GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κόμματα για τα μέτρα ασφαλείας και τα επεισόδια στις παρελάσεις...

Mειοψηφίες προσπάθησαν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα του γιορτασμού της 25ης Μαρτίου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής για τα επε...

Mειοψηφίες προσπάθησαν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα του γιορτασμού της 25ης Μαρτίου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής για τα επεισόδια στις μαθητικές παρελάσεις. Για οργανωμένα επεισόδια μίλησε το ΠΑΣΟΚ, στην ασέβεια των πολιτικών μειοψηφιών αναφέρεται η ΝΔ. Για πρωτοφανή αστυνομοκρατία έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, για εικόνες που προσέβαλαν μια ημέρα τιμής η ΔΗΜΑΡ -αναφερόμενη σε αστυνομικά μέτρα και επεισόδια - ενώ...
«μικροκομματικά παιχνίδια μειοψηφιών» βλέπει, η ΔΗΣΥ. «Ντροπή» χαρακτήρισε για τη Δημοκρατία τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα» το Άρμα Πολιτών και για «παραλογισμό» μίλησε η Κοινωνική Συμφωνία.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μειοψηφίες προσπάθησαν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα του γιορτασμού» υπογράμμισε ο κ. Καψής, προσθέτοντας ότι «οι ενέργειες τους στρέφονται πρώτα από όλα εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, που συμμετείχαν ειρηνικά στις εκδηλώσεις. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ευθύνη όλων να περιφρουρήσουμε τους δημοκρατικούς κανόνες και να απομονώσουμε ακραίες συμπεριφορές».
Οργανωμένα επεισόδια από κόμματα και ομάδες «είδε» το ΠΑΣΟΚ
Για τα οργανωμένα επεισόδια που έγιναν σε διάφορες πόλεις με αποτέλεσμα να παρεμποδισθούν ή και να ματαιωθούν παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.
«Πολιτικά κόμματα ή ομάδες που δεν νιώθουν την ανάγκη να σεβαστούν την εθνική γιορτή και να τιμήσουν την ιστορική μνήμη του Έθνους είναι προφανώς ανίκανες να αντιληφθούν τη σημασία της εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση και υπέρβαση της κρίσης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. «Διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις πολιτικής και κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορούν να γίνονται καθημερινά. Όσοι συνεπώς έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να μετατρέπουν τις εθνικές επετείους, τις δοξολογίες και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις σε αφορμές οργανωμένων επεισοδίων για την δημιουργία εντυπώσεων που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και δημιουργούν την τεχνητή εντύπωση ότι έχει διαλυθεί ο κοινωνικός και εθνικός ιστός, προσβάλλουν την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και δείχνουν ότι δεν έχουν αίσθηση ούτε της ιστορίας, ούτε των θεσμικών ορίων που υπάρχουν σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία» καταλήγει.
ΝΔ: Ασέβεια από πολιτικές μειοψηφίες
«Οι παρελάσεις και οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς εκείνους που πάλεψαν για την ελευθερία και την εθνική μας κυριαρχία, αποτελούν τμήμα της παράδοσής μας και οφειλόμενο εθνικό χρέος» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.
«Οι μειοψηφίες, που θέλησαν να αμαυρώσουν ακόμη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνεγερσίας απέδειξαν - άλλη μια φορά - ότι δεν διστάζουν να κακοποιούν την εικόνα της χώρας, να προσβάλλουν την πλειονότητα των Ελλήνων και να καλλιεργούν συνθήκες διχασμού. Εμπορεύονται τις δυσκολίες που περνά ο λαός, σε βάρος τη Ιστορίας, της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων της Πατρίδας μας. Η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων, η ασέβεια είναι χαρακτηριστικό πολιτικών μειοψηφιών».
ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής αστυνομοκρατία
«Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία και η δημιουργία ''υγειονομικών ζωνών'' σε όλη την Ελλάδα πιστοποιεί την τεράστια απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις παρελάσεις. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, υποστηρίζει ότι «προσπαθούν μάταια να προσδώσουν στις άδικες θυσίες των εργαζομένων, τη διάσταση μιας εθνικής μάχης».
«Η μάχη δεν είναι ενάντια στους Ευρωπαίους γενικά, αλλά ενάντια στις αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές που εκπορεύονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στοχοποιούν τους εργαζομένους. Ο σημερινός αγώνας του ελληνικού λαού είναι ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που πλήττουν τους ευρωπαϊκούς λαούς στο σύνολό τους. Και αυτή είναι η μάχη που πρέπει να κερδηθεί».
ΔΗΣΥ: «Μικροκομματικά παιχνίδια μειοψηφιών»
«Οι παρελάσεις δεν προσφέρονται για τα διχαστικά, μικροκομματικά παιχνίδια μειοψηφιών. Είναι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που γιορτάζουν ενωμένοι οι Έλληνες και σίγουρα δεν μπορούν να πραγματοποιούνται με μπάρες και ΜΑΤ» σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.
ΔΗΜΑΡ: Εικόνες που προσβάλλουν τη σημερινή μέρα τιμής
«Οι εικόνες, τόσο της Αθήνας, όπου η στρατιωτική παρέλαση έγινε χάρη στα ΜΑΤ, όσο και του Ηρακλείου, όπου η στρατιωτική παρέλαση ακυρώθηκε λόγω μερικών δεκάδων "αγανακτισμένων", μας είναι εξίσου απωθητικές» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά. «Αμφότερες προσβάλουν τη σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης. Δεν θέλουμε ούτε την καγκελόφρακτη δημοκρατία, ούτε το "μπάχαλο" που εξ'αντικειμένου υπονομεύει τη δημοκρατία».
Κοινωνική Συμφωνία: «Σκέτος παραλογισμός»

«Σκέτο παραλογισμό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας, Χάρης Καστανίδης, «να μη γιορτάζονται ελεύθερα με παρουσία των πολιτών οι αγώνες των Ελλήνων υπέρ της ελευθερίας, αλλά μόνο ενώπιον επισήμων και της αστυνομίας». «Είναι αδιανόητο ο φόβος από τη δράση ορισμένων ακραίων ομάδων να γονατίζει τη δημοκρατία. Ο φόβος δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάμψει τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες».
tvxs.gr

3 σχόλια

  1. ____ +____________________________


    - αηδία.....

    Εκεί που κρεμούσαν ΟΙ ΗΡΩΕΣ τα AΡΜΑΤΑ

    κρεμούν οι ΓΙΟΥΦΤΟΙ οι μΠΑτΣΟΚοι τα νταούλια

    μετά τα πανηγύρια τους, με τα κλεμμένα της Ελλάδας.


    φτού.....

    __________________________+_______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νομός Κοζάνης θεωρείται απο πολλούς πολιτικούς και ορισμένους απο αυτούς τους ανέδειξε αυτή η περιοχή [και αυτό είναι το ευχαριστώ τους} ως δημόσια εθνική χαβούζα που πρεπει να δέχεται ότι απόβλητο και ότι ανεπιθύμητο υπάρχει απο όλες τις περιοχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αθήνας! Θυμηθείτε τις πλάκες αμιάντου που έπρεπε να αφαιρεθούν απο το Θριάσειο νοσοκομείο και αλλού{Αθήνα] και τις έθαβαν στα ορυχεία της ΔΕΗ του ν. Κοζάνης {πολλές φορές χωρίς ειδικές προφυλάξεις για τους εργαζόμενους και δεν γνωρίζουμε τί γίνεται μέχρι σήμερα}. Θυμηθείτε την προσπάθεια να γίνουν τα ορυχεία της ΔΕΗ χώρος απόρριψης και ταφής απορριμάτων απο όλη τη Δυτ. Μακεδονία {και δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς γίνεται σήμερα}. Θυμηθείτε οτι οι πολίτες της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να εισπνέουν καθημερινά ατμοσφαιρικούς ρύπους των εργοστασίων της ΔΕΗ,που πολλές φορές υπερβαίνουν κατα πολύ τα επιτρεπόμενα όρια {καταστρέφοντας καθημερινά την υγεία τους} για να απολαμβάνουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος όλες οι περιοχές της Ελλάδας. Και τώρα έρχεται το τελειωτικό χτύπημα να επιβάλλεται να δεχθεί τους αποβλητέους και ανεπιθύμητους λαθρομετανάστες εκ μέρους των Αθηνών σε ειδικά στρατόπεδα!{γι αυτό άραγε εκκενώθηκαν τα στρατόπεδα, για να έρχονται λαθρομετανάστες;} Ευτυχώς που ανέδειξε τρείς υπουργούς ο ν. Κοζάνης και τον στήριξαν δεόντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε χαζοκοζανιτες,μας φορτωσατε παπακωνσταντινου,διαμαντω,κουκουλοπουλο,και θελετε να σας λυπηθουμε?
    τετοιες επιλογες τετοιου λαου μας φαλιρισαν..
    να μπειτε εσεις στα στρατοπεδα βρωμοχαχολοι,μαζι με τους βαρυμαγκες σαλονικιους του καραμπερη-βενιζελου-ψωμιαδη-καρατζαφερη..
    ΑΙ Σιχτιρ μογγολοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση