GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα δύσκολα για τον Βενιζέλο...

Από το  badmoney.gr Μετά την ευφορία που έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η εκλογή Βενιζέλου στη θέση του προέδρου, η νέα ηγεσία της Ιπποκράτους ...

Από το badmoney.gr

Μετά την ευφορία που έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η εκλογή Βενιζέλου στη θέση του προέδρου, η νέα ηγεσία της Ιπποκράτους έχει μπροστά της το στοίχημα της συσπείρωσης όσο γίνεται περισσότερων ψηφοφόρων απ' αυτούς οι οποίοι έχουν αποστασιοποιηθεί ή δηλώνουν οργισμένοι και έχουν στραφεί σε άλλα κόμματα (ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Κοινωνική Συμφωνία), ώστε να πετύχει στις...
εκλογές την καλύτερη δυνατή επίδοση.
Αλλά τα δύσκολα για τον Β. Βενιζέλο αρχίζουν τώρα, που η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, καθώς από τη μια έχει παραλάβει ένα κόμμα σε κατάσταση διάλυσης και απ' την άλλη δεν υπάρχει εσωκομματικά μια ενιαία γραμμή αντιμετώπισης των κρίσιμων ζητημάτων.
Το στοίχημα, λοιπόν, για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, μετά μάλιστα τη συμμετοχή των 236.000 ψηφοφόρων που ανακοινώθηκε ότι συμμετείχαν στην εσωκομματική ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής, είναι να συγκεράσει απόψεις, θέσεις, πρόσωπα και να δείξει ότι εννοούσε αυτό που έλεγε πολύ πριν εκλεγεί, δηλαδή την ύπαρξη και λειτουργία του «όλου ΠΑΣΟΚ».
Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, μόνο έτσι θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι είναι εφικτός ο στόχος που έχει θέσει:
- Να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές ένα ποσοστό γύρω στο 22-23%.
Αυτός είναι ο στόχος που έχει θέσει το επιτελείο του Βενιζέλου. Και όπως λένε συνεργάτες του, προκύπτει από εκτιμήσεις βουλευτών πανελλαδικά καθώς και από τη συμμετοχή την περασμένη Κυριακή στη διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου.
Αλλά, επαναλαμβάνουμε, η πορεία θα είναι ανηφορική. Η κατάσταση, το κλίμα, δεν είναι εύκολα, κάθε άλλο μάλιστα. Το κόμμα που παρέλαβε ο νέος αρχηγός θυμίζει σκορποχώρι, κομματικές οργανώσεις δεν υπάρχουν ουσιαστικά. Υπάρχει μόνο ένας γερασμένος γραφειοκρατικός μηχανισμός στην Ιπποκράτους.
Κάτι εξάλλου που φάνηκε και στις κάλπες και σκιάζει την ευφορία που προκλήθηκε από τη συμμετοχή. Δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετασχόντων ήταν ηλικιωμένοι, άνθρωποι που παρέπεμπαν στο παρελθόν. Απουσίαζαν οι νέοι, αυτοί που θα σηματοδοτούσαν το καινούργιο, την ελπίδα....
Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα ο Βενιζέλος έχει ελάχιστο χρόνο να ασχοληθεί με αλλαγές πολιτικών και ουσιαστική ανανέωση προσώπων. Προέχει η προετοιμασία για τις επόμενες εκλογές.
Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, η τοποθέτηση προσώπων σε καίρια πόστα του κομματικού μηχανισμού, χωρίς να κινδυνέψει το ΠΑΣΟΚ να μείνει ακέφαλο σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποφασίσει να μην αλλάξει μέχρι τις εκλογές τον γραμματέα του κόμματος Μιχ. Καρχιμάκη. Κι αυτό επειδή μια τέτοια αλλαγή αυτή τη στιγμή θα δημιουργούσε προβλήματα και θα έδινε τροφή και στις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο επιτελείο του για τη θέση αυτή, την οποία διεκδικούν οι Ν. Αλευράς, Π. Κουκουλόπουλος, Τ. Αντωνίου, Ν. Ανδρουλάκης κ.ά.
Οι δύο τάσεις...
Εξάλλου, θα πρέπει να επισημανθεί ότι όσον αφορά τα πρόσωπα γενικότερα έχουν εν δυνάμει διαμορφωθεί δύο τάσεις εντός της νέας ηγεσίας και μία σαρωτική αλλαγή προσώπων θα όξυνε τις μεταξύ τους διαφορές και θα δημιουργούσε προβλήματα.
Ο ίδιος ο Β. Βενιζέλος θέλει να δείξει ότι εννοεί τα περί «όλου ΠΑΣΟΚ», με την αξιοποίηση όλων των στελεχών, χωρίς αποκλεισμούς.Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στο «ΠΑΡΟΝ» συνεργάτης του, «θέλει να τους βάλει όλους στο κάδρο, ακόμα κι αν του κολλάνε την ταμπέλα ότι θέλει να πάει σε ένα κεντροδεξιό κόμμα».
Σε αυτό το πλαίσιο ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει αρνητικά την επιστροφή στο Κίνημα των βουλευτών που έχουν διαγραφεί ή έχει αποφασιστεί να μην είναι στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών επειδή δεν ψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο ή καταψήφισαν άρθρα του.
Απ' την άλλη μεριά, υπάρχει μια άλλη τάση, που αντικειμενικά και ανεξάρτητα από προθέσεις περιχαρακώνει το ΠΑΣΟΚ και το δείχνει μικρό και φοβικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαία στελέχη τάσσονται αναφανδόν ή με παραλλαγές ενάντια στην επιστροφή των διαγραμμένων.
Κατηγορηματικά κατά της επιστροφής τους έχουν ταχθεί ο Α. Λοβέρδος και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ενώ περιορισμούς στην επιστροφή τους θέτει η Ά. Διαμαντοπούλου. Μάλιστα, αυτό το θέμα έχει δημιουργήσει τις πρώτες τριβές στο μέτωπο Βενιζέλου- Λοβέρδου.
Στενοί συνεργάτες του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν έντονη δυσφορία για τη διαφοροποίηση του Α. Λοβέρδου και προσθέτουν ότι ο υπουργός Υγείας, εκτός του συγκεκριμένου θέματος, δείχνει ότι διεκδικεί και έναν ρόλο «συνδιαχειριστή», έναν «ειδικό ρόλο» στις εσωκομματικές διεργασίες.
Σωσίβιο στην Άννα...
Οι ίδιοι συνεργάτες του Βενιζέλου επισημαίνουν πως η επιλογή της Φ. Γεννηματά για τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ δείχνει ακριβώς την αντίληψη για το «όλον ΠΑΣΟΚ», είναι μια ενωτική επιλογή.Βέβαια, γίνονται και πιο «πονηρές» σκέψεις γι' αυτή την επιλογή.
Σύμφωνα με αυτές, επειδή η Φ. Γεννηματά λόγω της νέας θέσης της θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, απελευθερώνεται μια θέση στην Α' Αθήνας, κρίσιμη.
Έτσι διευκολύνεται η Ά. Διαμαντοπούλου στη σκληρή προσπάθεια που κάνει για την επανεκλογή της, αφού το κλίμα είναι εξαιρετικά αρνητικό γι' αυτήν λόγω της θητείας της στο υπουργείο Παιδείας.
Βέβαια, απλώς διευκολύνεται, αφού από κει που έδειχνε να είναι χαμένη, τώρα αρχίζει να έχει κάποιες ελπίδες. Αλλά αυτό κάθε άλλο παρά βέβαιη επανεκλογή σημαίνει. Άλλωστε, στην αρένα της Α' Αθήνας παλεύουν κορυφαία στελέχη, όπως ο Σκανδαλίδης, ο Παπουτσής, ο Αλευράς, ο Οικονόμου, ο Τσούρας, και οι βουλευτές που αναμένεται να εκλέξει σε αυτή την περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρεις, στην καλύτερη περίπτωση...
Αναφορικά με δημοσιεύματα και διαρροές περί πιθανής επιστροφής του Κ. Σημίτη ή ακόμα και τοποθέτησής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στενός συνεργάτης του Βενιζέλου τόνιζε ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να γίνει κάτι τέτοιο.
Ενώ σχετικά με τον Κ. Λαλιώτη φαίνεται ότι είναι δική του επιλογή το να μην επιστρέψει σε κάποια θεσμική θέση, αλλά να παραμείνει αποστασιοποιημένος και απλώς να βοηθήσει σε κάτι, αν του ζητηθεί...
Τέλος, ερωτήματα υπάρχουν σχετικά με την τύχη δύο κυριών, της Β. Παπανδρέου και της Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες αφενός καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο και αφετέρου απείχαν από την ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ είχαν συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βάσω έχει εκδηλώσει την επιθυμία να μη μετάσχει στις επόμενες εκλογές, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είναι στενή πολιτική φίλη του Χρ. Παπουτσή...

12 σχόλια

  1. 1. ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
    2. ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ
    3. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
    4. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει στη χώρα. Μόνο λύση :
    ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ για να κάνει αυτά που πρέπει πρώτα για τον εαυτό του, μετά για αυτούς που πρόδωσε και κατόπιν (αν) για τη χώρα. Με τους ίδιους εδώ και χρόνια δεν γίνεται χωριό.
    http://pasok-allagi.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ=ΚΟΣΚΩΤΑΣ+ΛΑΒΡΕΝΤΗΣ
    ΝΔ=ΕΦΡΑΙΜ+ΦΩΤΙΕΣ
    ΛΑΟΣ=ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ
    ΝΤΟΡΑ=ΛΑΒΡΕΝΤΗΣ+ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
    ΚΟΥΒΕΛΗΣ=ΛΑΒΡΕΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧ!!!!
    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΙΣΑΜΕ ;

    ΜΠΑ...
    Ο ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΣ
    ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΟΓΛΑΝΑ-ΛΕΡΟΣ
    ήταν πάντα εδω..

    Με τον νόμο αθώωσης των Λαμογιών του πα$$οκ.

    απλώς τώρα τελευταία..
    με τα 2 ευρα γέρων με Αλτσχάϊμερ
    και μαϊμου ψηφοφόρων φάντασμα
    έγινε και
    ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ ΠΑ$$ΟΚ.


    >>>>>>>>> απο χθες
    Η Ελλάδα απογειώθηκε
    μετά από μόλις 1 βδομάδα Μπένυ!!
    Προχωράμε 1 ώρα στο μέλλον!!!
    και 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ..ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ >>>>>>>>>>>>>>


    ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ τερατώδους..ΦΩΦΩΣ
    ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;
    _____________________________________
    ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ...(3,1 ). ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ...!!!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!!

    Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν.

    Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
    Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

    Έτσι η κατάχρηση των ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΜΕΝΩΝ δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!

    Τα ακούτε ;;

    Πλημμέλημα η κατάχρηση των ..(3,1 Δις Ευρώ)..!!

    Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!!

    Όταν βλέπω αυτή την "γυναίκα"-σίχαμα θυμάμαι...
    AΠΕΙΡΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    απο το Κτηματολόγιο

    ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΙΠΛΑ
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...
    - ΕΣΕΙΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TETOIO ΣATANIKO MYAΛO ΣΠΑΝΙΖΕΙ. ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΓΟΥΝ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΣΟΥ.ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΔΑΡΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΓΔΑΡΟΥΝ ΑΝΑΛΓΗΤΕ ΔΙΚΟΛΑΒΕ.ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΑΞΙΣΙ. ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΝ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΝΤ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΝ.ΟΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΧΡΗΜΑ ΑΜΕΣΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τον Βασίλη Μπόνιο

    Απολαμβάνοντας την παγωμένη σαμπάνια του από τη σουίτα της «Μεγ. Βρετάνιας» ο Μιχ. Χριστοφοράκος παρακολουθούσε απέναντι, στο προαύλιο της βουλής, τα καλοταισμένα περιστέρια να τιτιβίζουν. Τα ξημερώματα της 25ης Ιουνίου 2009, όταν οι 8 άνδρες των γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων Ασφαλείας μπήκαν στη βίλα στο Ροζενχάιμ, νοτιοανατολικά του Μονάχου, για να τον συλλάβουν τον βρήκαν με τις πιτζάμες να πίνει καφέ στην κουζίνα. «Ήταν ατάραχος σαν να μας περίμενε», αφηγήθηκε...
    ένας από αυτούς. Οι «12 υπουργοί και 153 βουλευτές» που ισχυρίζεται ότι έχει στο χέρι ήταν, όπως αποδείχθηκε, το υπέρτατο διαπραγματευτικό χαρτί του.

    Πέρασαν 3 χρόνια από τότε και μόλις λίγες μέρες πριν ο υπ. Υποδομών Μάκης Βορίδης, με αντάλλαγμα μια συγνώμη και υποσχέσεις για επενδύσεις , άνοιξε ξανά τα κρατικά ταμεία για την γερμανική πολυεθνική.

    Στο μεταξύ κανείς πολιτικός δεν τιμωρήθηκε για τα 120 εκατ. ευρώ σε «ελληνικές» μίζες που ταυτοποιήθηκαν επίσημα-γύρευε πόσες είναι οι ανεπίσημες.

    Απεναντίας ακόμη και ο Θοδ. Τσουκάτος που παραδέχθηκε ότι πήρε 1 εκατ. ευρώ για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε στη πολιτική ζωή του τόπου με άτυπο ρόλο στο επιτελείο του Βενιζέλου.

    Όσο για τον περίφημο «δραπέτη» Χρήστο Καράβελα –πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της εταιρείας-που τάιζε τις γάτες της Αντιπάρου με αστακούς και κεφαλόπουλα παραμένει άφαντος για τα εγχώρια λαγωνικά!

    Είναι το ίδιο κράτος που, ως άλλος Νέρων, παρατηρεί εκατοντάδες πολίτες του να αυτοκτονούν πολτοποιημένοι από το βάρος της ανέχειας, άλλους να κουρνιάζουν άστεγοι με χαρτόκουτα στους δρόμους η να περιμένουν στις ουρές του Άουσβιτς της ΔΕΗ για να πληρώσουν το χυδαίο χαράτσι που εμπνεύστηκε ο «απόγονος» του Ελευθερίου Βενιζέλου, Ευάγγελος!

    Σ’ αυτό το κολομβιάνικο σκηνικό ο Πρόεδρος της Βουλής και θαυμαστής της αοιδού Πέγκυς Ζήνα Πετσάλνικος, φρόντισε -όπως κάθε χρόνο- να απαλλοτριώσει τα πόθεν έσχες των εθνοπατέρων από την ιστοσελίδα της Βουλής μετά από παραμονή ελάχιστων ημερών. Για κακή τους τύχη «Το Χωνί» κράτησε τα ντοκουμέντα στα οποία αξίζει να ξαναρίξουμε μια πιο προσεχτική ματιά.

    Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτά οι 300 βουλευτές μας διαθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς 64 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις 3.948 ακίνητα, 229.908 m2 σε δομημένα κτίρια και 19.879.401 m2 γης!

    Ποιος από σας μπορεί να φαντασθεί άλλη κοινωνική ομάδα, αποτελούμενη από 300 έντιμους εργαζόμενους, με παρόμοια (δηλωθέντα) περιουσιακά στοιχεία;

    Αν υπήρχε δε τρόπος να πληροφορηθούμε και τις υπεράκτιες η «ελβετικές» καταθέσεις τους, το σοκ που θα είχαμε υποστεί θα ήταν πιο ακαριαίο από εισβολή της συμμορίας με τα καλάσνικωφ σε μοναστήρι με παρθένες μοναχές.

    Αυτό δε σημαίνει ότι οι ευκατάστατοι εθνοπατέρες και εθνομητέρες μας , πρώην και νυν, είναι όλοι ανέντιμοι η μιζαδόροι. Δεν γίνεται όμως να μην υπήρξε ούτε ένας τέτοιος, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη που είναι πιο τυφλή από το ριάλιτι του ΑΝΤ1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ
    Πάρτε για παράδειγμα τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει, από κοινού με τη σύζυγό του, καταθέσεις 2.772.998 ευρώ. Ο συνταξιούχος γιατρός –βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς δηλώνει 3. 737.576 ευρώ. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ 500.000ευρώ. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος 820.319 ευρώ και επάγγελμα επικοινωνιολόγος.

    Η Μάγια Τσόκλη 976.098 ευρώ. Ο Χρήστος Παπουτσής 645.305 ευρώ. Ο δικηγόρος Δημ. Παπουτσής 671.293 ευρώ. Ο δικηγόρος Γ. Πεταλωτής 441.600 ευρώ. Ο δικηγόρος Αθ. Πλεύρης 302.057 ευρώ. Ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης , πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ, δηλώνει 227.237 ευρώ. Η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη 358.000 ευρώ. Ο Δημ. Ρέππας δηλώνει καταθέσεις 250.000 ευρώ. Ο Ντίνος Ρόβλιας 295.617 ευρώ. Η καθηγήτρια -ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη δηλώνει 336.476 ευρώ. Ο Φίλ. Σαχινίδης 532.827 ευρώ. Ο Αντ. Σαμαράς δηλώνει 312.125 ευρώ. Ο Παντελής Οικονόμου 561.000 ευρώ. Ο Παν. Παναγιωτόπουλος 1.638.778 ευρώ.

    Η Έλσα Παπαδημητρίου 400.000 ευρώ. Ο Δημ. Παπαδημούλης 385.154 ευρώ. Ο Μιλτ. Παπαιωάννου 423.382 ευρώ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης 298.626 ευρώ. Ο Ηλ. Μόσιαλος 234.30 ευρώ. Η Ντ. Μπακογιάννη 2.540.394 ευρώ.

    Η Άννα Νταλάρα 1.002.765 ευρώ. Η οδοντίατρος Ευαγ. Κουρουπάκη 404.795 ευρώ. Ο πρώην δημόσιος υπάλληλος Κουτμερίδης Ευστάθιος 300.000 ευρώ.

    Ο δικηγόρος Φώτης Κουβέλης 445.263 ευρώ. Ο περιβαλλοντολόγος Σπ. Κουβέλης 327.577 ευρώ. Η κοινωνιολόγος Ρόδη Κράτσα 880.137 ευρώ. Ο Δημ. Κρεμαστινός 1.359.233 εκατ. ευρώ. Ο Σταύρος Λαμπρινίδης 608.35 ευρώ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης 300.000 ευρώ. Ο Κώστας Κιλτίδης 280.000 ευρώ.

    Η Μαριλένα Κοππά 492.734 ευρώ. Ο Αναστάσιος Κουράκης 550.000 ευρώ. Ο Γιάννης Ιωαννίδης 1.638.868 ευρώ. Ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Καλογιάννης 544.482 ευρώ. Ο μετεωρολόγος Νικ. Καντερές 296.050 ευρώ. Ο Κώστας Καραμανλής 1.029.613 ευρώ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου 396.450 ευρώ. Ο Μιχ. Χρυσοχοίδης 451.649 ευρώ. Ο Τηλ. Χυτήρης 784.647 χιλ. ευρώ. Ο Ευτ. Δαμανάκης 1.721.156 ευρώ. Η Άννα Διαμαντοπούλου 420.378 ευρώ. Ο καθηγητής Τάκης Δημητρουλόπουλος 304.821 ευρώ. Ο Δημήτριος Δρούτσας 253.573 ευρώ.

    Αν δεν έχεις μία και διαβάζεις αυτές τις γραμμές δύσκολα συγκρατείς τα δάκρυά σου…

    AΠΟ "ΤΟ ΧΩΝΙ" Βασίλης Μπόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακούστε όλοι οι ΜΑΛΑΚΕΣ
    όταν θα κατανοήσετε τι έχει προσφέρει αυτή η δημοκρατική παράταξη στον τόπο θα είναι αργά..

    Θυμηθείτε ρε παλικαριά που πεθάναν στην ψάθα για εσάς ,Τσοχατζόπουλος, Πάχτας, Βερελής, Μαντέλης, Τσουκάτος, Πάγκαλος, Πιρπίλη , Δημητρα Λιανη, Κώστας Λαλιώτης, Νταλάρας Αννα και Γεώργιος, Κουστογιωρας, Σαλαγιάννης , Παπαντωνίου , Σημίτης, Βρετζος πρωhν βασανιστης ΕΑΤ ΕΣΑ....
    δεν θέλω να συνεχίσω ..
    -------------------------
    ΑΛΛΑ όταν θα έλθει η δεξιά...
    και θα σας κλήσει τα σχολεία ,
    τις επιχείρησεις , τα νοσοκομεία , θα σας φέρει γενοσημα φάρμακα, θα σας κόψει μισθούς και συντάξεις θα σας βάζει φόρους από το πρωί μέχρι το βραδύ θα θυμηθείτε το ΠΑΣΟΚ..

    Η δεξιά θα σας πούλησει και την Ακρόπολη και θα άνοιξει τα ξερονήσια, θα κάνετε παρέλασης
    με αστυνομικούς..

    Το μνημόνιο είναι ευλογία,
    είναι η τελευταία μας ευκαιρία να φτιάξουμε την Ελλάδα του 2050 .. μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα όσοι θα ζήσουν να πάρουν σύνταξη τότε θα παίρνουν πάνω από 60.000 ευρώ τον μήνα ..

    Εμείς το ΠΑΣΟΚ είμαστε εδώ
    με την συντροφησα Γεννηματά
    τον σύντροφο Λοβερδο, τον σύντροφο Τσε Γκεβαρα, την συντροφiσα Ντόρα, τον σύντροφο Καρατζαφύρερ...

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ & KAMMENOI στα κάρβουνα της ΑΛΛΑΓΗΣ !

    ΟΛΕ !!! Ξεκινήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δίλημμα των εκλογών είναι «Ευρώπη ή χάος» δήλωσε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος.
    «Ευρώπη ή χάος» ακούστηκε ο αντίλαλος μόλις λίγες μέρες αργότερα - και με τις ίδιες ακριβώς λέξεις - διά στόματος κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου της ΝΔ.
    «Ευρώπη ή χάος» επαναλαμβάνουν και τα φερέφωνα της ΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας.
    *
    Φυσικά η - λατρεμένη από τους θιασώτες της - «Ευρώπη» τους δεν είναι άλλη από το «χάος» των...
    δεκάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων ανέργων και των εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων φτωχών.
    Ενα «χάος» που απλώνεται στην ΕΕ από τον Ατλαντικό και τη Μάγχη μέχρι τη Μεσόγειο και τις βόρειες θάλασσες.
    Η «Ευρώπη του χάους» και της κοινωνικής φρίκης,
    το «χάος της Ευρώπης τους»
    - το οποίο έχουν τόσο θράσος ώστε να συνεχίζουν να μας το εμφανίζουν ως «εθνικά επιβεβλημένη και σωτήρια επιλογή» -
    έχει από μνημόνια (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία)
    μέχρι αντεργατικές και φοροεισπρακτικές επιδρομές (Ισπανία, Ιταλία, Δανία),
    από «δάκρυα και αίμα» (Βρετανία)
    μέχρι απηνή λιτότητα (Γερμανία, Γαλλία κ.ο.κ.).
    Εχει, επίσης, και βασικό μισθό 150 ευρώ (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη)...
    *
    Από τη στιγμή, όμως, που βάλθηκαν να προσδώσουν στη λαϊκή ψήφο τέτοιο «διλημματικό» χαρακτήρα, να που - άθελά τους - αναδεικνύουν κάποια άλλα διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης, που αυτά κι αν έχουν σχέση με το «χάος»...
    Με την ψήφο του, λοιπόν, ο καθένας και η καθεμιά στις εκλογές που έρχονται έχει να απαντήσει στα εξής, για παράδειγμα, διλήμματα:
    Ναι ή όχι στο «χάος» των παιδιών που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των αλλεπάλληλων χαρατσιών και της ανελέητης φοροαρπαγής;
    Ναι ή όχι στο «χάος» της αμέτρητης ουράς των απόκληρων πίσω από τα καζάνια των συσσιτίων;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των διαλυμένων Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των μισθών και των συντάξεων πείνας από τώρα μέχρι το... 2042;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των αστέγων;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των καθ' εκάστην μνημονίων;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των «λουκέτων»;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των εκατομμυρίων ανέργων και των «εκ περιτροπής απασχολήσιμων»;
    *
    Κάθε ψήφος υπέρ τους,
    κάθε ψήφος υπέρ των ανερυθρίαστων εκβιαστών που εφόσον ο λαός δεν ψηφίσει τη
    «φρίκη δίχως τέλος» που του ετοιμάζουν τότε τον απειλούν ότι θα έχει ένα...
    «φρικτό τέλος» (!),
    θα είναι ταυτόχρονα και ψήφος επιδοκιμασίας, θα είναι «ναι» σε ό,τι προηγήθηκε και σε ό,τι ετοιμάζεται από τους σφαγιαστές του λαού.
    Ολους αυτούς, δηλαδή, που αν ο εκβιασμός τους περάσει, τότε από την επόμενη μέρα των εκλογών, θα επιφέρουν το «χάος» της απόλυτης λαϊκής χρεοκοπίας και της ανείπωτης κοινωνικής συμφοράς.
    Ισχυριζόμενοι, μάλιστα, πως το φρικτό έγκλημά τους έτυχε της λαϊκής έγκρισης και νομιμοποίησης...

    Γράφει:
    ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετά την ευφορία που έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η εκλογή Βενιζέλου

    xaxaxaxaxaxaxaxa!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ. ΣΑς ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΩ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΑς ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ -ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο "Μπένι" είναι ο εγκληματίας που πάντα γυρίζει στο τόπο του εγκλήματος για να δει μήπως έχει ξεχάσει κανένα στοιχείο πίσω του. Ωραία και φωτογραφία, ωραίο και το άρθρο, ωραίο και το βίντεο του Τιτανικού ταιριάζει τέλεια με το σημερινό Πα.Σο.Κ.: http://www.youtube.com/watch?v=JYjztsY5vHM&feature=related

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση