GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τέλος» στην έντυπη έκδοση της Britannica...

Tο τέλος της έντυπης έκδοσής της Britannica ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εγκυκλοπαίδειας, Χόρχε Καούς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New Yor...

Tο τέλος της έντυπης έκδοσής της Britannica ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εγκυκλοπαίδειας, Χόρχε Καούς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times. Σημείωσε πάντως ότι η εγκυκλοπαίδεια θα υπάρχει στο Διαδίκτυο και...
φυσικά θα συνεχιστεί η σχολική της έκδοση.
«Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει θλίψη και νοσταλγία σε ορισμένους, όμως τώρα διαθέτουμε ένα καλύτερο εργαλείο» τόνισε ο Χόρχε Καούς. «Η ηλεκτρονική διεύθυνση ανανεώνεται συνεχώς, είναι πληρέστερη και υπάρχουν και τα πολυμέσα» διευκρίνισε ο πρόεδρος της εταιρίας Encyclopaedia Britannica Inc, με έδρα το Σικάγο.
Η τελευταία έντυπη έκδοση είναι αυτή του 2010, με 32 τόμους που ζυγίζουν περισσότερα από 58 κιλά. Για την έκδοση αυτή εργάστηκαν 4.000 ειδικοί.
Η Εγκυκλοπαίδεια Britannica εκδίδεται συνεχώς από το 1768, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.
Η ετήσια συνδρομή της ηλεκτρονικής έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας είναι περίπου 70 δολάρια, ενώ η αγορά των 32 τόμων φτάνει τα 1.400. Η εταιρία πρόσφατα έθεσε στην κυκλοφορία σειρά εφαρμογών που κοστίζουν από 1,99 ως 4,99 δολάρια το μήνα.
Η Britannica άρχισε να...φλερτάρει με τους υπολογιστές από την δεκαετία του '70 και το 1981 εξέδωσε την πρώτη ηλεκτρονική της μορφή για τους συνδρομητές της LexisNexis, ενώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο το 1994.
«Η έντυπη έκδοση έγινε όλο και πιο δύσκολη και δεν αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στη βάση δεδομένων μας και στα άρθρα μας» τόνισε ο Καούς. «Η Britannica ήταν μια από τις πρώτες εταιρίες που αισθάνθηκαν τις επιπτώσεις της τεχνολογίας, ίσως πριν από 20 χρόνια, και προσαρμοζόμαστε σε αυτές, αν και μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολο» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας πως λόγω της φήμης και της ποιότητας της, η Britannica δεν επηρεάστηκε από την δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση