GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάρτιν Σουλτζ: Έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί πραγματική επιλογή...

Η εφημερίδα Tagesspiegel δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz υπό τον τίτλο « Έξοδος από το ευρώ δε...

Η εφημερίδα Tagesspiegel δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz υπό τον τίτλο «Έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή». Στη συνέντευξη ο Schulz υποστήριξε την...
αναγκαιότητα επέκτασης του μηχανισμού ευρω-διάσωσης. «Με αυτό τον τρόπο θα στέλναμε ένα ξεκάθαρο και αναγκαίο μήνυμα, πάνω απ’ όλα από ψυχολογικής απόψεως, ότι υπερασπιζόμαστε το νόμισμά μας, υπερασπιζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωσή μας».
«Φυσικά υπάρχει ανάγκη για λιτότητα εντός της Ε.Ε. Γι’ αυτό δεν αμφιβάλει κανείς…Αλλά ο Φρανσουά Ολάντ έχει δίκιο όταν ασκεί κριτική στο Σύμφωνο Σταθερότητας ότι επιβάλει μονοδιάστατα λιτότητα. Χρειαζόμαστε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με επενδύσεις στις τεχνολογίες του μέλλοντος, καθώς και στον τομέα της απασχόλησης. Διότι μόνο εάν υπάρξει ανάπτυξη θα μπορέσει η Ελλάδα και οι άλλες χώρες να αποπληρώσουν τα χρέη τους», υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Κληθείς δε να σχολιάσει το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχτηκαν οι Έλληνες, ο Martin Schulz λέει:
«Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δραματικές περικοπές, έχουν την αίσθηση ότι όλοι στην Ευρώπη συζητούν γι’ αυτούς, αλλά κανένας δε μιλάει απ’ ευθείας μαζί τους. Ωστόσο γνωρίζουν ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουν την αίσθηση ότι κυρίως οι συνταξιούχοι και οι νέοι χωρίς εργασία πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό.
Οι όροι, τους οποίους θέτει η Ευρώπη γίνονται αντιληπτοί ως επιβολή και εν μέρει ως ταπείνωση. Μάλιστα στην απογοήτευση τους κάποιοι ξεκάθαρα ανεβάζουν τους τόνους. Αναφορικά με αυτό το θέμα άσκησα σαφή κριτική.
Κατέστησα σαφές πόσο μεγάλες είναι οι προσπάθειες τις οποίες έχει αναλάβει η Γερμανία ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα. Και είπα επίσης ότι προσφέρουμε βοήθεια και για ίδιον όφελος, διότι εμείς ως εξαγωγικό έθνος επωφελούμαστε περισσότερο από το ευρώ. Γι’ αυτό και κανείς στην Γερμανία δε θα πρέπει να το αντιμετωπίζει σαν να είμαστε ο ευκατάστατος θείος που μοιράζει δώρα».
Σχολιάζοντας δε την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Hans-Peter Friedrich περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ξεκαθαρίζει ότι δε συμμερίζεται αυτή την άποψη.
«Έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί πραγματική επιλογή. Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ δε θα άλλαζε τίποτα, αφού και τότε θα έπρεπε να βοηθήσουμε έναν ευρωπαίο γείτονα, ώστε να μη βυθιστεί η χώρα στο χάος.
Σας λέω ότι χαοτική κατάσταση στην Ελλάδα και άνοδος των ριζοσπαστικών κομμάτων -αυτό είναι κάτι τρομακτικό να το φανταστεί κανείς. Μετά από μια επιτυχή εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η κερδοσκοπία θα στρεφόταν αμέσως εναντίον της επόμενης χώρας της Ευρωζώνης.
Γι’ αυτό και πρέπει γρήγορα να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπερασπιζόμαστε το νόμισμά μας. Γι’ αυτό και συνηγορώ υπέρ της επέκτασης του μηχανισμού διάσωσης».
Κληθείς να προσδιορίσει σε ποιους τομείς υπάρχουν αναπτυξιακές ευκαιρίες για την Ελλάδα, υποστηρίζει ότι ο κλάδος των μεταφορών και της ηλιακής ενέργειας προσφέρουν ευκαιρίες για ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι τα λιμάνια είναι η θύρα εισόδου για το συνολικό χώρο της Μεσογείου.
«Μια ένωση των χωρών της Μεσογείου, στο πλαίσιο της οποίας ο ευρωπαϊκός νότος θα συνεργαζόταν με τη Βόρεια Αφρική στον τομέα της ηλιακής ενέργειας θα ήταν για όλους εμάς μια τεράστια ευκαιρία και η Ευρώπη θα μπορούσε να ανεξαρτητοποιηθεί περισσότερο από το ακριβό πετρέλαιο και φυσικό αέριο».
Σχολιάζοντας τις εικαζόμενες μεγάλες απώλειες του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές και το τι θα μπορούσε αυτό να σημαίνει για το μελλοντικό σχηματισμό κυβέρνησης, απαντά:
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είναι αυτός που ως Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκίνησε τις αναγκαίες και επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Προς όφελος της χώρας έβαλε σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον του κόμματος. Ελπίζω ότι θα μπορέσουν να επικρατήσουν οι συνετές δυνάμεις στη χώρα, διότι η ριζοσπαστικοποίηση δεν θα εξυπηρετούσε κανέναν»

4 σχόλια

  1. Τι θα γινει με το χαρατσι;!
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κον. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ:

    Κυριε Πρωθυπουργε, επειδη θεωρω δεδομενη (και ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ...) την ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ σας σε κοινωνικα ζητηματα, θα ηθελα να σας ερωτησω σχετικα με το χαρατσι που κριθηκε νομιμο, εαν σκεφτεστε να περιλαβετε στις ομαδες που ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ η που το πληρωνουν ΜΕΙΩΜΕΝΟ και τους αποδεδειγμενα οικονομικα αδυνατους (που δεν το πληρωσαν εως τωρα), οπως ειναι εκεινοι που τους εχει εγκριθει απο το Υπ. Οικονομικων το Κοινωνικο Τιμολογιο.
    Ευχαριστω για την προσοχη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το γνωστό παραμύθι από τις μαριονέτες των 10 Τραπεζών της παγκόσμιας διακυβέρνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ...ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....ΔΑΚΡΥΣΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ....ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ..... ΚΙ ΕΜΕΙΣ
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ
    ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ..... ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.... ΤΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ... ΚΙ
    ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΩΦΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΥΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥΣ......
    ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΒΗΧΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ .......
    ΑΧ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση