GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλος για το πάρκο μας;;..

Γράφει η Λώρη Κέζα Θορυβήθηκαν πολλοί από το νομοσχέδιο για το χτίσιμο του Ελληνικού. Θορυβήθηκαν επειδή ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θέλει να...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Θορυβήθηκαν πολλοί από το νομοσχέδιο για το χτίσιμο του Ελληνικού. Θορυβήθηκαν επειδή ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θέλει να αναγείρει τετραγωνικά που αντιστοιχούν σε 60 Mall. Άντε καλέ, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος υπουργός που ονειρεύεται να στρώσει τα τσιμέντα απ’ άκρου εις άκρον των 6.000 στρεμμάτων του παλαιού αεροδρομίου. Πέρασαν από το πόστο του άλλοι κι άλλοι, με τις ίδιες προθέσεις και ατύχησαν.
Τι να πρωτοθυμηθούμε, τους αραβικούς ουρανοξύστες; Τις ιδέες να εγκατασταθούν πανεπιστήμια (ποιες σχολές αλήθεια;), να εξαπλωθεί το εμπόριο (λες και δεν είναι δίπλα η Γλυφάδα), να παραχωρηθεί ο...
αιγιαλός στους ολίγους (που θα κάνουν και προσχώσεις στα νερά). Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε άλλο όραμα για τον μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο ευρωπαϊκής πόλης – ήθελε εξαώροφα κτίρια. Έχουμε ακριβώς την εικόνα στο μυαλό μας: κατασκευές που βυθίζουν το μπετόν στα έγκατα της γης, καλύπτουν όλη την επιτρεπόμενη επιφάνεια και κατόπιν, για πρασινάδα, φτιάχνουν ένα ρουφ γκάρντεν με κύκας και μια σέρα με μπονζάι (πολύ ζεν, ομολογουμένως).
Από την πρώτη συζήτηση, προ δεκαπενταετίας, για την αξιοποίηση του Ελληνικού, έχουν κατατεθεί πολλές ιδέες, με πολλές αφετηρίες. Έχει γίνει διεθνής διαγωνισμός (κέρδισε η ομάδα αρχιτεκτόνων με επικεφαλής τον Νταβίντ Σερερό), έχει γίνει απευθείας φιλική ανάθεση (στον Χοσέ Ασεμπίγιο), έχουν εκπονηθεί μελέτες από καθηγητές του Μετσόβιου (από τον κ. Λουδοβίκο Βασενχόβεν και από τον κ. Νίκο Μπελαβίλα) και από τον καθηγητή του Χάρβαρντ κ. Σπύρο Πολλάλη. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις αρχικές προτάσεις του οικονομολόγου κ. Ι. Σπράου. Η ανάθεση των μελετών γίνεται από πολλούς, από το υπουργείο που κάποτε ονομαζόταν Χωροταξίας, από τους γειτονικούς δήμους, από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου ή από τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως.
Αυτό που παρατηρούμε με το πέρας του χρόνου είναι ότι οι επενδυτικές διαθέσεις αγριεύουν. Από την ιδέα να γίνει όλη η έκταση πάρκο (με διαφωνίες για το κόστος) φτάνουμε σήμερα στο σημείο να συζητάμε για μεγάλα παρτέρια ανάμεσα στα κτίσματα. Το άλλοθι είναι ασφαλώς η κρίση. Δεν υπάρχει η συνείδηση ότι η εκποίηση της γης είναι σαν την εκποίηση του Παρθενώνα, καθώς τα τρέχοντα ήθη απαιτούν σεβασμό στους προγόνους όχι όμως φροντίδα για τους απογόνους. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει βέβαια εναλλακτικές επιλογές, σε προσωπικό επίπεδο. Μπορεί στο μέλλον να κάνει τις βόλτες με τα εγγόνια του στο πάρκο Βοντέλ.
Δεν θα σταθούμε στην επί της ουσίας συζήτηση, αν δηλαδή υπάρχει η κουλτούρα για τη χρήση ενός πάρκου στην Ελλάδα, αν είναι επικίνδυνη μια μεγάλη δεντροφυτεμένη περιοχή (λες και θα μετακομίσει στο πάρκο η εγκληματικότητα της πλατείας Βάθης), αν ένα μητροπολιτικό πάρκο πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και όχι στις παρυφές. Δεν θα απαντήσουμε καν στην πρόταση ανταλλαγής στρεμμάτων του Ελληνικού με μικρά πάρκα στις γειτονιές της Αθήνας (ας απαλλοτριώσουν έστω και μια πολυκατοικία και μετά το κουβεντιάζουμε). Θα σταθούμε μόνο στο αισιόδοξο κομμάτι της νομοθεσίας. Οι νόμοι ψηφίζονται για να περνάει η ώρα και όχι για να υλοποιούνται. Το αυτό ισχύει και για τις μελέτες στις οποίες βασίζονται τα νομοσχέδια.
Συνοψίζοντας: κάθε μέρα χωρίς μπουλντόζα στο Ελληνικό είναι κέρδος. Αν κρατηθεί λίγο ακόμη αναξιοποίητο ίσως περάσει η πίεση για την είσπραξη μετρητών (θα έχει αραιώσει το Δημόσιο, θα έχουν διασωθεί κεφάλαια από τις ψεύτικες συντάξεις, τα πεταμένα φάρμακα). Σε λίγες εβδομάδες δεν θα υφίσταται ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός – πιθανώς να έχει φύγει από τον δημόσιο βίο. Οι πιθανοί επενδυτές ξέρουν ότι δεν θα είναι εύκολο να κάνουν δουλειά. Θα βρουν μπροστά τους μαινόμενους περίοικους, που θα καβαλάνε τα κάγκελα, θα χάσουν μήνες και χρόνια από τις ενστάσεις που θα επιβάλλουν δικαστικά οι πολίτες που ανθίστανται. Ας χρονοτριβήσουμε ώστε να αποφασίσει η επόμενη γενιά, με πιο καθαρό βλέμμα.

25 σχόλια

  1. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ - Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με το Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    Αμάν πια, από καλομαθημένους, 60-χρονους βουτηρομπεμπέδες, φλώρους της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, από μεγάλα τζάκια, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, "εκτοξευμένους" από Αβέρωφ, ευεργετηθέντες απ' τον Μητσοτάκουλα, προδίδοντας τον, από... κακομαθημένο καπρίτσιο ματαιοδοξίας και εν συνεχεία, βαρώντας μύγες στον τοίχο για 10 χρόνια (τρώγοντας τα έτοιμα, αδούλευτα λεφτά του "τζακιού" τους) και εκλιπαρώντας άλλους άεργους, βουτηρομπεμπέδες, φλώρους να τους αφήσουν να ξαναδιαβούν το κατώφλι του "κόμματος-μαντρί", της "ιερής αγελάδας", που θα τους ξαναφέρει "το όνειρο" της "παιδικίστικης ματαιοδοξίας" τους για εξουσία, σε ένα κράτος, που αυτοί οι ίδιοι κατέντησαν - ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ"!

    ΚΑΙ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΑ ΒΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

    ΑΝΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ,

    ΑΥΡΙΟ... ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ,

    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπακωνσταντίνου θα συντελέσει στην καταστροφή του Ελληνικού. ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα εξετασθεἰ και η ἀποψη να μετατραπεἰ το τἐως αεροδρὀμιο σε ζωολογικὀ κἠπου, κἀτι που στερεἰται η Αθἠνα και ὀλη η χὠρα. Ὀσο για τον Γ.Παπακωνσταντἰνου, ασχἐτως αν εκλεγεἰ ἠ ὀχι βουλευτἠς, η τιμωρἰα του πρἐπει να εἰναι σκληροτἀτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσε να γίνει άραγε η Silicon Valey της Ελλάδος;
    http://www.youtube.com/watch?v=Oh7V4pHVcLU&feature=related
    Πίστα για F1;
    Καπετάν Μακρύς. Δεν έχει και τόσο σημασία τι. Σημασία θα έχει η "μίζα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. FROCALON VALEY ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΩΝ..........ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 26 Μαρ 2012 12:29:00 μ.μ. χε χε χε, πάντοτε ο Έλληνας ξεχώριζε από την πρωτότυπη σκέψη, αλλά άλλο ένα "ατού" του είναι η συνδυαστική του λογική. Εξ ου και το FROCALON VALEY.

    Καπετάν Μακρύς. Θα προτείνω και το Advanced Miza-tech. Είναι δυνατό και πολιτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ, ΑΛΛΟ ΝΑΥΤΗΣ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΥΤΗΣ. ΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΑΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΨΩΦΙΜΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αλλο ενα φιλετο που θα πουλησουν οι πολιτικοι στους επιχειρηματιες για ψιχουλα..
    στην ελβετια/κυπρο/caiman η μιζα..

    περναει καλα ο βουλγαρακης στην κυπρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΥΡΟΦΕΡΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ; ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στην χωρα αυτη, η πιο πετυχημενη "μπιζνα", ειναι να μην επιτρεπεται καμια μπιζνα, αν δεν μας συμφερει προσωπικα.

    ειναι γνωστη αλλωστε η οικολογικη ευαισθησια των νεοελληνων.
    το συγχρονο τερας των αθηνων (αλλα και των αλλων "περηφανων' ελληνοτσιμεντουπολεων), το αποδεικνυει περιτρανα.

    γκας
    "οικολογικως ευαισθητος συνελλην"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "να του ψοφησει ο γαιδαρος, του πουστη...."

    γκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λώρη Κέζα, σκέφτηκες ποτέ τι πόροι χρειάζονται για να λειτουργήσει και να συντηρηθεί ένα...«μητροπολιτικό» πάρκο; Αναρωτήθηκες πόσο θα κοστίσει;;; Έχεις καθόλου ιδέα πόσο υδροβόρο είναι ένα τέτοιο πάρκο και πόσα εκατομμύρια τόνοι νερού χρειάζονται, ιδίως σε περιόδους ξηρασίας (διότι θα υπάρξουν και τέτοιες) για να μπορείς εσύ και τα παιδάκια σου να βλέπετε λουλουδάκια, ποταμάκια, γεφυρούλες, παπάκια και καλλίγραμμους κύκνους; Αναρωτήθηκες ποτέ ΠΟΙΟΣ θα πληρώνει τις στρατιές των υπαλλήλων που θα χρειάζονται για να συντηρείται και να φυλάσσεται ένα τέτοιο πάρκο; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ! Αν λοιπόν αναλαμβάνεις ΕΣΥ και κάποιοι άλλοι ΗΛΙΘΙΟΙ σαν και σένα να κατασκευάσετε και να συντηρήσετε το πάρκο, τότε να επικροτήσω και εγώ. Και μην τολμήσεις να μου πεις για εισιτήριο! ΤΟ ΘΕΛΩ ΔΩΡΕΑΝ όπως άλλωστε και εσύ! Αν ΔΕΝ έχεις σκοπό να αναλάβεις το κόστος κατασκευής και συντήρησης, ΤΟΤΕ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΟ!!!!! Είσαι και εσύ μια γελοία κομπλεξική που θεωρεί το κέρδος το ιδανικό μιας «άδικης» κοινωνίας! ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημά σου! Και όχι τα δήθεν «οικολογικά» σπαραξικάρδια και οι μπούρδες που αναφέρεις!
    Όσο για το Ελληνικό, αυτό θα έπρεπε να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ αεροδρόμιο, αλλά μικρότερων διαστάσεων για ιδιωτικά αεροσκάφη, εν παραλλήλω με μια υπερσύγχρονη μαρίνα και αξιοποίηση χαμηλού συντελεστή δόμησης. Ή θα μπορούσε να γίνει ΠΙΣΤΑ FORMULA 1 διότι κάτι τέτοιο λείπει από τη χώρα μας. Εδώ βλέπετε ευδοκιμεί ένα είδος φυτού που ονομάζεται «οικολόγος». Και μιας και το έφερε η κουβέντα, σχετικά με αυτό που είπες για την παρελκυστική τακτική των αδιάκοπων προσφυγών για να «καθυστερεί» κάθε έργο πνοής σε αυτή τη χώρα, έχω να σου πω τα εξής: Ανέκαθεν θεωρούσα ότι οι «οικολόγοι» μπορούν να φωτίσουν τον δρόμο μας. Αν πρώτα τους αλείψουμε με πίσσα και τους βάλουμε φωτιά, κατά προτίμηση πάνω σε ψηλά παλούκια για να φωτίζουν και καλύτερα! Αυτά τα ολίγα προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαυρο σολους τους προδοτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ..ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και γιατι δεν ειπες τα ιδια για τους ολυμπιακους αγωνες 4,49?
    συμβουλος του σημιτη ησουνα..

    το ελληνικο πρεπει να παραμεινει κρατικο μεχρι να βρεθει η καταλληλη χρηση..

    σκοτωμα κρατικης περιουσιας τωρα..
    επιδοτησεις και χαριστικα δανεια για την δηθεν αναπτυξη αργοτερα..
    ειναι η συνταγη που οδηγησε στη χρεωκοπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μαλλον συμφωνω με τον 5.47..
    οι παλαιοτεροι θυμουνται οτι η κορη του ωναση ειχε συλληφθει για χρεη της ολυμπιακης προς το δημοσιο,γυρω στο 74-75,με εντολη του γερου καραμανλη..
    απο την ιδρυση της το 56 η ολυμπιακη λειτουργουσε με κρατικα δανεια,και δεν εβγαλε ποτε κερδος..
    ο ωνασης δικα του λεφτα δεν εβαλε,και διοριζε οποιον ηθελε με εξοδα ελληνικου δημοσιου..
    οταν γεμισε ο κουβας με τα σκατα,εδωσε την ολυμπιακη στο γκουβερνο..τα δανεικα δεν τα πληρωσε ποτε..

    αυτα ονειρευονται οι επιχειρηματιες και οι πολιτικοι για το ελληνικο..
    αυτα εκανε και ο λαμπρακης με το μεγαρο..
    στην υγεια του μαλακα ψηφοφορου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 6:46 μμ
    Μάλλον μας ήλθες με αλεξίπτωτο από τον πλανήτη Άρη! Την Ολυμπιακή την κατήντησε ΣΚΑΤΑ το κωλο-κράτος και ο γελοίος Ανδρέας Παπανδρέου, όταν την μετέτρεψε σε καταβόθρα ψηφοθηρικών διορισμών. Όλα τα άλλα που λες είναι μπούρδες!
    5:47 μμ
    Αυτό που οδήγησε στη χρεωκοπία,είναι η δαιμονοποίηση του επιχειρείν από κάφρους που προσπαθούν να κρύψουν τον βόθρο της ψυχής τους, πίσω από δήθεν «προοδευτικές» σκατο-ιδεολογίες! Για αυτό και τα μόνα πράγματα που παράγει αυτός ο τόπος είναι: Αριστερούς, αναρχικούς και δημοσίους υπαλλήλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 7.31 εισαι αδιαβαστος..
    τα πραγματα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τα λεει ο σχολιαστης..
    η φραση με τα σκατα και το γκουβερνο ειναι του ιδιου του ωναση,και υπαρχει στο βιβλιο του νομικου του συμβουλου τρυφωνα κουταλιδη..

    πηξαμε στους μαλακες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μαλακες που το παιζουν επιχειρηματιες
    και ζουν χλιδατα
    με κρατικα δανεικα κιαγυριστα..

    αποφοιτο του ντερη
    και θαυμαστη του λαβρεντιαδη σε κοβω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 9:51 μμ
    ΦΥΣΙΚΑ ο Ωνάσης ήταν απηυδυσμένος από το «γκουβέρνο»! Θα ήταν παράλογο να μην ήταν! Άλλωστε το κράτος μας ήταν ανέκαθεν μπορντέλο και ο μεγαλύτερος κρατικιστής ήταν ο Καραμανλής (πρεσβύτερος)! Αλλά όλα αυτά ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ την πικρή για ορισμένους αλήθεια, ότι δηλαδή η Ολυμπιακή καταβαραθρώθηκε επί «αειμνήστου» Ανδρέα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. την ουσια την προσπερνας..
    η ολυμπιακη δεν εβγαλε ΠΟΤΕ κερδη..
    ο ωνασης δεν πληρωσε ΠΟΤΕ τα δανεικα που πηρε απο το κρατος..
    ο ωνασης διοριζε οποιους ηθελε,με οτι μισθους ηθελε,και πληρωνε με τα κρατικα δανεικα..
    η κορη του συνεληφθη στο ελληνικο για χρεη προς το δημοσιο..
    η φραση του ωναση ηταν
    "η ολυμπιακη ειναι ενας κουβας με σκατα.οταν γεμισει θα τον δωσουμε στο γκουβερνο"
    ΔΕΝ ηταν σχολιο για το κρατος,αλλα κυνικη ομολογια οτι ο ΙΔΙΟΣ εκλεβε το κρατος..

    το ελληνικο δημοσιο τρεφει τους επιχειρηματιες..
    με δανεικα κιαγυριστα
    με προστασια
    με επιδοτησεις
    με αναθεσεις σε υπερογκες τιμες
    με δημιουργια ζητησης με δανεικα
    με ολυμπιακους..

    ασε τις ιδεολογιες του κωλου και δες την πραγματικοτητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 26 Μαρ 2012 1:12:00 μ.μ. συμφωνώ απόλυτα γιατί γνωρίζω και σχετικά συμβάντα...

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 10:59 μμ
    Οι «ιδεολογίες του κώλου» είναι οι προσφιλείς σου αριστερές ιδεολογίες που δημιουργούν πελατειακά συστήματα με επιχειρηματίες, κάτι που στηλιτεύεις με τα γραφόμενά σου. Η Ολυμπιακή ΟΝΤΩΣ είχε προβλήματα επί Ωνάση που εν πολλοίς δεν οφείλονταν στην κακή διαχείρηση του ιδιοκτήτη της. Πήγαινε να διαβάσεις για τους εκβιασμούς στους οποίους αναγκαζόταν να υποκύψει ο Τέλης, διάβασε για τις εκδουλεύσεις που χρειάστηκε να κάνει στο τότε πολιτικό σύστημα, διάβασε για τους εκβιασμούς από την τότε ένωση χειριστών πιλότων, διάβασε, μορφώσου, ερεύνα! Όταν ένας επιχειρηματίας συνδιαλέγεται με την εκάστοτε εξουσία κάτω από το τραπέζι, ΔΕΝ φταίει ο επιχειρηματίας αλλά Η ΕΞΟΥΣΙΑ! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να δαιμονοποιούμε την επιχειρηματικότητα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τον κομπλεξικό ψυχισμό μας, επειδή εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να είμαστε επιχειρηματίες.
    Και για να επιστρέψουμε στο θέμα της αρχικής ανάρτησης, το Ελληνικό πρέπει να αξιοποιηθεί με τον τρόπο ή τρόπους που ανέφερε ο 26/9 4:49 μμ, με τον οποίο συμφωνώ μέχρι κεραίας. Ας αφήσουμε επιτέλους τις οικολογικές μπούρδες περί πάρκων και πρασίνου. Ένα μέρος του χώρου ας γίνει και πράσινο, αλλά μέχρι εκεί. Όλα τα άλλα είναι ουτοπικά και ανέφικτα σε μια χώρα που ο δείκτης βροχής είναι απείρως μικρότερος από της Βόρειας Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η ολυμπιακη επι ωναση ηταν μονοπωλιο.
    ηταν οι καιροι ΠΡΙΝ το deregulation..
    και παλι δεν εβγαλε ΠΟΤΕ κερδη..
    το δημοσιο πληρωνε,ο ωνασης διοριζε οποιον ηθελε..
    τετοιου ειδους crony capitalism επιχειρηματικοτητα,οι παπανδρεου σημιτης την κληρονομησαν και την σπρωξανε με το αζημιωτο..
    για το αεροδρομιο η καθυστερηση ειναι η καλυτερη λυση..πολλοι περιμενουν να αγορασουν κοψοχρονια,και μετα να τσιμπησουν κρατικη επιδοτηση παραγγελια για να κονομησουν με ελαχιστο skin in the game..
    θελεις να κονομησεις?
    βαλε δικα σου λεφτα..
    αγορασε σε market price..
    πληρωνε τους φορους σου..
    και μη μας ζαλιζεις με ιδεολογιες,επιχειρηματικοτητες,
    και infantile hero worship του καθε λαβρεντη..
    αλλωστε οι ελληνες ειναι ο πιο επιχειρηματικος λαος στον κοσμο..
    36% του πληθυσμου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 2:49 πμ
    Τα... κομμωτήρια και τα κουρεία ΔΕΝ είναι επιχειρηματικότητα! Ούτε τα μαγαζουδάκια κάθε είδους, που έχουν μάλιστα και την απαίτηση να επιβάλλουν το ωράριό τους και στους μεγάλους. Το Ελληνικό ΠΡΕΠΕΙ να αξιοποιηθεί και θα αξιοποιηθεί είτε αυτό αρέσει σε μερικούς είτε όχι. Πάντα βέβαια με διαφανείς κανόνες και αυτό είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση