GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μία πλατφόρμα για φτηνές και αξιόπιστες οικοδομικές εργασίες...

Μία απάντηση στο υψηλό κόστος και την αναξιοπιστία στον τομέα των οικοδομικών εργασιών δίνει μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η texnitesonline.gr ...

Μία απάντηση στο υψηλό κόστος και την αναξιοπιστία στον τομέα των οικοδομικών εργασιών δίνει μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η texnitesonline.gr.
Πρόκειται για μία «δικτυακή αγορά τεχνιτών» στην οποία ιδιώτες, που επιθυμούν να κάνουν κάποιες εργασίες στον χώρο τους, έρχονται άμεσα σε επαφή με επαγγελματίες. Στην πραγματικότητα για κάθε εργασία προκηρύσσεται και διεξάγεται διαγωνισμός από...
τον οποίο ο πελάτης επιλέγει κατά την κρίση του τον ανάδοχο.
Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο ενδιαφερόμενος ορίζει το κόστος της εργασίας και δέχεται τις ανάλογες προσφορές, ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την εργασία του κάθε τεχνίτη, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα αρχείο για την ποιότητα της δουλειάς του.
«To  texnitesonline.gr είναι μία ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό. Εκεί αντίστοιχα site λειτουργούν αρκετά χρόνια. Σκεφτήκαμε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά και ο κόσμος χρειάζεται πλέον να βρίσκει αξιόπιστα συνεργία και αξιόπιστους τεχνίτες και βέβαια εν μέσω κρίσης είναι και το καλύτερο εργαλείο για οικονομικές προσφορές σε θέματα οικοδομικών έργων», σημειώνει στο tvxs.gr ο Γιάννης Πέττας, υπεύθυνος επικοινωνίας της MindFusion, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα texnitesonline.gr.
Ο δικτυακός τόπος ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2009 και σήμερα αριθμεί περίπου 2.100 εγγεγραμμένα μέλη, επαγγελματίες τεχνίτες από πολλούς κλάδους. Οι δημοσιευμένες εργασίες ανέρχονται σε περίπου 5 εκ. ευρώ, ποσό που όπως αναφέρει ο Γιάννης Πέττας «αντιστοιχεί σε περίπου 3.000 εργασίες».
Μάλιστα, σημειώνει πως στο παρελθόν υπήρχε ένας κατάλογος για τα αιτήματα και τις προσφορές, από τον οποίο δεν έχει κρατηθεί κάποιο αρχείο. Οι εργασίες που εκτελέστηκαν μέσω αυτού του καταλόγου ενδέχεται να ανεβάζουν το σύνολο των εργασιών κατά 50%. Επιπλέον, εκτιμάται πως από τη διαδικασία των αιτημάτων και των προσφορών έχουν εξοικονομηθεί περίπου 2 εκ ευρώ.

Πατήστε πάνω στην φωτογραφία για να δείτε τα τέσσερα απλά βήματα
Ο Γιάννης Πέττας μας εξηγεί τη διαδικασία. «Ο ιδιώτης που έχει μία ανάγκη, ξεκινάει την όλη διαδικασία. Μπαίνει στο texnitesonline.gr. Eκεί μπορεί να ορίσει το αίτημα του, να δώσει μία περιγραφή του έργου που ζητάει να γίνει (διαστάσεις κλπ), τα χρήματα που διαθέτει και την ημερομηνία που επιθυμεί να ξεκινήσει το έργο.
Το αίτημα καταχωρείται και δημοσιεύεται στο texnitesonline.gr. Παράλληλα οι τεχνίτες ενημερώνονται μέσω mail για το αίτημα και μπορούν να καταθέσουν τη δική τους προσφορά, είτε online είτε τηλεφωνικά.
Οι επαγγελματίες κουβαλάνε ένα ιστορικό για τις εργασίες που έχουν αναλάβει και τις σχετικές αξιολογήσεις από τους πελάτες, ώστε να είναι γνωστή η ποιότητα της δουλειάς του».
Όπως τονίζει ο Γιάννης Πέττας, μιλώντας στο tvxs.gr, με την ολοκλήρωση της εργασίας «ο κάθε ιδιώτης έχει το δικαίωμα να αξιολογεί τον τεχνίτη με βάση την ποιότητα της δουλειάς, αλλά και την συμπεριφορά του, ενώ μπορεί να κάνει και ένα ελεύθερο σχόλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση