GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχος πρώην πολέμαρχος του Κονγκό για στρατολόγηση χιλιάδων παιδιών...

Ένοχο έκρινε σήμερα τον πρώην πολέμαρχο του Κονγκό Τόμας Λουμπάνγκα για τη στρατολόγηση χιλιάδων παιδιών, στη διάρκεια του πενταετούς εμφυλί...

Ένοχο έκρινε σήμερα τον πρώην πολέμαρχο του Κονγκό Τόμας Λουμπάνγκα για τη στρατολόγηση χιλιάδων παιδιών, στη διάρκεια του πενταετούς εμφυλίου πολέμου που έληξε το 2003, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Ο Λουμπάνγκα κατηγορείτο ότι...
χρησιμοποιούσε παιδιά ακόμα και εννέα ετών ως σωματοφύλακες, σεξουαλικούς σκλάβους και πολεμιστές. Εκτιμάται ότι στον πόλεμο στο Κονγκό σκοτώθηκαν 60.000 άνθρωποι.
«Το δικαστήριο αποφαίνεται ότι η κατηγορούσα αρχή απέδειξε πέραν κάθε λογικής αμφιβολίας ότι ο κ. Τόμας Λουμπάνγκα είναι ένοχος για τη στρατολόγηση και στράτευση παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών», ανακοίνωσε ο προεδρεύων δικαστής του ΔΠΔ Εντριαν Φάλφορντ.
«Ο Τόμας Λουμπάνγκα «ήταν ο βασικός (δράστης) ενός κοινού σχεδίου για την στρατολόγηση και στράτευση κοριτσιών και αγοριών ηλικίας κάτω των 15 ετών» σημείωσε ο δικαστής.
Ο 51χρονος Λουμπάνγκα, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, τέθηκε υπό κράτηση πριν από έξι χρόνια, και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

2 σχόλια

  1. Ο Νουδουπασόκος θα πιστέψει τα πάντα, αρκεί να μην χρειαστεί να σκεφτεί...

    Σωτήρας ο Γιωργάκης,
    "θύμα" ο Καραμανλής,
    ηγέτης ο Βενιζέλος,
    σεβαστός ο Παπαδήμος,
    έγκυρο το Μέγκα,
    σοβαρό το Σκάι!

    Και τα λεφτά βγήκανε,
    με σκληρή και τίμια, δουλειά.
    Τ’ άλογα είναι πράσινα
    και οι πούτσες είναι μπλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑ Η 1040 τραβεστί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση