GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόληψη…

Του Θανάση Νικολαΐδη ΠΟΛΛΑ μας «χρωστάνε» οι πολιτικοί. Και είναι η στιγμή κατάλληλη για «τετ-α-τετ» και εξήγηση ενωπίων ενωπίοις. Στις ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΟΛΛΑ μας «χρωστάνε» οι πολιτικοί. Και είναι η στιγμή κατάλληλη για «τετ-α-τετ» και εξήγηση ενωπίων ενωπίοις. Στις δειλές εξορμήσεις τους, για τις στροφές που ανεβάζουν, δοκιμαστικά, μη τους έρθει…γιαούρτι ή αντηχήσει γιούχα.
ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι επιμένουν. Για τα κεκτημένα και άλλα που τα περνάνε στη ζούλα, ακόμα και σήμερα. Εκ παραδόσεως και από κεκτημένη ταχύτητα και παίρνοντας ο ένας...
 κουράγιο απ’ τον διπλανό του σιναφιού και του κοινού «αγώνα».
Μας «χρωστάνε» εξηγήσεις απ’ τον καιρό του…Νώε και δεν τους το συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε το δούλεμα με επιτροπές για Βατοπέδια και για αποκαλύψεις περί την…Siemens, τις λίστες των Ελβετοκαταθετών που δεν μας έδωσαν, τα «εδώ παπάς-εκεί παπάς» με το δικό τους «πόθεν έσχες», και μόνο τα δικά μας χειρίστηκαν με ταχύτητα και συνέπεια. Κι αντί να πηγαίνουμε…τσιγάρα στη φυλακή για κρατούμενους μιζαδόρους πολιτικούς και άλλους «αστέρες» που αμάρτησαν, ψηλαφούμε τα δεσμά στα χέρια μας, αναστενάζοντας για τα βάρη.
ΚΑΙ ήταν τόσο εύκολο για τους νομοθέτες μας να δρομολογήσουν νόμους και να εφαρμόσουν κανόνες…Με την ακρίβεια των αριθμών οι υποχρεώσεις μας, με την άνεση των λόγων (τους) οι δικές τους. Κι αντί να απολογηθούν για συγκεκριμένες ενέργειες ανθρώπων του σιναφιού τους, ασχολούνται με τη βάση. Και τρέχει για χαράτσια η «βάση», για να αναπνέει με άνεση η «κορυφή». Πεσμένη στα αγαθά που εξασφάλισε, και με τα χέρια της να αγκαλιάζουν τα προνόμια που θέσπισε. Κι ούτε σκέψη για να άρει παραπανίσια προνόμια για να φανεί συμπάσχουσα με τον λαό.
Ο ΚΟΣΜΟΣ «έπιασε» το παιχνίδι τους πριν γίνει ψηφοφόρος, μέτρησε τη χοντροκοπιά τους, κατάλαβε, αλλά κι εμείς δεν διατηρούμε τις αμφιβολίες μας για την ορθοκρισία μερίδας του εκλογικού σώματος. Ψηφοφόροι απέναντι σε μιαν ανταποδοτική σχέση με πολιτικούς, δεν θα…αντέξουν. Θα ενδώσουν. Θα τους καλύψει, πρόσκαιρα, τη μνήμη η λήθη, θα παρακάμψει τους φόβους, θα κρύψει τη ντροπή του στην αθέατη κάλπη και πάλι…μάγκας και κλασικός έλληνας. Με τις προσδοκίες για βόλεμα των παιδιών του, κατά το πρότυπο του βουλευτών που ψήφισε κι ας…ενέταξαν αδέρφια, παιδιά, γαμπρούς και νύφες στους «εργαζόμενους» της βουλής.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ προτιμήσεις εκλογικές σε επίπεδο προσώπων και θα’ ναι η τιμωρία τους. Για ό,τι (δι)έπραξαν ή παρέλειψαν. Γι αυτά που μας «χρωστάνε», χωρίς να τους χρωστάμε. Πρόληψη, για να μην τη ξαναστήνουν αγανακτισμένοι μουντζώνοντας έξω από’ τη βουλή.

3 σχόλια

  1. TA ΓYRIZOYN ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΦΟΥΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ.ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ
    ΟΣΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΟΠΗ ΤΩΝ ΓΛΟΥΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρουληδες αριστερουληδες
    τσουλες προοδευτικουλες
    ο χρονος σας τελειωνει..
    ο λαος θα μιλησει στις εκλογες..
    ακολουθει ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΚΙΝΑΜΕ : γύρισε ήδη ο Παναγιωτακόπουλος ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑΥΜΑ !!!

    Είπα και εγώ !!!!
    έφυγε ο Πάγκαλος θα φύγει και αυτός;
    Τι θα γίνει τούτος εδώ ΤΌΠΟΣ!!!
    Τώρα που σκέφτηκα εγώ να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ!! πάνε ρε πούστη μου να διαλύσουν το προοδευτικό κόμμα του τόπου;

    Ακούστε όλοι οι ΜΑΛΑΚΕΣ όταν θα κατανοήσετε τι έχει προσφέρει αυτή η δημοκρατική παράταξη στον τόπο θα είναι αργά..

    Θυμηθείτε ρε παλικαριά που πεθάναν στην ψάθα για εσάς ,Τσοχατζόπουλος, Πάχτας, Βερελής, Μαντέλης, Τσουκάτος, Πάγκαλος, Πιρπίλη , Δημητρα Λιανη, Κώστας Λαλιώτης, Νταλάρας Αννα και Γεώργιος, Κουστογιωρας, Σαλαγιάννης , Παπαντωνίου , Σημίτης, Βρετζος πρωhν βασανιστης ΕΑΤ ΕΣΑ....
    δεν θέλω να συνεχίσω ..
    -------------------------
    ΑΛΛΑ όταν θα έλθει η δεξιά...
    και θα σας κλήσει τα σχολεία , τις επιχείρησεις , τα νοσοκομεία , θα σας φέρει γενοσημα φάρμακα, θα σας κόψει μισθούς και συντάξεις θα σας βάζει φόρους από το πρωί μέχρι το βραδύ θα θυμηθείτε το ΠΑΣΟΚ η δεξιά θα σας πούλησει και την Ακρόπολη και θα άνοιξει τα ξερονήσια, θα κάνετε παρέλασης με αστυνομικούς..

    Το μνημόνιο είναι ευλογία ,
    είναι η τελευταία μας ευκαιρία να φτιάξουμε την Ελλάδα του 2050 .. μια ΝΈΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα όσοι θα ζήσουν να πάρουν σύνταξη τότε θα παίρνουν πάνω από 60.000 ευρώ τον μήνα ..

    Εμείς το ΠΑΣΟΚ είμαστε εδώ με την συντροφησα Γεννηματά
    τον σύντροφο Λοβερδο, τον σύντροφο Τσε Γκεβαρα, την συντροφiσα Ντόρα, τον σύντροφο Καρατζαφύρερ...

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ & KAMMENOI στα κάρβουνα της ΑΛΛΑΓΗΣ !

    ΟΛΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση