GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ...

Το Σάββατο , 31 Μαρτίου, στις 12 π.μ., στην είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου EXPO στην Ανθούσα, (μετρό Παλλήνη, λεωφορείο Α5, Έξοδος 14 Αττικής...

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου, στις 12 π.μ., στην είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου EXPO στην Ανθούσα, (μετρό Παλλήνη, λεωφορείο Α5, Έξοδος 14 Αττικής Οδού) θα συγκεντρωθούμε για να εκφράσουμε ειρηνικά την αντίθεσή μας στη...
Διεθνή Έκθεση Γούνας και στο γουνεμπόριο.
Ένα εμπόριο ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση εκατομμυρίων συνειδητοποιημένων πολιτών της Γης και που ωστόσο στη χώρα μας εξακολουθεί να επιδοτείται, σε συνθήκες κρίσης και οδυνηρών στερήσεων της κοινωνίας, από τα χρήματα των φορολογουμένων. Εμπόριο παρακμασμένο κι έτσι κι αλλιώς καταδικασμένο σε μαρασμό, λόγω της μειούμενης παγκοσμίως ζήτησης για γούνες.
Είμαστε συγκάτοικοι στον πλανήτη με τα υπόλοιπα νοήμονα πλάσματα κι όχι ασύδοτοι επικυρίαρχοι και εκμεταλλευτές. Μοιραζόμαστε ένα κοινό σπίτι, τη Γη, και οφείλουμε σεβασμό και φροντίδα στα οικοσυστήματα που μας περιβάλλουν.
Αυτό άλλωστε επιτάσσει και το υπέρτατο συμφέρον της επιβίωσης του είδους μας: μια αρμονική και δίκαιη πλανητική συνύπαρξη.
Η Δημοκρατική Αριστερά συμμερίζεται τις αντιλήψεις του διεθνούς προοδευτικού κινήματος για την κατάργηση της γούνας και ενώνει τη φωνή της με τις φωνές όλων εκείνων που αγωνίζονται για ένα βιώσιμο, αειφορικό και εντέλει καλύτερο κόσμο.

Θέμης Δημητρακόπουλος
Γραμματέας της οργάνωσης Οικολογίας – Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς

6 σχόλια

  1. Σοκ προκαλλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαη των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ερωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «...σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα».

    Όταν ακόμη σήμερα υπάρχουν άνθρωποι (και είναι αρκετοί) που ελπίζουν σε Σαμαράδες, Βενιζέλους και λοιπούς ομοίους τους, πράγματι χρειάζεται ένας Τόμσεν για να μας εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο, μπας και καταλάβουμε. Μεγαλύτερος είναι ο εχθρός εντός παρά εκτός.

    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ:
    "Ναι, σε όλα."

    Θα πληρώσετε το κακό που κάνατε στην Ελλάδα... και δεν χωράτε όλοι στο ελικόπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφοι "δημοκράτες-προοδευτικοί" οι οικολογικές σας ευαισθησίες είναι αξιοθαύμαστες με παράδειγμα την εναντίωση σας στο εμπόριο γούνας γιά τις ανάγκες του οποίου θανατώνονται σωρηδόν ζωάκια.

    Θα διαδηλώσετε άραγε και έξω από βουστάσια,χοιροστάσια,πτηνοτροφεία, ιχθυοτροφεία και σκάλες ιχθυαγορών?
    Γιατί και εκεί θανατώνονται ζωάκια που έχουν διαβιώσει σε άθλιες συνθήκες.
    Έχετε δει πώς σπαρταράν οι μαριδούλες όταν τις βγάζουν απ' το νερό?
    Σίγουρα πάντως δεν χοροπηδούν απ' την χαρά τους.

    Αν το κάνετε,καλώς.

    Αν δεν το κάνετε,είστε έκθετοι,θέτετε διατίμηση στην κακοποίηση των ζώων και κυρίως
    ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

    Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εναλλακτικος28 Μαρ 2012, 6:30:00 μ.μ.

    Απότι ξέρω τα γουνοφόρα ζώα που χρησιμοποιούνται για γουναρικά είναι ζώα φάρμας ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ. Μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται όπως ακριβώς τα κοτόπουλα στα πτηνοτροφία και τα ψάρια στις ιχθυοκαλλιέργειες. Ξέρω επίσης ότι πραγματικά οικολογική γούνα είναι η πραγματική γούνα του ζώου-φάρμας η οποία και λιώνει σε μερικές δεκαετίες. Η προβαλλόμενη ως "οικολογική γούνα" από τους κάθε λογίς οικολόγους είναι παράγωγο του πετρελαίου. Αυτό μου έλυσε και την απορία από που χρηματοδοτούνται όλοι αυτοί οι δήθεν ζωόφιλοι οικολόγοι οι οποίοι στρέφονται εναντίον της φυσικής ( όχι άγριας) γούνας από ζωάκια φάρμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριέττα Μαρινίτση30 Μαρ 2012, 11:41:00 π.μ.

    Κύριε Δημητρακόπουλε συγχαρητήρια για τις απόψεις σας.Επιτέλους έπρεπε και κάποιος να εναντιωθεί στο εμπόριο της γούνας.Μπράβο στη Δημοκρατική Αριστερά που καταδικάζει το εμπόριο της γούνας.Είμαστε μαζί σας.Είμαστε πολλοί.Θα καταργήσουμε το εμπόριο της γούνας.ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται ότι κάποιοι μπορούν και δικαιολογούν την κακοποίηση των ζώων όταν αυτά εκτρέφονται μαζικά και μάλιστα στις απάνθρωπες συνθήκες της εντατικής εκτροφής. Αναρωτιόμαστε αν πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα να κακοποιούν και τα παιδιά τους επειδή εκείνοι τα γέννησαν. Δεν καταλαβαίνουμε από που προκείπτει το συμπέρασμα ότι έχουμε το δικαίωμα να βασανίζουμε τα ζώα επείδή τα εκτρέφουμε. Τώρα αν η γούνα είναι ''οικολογικό'' προιόν, υπάρχουν πολλά στοιχεία και μελέτες που αποδεικνύουν το αντίθετο. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρει θέση η πολιτεία κατά της παραγωγής γούνας και στηρίζουμε τα πολιτικά πρόσωπα που καταδικάζουν τη βία στα ζώα. Μπράβο στη Δημοκρατική Αριστερά και τον κο Δημητρακόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους να αρχίσουν και τα πολιτικά κόμματα να αντιδρούν και να παίρνουν θέση κατά της γούνας. Δεν μπορεί να θεωρείται ο βασανισμός ζώων τομέας ανάπτυξης! Ούτε μπορούν να διαθέτουν δημόσιο χρήμα για να αναπτύξουν τέτοιες δραστηριότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση