι πια, συνέχιζαν να φωτογραφίζονται στα περιοδικά ως έντιμοι και ανησυχούντες για την πόλη και βέβαια να καθορίζουν με τη δύναμή τους τα πολιτικά πράγματα. Αρκετοί από τους φοιτητές που πήραν μεταγραφές με τις ψευδείς βεβαιώσεις, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σήμερα κάνουν πανεπιστημιακή καριέρα.

    Στις μεταρρυθμίσεις σας, συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή ενός ακόμη άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Του 113. Το άρθρο αυτό παλιά προέβλεπε πως στις περιπτώσεις που κάποιος βουλευτής διώκεται για αξιόποινη πράξη, αν δεν αρθεί η βουλευτική του ασυλία, τότε σταματά να τρέχει ο χρόνος παραγραφής και ο βουλευτής δικάζεται όποτε πάψει να είναι βουλευτής.

    Το άρθρο αυτό προστάτευε και τον βουλευτή, αλλά και τον πολίτη. Αλλάξατε λοιπόν το άρθρο και καταργήσατε την αναστολή της παραγραφής. Έτσι αν κάποιος βουλευτής διαπράξει αδίκημα και δεν αρθεί η ασυλία του, ο χρόνος παραγραφής τρέχει. Έτσι όταν πάψει να είναι βουλευτής πιθανόν να μην υπάρχει δίωξη εναντίον του.

    Αυτά είναι τα νομοθετήματά σας σε ένα υπουργείο που θα περίμενε κάποιος, πως λόγω του αντικειμένου σας, ο νομικός κόσμος θα μίλαγε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις Βενιζέλου. Ο νομικός κόσμος όμως μιλάει για «ασέλγεια» στους νόμους. Τα περί προθέσεων και τα νομικά και αυτά της κόλασης που είναι στρωμένη με καλές προθέσεις, τα ξέρετε. Μόνο εσείς ξέρετε τις προθέσεις σας. Δεν σας αποδίδω καμιά πρόθεση. Σας απευθύνω για μια ακόμη φορά ερωτήματα. Και περιμένω απαντήσεις τις οποίες ξέρετε πολύ καλά πως οφείλετε να δώσετε. Αν όχι, τότε αυτό θα είναι μια πρόθεσή σας.

    Υ.Γ. Προς κάθε ενδιαφερόμενο που ξέρει αυτός. Μετά από 25 χρόνια στην δημοσιογραφία, έχω την δυνατότητα να μαθαίνω, πότε το όνομά μου γίνεται δημοφιλές σε διάφορες υπηρεσίες. Μην κουράζεστε. Στην ντουλάπα μου δεν έχω σκελετούς. Μόνο ρούχα και αρχεία. Των οποίων έχω πάντα αντίγραφα.


    Κώστας Βαξεβάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομοθεσία στο πλαίσιο του δευτέρου μνημονίου

    α) Ν.4046/2012(Εφαρμογή του αρθρ. 1, παρ.6)

    -Μείωση του γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% με νόμο και κατάργηση της ΕΓΣΣΕ 2010-12(αρ .1, παρ.1)

    -Μείωση του γενικού κατώτατου μισθού κατά 32% με νόμο για τους νέους μέχρι 25 ετών και για τους μαθητευόμενους(αρ.1,παρ.2)

    -Άμεση προσαρμογή στα νέα γενικά κατώτατα όρια των μισθών χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου(αρ. 1,παρ.3)

    -Μείωση του χρόνου μετενέργειας της ΣΣΕ, μετά από τη λήξη της, από 6 σε 3 μήνες, με διατήρηση πλέον μόνο του βασικού μισθού και των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας και με δυνατότητα διαπραγμάτευσής τους με ατομικές συμβάσεις και κατάργηση όλων των υπολοίπων ρυθμίσεων της προηγούμενης ΣΣΕ χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου(αρ. 2, παρ. 4)
    -Κατάργηση του δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στη διαιτησία μετά από την άρνηση της πρότασης του μεσολαβητή και καθιέρωση της από κοινού προσφυγής σε αυτήν (αρ. 3, παρ.1)

    -Περιορισμός της διαιτητικής απόφασης στον καθορισμό του βασικού μισθού και ημερομισθίου με βάση τις οικονομικές συνθήκες, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάγκη μείωσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά την περίοδο του δεύτερου μνημονίου(αρ. 3, παρ. 2,3)

    -Κατάργηση των ρητρών που διατηρούν τους κανονιστικούς όρους προηγούμενων ΣΣΕ και ΔΑ(επιδόματα, παροχές) σε περίπτωση προσφυγής στη διαιτησία(αρ. 3, παρ.2)

    -Πάγωμα των αυξήσεων σε μισθούς και ωριμάνσεις μέχρι τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα κάτω από το 10%, από το 21% που βρίσκεται κατά την περίοδο της σχετικής ρύθμισης και με τάσεις συνεχούς ανόδου(αρ. 4)

    - Καθιέρωση της 3ετίας ως ανώτατης διάρκειας των ΣΣΕ(αρ. 2, παρ.1)
    -Λύση των συμβάσεων με βάση το όριο ηλικίας ή συνταξιοδότησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με βάση τα ισχύοντα ως προς τη λύση των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα(αρ. 5, παρ.1)

    -Κατάργηση των νόμων, των κανονιστικών αποφάσεων, των ΣΣΕ, των κανονισμών εργασίας, των οργανισμών προσωπικού και των αποφάσεων διοίκησης που καθιερώνουν όρους ή ρήτρες μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα(αρ. 5, παρ.2)»

    Περαστικά ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΟΝΤΡΟμαλάααααααααααακααααααααααα

    ΕΝΑ ΔΙΦΡΑΓΚΟ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ.
    ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ;



    Την ερχόμενη Κυριακή διασκεδάζουμε τζάμπα!
    Αγαπητοί φίλοι.

    Το μεγάλο δημοκρατικό κίνημα (με τον ένα υποψήφιο) διεξάγει εσωκομματικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου.

    Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε διάφορα δημόσια κτίρια όπως Δημαρχεία, Κοινοτικά γραφεία και βιβλιοθήκες.
    Να η ευκαιρία για έναν χαρούμενο κυριακάτικο περίπατο!

    Η συμμετοχή όλων μας πρέπει να είναι μεγάλη σε πόλεις και χωριά.

    Το Αμαν Το Μάτι Μου σας ενημερώνει για το πού μπορείτε να ψηφίσετε αλλά και να απολαύσετε τζάμπα τρελό γέλιο.

    Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα για να κατεβάσετε το αρχείο (pdf) με όλα τα εκλογικά κέντρα.

    Βρείτε που διεξάγεται η “ψηφοφορία” στην περιοχή σας και….. καλή διασκέδαση !



    Όλοι στις κάλτσες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι από τη στιγμή που σας κατάλαβε και έπαψε να είναι το “πρόβατό” σας έγινε εχθρός σας! Και βάσει αυτού να δράσει όπως το σύνταγμα ορίζει για τους σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας…
    “Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο”!!!
    Τώρα που ο εχθρός είναι γνωστός και κανείς δε μπορεί να μας παραπλανήσει όσα σκουπίδια και αν πετάξει και μας σερβίρει ως “αποκάλυψη” και “είδηση” μέσω του μηχανισμού της προπαγάνδας… ο στόχος που πρέπει όλοι όσοι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και το μέλλον μας να στοχεύσουμε έχει ονοματεπώνυμα…
    Και όλοι γνωρίζουν ότι αν κόψεις το κεφάλι αχρηστεύονται και τα πλοκάμια ή ότι μαζί με το σάπιο φεύγουν και τα σκουλήκια!
    Με όπλο λοιπόν την επιταγή του συντάγματος (άρθρο 120) πρέπει και οφείλουμε να δράσουμε όλοι για την ανατροπή της χούντας σας και την απαλλαγή μας από φαντασιόπληκτους καβαλημένους, ώστε να ξαναπάρουμε τη χώρα μας πίσω και να τινάξουμε τη μπάνκα (συνολικά) στον αέρα!!!

    Θα αρχίσουμε από αύριο ώστε στις 25 Μαρτίου να προλάβουμε αντί να μας σύρετε… να γιορτάζουμε ήδη τα επινίκεια και την απελευθέρωσή μας!!!

    Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας… θα τρέμετε σε κάθε σας βήμα! Ήδη τρέμετε αλλά δεν έχετε ιδέα ακόμη τις σας περιμένει…

    Παραδίδετε τη χώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ούτε η χούντα δεν υπέγραψε τόσα φασιστικά διατάγματα!!! Θέλω να πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο, σας έχει καταλάβει και θα πράξει όπως οφείλει για την αξιοπρέπειά του και το μέλλον του…

    Θα δηλώσει σύσσωμος αυτό που από καιρό δηλώνει αλλά τώρα που δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια θα το δηλώσει πιο αποφασιστικά: “Δεν είμαι το πρόβατό σας… Είμαι ο εχθρός σας!”
    Το φόβο μας να ‘χετε, σκουλήκια!!! Και εσείς και τα εξωθεσμικά και έξωθεν αφεντικά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πατριώτες, αύριο οι έλληνες πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να καταμετρήσουν πόσοι απ’ αυτούς θα προσέλθουν για να αναδείξουν και τυπικά μια σκατοσακούλλλα/ντυμένη αγελάδα ως αρχηγό του γνωστού αποκόμματος. Με άλλα λόγια θα μπορέσουμε επιτέλους να δούμε ποιοι θα δηλώσουν ιδία βουλήσει και εντελώς αυθόρμητα «εθελόδουλοι ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ» καταβάλλοντας μάλιστα τον οβολό των €2 ως αδιάσειστο πειστήριο της εν λόγω ιδιότητός τους.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η νουδουπασοκικη τσογλαναρια..
    η αθλια νομενκλατουρα
    του μαυραγοριτη παπου
    του αεριτζη πατερα
    του συμβουλου επιχειρησεων γιου..
    τραφηκε με κρατικα λεφτα
    με επιδοτησεις
    με προστασια απο τον ανταγωνισμο
    με απευθειας αναθεσεις
    με παραγγελιες τιμολογημενες απο τον πωλητη-χορηγο
    με νομιμη φοροδιαφυγη
    με δανεικα κιαγυριστα
    με ολυμπιακους αγωνες
    με φουσκες στο χρηματιστηριο
    με πακετα ντελορ
    με μιζες εμπορων οπλων
    με χορηγιες της πρεσβειας
    με χορηγιες των αραβων
    με καρτελ
    με αγορασμενους νομους
    με αγορασμενα καναλια
    με πουλημενους δημοσιογραφους
    με πουλημενους καθηγητες
    με τρομοκρατια εντιμων δικαστων
    με τρομοκρατια,διασυρμο, και οικονομικη καταστροφη οποιου τολμουσε να αντιμιλησει
    με το πνιξιμο της καριερας των εκτος συστηματος

    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    και οχι αλλο νταλαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση