GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ...

Από τον  ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΚΑΒΑΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης έβαλε ...

Από τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΚΑΒΑΛΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης έβαλε ένα φρένο στις ανεξέλεγκτες αγορές, οι οποίες τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να θεμελιώσουν ένα στρεβλό καπιταλισμό τύπου καζίνο. Οι αγορές είχαν φτάσει στο αποκορύφωμα της απληστίας με σκληρά κερδοσκοπικά χτυπήματα εις βάρος των κρατών που η συνέχειά τους θα είχε σαν αποτέλεσμα τη λεηλασία και τη πλήρη εξαθλίωση των πολιτών.
Με τη στρατηγική που ακολουθήθηκε από την Ε.Ε, παρόλα τα λάθη και τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν αρκετές φορές, η χώρα μας...
απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία. Εξασφαλίσαμε τα ‘’προς το ζην ’’, δεν αλλάξαμε νόμισμα, κρατήσαμε σε βασικό επίπεδο τη κοινωνική συνοχή μας και πλέον μας δίνεται η δυνατότητα να ελπίζουμε ότι σταματάει η περιπέτεια της χώρας και μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε το αύριο με αισιοδοξία.
Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ.
Οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και τα διάφορα, χωρίς σχεδιασμό, μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα υπό την απειλή της πτώχευσης και της χρεοκοπίας, δεν είναι προϋποθέσεις για να αλλάξει το σύστημα.
Οι απολογισμοί και οι αντεγκλήσεις για το (αμαρτωλό) παρελθόν και οι θρήνοι για το ζοφερό μέλλον προκαλούν κοινωνική εσωστρέφεια και σπρώχνουν τους πολίτες στην απελπισία και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Αυτό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη ακραίων πολιτικών φαινομένων με στοιχεία πατριδοκαπηλίας, άκρατου λαϊκισμού, εθνικοσοσιαλισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας, εθνικής απομόνωσης και απέχουν από τα μέχρι τώρα αποδεκτά πολιτικά πρότυπα της κοινωνίας μας.
Οφείλουμε να ξεκινήσουμε άμεσα πλέον έναν δημόσιο διάλογο γύρω από το θέμα  "ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ", προκειμένου να οδηγήσουμε τη χώρα σε μακροπρόθεσμη βιώσιμη πορεία ανάπτυξης. Η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, με παράλληλες πολιτικές που θα ελαφρύνουν τις δυσκολίες και το βάρος των ελλήνων πολιτών.
Για να είναι αποτελεσματική αυτή η προσπάθεια πρέπει να αναπτυχθούν δομές ‘’άμεσης δημοκρατίας’’ ώστε να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες και παράλληλα να αρχίσουν διεργασίες για αυτά τα θέματα σε κόμματα και φορείς.
Η λύση του προβλήματος της χώρας μας απαιτεί πολύ περισσότερα από την εξασφάλιση της πληρωμής του δημοσίου χρέους.
Από ‘δω και μπρός δε μπορούμε να συνεχίσουμε το πρότυπο ανάπτυξης που βασίζεται στη κατανάλωση, τον εύκολο δανεισμό και τα υπερτιμημένα έργα υποδομής. Ούτε να στηριχτούμε στα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ, σε κρατικά σχήματα επενδυτικών κινήτρων, σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας και στη χρήση προσωρινών διαθέσιμων πόρων που δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για μακροχρόνιες επενδύσεις με μακροχρόνια οφέλη.
Κλείνοντας θεωρώ ότι οι βασικοί άξονες που θα καθορίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και όλους εμάς τους πολίτες είναι :
Παραγωγικές επενδύσεις σε βιοτεχνία, βιομηχανία, γεωργία, τουρισμό, ναυτιλία, διαδίκτυο και υπηρεσίες.
Ανταγωνιστικό και απλοποιημένο φορολογικό περιβάλλον με κριτήρια τις γείτονες χώρες. Όταν στα γειτονικά κράτη ο φόρος είναι 10% έως 20% όχι μόνο δεν προσελκύουμε επενδύσεις αλλά θα εγκαταλείψουν τη χώρα μας και όλες οι εναπομείναντες παραγωγικές επιχειρήσεις.
Συμμετοχή της Ε.Ε στα εξοπλιστικά μας προγράμματα και στη προστασία των συνόρων μας.
Ανάπτυξη της έρευνας και σύνδεση με τη παραγωγική διαδικασία.
Αξιοποίηση του εξαιρετικού επιστημονικού προσωπικού της χώρας και ειδικά των νέων επιστημόνων. Να σταματήσει η μετανάστευση ‘’εγκεφάλων’’ στο εξωτερικό.
Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί με μείωση των περιττών δαπανών του δημοσίου. Καταξίωση και αύξηση της παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης με στόχο τη καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και των εμποδίων που έχουν δημιουργηθεί στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.
Σοβαρά κίνητρα ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα.
Καταπολέμηση της φοροαποφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων και ειδικά των πολυεθνικών, με ειδικό φόρο επί του τζίρου.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σωστά και μεθοδικά να ξαναχτίσουμε το μέλλον της χώρας μας με σκοπό να παραμείνουμε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.

11 σχόλια

  1. ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΣΤΟ ΠΗΓΟΥΝΙ.ΠΑΝΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ. ΔΗΛ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ .Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΧΙΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕΤΟ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΗ ΜΙΖΑ, ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ ΕΠΙΔΩΜΑΤΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ, ΤΟ "ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ", ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ", ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΕΣ ΚΛΟΠΕΣ, ΑΣΕΛΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ.
    ΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΛΕΙΣΤΑ ΑΛΛΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ "ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ .... ΒΑΛΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ...ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ..
    ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ...Μ Α Λ Α Κ Α ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1) Ποιός ήταν επί χούντας στρατιωτικός Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, τον οποίο ξήλωσε η μεταπολίτευση και τοποθέτησε στη θέση του τον Αγαμέμνονα Γκράτσιο;
    2) Ποιός ήταν Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επί χούντας;
    ___________________
    Βοήθεια του κοινού: οι κόρες και των δύο, είναι σήμερα..
    βουλευτίνες ΠΑΣΟΚ.
    Η μια λέγεται και είναι η Άννα Νταλάρα-Ραγκούση...

    παρακαλούνται ΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΗΣΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
    ΕΞΑΛΛΟΥ...
    τελειωσε η μεταπολιτευση..
    __________________________
    ΧΟΥΝΤΙΚΕ... δεν χρειαζεται
    πια να μεταμφιέζεσαι ΠΑΣΟΚΟΣ..

    θ.Τ.
    -βγάλε όλον τον σιχαμερο καρκίνι απο μέσα σου μαζί με την ..χολή σου
    την άρρωστη

    ΧΟΥΝΤΙΚΕ... δεν χρειαζεται
    πια να μεταμφιέζεσαι ΠΑΣΟΚΟΣ..

    ΕΞΑΛΛΟΥ...
    τελειωσε η μεταπολιτευση..
    __________________________
    ΧΟΥΝΤΙΚΕ... δεν χρειαζεται
    πια να μεταμφιέζεσαι ΠΑΣΟΚΟΣ..

    θ.Τ.
    -βγάλε όλον τον σιχαμερο καρκίνι απο μέσα σου μαζί με την ..χολή σου
    την άρρωστη

    ΧΟΥΝΤΙΚΕ... δεν χρειαζεται
    πια να μεταμφιέζεσαι ΠΑΣΟΚΟΣ..

    ΕΞΑΛΛΟΥ...
    τελειωσε η μεταπολιτευση..
    __________________________
    ΧΟΥΝΤΙΚΕ... δεν χρειαζεται
    πια να μεταμφιέζεσαι ΠΑΣΟΚΟΣ..

    θ.Τ.
    -βγάλε όλον τον σιχαμερο καρκίνι απο μέσα σου μαζί με την ..χολή σου
    την άρρωστη

    ΧΟΥΝΤΙΚΕ... δεν χρειαζεται
    πια να μεταμφιέζεσαι ΠΑΣΟΚΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να και ένας πραγματικά άχρηστος. Ούτε ψέμματα δεν ξέρει να πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΟΣΟ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΛΑΤΕ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ (ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ) ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ "ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ" ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΠΕΤΑΓΕΣΤΕ ΣΑΝ ΚΟΛΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ; ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑΒΙΚΗ ΘΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΤΩΡΑ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" ΠΑΣΟΚ; ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ, ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λεφτά υπάρχουν!
    Μόνο, όμως, για τους συνεργάτες των ΠΑΣΟΚΟ Υπουργών...

    Γράφουν τα ....."Νέα" !!!!

    Σε μία περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις διαρκώς συρρικνώνονται, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει αυξήσεις σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αφορμή την προσαρμογή των αποδοχών τους βάσει του νέου μισθολογίου, εκδόθηκε κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια που προβλέπει αυξήσεις από... 8,3% έως 25,6%. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 104 ευρώ έως ακόμη και 580 ευρώ.

    Ωστόσο επισημαίνεται πως οι συνεργάτες των υπουργών θα υποστούν και αυτοί περικοπές επιδομάτων, που καταργούνται με το νέο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό του Δημοσίου, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθαρές αποδοχές τους να εμφανίσουν μείωση.

    Ενδεικτικό είναι πάντως πως συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης, ο οποίος διαθέτει απολυτήριο γυμνασίου θα εισπράττει 1.135 ευρώ με τη νέα απόφαση, δηλαδή μισθό που αναλογεί σε εργαζόμενο του Δημοσίου με τουλάχιστον 22 χρόνια προϋπηρεσίας.

    Ευνοϊκότερες είναι οι ρυθμίσεις για όσους επιλεγούν διευθυντές πολιτικών γραφείων. Βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, θα λαμβάνουν τον μισθό υπαλλήλου που κατέχει τον Α' βαθμό και τίτλο σπουδών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Μόνο που για να φτάσει στον βαθμό αυτό ένας υπάλληλος της αυτής της εκπαιδευτικής κατηγορίας απαιτούνται 20 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ αντιθέτως διευθυντής πολιτικού γραφείου μπορεί να λαμβάνει τον ίδιο μισθό και να μην έχει καν το απαιτούμενο πτυχίο ή την προϋπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι που κάποιοι
    όχι μόνο απλώς άκουγαν αλλά και κατανοούσαν τον Καραμανλή όταν μόνος (χωρίς το πιστόλι της ΤΡΟΙΚΑΣ στον κρόταφο)είχε ξεκινήσει το συγύρισμα με μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ζημιογώνων πεδίων συγκεντρώσεως αργοσχόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση