GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπάρχει ισπανική… σιέστα για την Ευρωζώνη

Από το  banksnews.gr Οι αγορές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κρίση της Ευρωζώνης τελείωσε. Παρομοίως πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί δείχνουν ...

Από το banksnews.gr

Οι αγορές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κρίση της Ευρωζώνης τελείωσε. Παρομοίως πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί δείχνουν να πιστεύουν τα χειρότερα είναι πίσω μας. Η αυταρέσκεια δηλαδή επέστρεψε. Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν. Μόλις υπάρξει κάποια τεχνική πρόοδος – ένας μηχανισμός προστασίας, μια...
ένεση ρευστότητας, μια επιτυχής ανταλλαγή ομολόγων – αμέσως επιστρέφει η αισιοδοξία.
Όποιος θεωρεί ότι τα έκτακτα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ‘αγόρασαν’ χρόνο πρέπει να αναρωτηθεί: χρόνο για να γίνει τι; Το ελληνικό δημόσιο χρέος παραμένει εξίσου μη βιώσιμο όπως ήταν τα τελευταία δυο χρόνια. Το ίδιο και το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας. Το ίδιο και οι ευρωπαϊκές τράπεζες, το ίδιο και η κατάσταση της Ισπανίας. Ακόμα κι αν η ΕΚΤ συνεχίσει να ρίχνει απεριόριστη φτηνή ρευστότητα στο σύστημα ως το 2020, η κρίση της Ευρωζώνης δεν λύνεται.
Στην Ισπανία το μεγαλύτερο μέρος του τοξικού χρέους βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με την Eurostat, στα τέλη του 2010 το επίπεδο χρέους του ισπανικού ιδιωτικού τομέα, δηλαδή των νοικοκυριών και των μη χρηματοπιστωτικών εταιριών, ήταν στο 227.3% του ΑΕΠ. Τα στοιχεία του έτους 2011 δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη αλλά οι εκτιμήσεις λένε ότι έχει μειωθεί ελάχιστα. Μια από τις περιοχές όπου η προσαρμογή βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η αγορά κατοικιών. Ο πιο εύγλωττος δείκτης για την Ισπανία είναι οι δημοσιεύσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικών Ερευνών, οι οποίες μας δείχνουν ότι ο συνολικός δείκτης των τιμών κατοικιών έπεσε το 2011 κατά 11.2% αλλά η σωρευτική του πτώση από την κορύφωσή του στο τρίτο τρίμηνο του 2007 είναι μόλις 21.7%. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ισπανική φούσκα ακινήτων ήταν η μεγαλύτερη ίσως στην Ευρώπη, κι όμως οι τιμές μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί μόλις κατά το ένα πέμπτο. Μόνο στην περιοχή της Μαδρίτης η κίνηση υπήρξε πιο ταχεία με την πτώση να βρίσκεται πλέον στο 29.5%.
Εκτιμούμε ότι η προσαρμογή τιμών της ισπανικής αγοράς κατοικιών είναι ακόμη πριν τα μέσα της πτωτικής διαδρομής της. Σε πραγματικούς όρους, η προσαρμογή τιμών των αμερικανικών κατοικιών μετά το σπάσιμο της φούσκας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Όταν μια φούσκα σκάει, οι πραγματικές τιμές δίνουν διαγράμματα με μεγάλες καμπύλες. Κι αυτό έχει το νόημά του από τη στιγμή που τα εγχώρια ακίνητα αντιπροσωπεύουν μη παραγωγικό ενεργητικό. Στην Ισπανία όπως και σε άλλα μέρη είναι πολύ πιθανό να δούμε τις πραγματικές τιμές να πέφτουν στο τέλος εκεί που βρίσκονταν στο διάστημα 1995 - 2000.
Μαθαίνουμε ότι η ισπανική κυβέρνηση υποχρεώνει τα ταμιευτήρια να προχωρήσουν φέτος σε διαγραφές των χαρτοφυλακίων τους ακινήτων της τάξης των 50 δις ευρώ. Οι διαγραφές αυτές όμως αποτελούν μικρό τμήμα των διαγραφών που θα χρειαστούν συνολικά μέχρι να ισορροπήσει η αγορά κατοικιών. Οι επίσημες εκτιμήσεις της ισπανικής κυβέρνησης βασίζονται σε υποθέσεις περί ήπιας πτώσης των τιμών των ακινήτων και ταχείας ανάκαμψης της οικονομίας. Και οι δύο αυτές υποθέσεις είναι απατηλές. Πώς θα μπορέσει να ανακάμψει η ισπανική οικονομία αν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας προχωρούν παράλληλα σε απομόχλευση κι αυτό μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια;
Η απομόχλευση του δημόσιου τομέα θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο. Το ισπανικό δημόσιο έλλειμμα έφτασε πέρυσι το 8,5% του ΑΕΠ. Ήταν όντως υπερβολικό αλλά δεν οφείλονταν σε δημοσιονομική απειθαρχία. Το μεγάλο δημόσιο έλλειμμα χρειάζονταν στην Ισπανία προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη ύφεση. Σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση των στόχων του ελλείμματος, η Μαδρίτη έχει στόχο για φέτος 5.3% και του χρόνου 3%. Επομένως η συνολική προσαρμογή του δημόσιου τομέα στους νέους κανόνες του ευρωπαϊκού ελλείμματος είναι ένα απίστευτο 5,5% σε δύο χρόνια κι αυτό εν μέσω ύφεσης. Αν δεις την έκταση της συνολικής απομόχλευσης που έχουν μπροστά τους ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας της Ισπανίας, το ερώτημα δεν είναι αν η ισπανική οικονομία θα ανακάμψει το 2012 ή το 2013 αλλά αν υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει έως το τέλος της δεκαετίας.
Η τυπική απάντηση των Ευρωπαίων σε όλα αυτά είναι να λένε πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη και θα φέρουν ανάπτυξη. Η ομάδα των αισιόδοξων υποδεικνύει την Ιταλία, όπου η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι οδήγησε σε ένα τέτοιο φαινομενικά ενάρετο κύκλο μεταρρυθμίσεων και μείωσης των επιτοκίων δανεισμού. Η βασική μεταρρύθμιση και στις δύο χώρες είναι μια μετριοπαθής χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας. Αυτό μπορεί να είναι απαραίτητο, όμως δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές των δύο κρατών.
Για την Ισπανία, η σωστή πολιτική προσαρμογής θα ήταν ένα πρόγραμμα που θα υποχρέωνε τον ιδιωτικό τομέα να μειώσει το δανεισμό του μέσα σε 3 ως 5 χρόνια με τη στήριξη των ελλειμμάτων του δημόσιου τομέα και το οποίο θα συνοδεύονταν με οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο που πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα και μετά να αντιμετωπιστεί το θέμα του δημοσίου ελλείμματος. Μια τέτοια πολιτική όχι μόνο θα καθιστούσε πιο ήπια την προσαρμογή αλλά και θα την επιτάχυνε.
Αλλά ο συνδυασμός των άκρως χαλαρών νομισματικών πολιτικών και της δημοσιονομικής σύσφιξης θα καθυστερήσει την αναπόφευκτη προσαρμογή. Η Ισπανία παραμένει κολλημένη σε μια διαρκώς επιδεινούμενη παγίδα χρέους από την οποία θα μπορέσει να διαφύγει μόνο μέσω χρεοστασίου. Αν συνεχίσει να εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές πολιτικές, θα καταλήξει εκεί όπου κατέληξαν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία – δηλαδή υπό τη σκέπη ενός μηχανισμού διάσωσης της Ευρωζώνης.
Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο για την Ισπανία. Το Νοέμβριο λέγαμε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν στη διάθεσή τους 10 μέρες για να σώσουν το ευρώ. Εκτιμούμε ότι η ευκαιρία αυτή χάθηκε. Τα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ δεν αγόρασαν χρόνο. Αντιθέτως επιβράδυναν τις πολιτικές διαδικασίες και την οικονομική προσαρμογή που χρειάζεται για την επίλυση της κρίσης. Τα χειρότερα δυστυχώς είναι μπροστά μας.

20 σχόλια

  1. Προς τα βόδια, που σκέφτονται να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!!

    Η ψήφος στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, θα ανάψει το πράσινο φως (γιατί έτσι θα το εκλάβουν...) στον Σόϊμπλε και στην Τρόϊκα να ρίξουν το βιοτικό μας επίπεδο σε επίπεδα Κροατίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας!!!

    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ...

    ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 150 ΕΥΡΩ??

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΒΟΔΙΑ ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ!!!!

    ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΕΙΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΒΟΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ "ΝΑ... ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ"!!!!!

    ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΤΕ??

    ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ?

    ΒΟΔΙΑ... Ε, ΒΟΔΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μη ξεχνάμε κάποια γεγονότα, απ΄όπου ξεκίνησε το... χάος!

    "Το έλλειμμα του 2009 έκλεισε στο 15,4% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την οριστική γνωμάτευση της Eurostat τον Νοέμβριο του 2010.
    Φαίνεται όμως ότι θα μας καταδιώκει επί πολλά χρόνια, σκιάζοντας γενεές Ελλήνων. Με όρους παιδικής χαράς, το έλλειμμα θυμίζει μπαλόνι ηλίου που ξέφυγε από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η κυβέρνηση Παπανδρέου το κοίταξε και μετά ήταν αδύνατο να το πιάσει. Πιθανόν να μην μπορούσε να το αγγίξει ποτέ, αφού είχε κοπεί η κορδέλα...
    (...) Η κυβέρνηση Καραμανλή, με «τσάρο» τον Γιώργο Αλογοσκούφη, είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα. Κορυφαία στιγμή, πριν από λίγους μήνες, είναι η απόφαση να ενισχυθεί το ΑΕΠ με τη «μαύρη» οικονομία ακόμη και τα έσοδα της πορνείας με πρωτοβουλία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της οποίας ηγείται ο Μανώλης Κοντοπυράκης. Γιατί; Διότι το έλλειμμα υπολογίζεται ως ποσοστό του ΑΕΠ. Οταν το ΑΕΠ, δηλαδή ο παρονομαστής, μεγαλώνει, τότε το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.
    (...) Καθώς μπαίνει η άνοιξη, πάνω από την κυβέρνηση Καραμανλή που έχει 151 βουλευτές δεν πλανάται μόνο το σύννεφο του ελλείμματος αλλά και των πρόωρων εκλογών. Η Βουλή κλείνει επειγόντως τον Μάιο λόγω της υπόθεσης Siemens και ο σχεδιασμός είναι για ταυτόχρονες ευρωεκλογές και εκλογές τον Ιούνιο. Εχουν υπολογίσει όμως χωρίς την υπόθεση Παυλίδη. Το έλλειμμα έχει αρχίσει να εκτροχιάζεται. Είναι 7% σε ταμειακή βάση τον Ιούλιο και 8% τον Αύγουστο. Με τη χώρα να βρίσκεται σε οιονεί προεκλογική περίοδο, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου πέφτουν σε αδράνεια. Η μαύρη τρύπα της υστέρησης εσόδων πρώτα εμφανίζεται και μετά αρχίζει να μεγαλώνει.
    Το ξεκίνημα του καλοκαιριού του 2009 είναι καθοριστικό. Εκ των υστέρων, ο Παπαθανασίου πιστεύει ότι ο Κώστας Καραμανλής έπρεπε να είχε κάνει διπλές εκλογές τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς. Τότε θα προλάβαινε ακόμη τον εκτροχιασμό..."

    (TA NEA,Δημήτρης Μητρόπουλος, 17-3-2012)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1ος Δημοτικός σύμβουλος θα εκλέγονταν στα Χανιά ο Μπένυ... τόσοι πολλοί τον ψήφισαν...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.
    Η απάντηση είναι απλή... Όλα είναι θέμα... πήχη!
    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :

    Κρήτη θα μου πείτε. Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...
    Η συνέχεια στο koinos-topos.blogspot.com

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (του ΠΑΣΟΚ!) ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.
    Η απάντηση είναι απλή...Όλα είναι θέμα... πήχη!
    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :
    Κρήτη θα μου πείτε.
    Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...

    Έκπληκτη εχθές το μεσημέρι άκουσα την αν. Γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ Κρήτης να δηλώνει πανευτυχής γιατί οι ψηφοφόροι στον νομό Χανίων αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 2500(!) ατόμων τον οποίο είχαν βάλει!
    Συγνώμη αλλά με 2500 ψήφους στον νομό Χανίων δεν εκλέγεσαι ούτε βουλευτής... μακράν!
    Για την ακρίβεια...
    Από τους 18649 ψηφοφόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες ολόκληρης της Κρήτης(!) ο Βενιζέλος πήρε 18311 ψήφους.
    Με αυτές τις ψήφους (επαναλαμβάνω... σε ολόκληρη την Κρήτη!) στα Χανιά θα ήταν 3ος βουλευτής το 2009, μετά τον Δαμιανάκη (24485) και τον Σκουλάκη (23206)!

    Και αυτό είναι επιτυχία;...

    Στον νομό Χανίων τελικά ανακοίνωσαν 4483 ψηφοφόρους με τον Βενιζέλο να παίρνει 4440!
    Δεν το συζητώ... 99% είναι αυτό!
    Και αν αυτές οι ψήφοι του νομού Χανίων ήταν μαζεμένες στον δήμο Χανίων θα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος αφού ο πρώτος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μόλις 3070 ψήφους (στον δήμο Χανιών!).

    Άρα;... μεγάλη επιτυχία!
    Μπράβο... μπράβο!

    Όσο για τον μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων...
    Ας πούμε απλά ότι “τα περήφανα γηρατειά” ήταν εκεί!
    Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του '70 ότι και να γίνει... βρέξει χιονίσει... ο κόσμος να χαλάσει... η σύνταξη να πάει στα 50 ευρώ...ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί!

    Με λίγα λόγια...
    Ο Βαγγέλης στην Κρήτη... έφαγε πόρτα!
    Και αν έφαγε πόρτα στην Κρήτη, φαντάζομαι τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
    “Αρχίζουμε” επαναλαμβάνει μονότονα τις τελευταίες ημέρες.
    Καλή αρχή λοιπόν...

    Τώρα όμως που “τελειώσαμε” με τα καραγκιοζιλίκια της “εκλογής” του ενός...Τώρα που “τελειώσαμε” με το “πανηγύρι της δημοκρατίας” του ενός...
    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα των πραγματικών εκλογών των πολλών;
    Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε μήπως και δεν βουλιάξουμε εντελώς!

    Απλή κοινή λογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. τζων μας, το γνωστό τραβέλι της Συγγρού, πάλι τον έπιασε παρανοϊκή λογοδιάροια-ευκοίλια!!
    Γέρασε το ξιπασμένο, ταγματασφαλήτικο τραβέλι και δεν τον "ψωνίζει" κανείς, ούτε και για πίπα!!
    Ρε τράβα κάνε καμιά βίζιτα κάτω απ'το παράθυρο του αρχηγού σου, του ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ "αντιμνημονιακού" Σαχλαμαρά και κόψε τις μαλακίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..και πάντα στο τέλος εκδικείται!

    ΖΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΝ ανεγκέφαλοΠΑΣτΟΚ
    που εχεις ψυχολογική ανάγκη να βαφτίζεις κάποιον ή κάτι ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ, για να έχεις τάχα να πολεμάς....Η Λ Ι Θ Ι Ε.
    - Γιατί χωρίς καραμέλα απο ΣΚΑΤΑ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορείς να επιζήσεις
    ΦΥΤΟ,,,,,,,ΘΕΟΒΛΑΚΑ του κερατά.


    --------------------------
    1ος Δημοτικός σύμβουλος θα εκλέγονταν στα Χανιά ο Μπένυ... τόσοι πολλοί τον ψήφισαν
    ...ΩΩωω!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (του ΠΑΣΟΚ!) ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.
    Η απάντηση είναι απλή...Όλα είναι θέμα... πήχη!
    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :
    Κρήτη θα μου πείτε.
    Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...

    Έκπληκτη εχθές το μεσημέρι άκουσα την αν. Γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ Κρήτης να δηλώνει πανευτυχής γιατί οι ψηφοφόροι στον νομό Χανίων αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 2500(!) ατόμων τον οποίο είχαν βάλει!
    Συγνώμη αλλά με 2500 ψήφους στον νομό Χανίων δεν εκλέγεσαι ούτε βουλευτής... μακράν!
    Για την ακρίβεια...
    Από τους 18649 ψηφοφόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες ολόκληρης της Κρήτης(!) ο Βενιζέλος πήρε 18311 ψήφους.
    Με αυτές τις ψήφους (επαναλαμβάνω... σε ολόκληρη την Κρήτη!) στα Χανιά θα ήταν 3ος βουλευτής το 2009, μετά τον Δαμιανάκη (24485) και τον Σκουλάκη (23206)!

    Και αυτό είναι επιτυχία;...

    Στον νομό Χανίων τελικά ανακοίνωσαν 4483 ψηφοφόρους με τον Βενιζέλο να παίρνει 4440!
    Δεν το συζητώ... 99% είναι αυτό!
    Και αν αυτές οι ψήφοι του νομού Χανίων ήταν μαζεμένες στον δήμο Χανίων θα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος αφού ο πρώτος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μόλις 3070 ψήφους (στον δήμο Χανιών!).

    Άρα;... μεγάλη επιτυχία!
    Μπράβο... μπράβο!

    Όσο για τον μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων...
    Ας πούμε απλά ότι “τα περήφανα γηρατειά” ήταν εκεί!
    Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του '70 ότι και να γίνει... βρέξει χιονίσει... ο κόσμος να χαλάσει... η σύνταξη να πάει στα 50 ευρώ...ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί!

    Με λίγα λόγια...
    Ο Βαγγέλης στην Κρήτη... έφαγε πόρτα!
    Και αν έφαγε πόρτα στην Κρήτη, φαντάζομαι τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
    “Αρχίζουμε” επαναλαμβάνει μονότονα τις τελευταίες ημέρες.
    Καλή αρχή λοιπόν...

    Τώρα όμως που “τελειώσαμε” με τα καραγκιοζιλίκια της “εκλογής” του ενός...Τώρα που “τελειώσαμε” με το “πανηγύρι της δημοκρατίας” του ενός...
    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα των πραγματικών εκλογών των πολλών;
    Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε μήπως και δεν βουλιάξουμε εντελώς!

    Απλή κοινή λογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. τζων μας, το γνωστό τραβέλι της Συγγρού, πάλι τον έπιασε παρανοϊκή λογοδιάροια-ευκοίλια!!
    Γέρασε το ξιπασμένο, ταγματασφαλήτικο τραβέλι και δεν τον "ψωνίζει" κανείς, ούτε και για πίπα!!
    Ρε τράβα κάνε καμιά βίζιτα κάτω απ'το παράθυρο του αρχηγού σου, του ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ "αντιμνημονιακού" Σαχλαμαρά και κόψε τις μαλακίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εισαι και ΥΠΕΡΡΗΛΙΘΙΟΣ
    ΡΕ ΝΤΑΜΑΡΙ ΠΑΣΟΚ !!!!!!!


    ..και πάντα στο τέλος εκδικείται!

    ΖΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΝ ανεγκέφαλοΠΑΣτΟΚ
    που εχεις ψυχολογική ανάγκη να βαφτίζεις κάποιον ή κάτι ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ, για να έχεις τάχα να πολεμάς....Η Λ Ι Θ Ι Ε.
    - Γιατί χωρίς καραμέλα απο ΣΚΑΤΑ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορείς να επιζήσεις
    ΦΥΤΟ,,,,,,,ΘΕΟΒΛΑΚΑ του κερατά.


    --------------------------
    1ος Δημοτικός σύμβουλος θα εκλέγονταν στα Χανιά ο Μπένυ... τόσοι πολλοί τον ψήφισαν
    ...ΩΩωω!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (του ΠΑΣΟΚ!) ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.
    Η απάντηση είναι απλή...Όλα είναι θέμα... πήχη!
    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :
    Κρήτη θα μου πείτε.
    Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...

    Έκπληκτη εχθές το μεσημέρι άκουσα την αν. Γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ Κρήτης να δηλώνει πανευτυχής γιατί οι ψηφοφόροι στον νομό Χανίων αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 2500(!) ατόμων τον οποίο είχαν βάλει!
    Συγνώμη αλλά με 2500 ψήφους στον νομό Χανίων δεν εκλέγεσαι ούτε βουλευτής... μακράν!
    Για την ακρίβεια...
    Από τους 18649 ψηφοφόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες ολόκληρης της Κρήτης(!) ο Βενιζέλος πήρε 18311 ψήφους.
    Με αυτές τις ψήφους (επαναλαμβάνω... σε ολόκληρη την Κρήτη!) στα Χανιά θα ήταν 3ος βουλευτής το 2009, μετά τον Δαμιανάκη (24485) και τον Σκουλάκη (23206)!

    Και αυτό είναι επιτυχία;...

    Στον νομό Χανίων τελικά ανακοίνωσαν 4483 ψηφοφόρους με τον Βενιζέλο να παίρνει 4440!
    Δεν το συζητώ... 99% είναι αυτό!
    Και αν αυτές οι ψήφοι του νομού Χανίων ήταν μαζεμένες στον δήμο Χανίων θα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος αφού ο πρώτος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μόλις 3070 ψήφους (στον δήμο Χανιών!).

    Άρα;... μεγάλη επιτυχία!
    Μπράβο... μπράβο!

    Όσο για τον μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων...
    Ας πούμε απλά ότι “τα περήφανα γηρατειά” ήταν εκεί!
    Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του '70 ότι και να γίνει... βρέξει χιονίσει... ο κόσμος να χαλάσει... η σύνταξη να πάει στα 50 ευρώ...ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί!

    Με λίγα λόγια...
    Ο Βαγγέλης στην Κρήτη... έφαγε πόρτα!
    Και αν έφαγε πόρτα στην Κρήτη, φαντάζομαι τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
    “Αρχίζουμε” επαναλαμβάνει μονότονα τις τελευταίες ημέρες.
    Καλή αρχή λοιπόν...

    Τώρα όμως που “τελειώσαμε” με τα καραγκιοζιλίκια της “εκλογής” του ενός...Τώρα που “τελειώσαμε” με το “πανηγύρι της δημοκρατίας” του ενός...
    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα των πραγματικών εκλογών των πολλών;
    Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε μήπως και δεν βουλιάξουμε εντελώς!

    Απλή κοινή λογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κ. τζων μας, το γνωστό τραβέλι της Συγγρού, πάλι τον έπιασε παρανοϊκή λογοδιάροια-ευκοίλια!!
    Γέρασε το ξιπασμένο, ταγματασφαλήτικο τραβέλι και δεν τον "ψωνίζει" κανείς, ούτε και για πίπα!!
    Ρε τράβα κάνε καμιά βίζιτα κάτω απ'το παράθυρο του αρχηγού σου, του ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ "αντιμνημονιακού" Σαχλαμαρά και κόψε τις μαλακίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΚΥΡΙΟ ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι για την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
    ΌΤΙ εισαι ένα ζώωωωωωοο και φυτό
    πασόκ, που ΨΟΦΟΛΟΓΑΕΙ.
    ___________________________
    ΑΛΛΑ...Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    εισαι και ΥΠΕΡ Η Λ Ι Θ Ι Ο Σ
    ΡΕ ΝΤΑΜΑΡΙ ΠΑΣΟΚ !!!!!!!
    ..και πάντα στο τέλος εκδικείται!

    ΖΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΝ ανεγκέφαλοΠΑΣτΟΚ
    που εχεις ψυχολογική ανάγκη να βαφτίζεις κάποιον ή κάτι ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ, για να έχεις τάχα να πολεμάς....Η Λ Ι Θ Ι Ε.
    - Γιατί χωρίς καραμέλα απο ΣΚΑΤΑ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορείς να επιζήσεις
    ΦΥΤΟ,,,,,,,ΘΕΟΒΛΑΚΑ του κερατά.


    --------------------------
    1ος Δημοτικός σύμβουλος θα εκλέγονταν στα Χανιά ο Μπένυ... τόσοι πολλοί τον ψήφισαν
    ...ΩΩωω!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (του ΠΑΣΟΚ!) ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.

    Η απάντηση είναι απλή...Όλα είναι θέμα... πήχη!

    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :
    Κρήτη θα μου πείτε.
    Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...

    Έκπληκτη εχθές το μεσημέρι άκουσα την αν. Γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ Κρήτης να δηλώνει πανευτυχής γιατί οι ψηφοφόροι στον νομό Χανίων αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 2500(!) ατόμων τον οποίο είχαν βάλει!

    Συγνώμη αλλά με 2500 ψήφους στον νομό Χανίων δεν εκλέγεσαι ούτε βουλευτής... μακράν!
    Για την ακρίβεια...
    Από τους 18649 ψηφοφόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες ολόκληρης της Κρήτης(!) ο Βενιζέλος πήρε 18311 ψήφους.

    Με αυτές τις ψήφους (επαναλαμβάνω... σε ολόκληρη την Κρήτη!) στα Χανιά θα ήταν 3ος βουλευτής το 2009, μετά τον Δαμιανάκη (24485) και τον Σκουλάκη (23206)!

    Και αυτό είναι επιτυχία;...

    Στον νομό Χανίων τελικά ανακοίνωσαν 4483 ψηφοφόρους με τον Βενιζέλο να παίρνει 4440!
    Δεν το συζητώ... 99% είναι αυτό!
    Και αν αυτές οι ψήφοι του νομού Χανίων ήταν μαζεμένες στον δήμο Χανίων θα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος αφού ο πρώτος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μόλις 3070 ψήφους (στον δήμο Χανιών!).

    Άρα;... μεγάλη επιτυχία!
    Μπράβο... μπράβο!

    Όσο για τον μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων...
    Ας πούμε απλά ότι “τα περήφανα γηρατειά” ήταν εκεί!
    Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του '70 ότι και να γίνει... βρέξει χιονίσει... ο κόσμος να χαλάσει... η σύνταξη να πάει στα 50 ευρώ...ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί!

    Με λίγα λόγια...
    Ο Βαγγέλης στην Κρήτη... έφαγε πόρτα!

    Και αν έφαγε πόρτα στην Κρήτη, φαντάζομαι τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    “Αρχίζουμε” επαναλαμβάνει μονότονα τις τελευταίες ημέρες.
    Καλή αρχή λοιπόν...

    Τώρα όμως που “τελειώσαμε” με τα καραγκιοζιλίκια της “εκλογής” του ενός...Τώρα που “τελειώσαμε” με το “πανηγύρι της δημοκρατίας” του ενός...

    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα των πραγματικών εκλογών των πολλών;
    Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε μήπως και δεν βουλιάξουμε εντελώς!

    Απλή κοινή λογική...
    ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΛΛΟΥ..
    ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ παΣΤΟΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. /////////////////////////////
    Χαίρομαι για την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
    ΌΤΙ εισαι ένα ζώωωωωωοο και φυτό
    πασόκ, που ΨΟΦΟΛΟΓΑΕΙ.
    ___________________________
    ΑΛΛΑ...Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    εισαι και ΥΠΕΡ Η Λ Ι Θ Ι Ο Σ
    ΡΕ ΝΤΑΜΑΡΙ ΠΑΣΟΚ !!!!!!!
    ..και πάντα στο τέλος εκδικείται!

    ΖΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΝ ανεγκέφαλοΠΑΣτΟΚ
    που εχεις ψυχολογική ανάγκη να βαφτίζεις κάποιον ή κάτι ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ, για να έχεις τάχα να πολεμάς....Η Λ Ι Θ Ι Ε.
    - Γιατί χωρίς καραμέλα απο ΣΚΑΤΑ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορείς να επιζήσεις
    ΦΥΤΟ,,,,,,,ΘΕΟΒΛΑΚΑ του κερατά.


    --------------------------
    1ος Δημοτικός σύμβουλος θα εκλέγονταν στα Χανιά ο Μπένυ... τόσοι πολλοί τον ψήφισαν
    ...ΩΩωω!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (του ΠΑΣΟΚ!) ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.

    Η απάντηση είναι απλή...Όλα είναι θέμα... πήχη!

    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :
    Κρήτη θα μου πείτε.
    Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...

    Έκπληκτη εχθές το μεσημέρι άκουσα την αν. Γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ Κρήτης να δηλώνει πανευτυχής γιατί οι ψηφοφόροι στον νομό Χανίων αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 2500(!) ατόμων τον οποίο είχαν βάλει!

    Συγνώμη αλλά με 2500 ψήφους στον νομό Χανίων δεν εκλέγεσαι ούτε βουλευτής... μακράν!
    Για την ακρίβεια...
    Από τους 18649 ψηφοφόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες ολόκληρης της Κρήτης(!) ο Βενιζέλος πήρε 18311 ψήφους.

    Με αυτές τις ψήφους (επαναλαμβάνω... σε ολόκληρη την Κρήτη!) στα Χανιά θα ήταν 3ος βουλευτής το 2009, μετά τον Δαμιανάκη (24485) και τον Σκουλάκη (23206)!

    Και αυτό είναι επιτυχία;...

    Στον νομό Χανίων τελικά ανακοίνωσαν 4483 ψηφοφόρους με τον Βενιζέλο να παίρνει 4440!
    Δεν το συζητώ... 99% είναι αυτό!
    Και αν αυτές οι ψήφοι του νομού Χανίων ήταν μαζεμένες στον δήμο Χανίων θα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος αφού ο πρώτος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μόλις 3070 ψήφους (στον δήμο Χανιών!).

    Άρα;... μεγάλη επιτυχία!
    Μπράβο... μπράβο!

    Όσο για τον μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων...
    Ας πούμε απλά ότι “τα περήφανα γηρατειά” ήταν εκεί!
    Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του '70 ότι και να γίνει... βρέξει χιονίσει... ο κόσμος να χαλάσει... η σύνταξη να πάει στα 50 ευρώ...ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί!

    Με λίγα λόγια...
    Ο Βαγγέλης στην Κρήτη... έφαγε πόρτα!

    Και αν έφαγε πόρτα στην Κρήτη, φαντάζομαι τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    “Αρχίζουμε” επαναλαμβάνει μονότονα τις τελευταίες ημέρες.
    Καλή αρχή λοιπόν...

    Τώρα όμως που “τελειώσαμε” με τα καραγκιοζιλίκια της “εκλογής” του ενός...Τώρα που “τελειώσαμε” με το “πανηγύρι της δημοκρατίας” του ενός...

    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα των πραγματικών εκλογών των πολλών;
    Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε μήπως και δεν βουλιάξουμε εντελώς!

    Απλή κοινή λογική...
    ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΛΛΟΥ..

    ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ παΣΤΟΚΕ
    που είναι αδύνατον στο ατροφικό σκατό που έχερις μέσα στο κρανίο
    οτι δεν είναι
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΑΜΑΕΙ συνήθως απο ότι φαίνεται
    Η Λ Ι Θ Ι Ε
    --------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΘΗΚΙ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ωχχχχχχχ..........
    Ο ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ ..Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΜΕΑ ΜΑΪΜΟΥ
    Σ
    Α
    Κ
    Α
    Τ
    Η
    Σ
    ..ανέλαβε εργολαβία απο το καροτσίδιον..την λάσπη ΠΑΛΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ !

    ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ...ΜΑΛΑΚΑ
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    H Ιστορία ΠΑΝΤΑ..στο τέλος εκδικείται!

    1ος.. Δημοτικός σύμβουλος θα εκλέγονταν στα Χανιά ο Μπένυ... τόσοι πολλοί τον ψήφισαν...!!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (του ΠΑΣΟΚ!) ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.
    Η απάντηση είναι απλή...Όλα είναι θέμα... πήχη!

    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :
    Κρήτη θα μου πείτε.
    Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...

    Έκπληκτη εχθές το μεσημέρι άκουσα την αν. Γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ Κρήτης να δηλώνει πανευτυχής γιατί οι ψηφοφόροι στον νομό Χανίων αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 2500(!) ατόμων τον οποίο είχαν βάλει!

    Συγνώμη αλλά με 2500 ψήφους στον νομό Χανίων δεν εκλέγεσαι ούτε βουλευτής... μακράν!
    Για την ακρίβεια...
    Από τους 18649 ψηφοφόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες ολόκληρης της Κρήτης(!) ο Βενιζέλος πήρε 18311 ψήφους.

    Με αυτές τις ψήφους (επαναλαμβάνω... σε ολόκληρη την Κρήτη!) στα Χανιά θα ήταν 3ος βουλευτής το 2009, μετά τον Δαμιανάκη (24485) και τον Σκουλάκη (23206)!
    Και αυτό είναι επιτυχία; ...

    Στον νομό Χανίων τελικά ανακοίνωσαν 4483 ψηφοφόρους με τον Βενιζέλο να παίρνει 4440 !
    Δεν το συζητώ... 99% είναι αυτό!
    Και αν αυτές οι ψήφοι του νομού Χανίων ήταν μαζεμένες στον δήμο Χανίων θα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος αφού ο πρώτος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μόλις 3070 ψήφους (στον δήμο Χανιών!).

    Άρα;... μεγάλη επιτυχία!
    Μπράβο... μπράβο!

    Όσο για τον μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων...
    Ας πούμε απλά ότι “τα περήφανα γηρατειά” ήταν εκεί!
    Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του '70 ότι και να γίνει... βρέξει χιονίσει... ο κόσμος να χαλάσει... η σύνταξη να πάει στα 50 ευρώ...ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί!
    Με λίγα λόγια...
    Ο Βαγγέλης στην Κρήτη... έφαγε πόρτα!

    Και αν έφαγε πόρτα στην Κρήτη, φαντάζομαι τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    “Αρχίζουμε” επαναλαμβάνει μονότονα τις τελευταίες ημέρες.
    Καλή αρχή λοιπόν...

    Τώρα όμως που “τελειώσαμε” με τα καραγκιοζιλίκια της “εκλογής” του ενός...Τώρα που “τελειώσαμε” με το “πανηγύρι της δημοκρατίας” του ενός...

    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα των πραγματικών εκλογών των πολλών;
    Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε μήπως και δεν βουλιάξουμε εντελώς!

    Απλή κοινή λογική...

    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΤΩΝ ΣΟΥ
    ΠΝΙΞΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΣΟΥ
    ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΣΚΑΤΑ
    Η Λ Ι Θ Ι Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΘΗΚΙ, ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "κύριο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ... ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΤΑΝ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΜΑΦΙΑΣ ..ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΡΑ-ΚΟΥΒΕΛΗ...ΩΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ωχχχχχχχ..........
    Ο ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ ..Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΜΕΑ ΜΑΪΜΟΥ
    Σ
    Α
    Κ
    Α
    Τ
    Η
    Σ
    ..ανέλαβε εργολαβία απο το καροτσίδιον..την λάσπη ΠΑΛΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ !

    ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ...ΜΑΛΑΚΑ
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    H Ιστορία ΠΑΝΤΑ..στο τέλος εκδικείται!

    1ος.. Δημοτικός σύμβουλος θα εκλέγονταν στα Χανιά ο Μπένυ... τόσοι πολλοί τον ψήφισαν...!!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (του ΠΑΣΟΚ!) ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΠΑΤΕΡΑ;...

    Αυτό το ερώτημα είναι στα χείλη όλων μας από εχθές το μεσημέρι όταν ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την διαφαινόμενη “τεράστια” προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες.
    Η απάντηση είναι απλή...Όλα είναι θέμα... πήχη!

    Ας δούμε πχ τι έγινε στα Χανιά :
    Κρήτη θα μου πείτε.
    Λογικό να υπάρχει τεράστια προσέλευση.
    Ναι, καλά...

    Έκπληκτη εχθές το μεσημέρι άκουσα την αν. Γραμματέα της ΠΕ του ΠΑΣΟΚ Κρήτης να δηλώνει πανευτυχής γιατί οι ψηφοφόροι στον νομό Χανίων αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 2500(!) ατόμων τον οποίο είχαν βάλει!

    Συγνώμη αλλά με 2500 ψήφους στον νομό Χανίων δεν εκλέγεσαι ούτε βουλευτής... μακράν!
    Για την ακρίβεια...
    Από τους 18649 ψηφοφόρους οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες ολόκληρης της Κρήτης(!) ο Βενιζέλος πήρε 18311 ψήφους.

    Με αυτές τις ψήφους (επαναλαμβάνω... σε ολόκληρη την Κρήτη!) στα Χανιά θα ήταν 3ος βουλευτής το 2009, μετά τον Δαμιανάκη (24485) και τον Σκουλάκη (23206)!
    Και αυτό είναι επιτυχία; ...

    Στον νομό Χανίων τελικά ανακοίνωσαν 4483 ψηφοφόρους με τον Βενιζέλο να παίρνει 4440 !
    Δεν το συζητώ... 99% είναι αυτό!
    Και αν αυτές οι ψήφοι του νομού Χανίων ήταν μαζεμένες στον δήμο Χανίων θα είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος αφού ο πρώτος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε μόλις 3070 ψήφους (στον δήμο Χανιών!).

    Άρα;... μεγάλη επιτυχία!
    Μπράβο... μπράβο!

    Όσο για τον μέσο όρο ηλικίας των ψηφοφόρων...
    Ας πούμε απλά ότι “τα περήφανα γηρατειά” ήταν εκεί!
    Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του '70 ότι και να γίνει... βρέξει χιονίσει... ο κόσμος να χαλάσει... η σύνταξη να πάει στα 50 ευρώ...ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί!
    Με λίγα λόγια...
    Ο Βαγγέλης στην Κρήτη... έφαγε πόρτα!

    Και αν έφαγε πόρτα στην Κρήτη, φαντάζομαι τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    “Αρχίζουμε” επαναλαμβάνει μονότονα τις τελευταίες ημέρες.
    Καλή αρχή λοιπόν...

    Τώρα όμως που “τελειώσαμε” με τα καραγκιοζιλίκια της “εκλογής” του ενός...Τώρα που “τελειώσαμε” με το “πανηγύρι της δημοκρατίας” του ενός...

    Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα των πραγματικών εκλογών των πολλών;
    Ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε μήπως και δεν βουλιάξουμε εντελώς!

    Απλή κοινή λογική...
    ±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±±

    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΤΩΝ ΣΟΥ
    ΠΝΙΞΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΣΟΥ
    ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΣΚΑΤΑ
    Η Λ Ι Θ Ι Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΝΤΖΑ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΚΑΘΗΚΙ, ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΗ "ΚΥΡΙΟ" ΤΖΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΛΩΜΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ "ΑΡΧΗΓΟ" ΤΟΥ, "κύριο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ" ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ", ΒΛΕΠΕ... ΦΑΗΛΟ, ΤΣΕΚΟΥΡΟΒΓΑΛΤΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΑΔΩΝΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 150 ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΓΑΜΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΤΟΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΥΓΧΩΡΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ! ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ !ΘΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΦΟΥΜΟ ΡΕ ΣΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λυσαξες μωρη Τζων-πουστρα αφου κανενας δεν θελει να σε πηδηξει, ανεβα σε κανενα ψηλο κονταρι και σαλταρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση