GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Η.Π.Α. βρίσκονται δίπλα στην Ευρώπη καθώς εκείνη ανακάμπτει...

Toυ MacKenzie C. Babb             Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους ευρωπαίους εταίρους για την προώθηση της...

Toυ MacKenzie C. Babb        
   
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους ευρωπαίους εταίρους για την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και τη βιώσιμη, ισορροπημένη ανάπτυξη, καθώς η οικονομία της περιοχής οδεύει προς...
την ανάκαμψη.
"Έχουμε ένα τεράστιο μερίδιο για τη ζωτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης," κατέθεσε ο Υφυπουργός Robert Hormats ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την Ευρώπη και την Ευρασία της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην Ουάσιγκτον 27 Μαρτίου. «Η ευρωπαϊκή ανάπτυξη και χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι σημαντικές όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία."
Αποκαλώντας την Αμερικανο-Ευρωπαϊκή οικονομική σχέση " μια από τις κινητήριες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας», ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η σχέση αυτή αποτελεί σχεδόν το 50 τοις εκατό του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Είπε ότι οι εμπορικές ροές μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ υπερβαίνουν τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα, και οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις δύο πλευρές.
«Οι δεσμοί μας με την Ευρώπη είναι ισχυροί και μακροχρόνιοι, και συνεχίσαμε να συνεργαζόμαστε στενά κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και, πιο πρόσφατα, κατά την κρίση στην Ευρωζώνη", είπε ο Hormats, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνονται από τις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών για να προωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.
"Έχουμε παρατηρήσει μια δέσμευση της ΕΕ για την αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών προκλήσεων, όχι μόνο μέσω της δημοσιονομικής εξυγίανσης με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά και διευκολύνοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και των διαρθρωτικών βελτιώσεων και με το να θέτουν σε εφαρμογή μέτρα για να βοηθήσουν τα κράτη μέλη να βρουν μια οδό για την οικονομική ανάπτυξη », είπε.
Ο Hormats είπε πως οι ευρωπαϊκές χώρες αναπτύσσουν στρατηγικές για τη διασφάλιση του οικονομικού μέλλοντος της περιοχής, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επίτευξη της σταθερότητας.
Ο υφυπουργός είπε ότι ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επιβραδύνει την ανάπτυξη και έχει σφίξει τους προϋπολογισμούς, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, οι εταίροι παραμένουν προσηλωμένοι στην προώθηση κοινών στόχων.
Υπογράμμισε την κοινή Αμερικανο-Ευρωπαϊκή οικονομική, πολιτική και αμυντική δουλειά, και είπε ότι η συνεργασία έχει ως αποτέλεσμα την προώθηση ενός ανοικτού, διαφανούς και χωρίς διακρίσεις εμπορικού και επενδυτικού κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω πολυμερών οργανισμών όπως η Ομάδα των 20, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Ο Hormats είπε ότι ως δύο από τους μεγαλύτερους δωρητές του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισαν επίσης να προωθηθούν την αποτελεσματική και συμπληρωματική αναπτυξιακή βοήθεια.
«Η Ευρώπη είναι ένας απαραίτητος εταίρος για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας μέσω της αναπτυξιακής βοήθειας», είπε. "Μαζί μπορούμε να επεκτείνουμε τον αντίκτυπο της βοήθειάς μας μέσω στοχευόμενων προσπαθειών συνεργασίας σε αναπτυσσόμενες χώρες και χώρες σε μεταβατικό στάδιο σε όλο τον κόσμο."
Ο Hormats είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη έχουν συνεργαστεί για να βελτιωθεί η ασφάλεια της αλυσίδας εφοδιασμού και να προωθήσουν την υιοθέτηση των κανόνων που βασίζονται σε οικονομικές πολιτικές για την "εξασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού" για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ατενίζοντας το μέλλον, ο Υφυπουργός είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για την άρση των εμποδίων στο εμπόριο – αυτό το έργο, είπε, θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, δημιουργώντας περισσότερες συναλλαγές, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
"Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει," είπε ο Hormats, "αλλά η συνεργασία μας με την Ευρώπη ... δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη και πιο σημαντική."
Ο Υφυπουργός κατέθεσε μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για ζητήματα Ευρώπης και Ευρασίας, Peter Rashish και Dan Hamilton, διευθυντή του Κέντρου του Πανεπιστημίου Johns Hopkins για τις διατλαντικές σχέσεις.

3 σχόλια

  1. πάλι στις ηπα ο αβραμόπουλος? καλά την προηγούμενη φορά δεν πήρε το χρίσμα του νέου πρωθυπουργου της συγκυβερνησης? τώρα θα κλείσει τα συμβόλαια για δεπα, πετρελαια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για άλλη μια φορά έρχονται οι "Γιάνκηδες" να βοηθήσουν. Όπως τότε με την επιχείρηση: Gladio
    http://www.youtube.com/watch?v=7fB6nViwJcM&feature=player_embedded

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση