GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί Γιάννη Ραγκούση για πρόεδρο...

Από το  mesosanthropos.blogspot.com Πιστεύω ακράδαντα πως μεγάλη μερίδα πολιτών που ψήφισαν ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι απογοητευμένοι. Είναι απογοητευμ...


Πιστεύω ακράδαντα πως μεγάλη μερίδα πολιτών που ψήφισαν ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι απογοητευμένοι. Είναι απογοητευμένοι όμως όχι τόσο για τις πολιτικές που άσκησε η κυβέρνηση αλλά διότι η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, γιατί...
γίνανε λάθη που μπορούσαν να αποφευχθούν.
Η μερίδα αυτή ανθρώπων θέλουν συγκεκριμένα πράγματα. Είναι κεντροαριστεροί / σοσιαλδημοκράτες. Θέλουν την Ελλάδα στην Ε.Ε με Ευρώ στα χέρια των πολιτών. Θέλουν για τη χώρα μια κανονικότητα. Θέλουν κράτος λειτουργικό, επιτελικό, σύγχρονο. Θέλουν κοινωνικό κράτος στοχευμένο, αποδοτικό. Θέλουν δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, δικαιοσύνη ανεξάρτητη, γρήγορη, ακέραιη. Θέλουν εκπαιδευτικό σύστημα συνδεδεμένο με τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και της αγοράς εργασίας, που θα συνδράμει στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Αλλαγές δομικές, βαθιές, ριζικές που θα αναδιαμορφώνουν τα πάντα. Θα ανακατεύουν την τράπουλα. Θα εκφράζουν όχι τους insiders της Μεταπολίτευσης αλλά τους άλλους - τους πολλούς. Αλλαγές που θα σπάνε το ηλικιακό γκρίζο status quo εν τοις πράγμασι και όχι μόνο λεκτικά ή διακηρυκτικά. Ανατροπή από εδώ, από την Ελλάδα του πιο παγιωμένου status quo. Οι αγγλοσάξωνες είναι πιο μάγκες; Οι κεντροευρωπαίοι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται... Τόπος στα νιάτα όχι μέσα από νεολαιολειχία και λαζοπουλικές προσεγγίσεις νομιμοποίησης μιας δήθεν αμφισβήτησης αλλά αμφισβήτηση ενεργή - ζώσα. Πώς; Με αλλαγή παραδείγματος, αλλαγή νοοτροπίας, εργατικότητα, καινοτομία, περιβαλλοντική ανησυχία. Με εκείνα τα μπαχάρια που έλειψαν από την ύστερη Μεταπολίτευση.
Μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ; Εξαρτάται.
Εγώ λέω ότι μπορεί. Διαβάζω τις δημοσκοπήσεις όπως θέλω εγώ και λέω ότι μπορεί αρκεί να...
Αρκεί να αλλάξει. Αρκεί να καταλάβει πως η συγκυρία είναι τομή. Πως η συνέχεια εξασφαλίζεται μόνο στο επίπεδο των αξιών και των αρχών. Δεν χρειάζεται να αποκηρύξει το παρελθόν του πανηγυρικά. Ο κόσμος που το ακολουθεί τριάντα τόσα χρόνια το αγάπησε αυτό το παρελθόν. Χρειάζεται ήρεμα και ήσυχα αλλά αποφασιστικά να αφήσει πίσω του τα λάθη, τις πρακτικές. Θα τα καταλάβουν όλοι. Το νέο δεν χρειάζεται τελάλη. Μιλά από μακριά.
Ο πρόεδρος κάθε κόμματος, ιδιαίτερα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, συμβολίζει και συμπυκνώνει το μήνυμα. Μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που διεκδικούν τη θέση κρίνω πως δεν μπορούν να εκφράσουν το μήνυμα που εγώ θέλω να δω στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Θέλω το πρόσωπο που πριν καν μιλήσει να μπορώ να το ταυτίσω με το ΠΑ.ΣΟ.Κ του 21ου αιώνα. Τα κόμματα έρχονται από μακριά και πάνε μακριά. ''Τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν κι αυτό το κόμμα είναι ένα ζωντανό κίνημα , όχι ένα ιστορικό μνημείο'' είχε πει κάποτε ο Τόνυ Μπλέρ και μετά σάρωσε σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Περίεργο. Το ίδιο θα μπορούσε να είχε πει και ο ηλικιωμένος Ανδρέας Παπανδρέου σε κάποια από τις τελευταίες εμφανίσεις του...
Γιατί το Γιάννη Ραγκούση λοιπόν; Γιάννης Ραγκούσης διότι, απαντώ εγώ. Διότι είναι νέος, είναι ωραίος, είναι της παράταξης, είναι γραμματέας των νικών - θριάμβων, είναι υπουργός με συγκεκριμένο μετρήσιμο έργο την διετία, διότι είναι εκφραστής μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας, είναι λαϊκός, μιλά όμορφα, στρωτά, μιλά για τους πολλούς. Δείτε τον Ομπάμα. Δεν μιλά σαν καθηγητής αλλά αντιθέτως μιλά για το λαό. Όχι απλοϊκά αλλά απλά.
Ο πατέρας μου θα ψηφίσει πάλι αυτόν που ψήφισε το 2007. Εγώ όμως όπως και τότε θα κάνω άλλη επιλογή. Θα κάνω την επιλογή της γενιάς μου με στόχο το ΠΑ.ΣΟ.Κ του 21ου αιώνα. Γειά σας - ραντεβού στις κάλπες ( εάν βέβαια έχουμε ευχάριστες εξελίξεις ) Και μην ξεχνάτε. Ακόμη και οι ήττες είναι πρόσκαιρες όταν ξέρεις ότι έχεις δίκιο.
Γιάννης Ραγκούσης για πρόεδρος, με Μόσιαλο και ένα λεωφορείο γυρνάνε όλη την Ελλάδα και απλά την αλλάζουνε. Σκεφτείτε το. Yes we can!

21 σχόλια

  1. Από το τελευταίο που έγραψες, φαίνεται ότι είσαι ΜΕΓΑΛΟ ΒΛΗΜΑ.

    μαστρο - Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΤΑΣΠΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΑΞΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ? ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ? ΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ? ΑΝΤΕ ΠΑΤΕ ΣΤΗ ΝΔ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΗΝ. ΠΟΛΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΙ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δακρυζες υπερηφανος
    γιατι μπηκαμε στο ευρω..
    εθελοντης στους ολυμπιακους,
    συγκινημενος ατενιζες τη σημαια,
    το βρακι της γιαννας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πασοκομαλακας με αποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δακρυζες υπερηφανος
    γιατι μπηκαμε στο ευρω..
    εθελοντης στους ολυμπιακους,
    συγκινημενος ατενιζες τη σημαια,
    το βρακι της γιαννας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχει και αποψη ο πασοκομαλακας..
    βρωμισε πασοκιλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιούχαραν και έβρισαν άγρια τον Νταλάρα σε συναυλία στη Νίκαια.
    -------------------------------
    Συναυλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά ετοίμαζε καιρό τώρα ο Γιώργος Νταλάρας. Και η αρχή έγινε σήμερα στη Νίκαια και στο κλειστό γυμναστήριο του Πλάτωνα στις 7.30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της παραγωγής: «αυτή η πρωτοβουλία είναι μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμμετοχής που μας θυμίζει ότι η μουσική πάντα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας.
    Φίλος ανάμεσα σε φίλους, γνωστούς και μη, με βαθιά την πρόθεση και επιθυμία να βρεθεί και να συνομιλήσει μαζί τους, μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές του, που πάντοτε ενώνουν, ψυχαγωγούν, συντροφεύουν, παρηγορούν, δίνουν χαρά και λυτρώνουν. Το ελληνικό τραγούδι στάθηκε, πάντα, δίπλα στους Έλληνες και στις πιο δύσκολες στιγμές τους. Έτσι μπορεί να κάνει και σήμερα ξορκίζοντας την παραλυτική επίδραση του φόβου, της απομόνωσης και της κοινωνικής αποξένωσης».
    ____________________________
    Έλα όμως που οι απόψεις του καλλιτέχνη περί μνημονίου έριξαν λάδι στην φωτιά;

    Το τί έγινε στη συναυλία δεν περιγράφεται.
    _________________________
    Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων γιούχαραν εν χορώ τον καλλιτέχνη, έβριζαν, τον ειρωνευόταν για την οικονομική επιφάνειά του και για το ότι συμφωνεί με το μνημόνιο.

    ύμφωνα με πληροφορίες ακόμη κι όταν παρενέβησαν άτομα της παραγωγής οι κραυγές αγανάκτησης δεν σταμάτησαν με αποτέλεσμα να διακοπεί κάποιες φορές η συναυλία.

    Και δεν κατάφεραν κάτι καθώς δεν ήταν οργανωμένη ομάδα αλλά οι αντιδράσεις ακουγόταν από διάφορα σημεία του σταδίου.

    Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μιλώντας από το μικρόφωνο είπε «Εδώ ήρθαμε για τα τραγούδια μας και όχι για να κάνουμε πολιτική. Ωστόσο δημοκρατία έχουμε και μπορείτε να λέτε ότι θέλετε» και τότε ήταν που η σπίθα έγινε Πυρκαγιά....... ........

    Καθώς μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι του απάντησαν
    «Πώς μπορείς εσύ να τραγουδάς την φτώχεια που έχει εξασφαλίσει τόσο την δική σου ζωή όσο και των δισέγγονωνσου >..

    - Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ο Πανούσης από τους εκμεταλλευτές του συστήματος.

    -- "Τα πορτοκάλια απούλητα τα μήλα πεταμένα... αχ πατρίδα μου καημένη..." κλπ κλπ...
    Τότε που τα έλεγες αυτά αλήτη παίζοντας το αριστερό χαρτί, καλύτερα περνάγαμε.

    Τώρα να δεις πορτοκάλια και μήλα εισαγωγής κάθαρμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέλος της κλειστής παρέας του Κουϊσλινγκ, που χρεωκόπησαν τη χώρα, την οποία χρεωκοπία απεργάζονταν επι πολλούς μήνες κρυφά απ' τον Ελληνικό λαό, ΤΌΤΕ ΜΟΥ ΜΑς ΔΟΎΛΕΥΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΌΛΙΑ.

    Επιτέλους, αποσυρθείτε, πάτε στα σπίτια σας και κρυφτείτε στα πολυτελή σας υπόγεια, αγκαλία με τις λίρες και τα χρυσάφια. Φύγετε μπας και σωθεί η χώρα. ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αυτος για αρχηγος; Τελικα μας ειδανε αλευρομενους και μας περνανε για μυλωναδες.
    Για σενα φιλε μου προεχει το σκαμνι μαλλον για αρχηγο πτερυγας σε κοβω στον Κορυδαλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πασοκοπουστες..
    λεφτα υπαρχουν..
    για μια σφαιρα για τον καθε προδοτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιά τα ελεεινά ψέμματα με τα οποία κλέψατε την ψήφο των πολιτών το 2009,αισθάνεστε άραγε την ανάγκη να απολογηθείτε?

    Η μόνη σου δικαιολογία μέσε άνθρωπε είναι αν είσαι κομματικός χρυσοβολεμένος κρατικοδίαιτος.

    Διαφορετικά.....

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε Πρόεδρο του κόμματος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου ένα ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ Ε ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ. ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΜΟΝΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ. ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΆ ΑΡ.........ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον ραγκούση έχω εκφράσει άποψη από τον Αύγουστο του 11.
    Και δεν την αλλάζω.
    Οι παριανοι είναι περίεργοι....

    "Αυτο που έχουν οι
    Πάριοι"
    (filologos-hermes.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οι αχρηστοι πασοκομαλακες
    που δωσανε 45% στους κλεφτες
    που ουρλιαζαν σαν λυσσασμενα ζωα
    για τον αντρεα
    για τον σημιτη
    για το ευρω
    για τους ολυμπιακους
    για την ισχυρη ελλαδα
    για το σοσιαλισμο
    για το θατσερισμο
    υπερ του κρατους
    κατα του κρατους
    υπερ της εοκ
    κατα της εοκ
    υπερ της χλιδας
    κατα της πλουτοκρατιας

    συνεχιζουν να γαβγιζουν..
    ο πασοκομαλακας,
    ως πλειοψηφια,
    εχει παντα δικιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μωρη πασοκα 11.20..
    βαλε τα χερακια σου
    να βγαλεις τα ματακια σου..
    μεχρι εκει φτανει το ξερο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο λιγδερος πασοκονταλαρας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αν μιλησεις με πασοκο
    υποκρινεται οτι λυπαται για τις δυσκολιες του κοσμου..
    αλλα μετα ξεσπαει..
    του βγαινει η χολη και το μισος..

    θελει η πασοκα να κρυφτει
    μα η χαρα δεν την αφηνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το μεγάλο το γέλιο θα πέσει αν αποφασίσει το πασοκ να στήσει κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού του. Έξω από τα εκλογικά τμήματα θα υπάρχει κόσμος που θα κοπανάει με ό,τι βρίσκει τους μαλάκες ,έστω αυτούς τους λίγους, που θα πάνε να ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση