GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναμενόμενο γεγονός...

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός Με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας κάθε εχέφρων άνθρωπος αρχίζει και αναρωτιέται αν έχει χάσει την λογική του...

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας κάθε εχέφρων άνθρωπος αρχίζει και αναρωτιέται αν έχει χάσει την λογική του ή τον δουλεύουν κάποιοι ψιλό γαζί. Αν τα όσα πίστευε μέχρι σήμερα ήταν σωστά ή ότι οι «άλλοι» έχουν δίκαιο. Αν καταλαβαίνει τι διαβάζει, αν έχει σωστή αντίληψη των πραγμάτων. Με λίγα λόγια δηλαδή μήπως πρέπει να πάει να δει όχι έναν, αλλά πολλούς ψυχιάτρους. Αφορμή για την σκέψη αυτή μας έδωσε η χρεωκοπία της χώρας μας την Παρασκευή, η οποία...
 μπορεί να έχει οποιοδήποτε όνομα θέλει κανείς, χρεωκοπία, επιλεκτική χρεωκοπία, συντεταγμένη κλπ. Δηλαδή αυτό για το οποίο αγωνιζόντουσαν οι «ήρωες» πολιτικοί μας να μην συμβεί, συνέβη. Υποτίθεται δε ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει τα πάνδεινα δύο χρόνια τώρα για να μην χρεοκοπήσει χώρα!!! Για αυτό που έγινε δηλαδή, αλλά για τους πολιτικούς μας δεν έγινε… Τελικώς η ενεργοποίηση των περίφημων CDS ήταν… αναμενόμενο γεγονός, μετά την επιτυχία του PSI+!!!! Τρελαίνεσαι τώρα, ναι ή όχι;
Και από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Ότι οι πολιτικοί μας με τις ενέργειες τους επέτρεψαν σε εκείνους που επί τόσο διάστημα παίζανε πάνω στην πλάτη της χώρας με τα CDS να κονομήσουν τώρα τα άντερα τους; Άραγε θα πληροφορηθούμε ποτέ τα ονόματα τους; Ότι οι πολιτικοί μας με τις ενέργειες τους έδωσαν το χρονικό περιθώριο επί δύο χρόνια και βάλε σε όλους όσους μας χορεύουν σήμερα στο ταψί να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους για να έχουν εκείνοι τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις; Και τελικά ο Ελληνικός λαός τι κέρδισε; Τι πρέπει να πιστέψει κανείς και το κυριότερο ποιον να πιστέψει; Για άλλη μια φορά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα στην χώρα μας επικράτησαν. Είναι οι μόνοι κερδισμένοι, για άλλη μία φορά. Στα λεγόμενα μεγάλα ΜΜΕ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή όπως λέει και ο ποιητής. Όλα πάνε καλά, όλα ρολόι, τεράστια επιτυχία για την χώρα μας τα πάντα!!! Με μια μικρή εξαίρεση, που είναι το εξαθλιωμένο τμήμα του λαού μας. Αυτό που ζει τρώγοντας από τα σκουπίδια. Που ο γονιός δίνει στα παιδιά του ληγμένα τρόφιμα που πετούν τα σούπερ μάρκετ, οι άστεγοι…. Αλλά τα διαπλεκόμενα γιατί να αντιδράσουν; Έρχεται το επόμενο μεγάλο φαγοπότι… Έργα, ιδιωτικοποιήσεις και πάει λέγοντας. Μπορεί αυτή την φορά να μην είναι σαν τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους, δηλαδή τα τελευταία είκοσι, εικοσιπέντε χρόνια, που κατασπάραξαν ως άγρια θηρία της ζούγκλας το δημόσιο χρήμα, άλλωστε πως φθάσαμε εδώ, αλλά εντάξει, θα γεμίσει και πάλι το στομάχι τους. Οι άπληστοι δεν θα μείνουν νηστικοί! Και το πιο σημαντικό για αυτούς; Δεν θα φάνε από τα έτοιμα!!!
Κάνοντας μια αναζήτηση με τον ρουφιάνο…, το Google, βρήκαμε τόσες πολλές δηλώσεις όλων των πολιτικών και ειδικά των κυρίων Παπανδρέου, Παπαδήμα, Βενιζέλου περί μη χρεωκοπίας της χώρας, και τόσο πρόσφατες, τόσο σε ελληνικά όσο και σε ξένα μέσα, που ειλικρινώς μας κάνει να αναρωτιόμαστε: πως είναι δυνατόν να είναι κάποιοι τόσο θρασείς, τόσο ανάλγητοι, τόσο ξετσίπωτοι, τόσο ανερυθρίαστοι που να κοροϊδεύουν κατάμουτρα έναν ολόκληρο λαό; Και το χειρότερο είναι ότι ο λαός αυτός, εμείς, τα καταπίνουμε αμάσητα όσα μας λένε. Ένας καλοπροαίρετος πολίτης μπορεί να ισχυριστεί ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν, αλλά αυτό που συνέβη ήταν αναπόφευκτο… Θα μπορούσαν λοιπόν να μας έλεγαν οι κυβερνώντες πχ ότι, το ξέραμε ότι θα γινόταν κάποια στιγμή αλλά δεν μπορούσαμε να το πούμε γιατί δεν λέγεται δημόσια αυτό λόγω κερδοσκόπων κλπ…. Αλλά να βγαίνουν όλα να υπερηφανεύονται για την … επιτυχία τους, τα δε δελτία ειδήσεων, ενορχηστρωμένα, όχι τυχαία, να μας ενημερώνουν για ένα «αναμενόμενο γεγονός», όχι για την χρεωκοπία, αυτό σε κάνει να τρελαίνεσαι, σε εξοργίζει.
Πάντως το καλό είναι ότι πολλοί εκ των συμπατριωτών μας, προφανώς έχουν λύσει τα προβλήματα τους, και λογικό είναι να ασχολούνται με άλλα σοβαρότερα θέματα όπως πχ με την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πρέπει τώρα που «έσωσε» τη χώρα μας, να βγάλουμε και αρχηγό, τον σωτήρα του έθνους κ. Βενιζέλο; Και τι ωραίες δημοκρατικές διαδικασίες… Κατά πάσα πιθανότητα ένας μόνον θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ!!! Ο κύριος Βενιζέλος…. Αλλά και τι αισιόδοξο θέαμα αυτό στην συνδιάσκεψη; Υπήρχαν άνθρωποι που χειροκροτούσαν τους παριστάμενους πολιτικούς!!!! Αλλά ξέρετε κάτι; Αυτοί είμαστε ως λαός και καλά μας κάνουν οι πολιτικοί!!! Τα βρήκαν και τα κάνουν. Οι πολιτικοί κατάντησαν τον ελληνικό λαό ραγιάδες, εαυτούληδες, οικονομισάριους, διεφθαρμένους… Δεν βλέπετε τα καθημερινά παραδείγματα; Μόλις προχθές ανακαλύφθηκε απάτη τεραστίων διαστάσεων στο ΙΚΑ. Θα περίμενε δε κανείς, να δει ακόμη και μια φιλοπατρία και από τους κάθε λογής απατεώνες στην χώρα μας. Γιατί, έκλεψαν ότι έκλεψαν μέχρι πριν από δύο χρόνια. Έφαγαν το καταπέτασμα οι περισσότεροι εξ αυτών από το δημόσιο χρήμα, αλλά να, κάποιος ρομαντικός, θα περίμενε ότι θα σταματούσαν προ του κινδύνου να μην υπάρχει αύριο η χώρα μας, τουλάχιστον όπως την ξέραμε… Σταμάτησαν; Ούτε κατά διάνοια. Συνέχισαν απτόητοι γνωρίζοντας ότι δεν θα συνέβαινε τίποτα. Γιατί; Μα γιατί από την μεταπολίτευση και μετά, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν συνέβαινε τίποτα!!! Κάτι οι πολιτικοί προστάτες των κάθε είδους απατεώνων, κάτι η ατιμωρησία, κάτι τα προβλήματα της δικαιοσύνης, κάτι η επικράτηση της διαφθοράς σε ολόκληρη την επικράτεια και φθάσαμε στο σήμερα.
Σήμερα, ευτυχώς που πέρα από τους ξένους που μας αλλάζουν τα φώτα εξ αιτίας των πολιτικών μας, και δυστυχώς ίσως και όχι μόνον αυτών, υπάρχουν και κάποιοι συμπατριώτες μας που θέλουν να αλλάξουν το σημερινό status quo. Που γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας… Τι φορτίο κουβαλά στην πλάτη του από την ιστορία ένας Έλληνας… Και αυτοί είναι οι έντιμοι άνθρωποι αυτής της χώρας. Και ανάμεσα σε αυτούς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστικοί. Και ολοκληρώνουμε βάζοντας κάποιες «κακές» ιδέες προς εκείνους. Οι κυβερνώντες αυτήν την χώρα και γενικώς οι πολιτικοί έχουν ερμηνεύσει με τεράστια ευκολία όπως τους βολεύει νόμους, διατάξεις, σύνταγμα για να κάνουν τα δικά τους…. Ε, εσείς που είσαστε και οι ειδικοί στους νόμους, δεν μπορείτε να κάνετε ανάλογες ερμηνείες για να πληρώσουν όλοι αυτοί για τα όσα κάνουν; Που ασελγούν πάνω στην πατρίδα μας και σε πολύ μεγάλο μέρος του λαού μας; Όχι τίποτα άλλο για να πάρουν και αυτοί την γλύκα όπως και εμείς….

8 σχόλια

  1. ΧοντρόΠΑΣΟΚος ο «αγανακτισμένος» συνταξιούχος και γνωστός του συστήματος της Ιπποκράτους.

    Κομματικό στέλεχος με ιστορία.
    Γνωστός του Απόστολου Κακλαμάνη.

    Του Χρήστου Παπουτσή, όπως δείχνει το φωτογραφικό στιγμιότυπο.

    Λίγο πριν μιλούσε και με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος συνεχίζει να μιλά στο κινητό ενώ τον έχουν πάρει και αυτόν τα "σκάγια".

    Τον είχε δείξει και στα πλάνα του, όσο μιλούσε ο Γιώργος Παπανδρέου,
    ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ.

    Έτσι πέρασε και από τους υπεύθυνους ασφαλείας της αίθουσας, που τσέκαραν όσους έφταναν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.
    Όλα δείχνουν γνωστό άνθρωπο του κομματικού συστήματος.

    Οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ήταν τόσο ψύχραιμοι όσο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μίλησαν για νέο σκηνικό Ρέλου.
    Και εκείνος είχε πατερίτσες.
    Και εκείνος πέταξε καφέ στον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν πήγαινε στην Χαριλάου Τρικούπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί. Με αντιπαθή στελέχη αλλά μοναδικά σε σχέση με την υπόλοιπη επικίνδυνη παρέα των ελλήνων και ελληναράδων πολιτικών.

    Πενία στην πολιτική, πενία στην κοινωνία (αν κρίνουμε με όλους αυτούς που ... βλέπουν κενό και ορμάνε) αλλά ευτυχώς η πατρίδα έχει έρμα. Κακό και στραβό αλλά επιδεχόμενο βελτίωση και σωτήριο. ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ.

    Μόνο παράλογοι μπορούν να αμφισβητήσουν την βαρύνουσα και σωτήρια θέση του ΠΑΣΟΚ στο σύστημα. Και φυσικά μόνο χαμένοι αντισυστημικοί ή επαγγελματίες αντισυστημικοί θα είναι αυτοί που στο μέλλον θα εξακολουθούν να βρίζουν την παράταξη και το κόμμα που παρά τα τρομακτικά του λάθη παραμένει μακράν ο πολιτικός σχηματισμός που ασκεί ενσυνείδητη προοδευτική πολιτική, που παράγει αποτελέσματα θετικά, που αντιμετωπίζει τα όσα αρνητικά προκύπτουν με θάρρος και υπευθυνότητα.

    ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΟΚ

    ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ΑΥΤΙΑΣ (ΟΥΠΣ ΑΥΤΟΣ ΠΗΓΕ ΣΚΑΪ ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΡΩ, ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕίΕΣ ΤΩΡΑ, ΠΑΕΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ) ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΣΟΚ

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ "ΚΑΤΟΧΗ" "ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ" "ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΩΝ ΥΑΙΝΩΝ ΠΟΥ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ

    ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΛΑΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ
    ΘΑ ΣΑΣ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλάκα πρασινοπροδοτη ξερεις τι λενε στο χωριο μου?????
    ΟΤΑΝ ΨΟΦΑ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΒΛΩΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ζώωωωωωωωοοοοοο το γομάρι
    άνωθεν

    Του Μπένυ Χίλ κάτουρο είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο δικό μου χωριό λενε κι άλλα σοφά:

    -Η ανθρώπινη βλακεία αμέτρητη
    -Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει
    -Η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι η αυγή μητροπολίτη
    -Σκουζουν οι κλέφτες να φύγουν οι νοικοκύρηδες
    -Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα

    και πολλά άλλα που δε σε συμφέρουν

    Μεγάλε άγριε, χωριατλεμέ, τα ήμερα δε φεύγουν ούτε θα τα διώξετε εσείς οι άγριοι (αχ καλέ ψαρώσαμε, μας σκίσατε το καλτσόν με την αγριάδα σας......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

    ΕΠΙΛΕΓΩ
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 1 (ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΣΟΚ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ; ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΧΑΝΕΣΑΙ ΣΤΗ ΝΔ ΠΑΛΙΚΑΡΙ – ΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ – ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!! ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΛΕΣ;;;)

    «Θέλουμε και θα επιδιώξουμε εθνική συνεννόηση με όλους, άλλο όμως η εθνική συνεννόηση και άλλο η συγκυβέρνηση. Με μικροκομματικά παζάρια, που θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον, δεν θα αλλάξει η Ελλάδα» δήλωσε.

    «Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη μόνο από καλή διαχείριση, αλλά από μεγάλες αλλαγές.»

    Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Αριστεράς, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο». Η Αριστερά δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί απελπισία κόσμου, είναι οι μόνιμοι προφήτες της συμφοράς, είπε.

    Η Αριστερά «δεν ασκεί πολιτική είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής» σημείωσε.

    Κορυφώνοντας δε την επίθεσή του είπε για την Αριστερά ότι «είναι αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 2
    ΤΙ ΠΕΤΥΧΕΣ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΎΕΣΑΙ;
    Α. ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΉ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Β. ΕΓΛΕΙΨΕΣ ΕΝΤΡΟΜΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕΣ
    Γ. ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    Δ. ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ;;;;

    Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «ποτέ κόμμα της Αντιπολίτευσης δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο» προσθέτοντας ότι «τώρα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο».



    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 3
    Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΕΕΙ «ΜΟΝΑ – ΖΥΓΑ» ΔΙΚΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. ΟΡΘΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΑΜΑΤΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ» ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙ, ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΟΙΓΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ … ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ;;;; ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝ μεσιέ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΣ;;;;

    «Ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε, αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στο λαό ότι αυτά είναι σωστά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. __________________________
    Μέχρι 5 δισ θα μοιραστούν
    οι κερδοσκόποι (αντρίκοι...
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..των CDS ).

    Πανηγυρισμούς στις τάξεις των ξένων και εγχώριων τζογαδόρων προκάλεσε η προχθεσινή απόφαση της Ενωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), η οποία έκρινε πως η ελληνική κυβέρνηση, ενεργοποιώντας τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) προκειμένου να «κουρέψει» όλα τα Ελληνικού Δικαίου ομόλογα, τράβηξε τη «σκανδάλη» του πιστωτικού γεγονότος.

    Οσοι είχαν την....
    κατάλληλη πληροφόρηση και πόνταραν εγκαίρως στη χρεοκοπία της χώρας μας μέσω των ασφαλίστρων κινδύνου -των περιβόητων CDS- θα μοιραστούν 2,3 έως 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αποκτούν ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουν να επενδύουν στις πιθανότητες χρεοκοπίας ευάλωτων κρατών. Δηλαδή, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που διατυμπάνιζε με πάθος ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διετείνετο τον Απρίλιο του 2010 από την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον: «Κάποιοι κερδοσκόποι θα χάσουν και τα πουκάμισά τους». Χάρη στην πολιτική που χάραξαν ο ίδιος, ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος και, βεβαίως, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα «γεράκια» των αγορών τώρα… ράβουν νέα πανάκριβα πουκάμισα.

    Την ώρα που οι Ελληνες πολίτες καλούνται να υποστούν νέες, ακόμα μεγαλύτερες θυσίες εξαιτίας των μέτρων τα οποία συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ και που 11.000 φυσικά πρόσωπα χάνουν εξαιτίας του «κουρέματος» το 53,5% των χρημάτων που είχαν επενδύσει σε κρατικά ομόλογα χωρίς να γνωρίζουν πώς θα αποζημιωθούν, όσοι πόνταραν στα CDS δικαιώνονται. Πριν κοπάσουν οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για την απομείωση του δημόσιου χρέους κατά 105-110 δισ. ευρώ (από τα οποία, όμως, μόνο 55-60 δισ. ευρώ θα απομείνουν ως καθαρό όφελος) και προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του Φύλλου της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τη χρησιμοποίηση των CACs, η αρμόδια επιτροπή της ISDA αποφάνθηκε ομόφωνα ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις κήρυξης πιστωτικού γεγονότος. Ορισε δε ως ημερομηνία δημοπρασίας για την πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου τη 19η Μαρτίου. Η επιστράτευση των ρητρών συλλογικής δράσης για να επιτευχθεί σχεδόν καθολική συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στην ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών τίτλων και η συνεπακόλουθη πυροδότηση πιστωτικού γεγονότος επιβεβαίωσαν πλήρως τις σχετικές εκτιμήσεις που είχε κάνει ο «Ε.Τ.» από την περασμένη Πέμπτη.

    Τα CDS αποτελούν ένα από τα τοξικά χρηματοοικονομικά προϊόντα που διαδόθηκαν τα τελευταία χρόνια. Επινοήθηκαν ως ασφάλιστρα αντιστάθμισης του ρίσκου που αναλαμβάνει ένας αγοραστής ομολόγων κάποιου κράτους ή μιας επιχείρησης έναντι της πιθανότητας το κράτος αυτό ή η επιχείρηση να χρεοκοπήσουν και να μην μπορέσουν να τον εξοφλήσουν όταν λήξουν τα ομόλογα. Ωστόσο, η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος CDS χωρίς να είναι κάτοχος των ομολόγων που αντιστοιχούν στα ασφάλιστρα αυτά (πρόκειται για τα λεγόμενα «γυμνά CDS») έστρωσε το χαλί για ένα όργιο κερδοσκοπικών παιχνιδιών, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν εις βάρος της Ελλάδας.

    Μια ματιά στην πορεία των 5ετών ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας μας είναι αποκαλυπτική: από τις 600 μονάδες βάσης τον Απρίλιο του 2010 σκαρφάλωσαν τον περασμένο Ιούνιο στις 1.600 μονάδες, εκτινάχθηκαν τον Δεκέμβριο στις 5.000 μονάδες και έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στα δυσθεώρητα ύψη των 25.000 μονάδων.

    + Επομένως, όποιος είχε πληροφόρηση ή απλώς… προνοητικότητα και αγόρασε ελληνικά 5ετή CDS τον Απρίλιο του 2010 μπορεί, πλέον, μετά την κήρυξη πιστωτικού γεγονότος, να εισπράξει τα χρήματά του πολλαπλασιασμένα επί 42 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .

    Πώς μπορεί να είχε αντλήσει κανείς την πολύτιμη πληροφόρηση για να πάρει εγκαίρως θέση στην αγορά των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου ελληνικής χρεοκοπίας; Δημοσίευμα των «Financial Times» είχε αποκαλύψει ότι στις 28 Ιανουαρίου 2010 η (διάσημη στην Ελλάδα μετά τα αμαρτωλά swaps επί κυβερνήσεως Σημίτη) Goldman Sachs φιλοξένησε στην Αθήνα 10 πελάτες της -τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων- και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα επωφεληθούν από το δυσοίωνο μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
    Οι απόψεις έγιναν πράξεις αγοράζοντας σε χαμηλές τιμές γυμνά CDS και ποντάροντας στο ότι σύντομα πολλοί θα σπεύσουν να ακολουθήσουν, οπότε όσοι αγόρασαν εγκαίρως θα αποκομίσουν σημαντικά κέρδη μεταπωλώντας τα ασφάλιστρά τους με μεγάλο «καπέλο». Το ποντάρισμα δικαιώθηκε και όσοι είχαν διακρατήσει CDS μέχρι χθες έφθασαν να τρίβουν τα χέρια τους.

    Σημειωτέον ότι η Goldman Sachs φιγουράρει, σύμφωνα με τους γνώστες του χώρου, μεταξύ των εκδοτών ασφαλίστρων κινδύνου, ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της Επιτροπής της ISDA που έκρινε προχθές ότι υφίσταται πιστωτικό γεγονός.

    Συνολικά εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλές χιλιάδες ελληνικά CDS.

    Τα χέρια στα οποία βρίσκονται δεν είναι γνωστά,
    αλλά έχουν διατυπωθεί καταγγελίες που έχουν αναμίξει ακόμα και την οικογένεια Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες τέτοιων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

    1) ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ ΠΑ$$ΟΚ.

    2) ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ της Διεθνούς Ληστοσυμμορίς του ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΟΠΟΥ ΓΗΣ.

    3) ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ..ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ.
    + ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΡΩΝ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ

    ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.....ΚΡΟΙΣΟΙ...
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ..σωζοντάς μας ...μετά το θάνατό μας +

    ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ..ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ

    αμην + σε ..εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση