GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετα το κούρεμα…

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ Όλοι τώρα ασχολούνται με το περίφημο κούρεμα και πόσο μεγάλη επιτυχία έχει. Η οποία είναι σχετική και εξαρτάται από π...

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

Όλοι τώρα ασχολούνται με το περίφημο κούρεμα και πόσο μεγάλη επιτυχία έχει. Η οποία είναι σχετική και εξαρτάται από ποία πλευρά είσαι. Αν είσαι από την πλευρά του τραγικού Μπένυ και της παρέας, ΜΜΕ και σία, φυσικά είναι επιτυχία, διότι...
έτσι συμφέρει το κατεστημένο.
Αλλά από την μεριά του Έλληνα;
Τώρα κανείς όμως δεν μιλάει τι καλούδια θα φέρει αυτή επιτυχία. Όμως ετοιμάζονται, αν γίνουν εκλογές, να σε παραπλανήσουν ακόμη μια φορά και να σε πείσουν, ότι πρέπει να τους ψηφίσεις, διότι ιδρώνουν πολύ για να σε σώσουν.
Γιατί όμως δεν μιλάνε;Γιατί δεν λένε κουβέντα; Είναι απλό , τα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο , θα υπάρχει και συνέχεια, είναι τόσα σκληρά και απάνθρωπα που θα γονατίσουν τον Έλληνα. Γι αυτό λένε συνέχεια μετά τι εκλογές, διότι δεν τολμούν , φοβούνται, τον λαό και τις αντιδράσεις του.
Ας δούμε λοιπόν τα μέτρα.
1. Βαριά φορολογία με τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων.
2. Αλλαγή του ορίου εφεδρείας που θα
πάει 30-50 (ηλικία) ή 32-50!
3. 15.000 απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
4. Περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
5. Πάει προς κατάργηση ο 13 και 14 μισθός.
6. Περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα.
7. Νέες μειώσεις σε κατώτατους
μισθούς και ημερομίσθια.
8, Νέες περικοπές σε συντάξεις (άνω των 1000) και στις επικουρικές.
9. Περικοπές κατά τα 10%, παραπάνω από ότι προβλέπει το μνημόνιο, σε 250000 Δημοσίους λειτουργούς.
10,Νέες περικοπές, στο εφ άπαξ με προοπτική να καταργηθεί αλλά και στις μειώσεις αποζημιώσεων λόγω απολύσεων ή συνταξιοδότησης.
11.Αύξηση αντικειμενικών αξιών.
Αυτά είναι μέτρα που ακολουθούν το PSI. Είναι πολύ σκληρά μετρά, αλλά οι πολιτικοί, δεν λένε κουβέντα.Αλλά τι να πουν, ότι οδηγούν την χώρα στο χάος; Εκλογές έρχονται, που να κυκλοφορήσουν, όπως παλιά. Δεν τους παίρνει, τώρα,σκέψου και να τα πουν! Είναι τέτοια η δειλία τους, που κάνουν υπουργικό συμβούλιο, αν θα γίνει η παρέλαση ή όχι στις 25 ΜΑΡΤΙΟΥ. Για τέτοια δειλά πλάσματα μιλάμε.Αλλά θα ζητήσουν τον ψήφο σου. Τι θα κάνεις; Ξέρεις, ευγενικά, ΄στείλτους σπίτι τους, όπου μάλλον θα μείνουμε μέσα, διότι τσάμπα προστασία από το κράτος δεν θα έχουν.
Την πληροφόρηση για όλα τα θέματα την έχεις. Λάθος στο λάθος φίλε δεν συγχωρείται.

Υ.Γ. Σήμερα ο ΣΑΜΑΡΑΣ ξεκίνησε λέει τον προεκλογικό αγώνα. Λες να είπε κάτι για τα μέτρα;

3 σχόλια

  1. Καρά μου μετά το κούρεμα ταλκ και ξεσκόνισμα σβέρκου με φύλλο φραγκοσυκιάς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι 5 δισ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$....θα μοιραστούν
    οι κερδοσκόποι (αντρίκοι...
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..των CDS ).

    Πανηγυρισμούς στις τάξεις των ξένων και εγχώριων τζογαδόρων προκάλεσε η προχθεσινή απόφαση της Ενωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), η οποία έκρινε πως η ελληνική κυβέρνηση, ενεργοποιώντας τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) προκειμένου να «κουρέψει» όλα τα Ελληνικού Δικαίου ομόλογα, τράβηξε τη «σκανδάλη» του πιστωτικού γεγονότος.

    Οσοι είχαν την....
    κατάλληλη πληροφόρηση και πόνταραν εγκαίρως στη χρεοκοπία της χώρας μας μέσω των ασφαλίστρων κινδύνου -των περιβόητων CDS- θα μοιραστούν 2,3 έως 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αποκτούν ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουν να επενδύουν στις πιθανότητες χρεοκοπίας ευάλωτων κρατών. Δηλαδή, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που διατυμπάνιζε με πάθος ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διετείνετο τον Απρίλιο του 2010 από την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον: «Κάποιοι κερδοσκόποι θα χάσουν και τα πουκάμισά τους». Χάρη στην πολιτική που χάραξαν ο ίδιος, ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος και, βεβαίως, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα «γεράκια» των αγορών τώρα… ράβουν νέα πανάκριβα πουκάμισα.

    Την ώρα που οι Ελληνες πολίτες καλούνται να υποστούν νέες, ακόμα μεγαλύτερες θυσίες εξαιτίας των μέτρων τα οποία συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ και που 11.000 φυσικά πρόσωπα χάνουν εξαιτίας του «κουρέματος» το 53,5% των χρημάτων που είχαν επενδύσει σε κρατικά ομόλογα χωρίς να γνωρίζουν πώς θα αποζημιωθούν, όσοι πόνταραν στα CDS δικαιώνονται. Πριν κοπάσουν οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για την απομείωση του δημόσιου χρέους κατά 105-110 δισ. ευρώ (από τα οποία, όμως, μόνο 55-60 δισ. ευρώ θα απομείνουν ως καθαρό όφελος) και προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του Φύλλου της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τη χρησιμοποίηση των CACs, η αρμόδια επιτροπή της ISDA αποφάνθηκε ομόφωνα ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις κήρυξης πιστωτικού γεγονότος. Ορισε δε ως ημερομηνία δημοπρασίας για την πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου τη 19η Μαρτίου. Η επιστράτευση των ρητρών συλλογικής δράσης για να επιτευχθεί σχεδόν καθολική συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στην ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών τίτλων και η συνεπακόλουθη πυροδότηση πιστωτικού γεγονότος επιβεβαίωσαν πλήρως τις σχετικές εκτιμήσεις που είχε κάνει ο «Ε.Τ.» από την περασμένη Πέμπτη.

    Τα CDS αποτελούν ένα από τα τοξικά χρηματοοικονομικά προϊόντα που διαδόθηκαν τα τελευταία χρόνια. Επινοήθηκαν ως ασφάλιστρα αντιστάθμισης του ρίσκου που αναλαμβάνει ένας αγοραστής ομολόγων κάποιου κράτους ή μιας επιχείρησης έναντι της πιθανότητας το κράτος αυτό ή η επιχείρηση να χρεοκοπήσουν και να μην μπορέσουν να τον εξοφλήσουν όταν λήξουν τα ομόλογα. Ωστόσο, η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος CDS χωρίς να είναι κάτοχος των ομολόγων που αντιστοιχούν στα ασφάλιστρα αυτά (πρόκειται για τα λεγόμενα «γυμνά CDS») έστρωσε το χαλί για ένα όργιο κερδοσκοπικών παιχνιδιών, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν εις βάρος της Ελλάδας.

    Μια ματιά στην πορεία των 5ετών ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας μας είναι αποκαλυπτική: από τις 600 μονάδες βάσης τον Απρίλιο του 2010 σκαρφάλωσαν τον περασμένο Ιούνιο στις 1.600 μονάδες, εκτινάχθηκαν τον Δεκέμβριο στις 5.000 μονάδες και έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στα δυσθεώρητα ύψη των 25.000 μονάδων.

    + Επομένως, όποιος είχε πληροφόρηση ή απλώς… προνοητικότητα και αγόρασε ελληνικά 5ετή CDS τον Απρίλιο του 2010 μπορεί, πλέον, μετά την κήρυξη πιστωτικού γεγονότος, να εισπράξει τα χρήματά του πολλαπλασιασμένα επί 42 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς μπορεί να είχε αντλήσει κανείς την πολύτιμη πληροφόρηση για να πάρει εγκαίρως θέση στην αγορά των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου ελληνικής χρεοκοπίας; Δημοσίευμα των «Financial Times» είχε αποκαλύψει ότι στις 28 Ιανουαρίου 2010 η (διάσημη στην Ελλάδα μετά τα αμαρτωλά swaps επί κυβερνήσεως Σημίτη) Goldman Sachs φιλοξένησε στην Αθήνα 10 πελάτες της -τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων- και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα επωφεληθούν από το δυσοίωνο μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
    Οι απόψεις έγιναν πράξεις αγοράζοντας σε χαμηλές τιμές γυμνά CDS και ποντάροντας στο ότι σύντομα πολλοί θα σπεύσουν να ακολουθήσουν, οπότε όσοι αγόρασαν εγκαίρως θα αποκομίσουν σημαντικά κέρδη μεταπωλώντας τα ασφάλιστρά τους με μεγάλο «καπέλο». Το ποντάρισμα δικαιώθηκε και όσοι είχαν διακρατήσει CDS μέχρι χθες έφθασαν να τρίβουν τα χέρια τους.

    Σημειωτέον ότι η Goldman Sachs φιγουράρει, σύμφωνα με τους γνώστες του χώρου, μεταξύ των εκδοτών ασφαλίστρων κινδύνου, ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της Επιτροπής της ISDA που έκρινε προχθές ότι υφίσταται πιστωτικό γεγονός.

    Συνολικά εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλές χιλιάδες ελληνικά CDS.

    Τα χέρια στα οποία βρίσκονται δεν είναι γνωστά,
    αλλά έχουν διατυπωθεί καταγγελίες που έχουν αναμίξει ακόμα και την οικογένεια Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες τέτοιων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

    1) ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ ΠΑ$$ΟΚ.

    2) ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ της Διεθνούς Ληστοσυμμορίς του ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΟΠΟΥ ΓΗΣ.

    3) ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ..ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ.
    + ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΡΩΝ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ

    ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.....ΚΡΟΙΣΟΙ...
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ..σωζοντάς μας ...μετά το θάνατό μας

    ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ

    ΣΕ ΜΑΣ... αμην +

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση