GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εκλογές...

Toυ Τάκη Μίχα Οι εκλογές στην Ελλάδα από τότε που δημιουργήθηκε ως κράτος ανήκαν σε μία από τις δύο ακόλουθες κατηγορίες. Ήσαν είτε εκλογέ...


Οι εκλογές στην Ελλάδα από τότε που δημιουργήθηκε ως κράτος ανήκαν σε μία από τις δύο ακόλουθες κατηγορίες. Ήσαν είτε εκλογές βίας είτε εκλογές παροχολογίας. Ήσαν είτε εκλογές με το «ραβδί του χωροφύλακα» είτε του τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα». Τις περισσότερες φορές αποτελούσαν ένα μίγμα μεταξύ των δύο με ένα από τα δυο στοιχεία να υπερτερεί και να δίνει τον τόνο. Αυτό που...
πάντοτε απουσίαζε από τις ελληνικές εκλογές ήταν η αναφορά σε γενικότερες ιδεολογικές αξίες και διακυβεύματα όπως συμβαίνει στις περισσότερες Δυτικές κοινωνίες. Οι εκλογές στην Ελλάδα θυμίζουν πολύ περισσότερο εκλογές στο Πακιστάν παρά εκλογές στην Νορβηγία (και απ αυτή την σκοπιά οι αναφορές στην Ελλάδα ως το «Αφγανιστάν της Ευρώπης» που αρχίζουν να εμφανίζονται σε ξένα δημοσιεύματα δεν είναι τελείως εξωπραγματικές).
Στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα το στοιχείο της παροχολογίας θα απουσιάζει-διότι απλά δεν υπάρχουν παροχές τις οποίες μπορεί να υποσχεθεί κανένα κόμμα και οι πολίτες το γνωρίζουν. Άρα το μόνο στοιχείο που μένει –αν κρίνουμε με γνώμονα το παρελθόν-είναι η βία. Με μία όμως σημαντική διαφορά. Αυτή την φορά η βία δεν θα προέρχεται από τον «χωροφύλακα» αλλά από μικρές αποφασισμένες ομάδες.
Ο «χωροφύλακας», δηλαδή το κράτος, έχει απολέσει στην Ελλάδα τα τελευταία έτη το μονοπώλιο της άσκησης της βίας. Ολόκληρες περιοχές (Κερατέα, Εξάρχεια, Άγιος Παντελεήμονας, Μεταξουργείο, ΑΕΙ κλπ) ή εκδηλώσεις (π.χ. ποδοσφαιρικοί αγώνες, παρελάσεις, διαλέξεις ) έχουν ξεφύγει πλέον τελείως από τον έλεγχο της κεντρικής εξουσίας και έχουν περιέλθει στην ουσιαστική εξουσία ημιοπλισμένων ομάδων που μέσω της άσκησης βίας επιτυγχάνουν τους στόχους τους.
Αυτό είναι το πραγματικό πολιτειακό φόντο εντός του οποίου θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα. Αυτό που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές δεν θα είναι ούτε τα social media, ούτε οι ορθολογικές αναλύσεις, ούτε το ψυχολογικό μασάζ που κάνουν μεταξύ τους διάφοροι ενθουσιώδεις ερασιτέχνες –αυτό που θα κρίνει τις εκλογές θα είναι η ευφυής στρατηγική άσκηση της βίας-ή μάλλον της απειλής άσκησης της βίας. Στο βαθμό που ορισμένες πολιτικές δυνάμεις καταφέρουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι έχουν επιτύχει την ντε φάκτο άσκηση της κυριαρχίας (ματαιώνοντας π.χ. ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις) το φοβισμένο εκλογικό σώμα θα σπεύσει να τις ανταμείψει ενισχύοντας τες εκλογικά και επιτρέποντας τους έτσι να μετατρέψουν την ντε φάκτο σε ντε γιούρε εξουσία.
Εδώ ο αγώνας είναι άνισος. Οι δυνάμεις τους φαιοκόκινου χώρου έχουν ασφαλώς ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις συνταγματικές δυνάμεις. Έχουν ήδη προ πολλού δημιουργήσει «ομάδες περιφρούρησης» ενώ οι διάφορες επίσημες και ημιεπίσημες «συνιστώσες» τους έχουν σημαντική εξοικείωση με τις τακτικές που συνοδεύουν τις «συγκρούσεις χαμηλής έντασης»(low intensity conflict).
Στον βαθμό λοιπόν που θα χρησιμοποιήσουν με ευφυή τρόπο την ανώτερη τεχνογνωσία τους, το εκλογικό αποτέλεσμα θα τους ευνοήσει πέρα από κάθε προσδοκία.

15 σχόλια

  1. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν τους τσακίσουμε και τώρα, χέσε μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ. ΕΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΒΑΛΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ.ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΟ ΠΙΟΝ ΣΟΥ.ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ ΣΚΕΤΟΙ ΛΥΚΟΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΛΥΚΟΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ.Η ΠΟΡΤΟΦΟΛΑ ΣΟΥ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ .ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΠΩΣ ΛΕΓΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΦΑΣ.ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΙ ΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Θεού! Ενωθείτε!Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος

    Τι κάνετε εκεί; Τρελαθήκατε; Η θέλετε να σας γράψει κι εσάς η Ιστορία με μαύρα γράμματα;

    Τολμάτε μπροστά στο ανοιγμένο φέρετρο της πατρίδας να καυγαδίζετε ακόμη για το πάπλωμα; Να μιλάτε για τον καιρό; Να τσακώνεστε για την πρωτοκαθεδρία και τα ιδεομαγαζάκια σας;

    *Δεν βλέπετε που πάει το πράγμα; Όλα τα ξέρετε, όλα. Μα και ο λαός τα ξέρει όλα πλέον. Κανείς δεν πιστεύει πια, κανέναν, δεν το καταλαβαίνετε αυτό; Κόλλησε το μυαλό σας;

    *Θέλετε στην τελική να πιστέψουμε ότι κάπου αλλού το πάτε, ότι συμπληρώνετε την εσχάτη προδοσία...
    και την ολική καταστροφή αυτής της χώρας ως δια βίου αντιπολίτευση, και όχι ως μια καταλυτικά αναγκαία, καινούργια πρόταση προοδευτικής εξουσίας;

    *Δεν το βλέπετε ότι στα ίσα πλέον το θράσος του κατακτητή άγγιξε τα έσχατα όρια και πάει η δημοκρατία μας να καταντήσει μια γραφική Οπερέτα για τους ευρωαμερικάνους μεγαλοκαρχαρίες και τους τοκογλύφους μεγαλοτραπεζίτες με τα ντόπια τσιράκια τους;

    *Τι ζητάτε δηλαδή να κάνετε πλέον, αφού όλα πέσανε πάνω στο τραπέζι και όλα όσα παίζονταν κάτω απ το τραπέζι, ένα-ένα, κάθε μέρα, ανεβαίνουνε επάνω κι αυτά..

    *Δεν το βλέπετε ότι σε λίγο δεν θα μπορούμε πια ούτε να γράφουμε, θα μας φυλακίζουν με τον καινούργιο νόμο τους, αμέσως, όλους όσους σύραμε αντίθετη φωνή;

    Δεν το νιώθετε ότι το ηρωικό κομμάτι των ελλήνων μπόγκερς του Αυτόνομου Δημοκρατικού Λόγου και Διαλόγου πάει να εξαφανιστεί από την επερχόμενη λαίλαπα της δικτατορικής καταστολής των πάντων;

    *Δεν το βλέπετε πια, ότι η εξαθλίωση, η αναξιοπρέπεια, ο απόλυτος ευτελισμός και η τραγωδιακή εξαφάνιση της χώρας των Ελλήνων απ τον παγκόσμιο χάρτη, βρίσκονται ένα μονάχα σκαλί πριν απ το οριακό μας Τέλος;

    *Ενωθείτε αμέσως, εδώ και τώρα, σε μια βδομάδα κιόλας, προφταίνετε, ξεχάστε τις διενέξεις, πετάξτε αμέσως στα σκουπίδια της θεωρητικές σας κόκκινες γραμμές, πάνω απ όλα, πρώτα απ όλα, τώρα, ο Έλληνας, με ό,τι βαρύ και ατόφιο συνοδεύει αυτή την ιερή λέξη.

    *Ενωθείτε τώρα, ο καιρός τέλειωσε, όλα παίζονται στον αέρα, η πατρίδα ψυχορραγεί, οι προδότες και τα αφεντικά τους ετοιμάζουν το επιτάφιο πάρτι τους, ετοιμάζουν τις επικήδειες μεγαλοκαταθέσεις τους, τα βρικολακίστικα διχαστικά τους εμφυλιοπολεμικά τερτίπια.

    *Κοράκια και γύπες με ολάνοιχτα στόματα και με βαμμένα πολύχρωμα φτερά οι περισσότεροι, βαμμένα ύπουλα για να κρύβουν το μαύρο χρώμα της προδοσίας, του έσχατου δοσιλογισμού, της τελειωτικής απάρνησης των ιερών και οσίων της φυλής αυτής..

    *Που κάποτε άνοιξε τα μάτια των Ευρωπαίων αυτών που τώρα, μαζί με όσους απ αυτούς μετακόμισαν κάποτε στο Νέο Κόσμο, τροχίζουν τα δόντια τους και γυαλίζουν τις κουτάλες τους, να φάνε τα ρέστα μας.

    *Τις ψυχές μας τις ίδιες πάνε να φάνε, δεν το βλέπετε, έλεος πια, χάθηκε και η εσχάτη αίσθηση της πραγματικότητας, τι κάνετε, μας κοροϊδεύετε τόσα χρόνια, οι πατεράδες μας πολεμήσανε, τραυματίστηκαν, εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, μας κοροϊδεύετε τόσα χρόνια, εδώ είναι η Ελλάδα μωρέ, είναι δυνατόν να αφήσουμε την πατρίδα να εξαφανιστεί μέσα απ τα χέρια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσπάθεια δεν Αρκεί να γίνει μόνο απο τους πολιτικούς πρέπει κάποτε να αποβαλουμε μια για πάντα απο την Ζωη μας όλα τα καθαρματα είτε είναι εφοριακοι Γιατροί Πολεοδομοι δημόσιοι υπάλληλοι και να εξηγησουμε Επιτέλους Στα παιδιά μας την πραγματική έννοια των λέξεων πολιτισμός και αξιοπρέπεια

      Διαγραφή
  6. Βρέστε τα γρήγορα! Εδώ και Τώρα!

    Δημήτρης Ιατρόπουλος


    *Ξέρω, κάποιοι από σας, κλεισμένοι στις κομματικές σας πολυθρόνες, χαμογελάτε ειρωνικά, τι μας λέει τώρα ο ποιητής λέτε, εδώ δεν υπάρχει σύγκλιση, αλλιώς τον θέλουμε το λαό εμείς, αλλιώς οι απέναντι σύντροφοι και οι άλλοι οι καινούργιοι και όσοι τέλος πάντων δηλώνουν αντιμνημονιακοί..

    *Όμως το χαμόγελό σας αυτό μετρήστε το, γιατί σε λίγο θα είναι το τελευταίο, το πικρό πια χαμόγελο, όλων μας, της απόλυτης διάψευσης, επειδή σταθήκαμε ανάξιοι των νεκρών μας αλλά και των αγέννητων παιδιών μας..

    *Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, ο κατακτητής έχει τέτοιο θράσος να μας προδηλώνει, να μας ανακοινώνει επίσημα, ποιους και πώς ακριβώς πρόκειται να σκοτώσει από μας.

    *Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, τόσοι προδότες σουλατσάρουν ελεύθεροι και μάλιστα προτείνουν και πολιτικές λύσεις και διεκδικούν συμμετοχή στα κοινά της ετοιμοθάνατης πατρίδας, που οι ίδιοι αποτέλεσαν το εκτελεστικό της απόσπασμα, την ώρα που τα αφεντικά τους διέταξαν: Πυρ!

    *Για πρώτη φορά ο λαός μας ξέπνοος, σοκαρισμένος, διαλυμένος από το δούλεμα τόσων δεκαετιών, παρακολουθεί αντί να συμμετέχει, χαζεύει αντί να οργανώνεται, όπως η γαζέλα που ξέμεινε απ το κοπάδι και σταματάει να τρέχει την ώρα που τα λιοντάρια χιμούν επάνω της και σκίζουν το λαιμό της..

    *Για πρώτη φορά οι μαχητές και οι μαχόμενοι, με αγώνες και ιστορία πίσω τους, ξαφνικά έχουν χάσει το μέτρο και θεωρητικολογούν, ενώ γκρεμίζεται το ίδιο το σπίτι τους, ένα σπίτι τόσων χιλιάδων χρόνων..

    *Προς Θεού, Ενωθείτε, Τώρα!

    *Και μετά τον Αγώνα, μετά Τη Μεγάλη Νίκη του Λαού, με μπροστάρηδες εσάς, θα τα βρούμε, θα τα κουβεντιάσουμε.

    *Στο κάτω-κάτω της γραφής, εμείς μόνο θεωρίες έχουμε να μοιράσουμε μεταξύ μας και όχι τύψεις. Αλλά, αν αφήσουμε τώρα τις θεωρίες να μας χωρίσουν, θα μας «ενώσει» δραματικά ο Λαός μας αργότερα, ρίχνοντάς μας στον ίδιο κουβά με τους «άλλους»..

    *Και οι «άλλοι» είναι οι προδότες. Που θα κάνουν γιορτή πάνω στα πτώματά μας, άμα εμείς δεν ενωθούμε την ώρα που ξεπροβάλλουν τα ασκέρια τους από το λόφο.

    *Έρχονται, ας ετοιμαστούμε. Και ανάμεσα στο Λεωνίδα και τον Μιλτιάδη, αυτή τη φορά οφείλουμε να διαλέξουμε τον δεύτερο. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι όμως. Μόνο τότε.

    *Δεν σας μιλάει ένας άνθρωπος. Σας μιλάει η ιστορία σας, η οικογένειά σας, η ίδια σας η ψυχή. Μην το αρνηθείτε αυτό. Μην σκοτώσουμε την Ελλάδα.

    *Ανεβείτε, σηκωθείτε, κάντε την υπέρβαση! Για να ζήσετε την υπέροχη αλήθεια, να σας ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας, σ’ αυτό το ανίκητο Ρεύμα μιας αληθινά Προοδευτικής Εξουσίας που θα διαχειριστεί την εμπιστοσύνη του και την τεράστια αγωνία του, λίγο πριν το Τέλος Μας.

    *Που μόνον Εσείς, Ενωμένοι μπορείτε να το ανατρέψετε.

    *Και κανένας άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ Μιχα
    Για ακόμη μία φορα το άρθρο σας προσπαθεί να αποπροσανατολισει και να στρέψει αλλού τα βέλη από τον πραγματικό στόχο.

    Λέτε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε περιβάλλον ημιοπλισμένων ομάδων και συναισθηματικού εκφοβισμού που θα επηρεάσουν την κρίση του εκλογικού σώματος δηλαδή του λαού. Αστείος εως ανυποστατος ισχυρισμός. Ο καθένας μας θα περάσει μόνος του το παραβαν χωρις την παρουσία κανενός φαιοκόκκινου "τρομοκράτη" ή "συνιστωσας" του και εκεί θα του δοθεί η δυνατότητα να καταδικάσει όλους τους φαιογαλαζους και φαιοπράσινους αλήτες που σύρανε την χώρα στην καταστροφή και τον εξευτελισμό.
    Τα κριτηρια του δεν θα είναι η ψυχολογική βία του "φαιοκόκκινου τρομοκράτη" αλλα η πείνα, η ενδοια, ο εξευτελισμός, η ανεργία, η απωλεια προσφιλους προσωπου από αυτοκτονια, η υπερχρεωση, η απωλεια περιουσιακων στοιχειων απο κατασχεσεις, η απωλεια της όποιας ατομικης επιχειρησης, η στερηση του δικαιωματος να ονειρευεται ο καθενας μας ενα καλυτερο αυριο σε αυτη την σύντομη ζωή, η καταστροφη τριών γενεών, η ανυπαρκτη παιδεία που καταντησε τα βιβλια σε εβδομαδιαια κομικς και αυτα σε φωτοαντιγραφα, η ξευτιλα του συστηματος υγείας, τα ψεμματα και οι απάτες συνοδευομενες απο τις απαραίτητες μίζες των ηγητόρων αυτού του τόπου, την στερηση της ελπίδας, η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μέσω του ξεπουληματος των πολιτικων καθαρματων και δοσιλόγων συγχρονων εφιαλτών, ο αφελληνισμός του τόπου αυτου, το συσσωρευμενο μίσος σε συνδυασμό με την οργή για όλους αυτους όπου επι35 χρονια πλουτισαν εις βαρος όλων μας και σήμερα σαν αναιδεστατα γουρούνια μας χλευαζουν οτι μαζι τα φαγαμε την στιγμή που ο καθενας στην οικογενεια του σηκώνει τον σταυρό του στον δρόμο για τον Γολγοθα, το πελατειακό κράτος που 35 χρόνια δημιουργησαν ολα αυτα τα κοπρόσκυλα τοποθετωντας ημετερους στην κρατική μηχανη κατω από τις ταυτότητες τωνκλαδικων της γαλάζιας και πρασινης γενιάς και το χειρότερο τωρα τους ξεμπροστιαζουν ως κακό παραδειγμα επίορκων κρατικών υπαλληλων για να σωσουν το τομαρι τους που ήδη επρεπε να είναι κρεμασμενοι αναποδα.

    Μπορείτε λοιπόν να μας απαντησετε χωρις να εξυπηρετείται αυτα τα συμφέροντα που με εντεχνο τρόπο καλύπτετε πίσω απο το αρθρο σας, ποιο από τα δυο επιχειρήματα θα υπερισχυσει στην κρίση του Ελληνα ψηφοφόρου αυτό του φαιοκοκκινου τρομοκρατη και της "συνιστωσας του" η ολα τα ανωτερω που αφορουν την γαλαζοπράσινη τρομοκρατική οργανωση λαίλαπα των μπάσταρδων όπου με πράξεις στειλανε την Ελλαδα στα σκατα; ασφαλώς και δεν θα μας απαντήσετε γιατι δεν ειναι ό ρόλος σας, ο ρολος σας είναι σκοταδιστικός προπαγανδιστικός διχαστικός και εως ενα βαθμό υπουλος.
    Εαν εσυ θεωρείς τον εαυτό σου αφγανο της ευρώπης είναι πρόβλημα σου και να το χαίρεσε εγω και πολλοί σαν εμενα γεννηθηκαμε Ελληνες είμαστε Ελληνες ζουμε στα ιερά χώματα της Ελλαδας και θα πεθανουμε σαν Ελληνες. Σε ότι αφορά τους βίκινγκς που επικαλείσε ως πρότυπο πολιτισμού (ελα μουνι στον τοπο σου) στην χωρα που ο καθε φασίστας σκοτωνει καμια εκατοστη ανθρώπους για πλάκα δεν εχει παρα να μετακομισεις εκεί και να ασπαστείς τα ιδεώδη τους φορώντας και κρανος με κερατα σαν την καρικατούρα του Αστεριξ.
    Παρτο χαμπαρι και εσυ και πολλοι σαν εσένα σκοταδιστές και τσιρακια του πιο βρωμικου συστηματος ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!!! αυτες οι εκλογές δεν εχουν πολιτικά ιδεολογηματα του κωλου απο φιλους κανταφηδων μουμπαρακ μπεν αλη και ουρανοκατεβατους ανεργους θεωρητικούς και αμπελοφιλοσοφους μάγους της δεκαρας και του τιποτε που το μονο που ξερουν είναι να κανουν γιογκα και να μπερδευουν τα μπουτια τους σαν βουτυρομπεμπεδες από γλάσο.
    Σιγουρα δεν ειναι τυχαίο που ειμαστε σε αυτη την καταντια πιστευω ότι πολλοί σαν και εσας συμβάλλατε τα μεγιστα να ερθουμε εδω που είμαστε ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι εκλογές αυτές θα είναι πραγματική αποκάλυψη.
    Τόσα χρόνια η μεταπολιτευτική σαπίλα, ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, έπαιζε παράσταση και τα κορόιδα πήγαιναν πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο, ε τους έταζαν κι από κανένα ξεροκόματο...
    Ξεροκόματο από το καρβέλι που μας ανήκε ολόκληρο. Βόλευαν και κόσμο για να έχουν συνένοχους, και πάντα όλοι οι άσπονδοι "εχθροί" έβγαιναν ¨λάδι".
    Τώρα, που βγήκαν δύο κόμματα, τα οποία απειλούν με ανατροπή το σάπιο καθεστώς της μεταπολίτευσης, ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή, και φοβούνται ότι θα χαλάσει το ξεπούλημα, άρχισαν να πέφτουν τόνοι λάσπης, για να γυρίσει ο κόσμος στα μαντριά.
    Ξεχάστε το κύριοι, δεν μασάμε.
    Αν έχετε μυαλό, θα τα μαζέψετε και θα φύγετε μόνοι σας, προτού βρεθείτε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΙΔΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΔΙΩΞΙΜΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΧΑΝΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥΣ. ΝΑΥΛΩΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΟΥΤΕ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΜΠΟΥΓΑΔΑ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ.

    ΕΦΘΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΞΕΥΤΙΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΛΥΛΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ.

    ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΌΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΓΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΥΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΡΙΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΤΗΝΗ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΜΑΡΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!ΑΜΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΟΠΩΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΞΕΥΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ Η ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΓΕΝΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ.



    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ) ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2-3 ΤΕΤΡΑΕΤΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΩΛΟΧΑΝΙΩΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΌΛΟ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΩΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΔΟΦΩΛΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΔΝΤ.
    ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ.
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΛΥΚΟΦΩΛΙΑΣ.

    ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΟΤΙ ΡΥΠΑΊΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΚΑΗ ΠΌΘΟ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΌΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑΝΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΑΘΑΦΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΟΛΟΙ Η ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΨΥΣΗ ΤΟΥΣ.

    Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΙΩΞΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ.

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ, ΟΤΑΝ ΠΛΗΓΗ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΕΠΙΔΕΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ.

    ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο μιχας εκπροσωπει ντορακια που θελουν να φτιαξουν "ολυμπιακα εργα" στο παλιο αεροδρομιο του ελληνικου..
    με τον παραδοσιακο ελληνικο τροπο..
    ΑΕΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΑΡΑΒΟ ΣΟΛΟΥΣ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΚΕΦΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.. ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΑΟΣ ΠΑΡΟΥΝ 30% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 2.100.000 ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙΣ ΤΟΣΑ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΛΕΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΔΝΤ ΕΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ.. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΕΝΤΗΜΑ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥΤΑΝΑ ΛΑΟΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση