GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Πειραιά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς...

Από το Γραφείο Τύπου της Ι.Μ.Δημητριάδος και Αλμυρού    Μετά από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου τη...

Από το Γραφείο Τύπου
της Ι.Μ.Δημητριάδος και Αλμυρού   

Μετά από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς και την σύμφωνη γνώμη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, η Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, εφόρου και παραστάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα μεταφερθεί στον Πειραιά, προς αγιασμό κλήρου και λαού της Τοπικής Εκκλησίας, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Συγκεκριμένα, η Ιερά Εικόνα θα μεταφερθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 5 μ.μ., όπου και θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή, από τον ιερό Κλήρο και τον λαό της πόλεως, με...
επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε ο φιλοξενών Ναός, μετά την υποδοχή θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Ξενιάς και θα ακολουθήσουν δύο Ακολουθίες της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ. Κατά την 2η Ακολουθία θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς θα παραμείνει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς έως την Κυριακή 25 Μαρτίου, οπότε και θα επιστρέψει στον οικείο τόπο.

4 σχόλια

  1. Γιατι γινεσαι απαισιοδοξος και μηδενιστης;;;

    Ναι. Συμφωνω πως ειναι ανουσια πραγματα τα PSI, πατατες, λαθρομεταναστες (ως τμηματα του εικονικου κοσμου στον οποιο ζουμε) αλλα πρεπει να συμπεριλαβουμε και καθε τι αλλο εκ του κοσμου αυτου, αναμεσα σε αυτα πχ τις απολαυσεις μας ή το αγαπημενο μας φαγητο.
    Συμφωνω πως μονο την πιστη και την προσευχη εχουμε γιατι ειναι τα μονα που μας συνδεουν με τον αληθινο κοσμο.
    Αλλα διαφωνω πως δεν πρεπει να ασχολουμαστε μαζι τους. Θυμησου πως ο Χριστος οταν ζουσε μαζι μας, δουλευε ως ξυλουργος στο ξυλουργειο του Ιωσηφ. Δεν τα παρατησε γνωριζοντας πως ο κοσμος ειναι ψευτικος. Απλα δεν πρεπει να τους δινουμε περισσοτερη σημασια απο οση αξιζουν. Οσο για το ανα θα μας φανε οι νεφελιμ....Ξανασκεψου το. Θα πεσει πολυς χαλκος και παλουκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τη ζώνη της Παναγίας, πολύ μεγάλα θαύματα έχει κάνει και το βρακί της. Χωρίς να το βγάλει γκαστρώθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κοινό μυστικό στους θεολογικούς κύκλους πως η Παναγία ήταν μεγάλη μπέκρα, όπως κι ο γιος της άλλως τε. (Πίετε εξ αυτού πάντες, οίνος ευφραίνει..). γι' αυτό σ' ένα γάμο όταν τελείωσε το κρασί και στέγνωσε το λαρύγγι της είπε στο Χριστό να φτιάξει από νερό. Στο τέλος φύγανε και οι δυο στουπί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό 'βγαλε τό 'βγαλε.. Στο ναό την έβαλαν 15 χρονών μανούλι, έ και οι επίτροποι και οι νεωκόροι δεν ήταν και από πέτρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση