GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η παρέλαση τους…έφταιξε

Του Θανάση Νικολαΐδη ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με τις «παρελάσεις». Τηλεοπτικές, καθημερινές…ανατριχιαστικές. Αυτές που ανεχόμαστε, αν δεν τις χειροκρο...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με τις «παρελάσεις». Τηλεοπτικές, καθημερινές…ανατριχιαστικές. Αυτές που ανεχόμαστε, αν δεν τις χειροκροτούμε. Κι έγιναν συνήθεια, έξη και ανοχή. Με πρωταγωνιστές, κομπάρσους και σκηνοθέτες που το’ χουν καμάρι. Κι όσο αυτοί κι αυτές το νιώθουν πως είμαστε φιλικοί και ανεκτικοί τόσο ανεβάζουν τις «στροφές». Με την Πολιτεία «κοιμωμένη», μιας και…αυτά τα θέλει ο λαός.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν χρειάζεται να αραδιάσουμε...
 παραδείγματα περιγράφοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Θα πάρουμε ένα και μοναδικό «είδος». Τους κίναιδους! Φύσει είτε θέσει ανώμαλους, σε παράταξη και συμπαράταξη, κατ’ επιλογή και…πρωτοκαθεδρία τους. Τους θηλυπρεπείς με νάζια και τα γυναικωτά αγόρια που παρελαύνουν στο «γυαλί». Κι άλλους θρασύτερους και καθιερωμένους, που δίνουν «παράσταση». Με κύριο «προσόν» την ιδιαιτερότητα που έχει πέραση τηλεοπτική και τους ενθαρρύνει, τους πολλαπλασιάζει και τους καθιστά κυρίαρχους του παιχνιδιού.
ΔΕΝ είδαμε διαμαρτυρία από ομάδες και σωματεία και μόνο ένα χρηματικό πρόστιμο, κατά καιρούς και περίπτωση μαρτυράει την ύπαρξη του ΕΡΣ και τον μηδαμινό του ρόλο. Δεν είσαι «ιν», δεν έχεις μέλλον καλλιτεχνικό (και όχι μόνο), αν δεν είσαι του σιναφιού. Δεν σε απορροφά το σύστημα, δε σε αφομοιώνει, αν είναι η εικόνα σου είναι αλλιώτικη απ’ την συνήθη, τρέχουσα και επιβεβλημένη απ’ τους τηλεοπτικούς «κανόνες» και κατά τα γούστα των αφεντικών. Λιγοστές οι πιθανότητες για προβολή και καριέρα. Είσαι της συνομοταξίας; Θα’ χεις ρόλο στην τηλεοπτική καθημερινότητα και οι προβολείς απάνω σου.
ΚΑΙ πάμε στα…κορίτσια. Στις διψασμένες «άβγαλτες» και στις ώριμες «περπατημένες» (τηλεοπτικά), που δεν αφήνουν άλλα λουλούδια να ανθίσουν. Στημένα στο φακό με νάζι και καμάρι, δεν έχουν άλλο στη ζωή τους σκοπό, παρά να επιδεικνύουν τα κάλλη τους. Σε σταυροπόδι ή με σηκωμένη φούστα, αθυρόστομες, προκλητικές. Με πόζες που θα τις αντιγράψουν κοριτσόπουλα, που κι αυτά θα περπατούν σαν…ντίβες στο σχολείο τους. Θα πούλαγαν, λοιπόν, τη μάνα τους για λίγα δευτερόλεπτα τηλεοπτικής προβολής π.χ. οι ωραιοπαθείς της μεσημεριάτικης αποχαύνωσης ενός τηλεοπτικού κοινού, που δεν τις εκβράζει και η «παρέλαση» συνεχίζεται.
ΕΚΠΟΜΠΕΣ που πρέπει να καταργηθούν, πρόσωπα που έπρεπε να αποβληθούν κι εμείς επιμένουμε. Για τη μακροημέρευση προσώπων που μας προσβάλλουν και για διαιώνιση καταστάσεων. Με τη ματιά πολλών βλοσυρή στη παρέλαση της λεβεντιάς, που φαντάζει αναχρονιστική. Με τους/τις ελευθέρους και ανεξέλεγκτους να (καθ)ορίζουν τα ενδιαφέροντα του νεοέλληνα, διαμορφώνοντας την κουλτούρα του.

9 σχόλια

  1. "Προκλητικοί μισθοί των φίλων Σαμαρά στην πτωχευμένη ΝΔ - Πιο... σεμνοί ακόμα και οι Πασόκοι!"

    (Τίτλος κυρ. εφημερίδας)

    Δηλαδή για να καταλάβω...

    ο "πτωχευμένος" νεολαίος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τώρα της ΝΔ, αυτό το "συμπαθητικό" αγόρι με τα γυαλάκια, που μοιάζει με το Βασιλάκη Λεβέντη, θα μας βγάλει απ'τη χρεοκοπία??

    Μα, αυτός ούτε μια πολιτική νεολαία του 5% δεν μπόρεσε να σώσει απ'τη χρεοκοπία, θα σώσει τη χώρα???

    Αμάν από ανίκανους, άεργους, κωλοτούμπες μεγάλων τζακιών...

    Αμάν πια, από καλομαθημένους, 60-χρονους βουτηρομπεμπέδες, φλώρους της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, από μεγάλα τζάκια, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, "εκτοξευμένους" από Αβέρωφ, ευεργετηθέντες απ' τον Μητσοτάκουλα, προδίδοντας τον, από... κακομαθημένο καπρίτσιο ματαιοδοξίας και εν συνεχεία, βαρώντας μύγες στον τοίχο για 10 χρόνια (τρώγοντας τα έτοιμα, αδούλευτα λεφτά του "τζακιού" τους) και εκλιπαρώντας άλλους άεργους, βουτηρομπεμπέδες, φλώρους να τους αφήσουν να ξαναδιαβούν το κατώφλι του "κόμματος-μαντρί", της "ιερής αγελάδας", που θα τους ξαναφέρει "το όνειρο" της "παιδικίστικης ματαιοδοξίας" τους για εξουσία, σε ένα κράτος, που αυτοί οι ίδιοι κατέντησαν - ΣΟΥΡΓΕΛΟ!!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ"!

    ΚΑΙ... ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΑ ΒΟΔΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άψογη… η παρέλαση στις πόλεις του ...ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ !!

    Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της .. σε κλίμα… έντονης εθνικής υπερηφάνειας διεξήχθη η παρέλασις στην πόλη!

    Σύμφωνα επίσης με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά το τέλος της παρέλασης η Δημοτική αρχή της πόλης καθώς και εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειας της ..εξέφρασαν
    την ευαρέσκειά τους.....
    για τους άψογους σχηματισμούς… των ανδρών της χωροφυλακής, που κατάφεραν να κρατήσουν τον… Εχθρό Λαό μακριά από την εξέδρα των επισήμων και έτσι δεν αισθάνθηκαν καμία ενόχληση εκ μέρους του.

    Την ίδια ευαρέσκεια εξέφρασαν και για τις προληπτικές συλλήψεις, που προηγήθηκαν της παρέλασης!

    Ευαρέσκεια και για τον… Καγκελάρχη που υπό την καθοδήγησή του έγινε άψογη η τοποθέτηση των κάγκελων και δημιούργησε τείχος απροσπέλαστο από τον Εχθρό Λαό!

    Η ευαρέσκεια επίσης εκφράστηκε και για όσους αστυνομικούς ήταν άψογα ακροβολισμένοι σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της παρέλασης!
    Όπως τονίστηκε ούτε 500 αστυνομικοί δεν χρειάστηκαν γι αυτό το μέγα… επίτευγμα!

    Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που παρατήρησε με τα… κιάλια την εξέδρα των επισήμων μεταξύ άλλων την… κοσμούσαν:
    Η Δήμαρχος ..
    ο Αντιπεριφερειάρχης..
    ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. , ο οποίος και έκανε μία λιτή δήλωση, «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»(!!!) για την οποία δεν δόθηκε καμία εξήγηση!

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επίσημο ανακοινωθέν που θα βγει θα είναι αποκλειστικά… στη Γερμανική Γλώσσα!!!

    Η παρατήρηση θεατών ότι η γερμανική κατοχή επετεύχθη, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένας Γερμανός στρατιώτης, παρά μόνο οι εγχώριοι γερμανόφιλοι συνεργάτες τους, θεωρήθηκε από τους εκπροσώπους των αρχών σαν κακεντρεχής!!!


    ΥΓ. Μέχρι στιγμής, η Γερμανική Διοίκηση της πόλης της .. δεν εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν.

    Είναι όμως βέβαιο ότι θα εκφράσει και αυτή την ευαρέσκειά της για το εν λόγω μέγα… επίτευγμα και ότι θα ζητήσει από εδώ και στο εξής οι επίσημοι στις εξέδρες να είναι πλέον και… γερμανοντυμένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΟΡΔΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΞΙΦΙΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΥΛΑΓΚΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΥΘΩΔΗ ΠΟΣΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΕΨΕΙΣ.ΟΠΟΥ ΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΕΥΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Νικολαΐδη, ν΄αγιάσει η πένα σου και το στόμα σου!!
    Πριν χρόνια ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ είπε το ΣΟΦΟΤΑΤΟΝ: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ___________________________________
    Επιστροφή των κλεμμένων με...ΔΟΣΕΙΣ !!!!!!
    ζητούν oi "μαϊμού" ΠΑΣΟΚΟ-ανάπηροι...
    _____________________________________
    Να πάνε δικαστικά εναντίον της Μέρκελ !!!
    που θέλει να τους εξαθλιώσει.....

    Πρόκειται για ανθρώπους απολύτως υγιείς που για χρόνια εισέπρατταν προνοιακά επιδόματα δίχως να έχουν την παραμικρή αναπηρία ή για ανθρώπους που ενώ είχαν περιουσιακά στοιχεία έβγαζαν βιβλιάρια απορίας.

    Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και δείχνει πως ακόμη κάποιοι που για χρόνια λήστευαν το ελληνικό δημόσιο δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία.

    Υπό το φόβο της αντιμετώπισης ποινικών κυρώσεων οι "μαϊμού" ανάπηροι πάνε μόνοι τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και λένε πως θέλουν να επιστρέψουν όλο το ποσό που εισέπρατταν παράνομα αλλά ζητάνε... δόσεις.

    Οπως δήλωσε στο Newsit η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας Καλλιόπη Γιαννοπούλου "προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τον εισαγγελέα έρχονται και ζητάνε διακανονισμό. Πρόκειται για όσους έπαιρναν παράνομα προνοιακά επιδόματα είτε οι ίδιοι είτε μέσω συγγενών τους που πέθαναν αλλά για για άτομα που ενώ είχαν περιουσιακά στοιχεία έβγαζαν βιβλιάρια απορίας και είχαν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη".

    Ο Δήμος Αθηναίων πάντως αν και ήδη έχει στείλει περισσότερες από 100 περιπτώσεις στον εισαγγελέα αναζητά φόρμουλα ώστε να εισπράξει τα χρήματα έστω και με δόσεις προκειμένου να βοηθήσει και όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό που χρωστάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8596.html

    Εσύ άλλα έγραφες για το TV100 όταν ο Μπουτάρης δήλωνε πως θα μας ταράξει στην καθημερινή τσόντα αν του δίναμε τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που ο Δημότης της Θεσσαλονίκης πλήρωνε 8.000.000 Ευρώ τον χρόνο.
    "Με τους/τις ελευθέρους και ανεξέλεγκτους να (καθ)ορίζουν τα ενδιαφέροντα του νεοέλληνα, διαμορφώνοντας την κουλτούρα του." για να χρησιμοποιήσω ακριβώς την τελευταία σου πρόταση.
    Αυτά που ζητάμε σαν Έλληνες Φορολογούμενοι Πολίτες είναι,
    1 Κατάργηση της Ελληνικής Τηλεόρασης με εξαίρεση το κανάλι της Βουλής το οποίο θα μεταδίδει ζωντανά τις συνεδριάσεις του Σώματος και δημοσιογραφικές εκπομπές με διακομματική εκπροσώπηση.
    2 Δημιουργία φορέα διαχείρισης συχνοτήτων Πανελλαδικής εμβέλειας οριζόμενο από την ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψήφο των Βουλευτών.
    3 ΑΝΟΙΚΤΌ διαγωνισμό για τις άδειες χρήσης συχνότητας σε κάθε Έλληνα και Ευρωπαίο Εταίρο ενδιαφερόμενο επιχειρηματία με τον όρο του ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαυρο σολους τους προδοτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ..ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ .Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ- ΠΑΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ.. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟΙ,,,ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΟΥΛΕΣ ΟΡΤΙΝΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θανάση,
    καλός και καλώς.
    Υπάρχει ρατσισμός στις προσλήψεις
    υπέρ αυτών που κουνούν πισινό.
    Αν είναι 1/30 στη ζωή,στα ΜΜΕ είναι
    2/3.Αυτός είναι ρατσισμός που
    προέρχεται απο τις νοικοκυρές και
    την κάθε AGB που προβάλει τους...
    γλυκούληδες..&-
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση