GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αραίωση αλλοδαπών...

Γράφει η Λώρη Κέζα Υπάρχει κάτι που δεν είπε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στους περιφερειάρχες, κάτι που θα τους βοηθούσε να δουν σφαιρικά το ζήτημα...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Υπάρχει κάτι που δεν είπε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης στους περιφερειάρχες, κάτι που θα τους βοηθούσε να δουν σφαιρικά το ζήτημα των μεταναστών. Αν στο κέντρο της Αθήνας συνεχιστούν οι συστηματικοί έλεγχοι, αν αρχίσει επισήμως η παρενόχληση των κυκλωμάτων (λαθρεμπορίας, σωματεμπορίας, επαιτείας, διαρρήξεων) τα πλήθη των παρανόμων θα μετακινηθούν. Θα αναζητήσουν αλλού έδρα για τις δραστηριότητές τους. Το βέβαιον είναι ότι δεν θα εγκατασταθούν στην πλας ντε Βοζ.
Αυτό που δεν είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στους περιφερειάρχες είναι ότι με τους συστηματικούς ελέγχους στην Αθήνα οι παράνομοι θα εξαπλωθούν, πρώτα στην Αττική και πολύ γρήγορα στα παγκάκια της Λαμίας, στα ερειπωμένα κτήρια της Κορινθίας. Κατόπιν – όπως καταγράφεται – θα αρχίσουν να... κοινωνικοποιούνται όπου μπορούν: θα γίνουν σκλάβοι στα χωράφια, δούλοι άνευ ενσήμων σε σπίτια, συνεργάτες σε κυκλώματα, συνέταιροι στο έγκλημα.
Το δίλημμα των περιφερειαρχών λοιπόν δεν είναι αν θα αποδεχτούν τους λαθρομετανάστες αλλά αν θα τους δεχτούν οργανωμένα. Αν έχουν αποφασίσει ότι προτιμούν τις αγέλες ανθρώπων να βολοδέρνουν, να κοιμούνται και να αποπατούν κάτω από τα αστέρια, να ζητιανεύουν, να κλέβουν, θα πρέπει να το δηλώσουν ευθέως στους κατοίκους της περιοχής τους. Καλό θα ήταν επίσης να μη συνεχιστούν από καμία πλευρά τα ανθρωπιστικά παραμύθια περί απορρόφησης εκατοντάδων χιλιάδων αναξιοπαθούντων.
Είναι πολύ ωραίο και πιασάρικο να παριστάνει κάποιος τον πονόψυχο, λέγοντας ότι όλοι όσοι περνούν τα σύνορα πρέπει να νομιμοποιηθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση στις δομές τους κράτους. Ας ξεπεράσουμε την αφελή προσέγγιση, δεν χωρούν όλοι. Άλλωστε οι προτάσεις του υπουργού Προστασίας Πολίτη αφορούν άτομα που περιφέρονται ασκόπως ή εγκληματούν, δεν αφορούν δηλαδή τους ξένους που νομίμως ζουν στη χώρα – τα αυτονόητα συνήθως τα παρεξηγούν όσοι αναπτύσσουν τη ρητορική της καλοσυνάτης ηλιθιότητας.
Υπάρχει ένα ερώτημα για την επάρκεια των κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Αν πράγματι ζουν λαθραία εκατοντάδες χιλιάδες στην επικράτεια, πώς μπορούν να βοηθήσουν υποδομές που χωρούν 30.000 άτομα; Πέρα από το πρακτικό ζήτημα, ότι εκεί μπορούν να πάνε οι επικίνδυνοι, λειτουργεί ο συμβολισμός. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν σύνορα, ότι το κράτος είναι οργανωμένο και γίνεται λιγότερο ανεκτικό. Δηλαδή δεν θα μπορεί εκείνος που μπαίνει στη χώρα να λέει ότι έχει χάσει τα χαρτιά του, ότι έρχεται από τη χώρα του Ποτέ-Ποτέ, να δηλώνει ένα τυχαίο όνομα και να αποκτά τρίμηνη άδεια παραμονής (για να γίνει άφαντος).
Τα κέντρα φιλοξενίας θα αποδώσουν μόνο αν γίνει συντονισμός με άλλες δράσεις, όπως ο επαναπατρισμός, η φύλαξη των συνόρων, ο έλεγχος και η τιμωρία όσων εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους. Τα κονδύλια έρχονται απέξω (250 εκατ. μέχρι το 2013) και μπορούν να εγγυηθούν μια πολιτισμένη διαχείριση του ζητήματος. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δείχνει αποφασισμένος – δεν θα χάσει χρόνο στη διαμάχη με τα μικροπολιτικά συμφέροντα στις περιφέρειες.
Το δίλημμα λοιπόν τίθεται εκτός Αθηνών. Προτιμούν μια μετακίνηση αλλοδαπών οργανωμένη από το κράτος ή οργανωμένη από τους πρεζέμπορους και τους σωματέμπορους; Να το ξαναπούμε: όσο αυξάνεται η αστυνόμευση στην Αθήνα, τόσο δημιουργείται τάση φυγής στην επαρχία. Διαλέχτε.

13 σχόλια

  1. Επειδή μας το θέτετε έτσι ωμά το θέμα -θέλετε δεν θέλετε οι λαθρομετανάστες θα μείνουν- εμείς διαλέξαμε. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πασόκ χάρη.. !!!!!!!!! ΑΡΑΙΩΣΗ ???

    ΑΡΧΙΣΑΜΕ.....
    Αυτοκράτορα ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΟΓΛΑΝΑ-ΛΕΡΟ..
    βΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ ΠΑ$$ΟΚ.
    -------------------------------------------------------

    Η Αννούλα πήρε μαζί της μιση εκατοντάδα συμβούλους.

    Τους πήρε μαζί της στην νέα εποχή για την ίδια στο Ανάπτυξης.
    Οσο αφορά το αλλάξουμε δεν αλλάζουν με τίποτα πάντα ίδιοι θα μείνουν οι πολιτικοί μας.

    Άδειες καρέκλες, κλειστά γραφεία και έρημοι όροφοι είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

    Όχι επειδή το υπουργείο Παιδείας έπεσε «θύμα» του Μνημονίου.

    Αντιθέτως επειδή ο νέος υπουργός, Γιώργος......Μπαμπινιώτης,
    χρειάζεται μόνον πέντε συμβούλους,
    ενώ η νυν υπουργός Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Παιδείας, είχε στη δούλεψή της ...53 !
    --------------------------------------

    Η στρατιά συμβούλων της κυρίας Διαμαντοπούλου μετακινήθηκε στο νέο υπουργείο με αποτέλεσμα το κτίριο του Αμαρουσίου να μείνει στην κυριολεξία άδειο καθώς τα γραφεία Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων, όπου απασχολούνταν οι περισσότεροι συνεργάτες της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι «κλειστά» πλέον.

    Στο Ανάπτυξης, από την άλλη, οι 53 σύμβουλοι της υπουργού είναι τόσο απαραίτητοι που μετακινήθηκαν στο σύνολο τους την επόμενη κιόλας μέρα της αλλαγής σκυτάλης στα νέα κτίρια με το ανάλογο κόστος φυσικά για το Δημόσιο καθώς είθισται οι αμοιβές στους ειδικούς συνεργάτες να είναι υψηλές.


    Η Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας καταπιάστηκε με όλα τα θέματα και όλα (μα όλα) τα έκανε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    Απύθμενη αλαζονεία, ασχετοσύνη, ρουσφετολογία επικρατούσαν και επικρατούν στο υπουργείο, στο οποίο "βασιλεύουν" ακόμη η ανεγκέφαλη και "ψηφοθηριτζού" Χριστοφιλοπούλου (αυτό είναι το όνομα του άντρα της, το δικό της
    (λέγεται Κάλερ (εβραϊκό)) το αποκρύπτει επιμελώς) και ο σκοτεινός και ιντριγκαδόρος γραμματέας Κουλαϊδής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη ψαρωνεται. Καταρχην, η διατηρηση τετοιων εγκαταστασεων κοστιζει πολλα χρηματα. Τα κεντρα μπορει να γινουν μεν, αλλα δε θα λειτουργησουν για πολυ. Γιατι αραγε οι πανεξυπνοι πολιτικοι μας θελουν τετοια κεντρα;
    Αραγε εχει γινει καποια ερωτηση σε χωρες που εχουν το ιδιο προβλημα, τι εχουν κανει;
    Aπλα ειναι βλακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΡΡΟΙΑ. ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μαλάκες; είναι τόσο ηλίθιοι;

    με 2.000.000 εκατομμύρια λαθρομετανάστες και με 30 κέντρα άντε από 1000 θα λύσουν το πρόβλημα;

    ΡΕ Χρυσοχοΐδη τι πίνετε ΡΕ ρε ΤΗΝ Ν.Δ ΠΑΣΟΚ ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΚΑ-ΣΚΑΙ-ΣΤΑΡ..

    Έχω την λύση, την ανθρώπινη λύση, ΒΛΑΚΑ ΕΕ ΒΛΑΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΆΨΩ ΑΝ ΤΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ..


    Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι και εχθροί που διαβάζεται από εδώ μέσα θα ήθελα να λέτε που το διαβάσατε τίποτα άλλο .

    Έχω δει και δει στην ζωή μου βλάκες, ανθρώπους χωρίς φαντασία αυτοί είναι ΜΕΡΙΚΟΊ πουλημένοι δημοσιοκαφροι, Μερικοί πουλημένοι πολιτικοί (12 υπουργούς και 158 βουλευτές λέει ο Χριστοφοράκος) αλλά πιο μεγάλη σάπια προπαγάνδα δεν έχω συνάντηση ΟΎΤΕ ΣΤΗΝ ΧΟΎΝΤΑ..

    Λαθρομετανάστες: Η ΛΎΣΗ επαναπροώθηση στην χωρά τους πρόταση για τους Ανεξάρτητους Ελληνες για τους Ελεύθερους Ελληνες ... ΚΑΝΕΝΑ στρατόπεδο , καμιά σύγκρουση με την Ελληνική κοινωνία, καμιά σύσκεψη ΑΠΟ κανένα , απλώς σκέψη θέλει..

    Αν κάνει ο χρυσοχοιδης την μύγα άλογο για να τον παίζουν τα κανάλια του ΜΕΚΑ -ΣΚΑΙ-ΣΤΑΡ είναι άλλο ΕΜΕΙΣ ΣΚΕΠΤΌΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Τι χώρα είναι η Ελλάδα μας με θάλασσες!!! Άρα,, καράβια σε ράδα, που ΑΎΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ θα γίνουν τόποι ανθρωπινής προσωρινής διαμονής με ελάχιστο κόστος αντί για στρατόπεδα, μεταφορές κ.τ.λ ,και επαναπροώθηση στης χώρες τους ..


    αν θέλει το υπουργείο προστασίας των πολιτικών ας διαβάζει και εδώ να παίρνει απάντησης και ιδέες..

    Μπούτζουκας Θ Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν γίνεται λέει ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ ΑΜΕ ;

    Νέο σύνθημα με το Βενιζέλο έχουν στο ΠΑΣΟΚ.

    Γίνεται; Ναι γίνεται.
    Τι γίνεται όμως;

    Γίνεται; Αμέτρητοι νέοι φόροι μέσα σε 2 χρόνια, χώρια οι αυξήσεις στους φόρους;

    Γίνεται; Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%;

    Γίνεται; Κόψιμο μισθών, κατάργηση δώρων και επιδομάτων;

    Γίνεται; Μείωση των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, καταλήστευση των ταμείων, μη καταβολή του εφάπαξ και του ΕΤΑΚ;

    Γίνεται; Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης;

    Γίνεται; Έκτακτες μόνιμες εισφορές – συμφορές;

    Γίνεται; Μόνιμο χαράτσι στη ΔΕΗ;

    Γίνεται; Πάνω από 1.000.000 άνεργοι;

    Γίνεται; Να είμαστε από τις ακριβότερες χώρες στον κόσμο;

    Γίνεται; Βασικός μισθός κάτω από 300€;

    Γίνεται; Ξεπούλημα της ακίνητης δημόσιας περιουσίας...
    της χώρας;

    Γίνεται; Κατάσχεση των καταθέσεων των ιδιωτών για χρέη;

    Γίνεται; Κατάργηση του ασύλου, ρατσισμός, αστυνομοκρατία;

    Γίνεται; Απαγόρευση ελεύθερης μετακίνησης, απαγόρευση διαφωνίας, απεργιών, συγκεντρώσεων;

    Γίνεται; Πεινασμένοι να ψάχνουν τα σκουπίδια, άστεγοι να πεθαίνουν από το κρύο;

    Γίνεται; 2.000 αυτοκτονίες λόγω μνημονίου;

    Γίνεται; Εκχώρηση κυριαρχίας σε ξένους;

    Γίνεται; Κατοχή και δικτατορία;

    Με το ΠΑΣΟΚ, ΝΑΙ Γίνεται.
    Περιμένουμε και της αφίσες του άλλου μισού του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ.

    ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩΜΕ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ; ΕΥΚΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ετσι και πετυχει , που θα πετυχει, τον βλεπω πρωτο βουλευτη τον Μιχαλακη. Βλεπω τον Λοβερδο στα καγκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι χώρα είναι η Ελλάδα μας με θάλασσες!!! Άρα,, καράβια σε ράδα, που ΑΎΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ θα γίνουν τόποι ανθρωπινής προσωρινής διαμονής με ελάχιστο κόστος αντί για στρατόπεδα, μεταφορές κ.τ.λ ,και επαναπροώθηση στης χώρες τους ..

    Βρήκες τη λύση φασιστόμουτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εμείς διαλέξαμε. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Εμ με τη μαλακία που σας δέρνει τι θα διαλέγατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΘΕΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΥΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΠΟΥ'ΣΤΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σοκ προκαλλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαη των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ερωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «...σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα».

    Όταν ακόμη σήμερα υπάρχουν άνθρωποι (και είναι αρκετοί) που ελπίζουν σε Σαμαράδες, Βενιζέλους και λοιπούς ομοίους τους, πράγματι χρειάζεται ένας Τόμσεν για να μας εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο, μπας και καταλάβουμε. Μεγαλύτερος είναι ο εχθρός εντός παρά εκτός.

    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ:
    "Ναι, σε όλα."

    Θα πληρώσετε το κακό που κάνατε στην Ελλάδα... και δεν χωράτε όλοι στο ελικόπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιόν κοροϊδεύουν;;;;;
    Έχει υπολογιστεί οτι το κόστος επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών ανέρχεται σε 2.000 ευρώ το κεφάλι, περίπου. Εγώ πιστεύω οτι σε χώρες πιό κοντινές όπως π.χ. η Αλγερία είναι πολυ μικρότερο. Που σημαίνει οτι με 250 εκατομύρια ευρώ επαναπατρίζεις μέχρι το 2013 περίπου 125.000-150.000 λαθρομετανάστες. Ας στείλουν αυτούς πίσω και μετά θα φύγουν και οι υπόλοιποι. Προσωπικά πιστεύω οτι και εμείς θα μπορούσαμε να προσφέρουμε για κονδύλια που αφορούν απαναπροώθηση αλλοδαπών. Είμαι έτοιμος να προσφέρω 1.000 ευρώ αρκεί να ξέρω οτι θα πάνε γι' αυτό τον σκοπό και όχι όπως με τις πυρκαϊές στο Μωριά που τα φάγανε τα λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση