GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πτώση του Ευρώ και των Εμπορευμάτων μετά από την ομιλία Μπερνάκε...

Η τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου κινήθηκε ανάμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ να παρέχει ρευστότητα αξίας 529 δις ευρώ στις Ευρωπαϊκές τρά...

Η τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου κινήθηκε ανάμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ να παρέχει ρευστότητα αξίας 529 δις ευρώ στις Ευρωπαϊκές τράπεζες, μέσω τριετών δανείων με επιτόκιο 1%. Πάνω από 800 τράπεζες έκαναν χρήση αυτού του πακέτου, και συνολικά τους τελευταίους τρείς μήνες πάνω από 1 τρις ευρώ έχει διοχετεύσει η ΕΚΤ προς τις τράπεζες. Κατά την διάρκεια ομιλίας του Προέδρου Μπερνάκε, αναφέρθηκε ότι...
ενδεχομένως να μην υπάρξει τρίτο πακέτο στήριξης της Αμερικανικής οικονομίας, με αποτέλεσμα το Δολάριο να καταγράφει κέρδη και τα βασικά εμπορεύματα να υποχωρούν σημαντικά.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Nikkeiέκλεισε με οριακή μεταβολή +0,01% στις 9723,24 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη, σημείωναν κέρδη μέχρι και την ομιλία του Μπερνάκε, αλλά από εκεί και μετά πέρασαν σε αρνητικό έδαφος. Ο DAXέκλεισε με πτώση 0,46%, ο CAC υποχώρησε 0,04%, ενώ και ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,95%.
Μέχρι αργά το βράδυ, οι βασικοί δείκτες στην Αμερική αμφιταλαντεύονταν μεταξύ αρνητικούκαι θετικού εδάφους. Η ομιλία του Μπερνάκε , μπορεί να «στεναχώρησε» κάπως τις αγορές μετοχών που προσδοκούν σε ένα τρίτο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, αλλά σίγουρα βοήθησε το δολάριο να πάρει «ανάσες». Οι επόμενες ημέρες και αφού «κάτσει η σκόνη», θα φανούν καλύτερα οι προθέσεις των επενδυτών στις διάφορες αγορές.
Το Ευρώ υποχώρησε και έφτασε μέχρι το 1,3340. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν ο Χρυσός και το Ασήμι, κατά 4% και 5% αντίστοιχα. Το Πετρέλαιο, παρά τις απώλειες που σημείωνε ενδοσυνεδριακά μέχρι και τα 105 δολάρια, προς το τέλος της ημέρας, είχε περιορίσει σημαντικά την πτώση αυτή.
Τέλος, το ΧΑ παρά το αρχικό «μούδιασμα», κατάφερε να κλείσει με άνοδο 2,26% στις 743,59 μονάδες. Οι πληροφορίες για στρατηγική συμφωνία της ΜΑΡΦΒ βοήθησαν τόσο την ίδια όσο και ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο να σημειώσει σημαντικά ενδοημερήσια κέρδη και να προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά από το σοκ της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

GSTA/EKTA

1 σχόλιο

  1. Πριν λαληση τρις ο πετεινος βγηκανε ΤΑ ΌΠΛΑ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΆΡΧΙΣΕ...

    Τώρα-Προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.. Οι Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ ΑΣ προσπαθούν να πείσουν τον 45χρονο ένοπλο να παραδοθεί. Άνδρες της μονάδας ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης έχουν περικυκλώσει το εργοστάσιο...Θέμα στο BBC έχει γίνει η ομηρία στο εργοστάδιο παραγωγής κάδων στην Κομοτηνή. Όπως αναφέρει το Βρετανικό Δίκτυο, όλοι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ και οι δύο υπάλληλοι που κρατάει σε ομηρία ο δράστης εργάζονται ως οδηγοί στο εργοστάσιο.

    Ο δράστης, όπως αναφέρει το BBC, απολύθηκε από το εργοστάσιο πριν οκτώ μήνες, ενώ η εταιρεία πρόσφατα απέλυσε περίπου τους μισούς από τους 300 υπαλλήλους που είχε, λόγω της αυξανόμενης ύφεσης στην Ελλάδα

    Μπουτζουκας Θ.Τ

    ΜΑΓΚΕΣ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση