GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο Λούτσιο Ντάλα...

Θύμα καρδιακού επεισοδίου , ο ιταλός τραγουδιστής Λούτσιο Ντάλα άφησε την τελευταία του πνοή στο Μοντρέ της Ελβετίας όπου βρισκόταν για μία ...

Θύμα καρδιακού επεισοδίου, ο ιταλός τραγουδιστής Λούτσιο Ντάλα άφησε την τελευταία του πνοή στο Μοντρέ της Ελβετίας όπου βρισκόταν για μία σειρά από συναυλίες. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία παραγωγής του, Pressingline.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής τροβαδούρος της αγάπης ήταν καλά και πήγε για ύπνο ήρεμος. Επομένως αποκτά συμβολική σημασία η πρόσφατη παρουσία του στο...
φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ένα γεγονός που οι άλλοι τραγουδιστές έβλεπαν πάντα με καχυποψία, όπως αναφέρει και η εφημερίδα La Repubblica. Ειδικότερα, όταν εφέτος ανέβηκε στο πόντιουμ για να διευθύνει την ορχήστρα για το κομμάτι «Nani» του Ντέιβιντ Καρόνε το οποίο είχε ο ίδιος γράψει, το χαμόγελο που χάρισε στην κάμερα, μοιάζει, ασυνείδητα, σαν το τελευταίο αντίο, όχι μόνο στους θεατές του γνωστού Φεστιβάλ, αλλά και στα εκατομμύρια των θαυμαστών του ανά τον κόσμο.
Με φωνή που ξεπερνούσε τα σύνορα της Ιταλίας, ο καλλιτέχνης που μας χάρισε μοναδικές στιγμές με τραγούδια και μπαλάντες όπως το Caruso το οποίο ερμήνευσε αργότερα οΑντρέα Μποτσέλι, θα έκλεινε τα 69 του χρόνια στις 4 Μαρτίου.
«Τον άκουσα χθες, μέσα στη ζωντάνια» είναι η μαρτυρία του Ρομπέρτο Σέρα, φωτορεπόρτερ και ιστορικού φίλου του Λούτσιο Ντάλα. «Δεν είναι δυνατόν, μου τηλεφώνησε χθες το απόγευμα, ήταν πολύ καλά, και ήταν χαρούμενος, ήρεμος, ενθουσιασμένος και γαλήνιος με τον εαυτό του» συμπλήρωσε συγκλονισμένος ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Ηταν ικανοποιημένος με τη συνέντευξη που του είχαν πάρει για το ευρωπαϊκό τουρ που μόλις είχε αρχίσει. Ελεγε ότι ήταν συγκινητικό να επιστρέφει σε μέρη που είχε επισκεφθεί σε ανάλογο τουρ τριάντα χρόνια πριν και να βρίσκει, παρά τις διαφορετικές καταστάσεις, την ίδια θετική ανταπόκριση του κοινού. Ηταν στη Ζυρίχη, πήγαινε στο Μοντρέ. Ηταν χαρούμενος.»
Φαίνεται ότι πρώτοι την έδωσαν οι ιερωμένοι της Βασιλικής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Στο twitter, στις 12.10, 23 λεπτά πριν από την ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής του, και μέσα από το προφίλ του περιοδικού San Francesco patrono d'Italia. «Πέθανε ο Λούτσιο Ντάλα» γράφει το μήνυμα, «πόνος και απογοήτευση για τη φραγκισκανική μοναστική κοινότητα της Ασίζης για την ξαφνική απώλεια του τραγουδιστή του Θεού»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση