GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βικέντιος δεν πηγαίνει στο Πατριαρχείο - Δεν αποκλείονται καθαιρέσεις...

Του Θεόδωρου Καλμούκου  ΒΟΣΤΩΝΗ . Ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος δεν προτίθεται να μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την Τρίτη 27 Μαρ...

Του Θεόδωρου Καλμούκου 

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος δεν προτίθεται να μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την Τρίτη 27 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα». Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει ο...
«Ε.Κ.» στις 24 Φεβρουαρίου 2012, η Σύνοδος του Φαναρίου στη συνεδρίασή της του περασμένου μήνα αποφάσισε να προσκαλέσει αμφοτέρους τους πρώην ιδρυτές της Μονής Χρυσοβαλάντου, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο και Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, να εμφανιστούν την Τρίτη 27 Μαρτίου προς απολογία ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.
Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Επίσκοπο Βικέντιο είπε ότι «προς το παρόν δεν επιθυμώ να προβώ σε κανένα σχόλιο».
Σύμφωνα με τα κανονικά και εκκλησιαστικά θέσμια, η Σύνοδος σε παρόμοιες περιπτώσεις μεταβάλλεται σε Πνευματικό Δικαστήριο για αρχιερείς με πρόεδρο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Η Σύνοδος απαρτίζεται από τους εξής:
Νικαίας Κωνσταντίνο, Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιο, Σύμης Χρυσόστομο, Μιλήτου Απόστολο, Πριγκηποννήσων Ιάκωβο, Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Σεβαστείας Δημήτριο, Πιτσβούργου Σάββα, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, Χονγκ-Κονγκ Νεκτάριο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο και Προύσης Ελπιδοφόρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Παϊσιος προγραμματίζει να πάει στο Φανάρι, συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο.
Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο Επίσκοπος Βικέντιος για τη μη μετάβασή του στο Φανάρι, είναι αφʼ ενός λόγοι υγείας και αφετέρου η διακινδύνευση απώλειας των παροχών και ευεργετημάτων, όπως οίκησης, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, που λαμβάνει από την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστή ως Welfare, πράγμα το οποίο έχει καταστήσει γνωστό στο Πατριαρχείο.
Μέχρι πριν μερικούς μήνες διέμενε σε δωμάτιο στο Μετόχι του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν, πλην όμως όταν του δόθηκε εντολή να φύγει από την Αμερική και να εγκατασταθεί στην Πάτμο, ζήτησε να υπαχθεί στην κατηγορία των αστέγων της Κοινωνικής Πρόνοιας. Εν τω μεταξύ, αμφότεροι οι ιεράρχες Παϊσιος και Βικέντιος έχουν μεταβιβάσει ολόκληρη την ακίνητη περιουσία της Μονής και των Μετοχίων της στο Πατριαρχείο αξίας περίπου σαράντα εκατομμυρίων δολαρίων.
Αμφότεροι οι ιεράρχες, Παϊσιος και Βικέντιος, τελούν σε αργία από τον Δεκέμβριο του 2010. Το Πατριαρχείο με πρότερη απόφασή του είχε δώσει εντολή στον μεν Παϊσιο να μεταβεί σε Μονή στην Κάλυμνο, στον δε Βικέντιο σε Ασκητήριο στην Πάτμο.
Από έρευνα του «Ε.Κ.» προκύπτει ότι πρόκειται για το Ερημητήριο του Αγίου Γεωργίου του Αυλακίου, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Πάτμου, λίγο ψηλότερα από το λεγόμενο Λιβάδι των Καλογήρων.
Αμφότεροι δεν μετέβηκαν στις προαναφερθείσες νήσους, αλλά ο μεν Παϊσιος διαμένει στην Αθήνα, ο δε Βικέντιος στη Νέα Υόρκη. Οπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» στις 30 Νοεμβρίου 2011, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε στείλει το τελευταίο τελεσίγραφο προς τον Επίσκοπο Βικέντιο, στο οποίο του έλεγε να φύγει από την Αμερική μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλιώς θα του επιβληθούν εκκλησιαστικές κυρώσεις. Ο Επίσκοπος Βικέντιος είχε υποβάλει αίτημα στον Πατριάρχη να του επιτρέψει να παραμείνει στην Αμερική επικαλούμενος λόγους υγείας, αλλά και πρακτικούς λόγους επιβίωσης, αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Πριν από αυτό είχε διαμηνυθεί στον Επίσκοπο Βικέντιο να μεταβεί και να υπηρετήσει στη Μητρόπολη Ιμβρου και Τενέδου, πλην όμως δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η εκδοχή.
Ο μεν Παϊσιος καλείται να απολογηθεί για τα καταγγελθέντα εναντίον του, ο δε Βικέντιος για την αποκαλυπτική συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2010, στην οποία προέβη σε αποκαλύψεις για σοβαρές παρεκτροπές του Μητροπολίτη Παϊσίου με άτομα αμφοτέρων των φύλων, συμπεριλαμβανομένης και της αποσχηματισθείσας νεαρής Μοναχής Χριστονύμφης, ενώ στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε ότι ο κ. Παϊσιος είχε συνάψει σχέσεις και με τον ίδιο του τον αδελφό, Σπύρο Μαλαματένιο, όταν ήταν 17 ετών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Επίσκοπος Βικέντιος πιέσθηκε από παράγοντες του Πατριαρχείου να ανακαλέσει τη συνέντευξη, η οποία τονίζεται ότι δόθηκε σε τρία μαγνητόφωνα και επίσης βιντεογραφήθηκε με τη γνώση και τη συναίνεση του κ. Βικεντίου.
Η υπόθεση της Μονής Χρυσοβαλάντου ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο με τις δύο παραιτήσεις του τότε ηγουμένου της, Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου την 1η και την 5η Οκτωβρίου 2010. Στη συνέχεια, υπήρξε η αποκάλυψη από τον «Ε.Κ.» για ηθικής φύσεως ζητήματα εντός της Μονής με τον Μητροπολίτη Παϊσιο, ενώ ομογενής που διέμενε επί δέκα τρία χρόνια εντός της Μονής, ήταν εξ απορρήτων του κ. Παϊσίου και συμμετείχε σε οργιακές καταστάσεις, αποκάλυψε τα πάντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τόσο προφορικά, όσο και με ενυπόγραφη επιστολή του γραπτώς τον Οκτώβριο του 2010. Επίσης, κατέθεσε στο FBI και στην Αστυνομία της Αστόριας.
Η Μοναχή Χριστονύμφη Φιτζπάτρικ αποσχηματίσθηκε, δηλαδή έβγαλε τα καλογερικά ράσα, μίλησε στην Αστυνομία για τα διαμειφθέντα και παρέδωσε 280 χιλιάδες δολάρια σε ρευστό και χρυσές λίρες. Η πρώην μοναχή Χριστονύμφη κατέθεσε επί ώρες στην τριμελή Εξαρχία υπό τον Μητροπολίτη Δαρδανελίων Νικήτα τον Νοέμβριο του 2010 και υπέγραψε την κατάθεσή της, ενώ υπήρξε και σχετική μαγνητοφώνηση των λεχθέντων της. Ολόκληρο το υλικό η Εξαρχία το παρέδωσε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η πρώην Μοναχή διδάσκει σε σχολείο στο βόρειο μέρος της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας   

5 σχόλια

  1. Λαχταρηστες σπανακοτυροπιτες ´ η Γευση ´

    Θανασης Μουργας, Καμινια

    Ο χορος κληματιζετε

    Εχουμε και νιστισιμα για τους πατερ και τους θρισκευαμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορεί, μάλλον μας μισούν. Δεν εξηγείται αλλιώς. Από τη μια τα μέτρα, από την άλλη η πολιτική της, απέναντι στη χώρα μας, ήρθε και η έρευνα αυτή για να μας αποτελειώσει...

    Σύμφωνα λοιπόν με Γερμανική έρευνα, οι Έλληνες είναι οι “φίφες”, τα γαριδάκια της Ευρώπης, αφού έχουν το μικρότερο και λεπτότερο μέγεθος πέους, ανάμεσα στους άνδρες 25 χωρών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΑΙΣΧΟΣ!!

    NewsIt.gr

    ******************************

    Μωρή δεξιοπουτάνα, "φίφη" κ. τζων, το δικό σου "γαριδάκι" πήραν για δείγμα οι γερμαναράδες??

    Ούτε που φαίνεται, απ' τις πολλές ορμόνες που παίρνεις για να βγάλεις βυζιά και να' χεις πέραση εκεί κάτω στη Συγγρού, κάτω απ' το παράθυρο του αρχηγού σου, κωλοτούμπα-Κομανέτσι Σαχλαμαρά!!

    Ουστ, τραβέλι της Συγγρού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. +_____________________________+

    ΙΕΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΑΠ - ΠΑssΟΚ !!

    ΠΩΣ ΝΑ..... ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!!!!


    Πρώτα ό........ Πολίτης!!!!!!!!!!!!



    (Αθήνα/Σύνταγμα,Όκτώβριος 20 2011.


    Οι Διεθνείς Σοσιαληστές ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
    του αντίστοιχου ΜΠΑΑΘ της ΣΥΡΙΑΣ.

    στην ΠΕΡΙΟΧΗ της πρώην Ελλάδας
    είναι ΕΔΩ.
    + + + + + + + + + + + + + + + +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ;
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ;
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΑΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ, ΠΑΙΣΙΟ, ΠΟΡΦΥΡΙΟ ; Ε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΑΝ...

    ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;

    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ !!!
    ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ.. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση