GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Επανάσταση του Αυτονόητου...

Από το  ypsilantistzouros.blogspot.com Η Ελλάδα του 2020 , η Γη του 2012. Επερχόμενες και παρελθούσες συγκρούσεις, καταστροφολογία και δαμ...


Η Ελλάδα του 2020, η Γη του 2012. Επερχόμενες και παρελθούσες συγκρούσεις, καταστροφολογία και δαμονοποίηση, μα πάνω από όλα μια παγκοσμιοποίηση που μοίαζει όχι απλά αναπόφευκτη, αλλά ίσως και σωτήρια, αρκεί να επιτευχθεί με τον ορθό τρόπο.
Κι όμως, εδώ που φτάσαμε, το ζητήμα μας είναι, ότι ακόμα ορίζει τις τύχες του πλανήτη, η γενιά της πληθυσμιακής έκρηξης που...
ακολούθησε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή των Baby Boomers.
Η γενιά αυτή, ειδικά στην Ελλάδα, προώθησε το πρότυπο της ξέγνοιαστης ζωής των δεκαετιών ογδόντα κι ενενήντα, ενώ απέτυχε να επικοινωνήσει απλές βασικές αλήθειες, με μια εξ αυτών, ότι δε μπορούμε να καταναλώνουμε περισσότερο απ’ότι παράγουμε κι οτι η παραγωγή βασίζεται σε δομημένες κοινωνίες, τα μέλη των οποίων, έχουν συναίσθηση των υποχρεώσεων που ακολουθούν τις απολαύσεις.
Αλλά, κι ότι δεν είμαστε εμείς ο περιούσιος λαός, οι τσάμπα μάγκες, οι ολίγον τι αναρχικοί, οι ευρωπαϊστες μόνο, όπου τους συμφέρει, οι - στην πραγματικότητα – απλά, βολεμένοι, ενώ κάποια στιγμή έρχεται κι ο λογαριασμός, ακόμα κι αν έφαγαν άλλοι.
Μια ολάκερη γενιά, έμαθε να ζεί με λεφτά απο το μέλλον των επόμενων κι όποτε πήγε να γίνει διόρθωση, πάντα περνούσε απο το φίλτρο οργανωμένων ομάδων συμφερόντων, συνδικαλιστών, ημέτερων.
Η Ελλάδα της Κλαδικής. Του Βολέματος. Της Αρπαχτής.
Γονείς και παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες με το περι Δημοσίου όνειρο, λες κι οι θέσεις εργασίας φύονται και δημιουργούνται χωρίς λογική, με μόνο σχεδιασμό ότι κάτι πρέπει να κάνει, ο εκάστοτε διοριζόμενος.
Τα ύστερα δε, χρόνια της Μεταπολίτευσης, έφεραν υπερβολικές εισφορές που διέλυσαν την παραγωγή και γεμίσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία αδειάσαν στο Χρηματιστήριο, ενώ το Δημόσιο έγινε σίγουρο θέμα των σύγχρονων Αριστοφάνηδων κι η Φρουτοπία κατέστη λογικότερη της Ελλάδας. Πολίτες και πολιτικοί, πιασμένοι χέρι χέρι σε ένα τανγκό μετάθεσης ευθυνών, που κάποιος, κάπου, κάποτε θα το πλήρωνε.
Αλήθεια, οι πολιτικοί απο ποιά κοινωνία ξεπηδάνε; Ουδεμία απάντηση ακούστηκε ως σήμερα. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η κρίση αυτή φανέρωσε τα λάθη που στοιχείωνουν τους Έλληνες, οι οποίοι καλούνται να συνειδητοποιήσουν ποίοι πραγματικά είναι. Όχι στα λόγια, μα στα έργα. Όχι, επειδή θέλουν τρία αυτοκίνητα, αλλά γιατί επιθυμούν για το παιδί τους, μια ευνομούμενη κοινωνία, απαλλαγμένη από μηχανισμούς, γραφειοκρατίες και στατικότητα.
Απλά γεγονότα φθάνουν για να καταδειχθεί η αξία της χώρας. Τέτοια είναι, η πανεπιστημιακή μόρφωση της πλειονότητας της νέας γενιάς, ο ορυκτός και τουριστικός πλούτος, η ιστορία, ο ήλιος και το περιβάλλον. Μα πάνω απ’ολα, η αξία του Έλληνα, που στα δύσκολα αναβίωσε αξίες, όπως η οικόγενεια, κι έβαλε πάλι κατσαρόλα στην κουζίνα.
Μια νέα νοοτροπία αναδείκνύεται σε μια Ελλάδα που ανέκαθεν αναγεννάται ως Φοίνικας. Η γενιά των καταδικασμένων της παιδιών, των Stagiers έρχεται με τέτοια ορμή, που σε λίγο θα χτυπήσει όλους το Αυτονόητο, από μια γενιά που έμαθε μαθηματικά, στο δημόσιο σχολείο που ακόμα, άφηνε χώρο στη σκέψη και τη φαντασία. Είναι οι νέοι που ονομάστηκαν, καφετεριόβιοι, κακομαθημένοι, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς στίγμα.
Κι όμως, η γενιά αυτή έχει το στίγμα της. Δεν έχει ανάγκη από μίζες και μισθούς Δημοσίου, καθώς σε όποια εταιρεία και να δουλέψει στο εξωτερικό, θα πληρωθεί καλά. Η γενιά αυτή, έχει ανάγκη να βρει δρόμο για τη δημιουργικότητα της, τον δρόμο που έδειξε αυτή η διετία. Φανερώθηκε πια, ότι η Ελλάδα του Χτές πτώχευσε, αναδιαρθρώνεται, επιμηκύνεται, μα δεν αντέχει άλλο!
Καιρός, λοιπόν, να γίνει η Επανάσταση του Αυτονόητου. Να έρθουν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο. Να αλλάξουν οι παλιές σαθρές δομές κι οι αναχρονιστικές ιδέες. Να αποτελέσει βάση ανάπτυξης ένα υγιές πολιτικό σύστημα, το οποίο θα διαμορφώσει ενιαίο και σταθερο οικονομίκο γίγνεσθαι στη χώρα.
Ένα σταθερο φορολογικό σύστημα για την επόμενη δεκαετία, είναι το εφαλτήριο. Η προώθηση της επιχειρηματικότητας και η μείωση των φορολογικών συντελεστών, το έναυσμα. Η απάλοιψη της γραφειοκρατίας, το προαπαιτούμενο, όπως πολύ σωστά είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
Η Ελλάδα του Χτες πέθανε. Μια νέα Ελλάδα του Σημερα γεννιέται και την αναμένουμε με ανυπομονησία. Μια κυβέρνηση που θα λέει τα πράγματα με το όνομα τους, σεβόμενη συμμάχους, μα πάνω από όλα σεβόμενη την ίδια την πατρίδα, που δε θα φοβάται να συμψηφίσει χρέη Δημοσίου & Ιδιωτών, ώστε να δώσει ανάσα στην αγορά και να αναστρέψει το κλίμα. Μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Δικαιοσύνη, Παιδεία, Ασφάλεια, Ανάπτυξη.
Αυτός ο τόπος χρειάζεται την κυβέρνηση αυτή, που ετοιμάζεται κάτω από ασφυκτικές πιέσεις, δύο χρόνια τώρα, κι η οποία είναι απαραίτητο να προκύψει, έπειτα, από νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή θα αγωνιστεί, επαναπροσδιορίζοντας την Ελλάδα του Αύριο, την πατρίδα του Σήμερα, με πλαίσιομια Ευρώπη βασισμένη σε νέα οικονομετρικά μοντέλα, που θα αντιστοιχούν σε αντικειμενικά ανθρώπινες συνθήκες ζωής, αξίες και προοπτικές.
Με όλο το σεβασμό δε, πρέπει να αναφέρω ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, ασχέτως ιδεολογικών αντιλήψεων ή συναισθημάτων. Χωρίς, καμία διάθεση μηδενισμού της προσφοράς των σημαντικών και άξιων ανθρώπων του τόπου, χρειάζεται καινούργιο μίγμα, με νέα υλικά για να επιτευχθεί αυτό που μέχρι χθές έμοιαζε αδύνατο, μα σήμερα είναι απλά εδώ.
Για την Επανεκκίνηση που θα επιτευχθεί με ένα και μόνο τρόπο. Την επανάσταση του Αυτονόητου.



7 σχόλια

  1. /////////////////////////////////////

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ:
    ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ.

    - που έκανε ο Αλήτης Βενιζέλος και η ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ
    του ..ΌΛΟΝ ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ

    ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.

    ___________________________
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ; .................ΟΧΙ.


    Πόσο θράσος έχουν όλοι αυτοί που μας διέλυσαν τις ζωές μας
    και ζητάνε πάλι να τους πιστέψουμε ?

    Πόσο είναι πάλι το κέρδος $$$$$$$$$$$$ τους
    για να ζητάνε τόσο επίμονα να κυβερνήσουν μια πτωχευμένη χώρα ?
    _________________________________
    Την λεηλασία των ομολόγων Φυσικών προσώπων,
    ξέχασες να την αναφέρεις...

    Την στιγμή που ο Βενιζέλος,
    είχε όλη του την αποταμίευση,
    (2.772.998,54 € σύμφωνα με το πόθεν έσχες της Βουλής),σε καταθέσεις μετρητών, σε τράπεζες,
    αντί να τα έχει σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου.

    Τα οποία και κούρεψε, και για τα Φυσικά Πρόσωπα,
    ανερυθρίαστα και με συνοπτικές διαδικασίες.

    Παρά τα ψέματα που έλεγε αρχικά.
    παρά μόνο λόγια παχιά, με σάλτσες περιχυμένα.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ..το κτήνος

    ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ.


    Ιδιως τέτοιου μεγέθος ξεδιαντροπιάς ΦΑΣΙΣΤΕΣ
    ΠΑs$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$sΟΚ.


    ////////////////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ , ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .. ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΤΣΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αρθρο μου θύμισε προεκλογική ομιλία του Α. Σαμαρα και της ΝΔ.

    Αγαπητέ κύριε αρθρθρογράφε το πρωτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι με παλιά μαγιά δεν φτιαχνεις φρέσκο ψωμί. Δεύτερον και σημαντικοτερο ο φούρναρης πρέπει να είναι ατομο με γνώση και ικανοτητες και όχι αλχημιστης παλαιων υλικών προσκολλημενος στους ίδιους παραδοσιακούς "προμηθευτές" που πουλανε το ιδιο προιον εδω και δεκαδες χρόνια και το χειρότερο εχουν τον δικό τους τρόπο πληρωμής.

    Τα περι παγκοσμιοποίησης και εκρηξης του πληθυσμού είναι φουμαρα τυλιγμένα με αέρα κοπανιστό.
    Ειναι ενα σχεδιο υποδούλωσης των λαών από μια εκατονταδα ελιτ γερων που εχουν στην κατοχή τους το 95% του παγκόσμιου πλούτου εχοντας στην κατοχή τους τράπεζες (fed) επιχειρήσεις πολυεθνικές με βάση την διαθεση πρωτων υλων ενεργειας ορυκτου πλούτου που απέκτησαν μεσω πολεμων ανατροπών και αιμοσταγων δικτατοριων με αιχμή του δόρατος την Αμερική και τσιράκι το Ισραηλ.
    Τα περι υπερπληθυσμου και υπερθερμανσης είναι κουραφεξαλα την στιγμη που η Γη ψύχεται περισσότερο τα τελευταια 50 χρόνια, τα περι εκρηξης πληθυσμού είναι το μεγαλο κολπο οσο λιγοτεροι τόσο ελεγχόμενοι περισσότερα κερδη και ασφαλως κατω από απόλυτο ελεγχο. Πλούτος διαιωνισμένος για λίγους συμβιβασμός πείνας και στα άκρως απαραίτητα για επιβίωση στους πολλούς.
    Η πράσινη ενεργεια και αναπτυξη είναι ακομη μια επινόηση των παγκοσμιοποιητών για να αυξησουν τα κερδη τους από το 95% των κατοίκων του πλανήτη. Ειναι γνωστο σε όλους οτι τα σχεδια αναπτυξης φωτοβολταικων ανήκουν στην SHELL και τα παραγωγα σε άλλες τερατωδεις επιχειρησεις που ανήκουν στο ιδιο καρτελ.
    Για την παγκοσμιοποίηση που θεωρείς αναπόφευκτη κράτα και λίγο μικρό καλάθι γιατί τα οραματα της παγκοσμίας κυριαρχίας των λίγων σε αυτο τον πλανήτη γκρεμιστικαν ιστορικά σαν χαρτινοι πύργοι.
    Ωραία σερβιρισμένο το άρθρο που ακόμα μια φορά βασιστηκε στα κακως κειμενα του λαου μας και της κοινωνιας μας που ασφαλως υπάρχουν αλλα μονοδρομος η παγκοσμιοποίηση και η υπερκυβερνηση των λιγων σίγουρα δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επανάσταση το αυτονόητου είναι η ψηφιση της ΝΔ και του Σαμαρά;

    Η επανασταση του αυτονόητου που θα σέβεται τους "συμμάχους" συμπληρώνω και τα μνημόνια τους προς την εξαθλίωση του λαού ειναι ο θετικός δρόμος για την χώρα αυτή;

    Η απώλεια της εθνικής κυριαρχιας και ο αφελληνισμός σε συναρτηση με την κλοπή του όποιου ορυκτού πλούτου εχει αυτός ο τόπος είναι η επανασταση του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ;

    Ελεος πια φτανει, ξερουμε τα ελατωματα μας σαν λαός και τα κακως κείμενα και πρεπει να διορθώσουμε πολλα σαν δομημενη κοινωνία αλλα αυτό γίνεται με προγραμματισμό κοινωνική αποδοχή και συνοχή και απτα αποτελεσματα προοδου που μας επιτρεπουν την συνεχεια των βελτιώσεων και της προοδου, όχι με βίαιες προσαρμογές της κοινωνίας σε σχεδια που πίσω τους κρύβουν την εκμεταλλευση και την υποδούλωση, υποσχομενοι μόνο την μερική επιβίωση μας μεσα σε ενα καταστρεπτικό περιβάλλον.

    Ωραίο το παραμυθι άλλα έκρυψες τον δράκο και χαθηκε η δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σχέδιο των 120 χρονων προχωράει καλα ήδη πλησιάζουμε στην ολοκληρωση του 1926-2046 ολα μελετημενα συγκεκριμένα και με προγραμματισμό. Το ανέλπιστο για τους τότε εκπονητές και τους σημερινούς απογόνους τους που ειναι οι ιδιες οικογενειες που συνεχιζουν απτόητες το σχεδιο είναι οι υποστηρικτες που βρηκαν στην διαδρομή τους.

    Η επιλογή της ΕΛΛΑΔΑΣ ως εξιλαστηριού θυματος δεν ειναι καθολου τυχαία μα καθολου.

    Η Ελλαδα πέρα απο τα ελλατωματα της έχει και πολλα προτερήματα που πολλοι λαοί ανα τον κόσμο μαθαίνουν από τα γενοφασκια τους. άρα είναι μια χωρα φάρος με παγκοσμια ιστορική απήχηση που διέδωσε τον πολιτισμό και την Δημοκρατία.

    Αυτη λοιπον η χωρα σήμερα ειναι το σημείο αναφοράς της αποφυγης(γιατι ετσι πρεπει να φαινεται στους αλλους λαούς) και ασφαλως της διαστρεβλωσης των ιδεωδών της που υνστερνιστηκαν πολλοί λαοί. Αυτα τα ιδεώδη πρεπει να καταπατηθουν και να ισοπεδωθουν για να εμπεδωθει το σχέδιο των καουμπους με τα εξασφαιρα και της συμμορίας των ΝΤΑΛΤΟΝ της Καλαμιτυ Τζαιην και του Φιλ Ντεφερ μια και αυτες οι φιγούρες είναι η ιστορική τους διαδρομή των καθαρματων που θελουν να επιβαλλουν τον νομο της υποδούλωσης και των ελεγχομενων εξαθλιωμενων λαων προς όφελος τους.
    Αντε αυτοί έτσι σκεφτονται και ετσι λειτουργούν, το ερωτημα ειναι για εμας και καθε ιστορικο λαό της μεσογείου, πως είναι δυνατόν να βρίσκουν λιβανιστες και λιβανιστριες αυτου του τερατωδους σχεδίου μεσα στις χωρες που τετοια ιδεώδη τα εχουν αποκλείσει απο καθε σκεψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τετοιες ανοησιες
    τσαμπουναει η καθε πουτανα
    και νουμιζει οτι ειναι κυρα..
    αει δουλεψε ρε παπαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΚΕ ΤΩΡΑ ΔΑΓΚΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση