GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρτατο το δικαίωμα της ψήφου στη δημοκρατία. Όχι σε άκυρο–λευκό και αποχή...

Από το  kimonmitalidis.gr Πολύ συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα, από περίεργα κέντρα, με την προτροπή στον κόσμο να ψηφίσει άκυρο – ...

Από το kimonmitalidis.gr

Πολύ συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα, από περίεργα κέντρα, με την προτροπή στον κόσμο να ψηφίσει άκυρο – λευκό, ή να απέχει από τις επερχόμενες εκλογές. Μία, αν μη τι άλλο, εκ του πονηρού παρότρυνση στο πλαίσιο της παραπληροφόρησης των ψηφοφόρων. Ο εκλογικός νόμος είναι ξεκάθαρος και ορίζει πως σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα προκύπτει επί των εγκύρων και...
μόνο ψηφοδελτίων, ενώ είναι αδιάφορα τα ποσοστά τόσο της αποχής, όσο και των άκυρων ή λευκών.
Η προσπάθεια είναι συντονισμένη κι έχει ως απώτερο σκοπό οι λίγοι να αποφασίσουν για το μέλλον μας σε αυτόν τον τόπο. Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε το δόλωμα, πρέπει να δούμε τη φάκα που κρύβεται πίσω από το τυράκι. Πρέπει να βάλουμε φρένο στα κακόβουλα σχέδια ορισμένων. Οφείλουμε να συμμετάσχουμε και να επιλέξουμε τους άξιους και ικανούς.
Έχουμε υποχρέωση στις επόμενες γενιές να παραδώσουμε μία κυβέρνηση που θα είναι επιλογή του μεγαλύτερου δυνατόν κομματιού του ελληνικού λαού και όχι μιας μικρής πλειοψηφίας. Η σοφία του λαού πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη, η σοφία του λαού πρέπει να αποδειχθεί στην κάλπη.
Αν δεν επιλέξουμε δεν θα έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους υπόλοιπους αν επιλέξανε «λάθος», γιατί εμείς θα τους έχουμε δώσει αυτό το δικαίωμα. Η ψήφος είναι το υπέρτατο δικαίωμα στις δημοκρατικές κοινωνίες και έχουμε υποχρέωση να το τιμήσουμε, είναι η δύναμη της ψήφου μας. Επιπλέον, πρέπει αυτήν τη φορά να σκεφτούμε πολύ καλύτερα πριν ψηφίσουμε και όχι για μια ακόμη φορά να μετανιώσουμε φεύγοντας από τις κάλπες.
Σε όλους τους χώρους υπάρχουν άξιοι και ικανοί, ας τους βρούμε και ας τους επιλέξουμε. Γιατί, σε κάθε περίπτωση και η επόμενη βουλή θα έχει 300 αντιπροσώπους, ας είναι αυτοί επιλογές όλων, ας μην επιτρέψουμε για άλλη μια φορά τις μικρές πλειοψηφίες να αποφασίζουν, ας είναι οι 300 αυτοί όλοι καινούρια πρόσωπα.

12 σχόλια

  1. ________________________________
    Χιλιάδες ΠΑΣΟΚ λαμόγια δικαιούχοι
    προνοιακών επιδομάτων δεν έχουν ακόμα απογραφεί... και ούτε πρόκειται

    [Όσα μας έκλεψαν θα τους τα ζητήσουν πίσω;]

    Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000-40.000 άτομα από τις 240.000 που ελάμβαναν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν απογραφεί στα ΚΕΠ, είτε διότι δεν προσήλθαν καθόλου, είτε δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ η προθεσμία λήγει αύριο (Παρασκευή). Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα, υπογραμμίζουν παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκαν πέρυσι στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 δεν ήταν τυφλοί.

    Ο έλεγχος πάντως δεν σταματά με την απογραφή, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υγείας. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που υπάρχει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
    οι οποίες δίνουν ποσοστά για κάθε ασθένεια, θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι σε δήμους που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά δικαιούχων επιδομάτων.


    ΚΑΙ Η "ΑΛΗΤΕΙΑ" ΠΑΣΟΚ ...ξαναρχίζει

    ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ
    Φ Α Σ Ι Σ Τ Α Ρ Α
    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟ-ΠΑ$$$$$$$$$$$$$ΟΚ.


    __________________________________________

    Από το πόθεν έσχες της Βουλής προκύπτει ότι,
    Ο Βενιζέλος έχει καταθέσεις 2.772.998,54 Ευρώ
    ΑΚΟΎΡΕΥΤΑ.

    Θέλω να μας πει, αν έχει στην κατοχή του Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου,
    και αν ναι, πόσα ?

    Ως Έλληνας πολίτης, απαιτώ να απαντήσει.
    ____________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να ψηφίσεις με το ζόρι επίσης είναι εκβιασμός και μάλιστα ωμός. Εστω κι αν επιλέξεις ένα μικρό κόμμα σημαίνει ότι αναγνωρίζεις ότι αν εκλέξει αυτό βουλευτές θα παίρνει ο καθείς 11.000 ευρώ το μήνα ακαθάριστα χώρια τα μπόνους. Στη σημερινή Ελλάδα η περιφρόνηση στο πολιτικό σκουπιδαριό είναι πλέον μέγιστη αρετή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ,ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΑΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΣΤΩΝ.ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ.[ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ] .ΕΧΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ . ΜΠΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΗ [ ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΟΙΝΟΝΟΥΝΤΩΝ ΔΟΧΕΙΩΝ ] 21/10/2007 ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΜΟΥ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με τον νόμο 3231/2004, καθώς και με τις αλλαγές που έχει υποστεί το 2006, τα λευκά, τα άκυρα και η αποχή , στην ουσία «προικοδοτούν» το πρώτο κόμμα σε ψήφους με 50 έδρες, έναντι 40 που ίσχυε παλαιότερα.
    Στην ουσία, σε αυτή την περίπτωση αν ένα κόμμα έρθει πρώτο με ποσοστό 40,4 επί των έγκυρων ψήφων (περιλαμβανόμενων και των λευκών, που πλέον προσμετρούνται ως έγκυρες), θα πάρει επιπλέον 50 έδρες. Ακόμα οι άκυρες ή η αποχή ΔΕΝ προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα.

    Για να γίνει πιο σαφές: αν έχουμε ένα υποθετικό εκλογικό σώμα, 10.000 εκλογέων και από αυτούς ψηφίσουν οι 1.000, και το πρώτο κόμμα μαζέψει 404 ψήφους , θα πάρει την απόλυτη πλειοψηφία. Αυτό ισχύει ακόμα και αν από τις υπόλοιπες 9.000 ψήφους , οι 4.000 δεν πάνε να ψηφίσουν, 3.000 είναι άκυρες και οι υπόλοιπες 2.000 λευκές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΥΡΟ ΣΕ νδ πασοκ λαος.ΚΑΤΕΣΤΡΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ. ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΑΣ. ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ νδ πασοκ λαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμπατριωτες ψηφηστε μικρα κομματα απο την ακρα αριστερα μεχρι την ακρα δεξια ετσι για να αποδυναμωθουν τα δυο μεγαλα βρωμοκομματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Να τους κανουμε τη Δευτερα των εκλογων να τριβουν το κωλο τους.
    Αντε και στην ηττα τους να ευχηθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ένα πρέπει να είναι το κριτήριο:
    Όποιο κόμμα "φιλοξενεί" βουλευτή που έχει ψηφίσει θετικά για τα μνημόνια - στον καιάδα.
    Ότι άλλο θέλετε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τωρα που αποδείχτηκε περίτρανα το σχεδιο δολοφονιας καραμανλή, τωρα που ο αβραμοπουλος εδωσε τα διπιστευτηρια του στις ηπα με ταξιδι αστραπη ως ο επομενος πρωθυπουργος συγκυβερνησης, τωρα που σε λιγες μέρες ξεκινα ο ολεθρος στην μεση ανατολή απο τις δυτικες δυναμεις, αναρωτιέμαι αν οι μαριονετες της βουλής συνειδητοποιουν τι εκαναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτό που με προβληματίζει έντονα είναι το ότι: εκτός από τις Η.Π.Α. και τον Καναδά που τα καλλιεργούν, η επόμενη μεγάλη χώρα είναι η Αργεντινή (που την φέρανε σε εξαθλίωση μέσω Δ.Ν.Τ. κλπ).
    Μήπως οι επόμενοι είμαστε εμείς;
    http://www.releasegreece.com/2011/03/monsanto-s510.html#axzz1pH3e5JNc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η νουδουπασοκικη τσογλαναρια..
    η αθλια νομενκλατουρα
    του μαυραγοριτη παπου
    του αεριτζη πατερα
    του συμβουλου επιχειρησεων γιου..
    τραφηκε με κρατικα λεφτα
    με επιδοτησεις
    με προστασια απο τον ανταγωνισμο
    με απευθειας αναθεσεις
    με παραγγελιες τιμολογημενες απο τον πωλητη-χορηγο
    με νομιμη φοροδιαφυγη
    με δανεικα κιαγυριστα
    με ολυμπιακους αγωνες
    με φουσκες στο χρηματιστηριο
    με πακετα ντελορ
    με μιζες εμπορων οπλων
    με χορηγιες της πρεσβειας
    με χορηγιες των αραβων
    με καρτελ
    με αγορασμενους νομους
    με αγορασμενα καναλια
    με πουλημενους δημοσιογραφους
    με πουλημενους καθηγητες
    με τρομοκρατια εντιμων δικαστων
    με τρομοκρατια,διασυρμο, και οικονομικη καταστροφη οποιου τολμουσε να αντιμιλησει
    με το πνιξιμο της καριερας των εκτος συστηματος

    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    και οχι αλλο νταλαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση