GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «αντίδωρο» των επενδυτικών οίκων προς την Ελλάδα η αναβάθμιση της...

Ηταν Τρίτη και 13 χθες , μετά από έναν καταιγισμό υποβαθμίσεων των επενδυτικών οίκων αξιολόγησης προς την Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, ...

Ηταν Τρίτη και 13 χθες, μετά από έναν καταιγισμό υποβαθμίσεων των επενδυτικών οίκων αξιολόγησης προς την Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, που την έφτασαν στην κατώτερη βαθμολογική κατηγορία, στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ήρθε το «αντίδωρο» από το έξυπνο χρήμα και από τον επενδυτικό οίκο Fitch,με την αναβάθμιση του χρέους της Ελλάδας κατά 6 βαθμίδες. Αφού κέρδισαν τόσα πολλά από την Ελλάδα, όπως εμπράγματες υποσημειώσεις, αγγλικό δίκαιο, νέα μεγαλύτερα δάνεια με μείωση του μέσου όρου αποπληρωμής τους, ήρθε και μια μικρή ανάσα για την Ελλάδα.
Ο Nikkei έκλεισε την συνεδρίαση με οριακά κέρδη 0,09% στις 9899,08 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες στην... Ευρώπη κινήθηκαν ανοδικά κατά την διάρκεια όλης της συνεδρίασης. Ο DAXκέρδισε 1,37%, οCACσημείωσε άνοδο 1,72%, ενώ και ο FTSE 100 κέρδισε 1,07%.
Θετικό κλίμα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν σημαντικά κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο δείκτης τραπεζών, καθώς και βασικές τράπεζες της Αμερικής σημείωναν σημαντικά κέρδη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ και το επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο της κατέγραφε αξιόλογα κέρδη.
Το Ευρώ δεν τα κατάφερε και έκλεισε με απώλειες προς το 1,3060. Ούτε ο Χρυσός κατέγραψε κέρδη και μάλιστα υποχώρησε προς τα 1670 δολάρια. Ενώ, και το Πετρέλαιο κινήθηκε με οριακές μεταβολές κοντά στα 106,60 δολάρια.
Τέλος , το ΧΑ παρέμεινε «νευρικό» κατά την διάρκεια της ημέρας και έκλεισε στο τέλος με οριακά κέρδη 0,13% στις 734,88 μονάδες. Ο Τραπεζικός κλάδος έκλεισε με μικρά κέρδη 0,52% με την αξία συναλλαγών να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα συναλλαγών, που δεν ξεπέρασαν τα 40 εκ ευρώ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει από εδώ και πέρα το ΧΑ, μετά από την αναβάθμιση που προχώρησε ο οίκος Fitch.

GSTA/EKTA

2 σχόλια

  1. Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΓΙΟΥΡΤΙΟΥ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΟΛΙΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση