GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πακέτο με τα τσιγάρα θα συντρίψει τον νεοφιλελευθερισμό...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Μόλις στον χθεσινό Δευκαλίωνα και προβλέποντας την έξαρση του δημοσιονομικο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Μόλις στον χθεσινό Δευκαλίωνα και προβλέποντας την έξαρση του δημοσιονομικού προβλήματος της Πορτογαλίας αναφέραμε τα εξής:
«Και προσέξτε στην Πορτογαλία δεν υπάρχει διαφθορά όπως ισχύει για τους Έλληνες Δημόσιους Υπάλληλους, δεν προκύπτει φοροδιαφυγή όπως κάνουν οι Έλληνες και δεν εμφανίζεται γραφειοκρατία όπως κατηγορείται η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Και όπως και εκεί υπάρχει επιτήρηση, τρόικα και συνταγές ΔΝΤ»
Όντως στην Πορτογαλία δεν υπάρχει ούτε διαφθορά, ούτε φοροδιαφυγή, ούτε γραφειοκρατία. Ποίος το λέει αυτό; Μα, η Τρόικα της Πορτογαλίας και το...
εκεί κλιμάκιο του ΔΝΤ.
Γιατί το αναφέρουμε; Μα γιατί η δική μας Τρόικα και το εδώ κλιμάκιο του ΔΝΤ θεωρούν ότι η διαφθορά, η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία είναι τα αίτια της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης.
Όμως, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά ΜΜΕ και στην Πορτογαλία το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται υπό την στενή επιτήρηση της Τρόικα και του ΔΝΤ εκτροχιάστηκε!
Αιτία τι άλλο; Στην Ελλάδα λένε ότι φταίει η διαφθορά, η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία, στην Πορτογαλία τουλάχιστον λένε την αλήθεια, φταίει η Ύφεση!
Εμείς στον χθεσινό Δευκαλίωνα το περιγράψαμε όσο πιο απλά μπορούσαμε. Και ένας πλούσιος και ένας φτωχός αγοράζουν και καπνίζουν κάθε ημέρα ένα πακέτο τσιγάρα. Άρα το κράτος εισπράττει τον ίδιο φόρο και από τον πλούσιο και από τον φτωχό. Εάν κόψει το τσιγάρο ο φτωχός γιατί δεν έχει να αγοράσει έστω και ένα πακέτο τσιγάρα, απλά τα κρατικά έσοδα θα μειωθούν κατά τον αναλογούντα φόρο σε ένα πακέτο τσιγάρα που θα μείνει απούλητο γιατί δεν το αγόρασε ο φτωχός.
Θα μου απαντήσει κάποιος πανέξυπνος νεοφιλελεύθερος: Κανένα πρόβλημα. Θα διπλασιάσουμε τον φόρο στα τσιγάρα. Ο πλούσιος όσο και να στοιχίζουν τα τσιγάρα έχει χρήματα να τα αγοράσει. Άρα το κράτος και πάλι θα εισπράξει τα ίδια έσοδα.
Σωστά τα λες ηγέτη της νεοφιλελεύθερης ανοησίας. Μόνο που τυχαίνει να αγοράζει κάθε ημέρα ένα πακέτο τσιγάρα και ένας καταναλωτής της μεσαίας τάξης. Άρα όταν διπλασιάσεις τον φόρο θα αναγκαστεί και αυτός να σταματήσει να αγοράζει το ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα.
Κανένα πρόβλημα θα απαντήσει και πάλι ο παν-ευφυής νεοφιλελεύθερος αδιάλλακτος: Θα τριπλασιάσω τους φόρους. Ο πλούσιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει το πακέτο με τα πανάκριβα τσιγάρα.
Τώρα… τι να συζητήσεις με ένα ανόητο και ταυτόχρονα δογματικό νεοφιλελεύθερο; Θα αυξηθούν οι φόροι, θα μειωθεί η κατανάλωση πακέτων με τσιγάρα. Συνεπακόλουθα θα χρειασθεί λιγότερος καπνός και άλλες πρώτες ύλες για να κατασκευασθούν τα λιγότερα πακέτα τσιγάρα, θα δουλέψουν λιγότεροι εργάτες στις καπνοβιομηχανίες για να κατασκευασθούν τα λιγότερα πακέτα τσιγάρα, θα χρειασθούν λιγότερα μέσα μεταφοράς που θα μεταφέρουν τα λιγότερα πακέτα από τις καπνοβιομηχανίες προς τα κέντρα πώλησης και τέλος θα μειωθεί δραματικά ο τζίρος, αρά και τα αναλογούντα κέρδη για τους τελικούς πωλητές τσιγάρων που θα πουλούν όπως προείπαμε λιγότερα πακέτα τσιγάρα.
Αυτό που περιγράψαμε παραπάνω για τους διαθέτοντες ορθολογισμό και αντικειμενική οικονομική γνώση ονομάζεται κύκλος της οικονομίας. Για τους νεοφιλελεύθερους δεν χρειάζεται πούμε πολλά. Τα αποτελέσματα τα ζούμε καθημερινά στην χώρα μας που αποδιαρθρώνεται ο παραγωγικός ιστός και καταστρέφεται η οικονομία.
Παλαιότερα και με αφορμή την τότε νέο-Παπική και Καισαρική συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου, διατυπώσαμε το δόγμα «η ιστορία ουδέποτε ηττήθηκε και πάντα στο τέλος εκδικείται». Πριν λίγες ημέρες το επαναλάβαμε αφού επιβεβαιώθηκε απόλυτα με αφορμή την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα θα διατυπώσουμε ένα ακόμα καινούργιο δόγμα και να είστε σίγουροι ότι μετά από ένα ικανό χρονικό διάστημα θα το επαναφέρουμε απολύτως δικαιωμένοι: «Το πακέτο με τα τσιγάρα θα συντρίψει τον νεοφιλελευθερισμό»!

9 σχόλια

  1. αφελεις πασοκιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την απόφαση για την καθιέρωση της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία ( Γυμνάσια ) με Νόμο της Νέας Δημοκρατίας, Εφημερίς της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας Αθήνα 20 Ιουνίου 2006, ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006, και με την ισχύ του να ξεκινά από το σχολικό έτος
    2006 − 2007, με την υπογραφή του Γεωργίου Καλού Υφυπουργού Παιδείας, και που βέβαια δεν εφαρμόστηκε γενικώς για να μην κινδυνέψει με κατάργηση από μαζικές αντιδράσεις, καθώς φαντάζεστε τι θα γινόταν να πετούν τα Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από την Λήμνο και αποκάτω στο σχολείο να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, το φριχτότερο έγκλημα που έγινε ποτέ στην ανθρωπότητα καθώς ο σκοπός δεν είναι η μάθηση αλλά η μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου που έχει γίνει ποτέ σε μαζική κλίμακα σε βάρος του Ελληνισμού από την Τουρκία, ο εκτουρκισμός των Ελληνόπουλων καθώς οι λεπτομέρειες που περιγράφονται για την διδαχή της αποτελούν μνημείο πλύσης εγκεφάλου, αλλά και την μεγαλύτερη επιτυχία της Τουρκικής διπλωματίας εις βάρος της Ελλάδας μας, γιατί αυτή η διπλωματία υποχρέωσε την κυβέρνηση Καραμανλή να το κάνει, ποιος ξέρει με ποιους εκβιασμούς από τους Τούρκους που ασφαλώς ξέρουν και τα άπλυτα και τα πλυμένα και κυβερνώντων και μη κυβερνώντων στην Ελλάδα για να προωθούν ευκολότερα τους σκοπούς τους εις βάρος μας, ( δέστε τι έγινε με την Ελληνοαλβανική ΑΟΖ που είχαμε συμφωνήσει με τους Αλβανούς αλλά με επέμβαση της Τουρκίας η Αλβανία υπαναχώρησε και οι πολιτικοί μας την κάνανε γαργάρα) ( πως και γιατί ; ) και την εν συνεχεία ανθελληνική στάση όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων και κομμάτων καθώς ναι μεν έγινε η καθιέρωση της γλώσσας αλλά εν συνεχεία δεν κινήθηκαν για να αποσυρθεί ο νόμος.
    Μετά την είσοδο στα Ελληνικά; Κανάλια τηλεόρασης των Τουρκικών τηλεοπτικών σειρών με αυτούς τους γλυκανάλατους, ευγενικούς, τίμιους, Ελληνοπρεπείς ως ένα σημείο Τούρκους ηθοποιούς, τους καλούς
    και αγαθούς οικογενειάρχες, τους καλοντυμένους, με τα ωραία σπίτια και τοποθεσίες, τους καθημερινούς ανθρώπους που αναζητούμε σε αυτήν την εποχή να μας συνδράμουν που δεν τους βρίσκουμε, αλλά τους βρήκαμε στην Τουρκία μέσω αυτών των τηλεοπτικών σειρών, ( είδες τι Ωραία είναι στην Τουρκία; Λέει η μια Κότα στην άλλη) και το ξεκίνημα διαφήμισης ξένων γλωσσών μέσω CD όπου μας λένε μάθε αγγλικά, και λοιπά αλλά και Τούρκικα καθώς η διαφήμιση θεωρεί την Τουρκική γλώσσα πλέον στις πιο σπουδαίες του Κόσμου., ήρθε και η πλέον προδοτική κίνηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα ΜΑΣ.
    ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ , ΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Μπορώ να μην αναρωτηθώ πόσο πουλημένα τομάρια είναι αυτοί που δέχτηκαν την Τουρκική γλώσσα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, αυτοί που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου κάθε βράδυ στα σπίτια μας με τα Τούρκικα σήριαλ, και τώρα ΑΥΤΟΙ με την εκδηλωθήσα πρόθεση τους στην Κωνσταντινούπολη να ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
    Και όσο για αμοιβαιότητα επενδύσεων μεταξύ μας με τους Τούρκους για τις επενδύσεις Ελλήνων στην Τουρκία ξέρουμε ότι όταν θα τους ζορίσουν θα αμολήσουν τον < ΟΧΛΟ > ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΑΜΟΥΝ και για τις δικές τους εδώ θα στείλουν τα F16 ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ!
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΔΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΝ < ΕΘΝΑΡΧΗ > ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΜΕΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ZOUGLA GR ...EXEI ENΔΙΑΦΕΡΟΝ KAI ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΜΑΑΑΑΑ ΧΑ XA XA XA..ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΟΥΛΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ..ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 19200 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ..ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΡΕ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω για τη διαφθορα τοπαν αυτοι που δεν επρεπε σ ολη την οικουμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δευκαλιωνα:
    Η σημερινη σου αναρτηση
    μ' εφτιαξε!
    Ευχομαι να εχεις δικηο!!!


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένοχοι οι 21 από τους 26 κατηγορουμένους για την καταπάτηση στην Αιξωνή Γλυφάδας και ο Παπαθανασοπουλος Σπηλιος "δικηγορος" της Μαριας Δαμανακη και Ευης Μποτσαρη
    Ολοι στο "κολπο"!


    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012
    Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2012 12:58
    Web-Only
    [Εκτύπωση] [Αποστολή με Email] [Μικρότερη Γραμματοσειρά] [Μεγαλύτερη Γραμματοσειρά]
    Αργά το βράδυ αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας, με τεράστια ζημιά σε βάρος του Δημοσίου.

    Το δικαστήριο εκφώνησε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των κατηγορουμένων. Βάσει αυτής, 21 από τους 26 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι.

    Για την υπόθεση, που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν περίπου ενάμιση χρόνο, κάθονται στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι: δικηγόροι, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός, επιχειρηματίες και ιδιώτεςκαι ο Παπαθανασοπουλος Σπηλιος "δικηγορος" της Μαριας Δαμανακη και Ευης Μποτσαρη
    Ολοι στο "κολπο"!.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν στα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, πλαστογραφία, ψευδών βεβαιώσεων και άλλα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και ο Παπαθανασοπουλος Σπηλιος "δικηγορος" της Μαριας Δαμανακη και Ευης Μποτσαρη
    Ολοι στο "κολπο"!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα τι σχέση έχουν ο φιλελευθερισμός και ο νεοφιλελευθερισμός με την αύξηση των φόρων ή με τους φόρους γενικότερα μόνον ο συγγραφέας του άρθρου γνωρίζει να μας πεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλή έννοια: Η κατανάλωση φέρνει το κέρδος!
    Επομένως και στην είσπραξη περισσότερων φόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δευκαλίωνα, θα σου συνιστούσα να κόψεις το κάπνισμα, διότι σου κάνει τους πνεύμονες σαν στουπί γκαραζιέρη! Και δεν πειράζει...αυτού του είδους ο «κύκλος της οικονομίας» ας χαθεί. Άλλωστε πληρώνουμε απείρως περισσότερα για τις συνέπειες του καπνίσματος στον πληθυσμό.
    Όλα τα άλλα που αναφέρεις ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!! Κάθε χώρα φαληρίζει για διαφορετικές αιτίες. Πολλές από αυτές τις αιτίες ενδεχομένως συνυπάρχουν. Σε εμάς δυστυχώς είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές που αναφέρει η τρόϊκα. Αυτή η χώρα παράγει μόνο τρία πράγματα: Αριστερούς, αναρχικούς και δημοσίους υπαλλήλους. Τα δε «ιδανικά» αυτού του λαού είναι: τσιγάρο, φραπές, τσιφτετέλι, σαβουροφαγητό και καφροποδόσφαιρο. Άσε λοιπόν την τρόϊκα και στηλίτευσε την φάτσα σου, αλλά κυρίως την αριστερή σκατο-ιδεολογία σου!

    Ένας «δογματικός», αλλά καθόλου ανόητος νεοφιλελεύθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση