GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σταυρός ως έμβλημα σωτηρίας...

«Τη αυτή ημέρα, Κυριακή τρίτη των Νηστειών, την Προσκύνησιν εορτάζομεν του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού» (Τριώδιον, σελ. 213). Η σύνδεση του...

«Τη αυτή ημέρα, Κυριακή τρίτη των Νηστειών, την Προσκύνησιν εορτάζομεν του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού» (Τριώδιον, σελ. 213).
Η σύνδεση του Σταυρού με την σωτηρία του ανθρώπου από τον Ιησού Χριστόν έγινε...
σύμβολο θυσίας και προεικονίσεως της Αναστάσεως. ΄Ετσι ο Σταυρός στον Χριστιανισμό αποτελεί έμβλημα σωτηρίας.
΄Ενας από τους γνωστότερους υμνογράφους της Εκκλησίας μας, ο..http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8761

7 σχόλια

  1. ΤΙ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΠΑΣΟΚ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΝΔ ΤΙ ΝΔ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ..ΤΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΙ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΑΛΙΚΙ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ...ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΤΡΕΧΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς όλα τα βόδια, που σκέφτονται να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!!

    Η ψήφος στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, θα ανάψει το πράσινο φως (γιατί έτσι θα το εκλάβουν...) στον Σόϊμπλε και στην Τρόϊκα να ρίξουν το βιοτικό μας επίπεδο σε επίπεδα Κροατίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας!!!

    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ...

    ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 150 ΕΥΡΩ??

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΒΟΔΙΑ ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ!!!!

    ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΕΙΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΒΟΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ "ΝΑ... ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ"!!!!!

    ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΤΕ??

    ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ?

    ΒΟΔΙΑ... Ε, ΒΟΔΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5 ΚΑΙ 10 ΕΣΥ ΜΟΥΣΧΑΡΑΚΙ ΤΙ ΩΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΠΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μη ξεχνάμε κάποια γεγονότα, απ΄όπου ξεκίνησε το... χάος!
    “ Το έλλειμμα του 2009 έκλεισε στο 15,4% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την οριστική γνωμάτευση της Eurostat τον Νοέμβριο του 2010.
    Φαίνεται όμως ότι θα μας καταδιώκει επί πολλά χρόνια, σκιάζοντας γενεές Ελλήνων. Με όρους παιδικής χαράς, το έλλειμμα θυμίζει μπαλόνι ηλίου που ξέφυγε από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η κυβέρνηση Παπανδρέου το κοίταξε και μετά ήταν αδύνατο να το πιάσει. Πιθανόν να μην μπορούσε να το αγγίξει ποτέ, αφού είχε κοπεί η κορδέλα…
    (…) Η κυβέρνηση Καραμανλή, με «τσάρο» τον Γιώργο Αλογοσκούφη, είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα. Κορυφαία στιγμή, πριν από λίγους μήνες, είναι η απόφαση να ενισχυθεί το ΑΕΠ με τη «μαύρη» οικονομία ακόμη και τα έσοδα της πορνείας με πρωτοβουλία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της οποίας ηγείται ο Μανώλης Κοντοπυράκης. Γιατί; Διότι το έλλειμμα υπολογίζεται ως ποσοστό του ΑΕΠ. Οταν το ΑΕΠ, δηλαδή ο παρονομαστής, μεγαλώνει, τότε το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.
    (…) Καθώς μπαίνει η άνοιξη, πάνω από την κυβέρνηση Καραμανλή που έχει 151 βουλευτές δεν πλανάται μόνο το σύννεφο του ελλείμματος αλλά και των πρόωρων εκλογών. Η Βουλή κλείνει επειγόντως τον Μάιο λόγω της υπόθεσης Siemens και ο σχεδιασμός είναι για ταυτόχρονες ευρωεκλογές και εκλογές τον Ιούνιο. Εχουν υπολογίσει όμως χωρίς την υπόθεση Παυλίδη. Το έλλειμμα έχει αρχίσει να εκτροχιάζεται. Είναι 7% σε ταμειακή βάση τον Ιούλιο και 8% τον Αύγουστο. Με τη χώρα να βρίσκεται σε οιονεί προεκλογική περίοδο, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου πέφτουν σε αδράνεια. Η μαύρη τρύπα της υστέρησης εσόδων πρώτα εμφανίζεται και μετά αρχίζει να μεγαλώνει.
    Το ξεκίνημα του καλοκαιριού του 2009 είναι καθοριστικό. Εκ των υστέρων, ο Παπαθανασίου πιστεύει ότι ο Κώστας Καραμανλής έπρεπε να είχε κάνει διπλές εκλογές τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς. Τότε θα προλάβαινε ακόμη τον εκτροχιασμό…”
    (TA NEA,Δημήτρης Μητρόπουλος, 17-3-2012)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕΖΙΛΗΣ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙΑ ΣΤΟ ΡΕΖΙΛΙ.ΠΟΥΤΣΡΟΚ.
    ------------------------------
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΛΕΒΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

    Το 2000 στις εθνικές εκλογές έγινε το μεγαλύτερό πλιάτσικο ψήφων, που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ίσως κάποτε όταν ανοιχθούν τα αρχεία του FOREIGN OFFICE να μάθουμε τι έγινε. Το 2004 όταν πήρε το δαχτυλίδι ο Παπανδρέου, έκανε μια παρωδία εκλογών για την νομιμοποίηση του και καλά, όπου ψήφισε ο κάθε πικραμένος.

    Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ρώσοι, Ρωσοπόντιοι, Αφγανοί, Πακιστανοί, Ινδοί κ.α. πήγαν σηκωτοί και μαζί με τους ντόπιους Ταλιμπάν έφθασαν τους ψηφίσαντες σε 1000000 . Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκαν.

    Πάντα δε με το αζημίωτο, γιατί τότε ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ.

    Το 2007, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, κέρδισε ο Παπανδρέου και το διαδίκτυο άρχισε να βουίζει, ότι ο ΓΑΠ κατάκλεψε τον Μπένυ, τουλάχιστον ως προς τη διαφορά της νίκης.

    Άλλο να έχεις κερδίσει με 10% διαφορά και άλλο με 20%.

    Εξάλλου ο ΓΑΠ τότε έλεγχε τον κομματικό μηχανισμό και ο Βενιζέλος έκανε τη πάπια γιατί κατάλαβε ότι μετά τον καφέ που έφαγε στη μάπα, θα έτρωγε και κανένα βρομόξυλο.

    Η ΚΑΜΟΡΑ είχε αποφασίσει ότι θα πορευόταν με τον Γιώργο.

    Φθάνουμε δε στις χθεσινές εκλογές. Τι είδαμε και τι θα δούμε ακόμη.

    Διπλό-τριπλό-τετραπλό-.......................ψηφίες.

    Πακιστανούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις να κάνουν το σήμα της νίκης, βγαίνοντας από τα εκλογικά κέντρα.

    Εκλογικά κέντρα σε μπυραρίες, καφετέριες, σουβλατζίδικα και άλλα φαστφουντάδικα.

    Γέροι και γριές με αναπηρικά καροτσάκια, έχοντας ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, τους πήγαιναν με το ζόρι να ρίξουν τον ψήφο τους.

    Μάλιστα έμαθα, δεν το υιοθετώ, αλλά με το ΠΑΣΟΚ όλα μπορούν να συμβούν, το εξής: Γέρος με ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ, υποβασταζόμενος από 2 άτομα, όταν έφθασε μπροστά στη κάλπη έμενε ακίνητος χωρίς να κάνει ή να λέει τίποτα.

    Τότε ο υπεύθυνος εκεί του λέει. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ή ΒΑΣΙΛΙΑΣ;

    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ φώναξε ο γέρος και άρχισε να τραγουδάει ,"της αμύνης τα παιδιά".

    Ψήφισε έκραξε τότε ο υπεύθυνος.

    Βάλτε και τις λάθος προσθαφαιρέσεις και θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.

    Τελικά τα λαμόγια όταν δεν μπορούν να μας κλέβουν, κλέβονται μεταξύ τους.

    Είναι το ΧΌΜΠΙ ΤΟΥΣ ρε παιδί μου.
    ---------------------------------

    ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε , ποτε θα ρθει αυτη η ερημη σωτηρια, τα ιδια και τα ιδια καθε χρονο. Πειναμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H σωτηρία του ανθρώπου από τον Ιησού Χριστόν είναι ακριβώς σαν τη σωτηρία της Ελλάδας από τον ΓΑΠ. Η ίδια ακριβώς μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση