GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κοινό μέτωπο" για ENISA από βουλευτές της Κρήτης...

Τις μεθοδεύσεις απομάκρυνσης της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) από το Ηράκλειο, καταγγέλ...

http://vo.pasok.gr/mstratakis/wp-content/uploads/enisa275.jpg
Τις μεθοδεύσεις απομάκρυνσης της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) από το Ηράκλειο, καταγγέλουν 13 βουλευτές της Κρήτης, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου κ.Μανόλη Στρατάκη, με κοινή τους Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Όπως αναφέρουν στην...
κοινή τους Ερώτηση, "οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με την επιστολή των τεσσάρων Ελλήνων Ευρωβουλευτών κ. Δανέλλη, κ. Τσουκαλά, κ. Σκυλακάκη και κ. Σταυρακάκη, αναφορικά με την δυσφήμηση της χώρας μας από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), προσβάλλουν την Ελλάδα, και την εκθέτουν ιδιαίτερα την κρίσιμη τούτη περίοδο που διανύουμε. Συγκεκριμένα, για να δικαιολογήσει την αναποτελεσματικότητα της υπηρεσίας του, ανέφερε ψευδώς διαταραχή των συγκοινωνιών στην Ελλάδα. Αυτοί οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν κατηγορηματικά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Απόφαση Δικαστηρίου της 29 Νοεμβρίου 2011 για την Υπόθεση T-345/11). Όμως, η απόφαση του Δικαστηρίου δεν μπορεί να αναιρέσει ακόμα ένα αναίτιο πλήγμα στην εικόνα της χώρας μας, αυτή τη φορά από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ που εργάζεται στην Ελλάδα.
Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δια του Γενικού Γραμματέα κ. Σωκράτη Κάτσικα, διαβουλεύεται με το γραφείο της Ευρωπαίας Επιτρόπου κ.Kroes για το «μοίρασμα της πίτας» ανάμεσα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα.
Επειδή, τέτοιες κινήσεις είναι απαράδεκτες και αντίθετες προς τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας ότι η έδρα και ο Οργανισμός θα βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Επειδή, επίσης, θεωρούμε απαράδεκτη μια τέτοια παρασκηνιακή και επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας διαβούλευση, αγνοώντας παντελώς τους φορείς της Περιφέρειας Κρήτης και τους εκλεγμένους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.
Επειδή, πρέπει να τερματιστεί άμεσα αυτή η διαβούλευση, η οποία αντιβαίνει στις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της Ελλάδας όσον αφορά την φιλοξενία του ENISA, αλλά και στις πάγιες ευρωπαϊκές πολιτικές για την περιφερειακή ανάπτυξη.
Ερωτάται ο κ.Υπουργός Εξωτερικών:
1. Με ποιό δικαίωμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ENISA, δύναται να διασύρει καταυτόν τον τρόπο την χώρα μας;
2. Δεδομένης της απόρριψης των ανυπόστατων ισχυρισμών του εν λόγω Εκτελεστικού Διευθυντή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε ώστε να παύσουν οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές του εναντίον της Ελλάδας;
Ερωτάται ο κ.Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:
3. Γιατί, με πρόσχημα την αναβάθμιση του Οργανισμού, διαπραγματεύεσθε τη μεταφορά στην Αθήνα μεγάλου μέρους του προσωπικού, χωρίς να αναλογιστείτε τις επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την υποστήριξη του Οργανισμού στην Έδρα του, το Ηράκλειο της Κρήτης, και τις επιπρόσθετες δαπάνες που θα προκύψουν, αλλά και τις νέες υποδομές που θα χρειαστούν από αυτή τη μεταφορά στην Αθήνα;
4. Γιατί, για πρώτη φορά, αρμόδιος Έλληνας Υπουργός υπαναχωρεί από τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της Ελλάδας για τον ENISA σε μια προσχηματική διαπραγμάτευση; Αναλογιστήκατε κ.Υπουργέ ότι η στάση σας αυτή υποβαθμίζει τη παρουσία του ENISA στην Ελλάδα και ανοίγει το δρόμο για την οριστική απομάκρυνση του; (Όπως γνωρίζετε, μετά τις συνομιλίες σας και διαβεβαιώσεις σας προς τους επικεφαλείς της αρμόδιας Επιτροπής ITRE του Ευρωκοινοβουλίου στις 2/02/2012, ψηφίστηκε αμέσως μετά, στις 6/02/2012, με ευρύτατη πλειοψηφία, τροπολογία για τη δυνατότητα ίδρυσης επιχειρησιακών γραφείων του Οργανισμού, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και οπουδήποτε ανά την Ευρώπη, με απλή απόφαση του Εκτελεστικού Διευθυντή και του Διοικητικού Συμβουλίου)".
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι: Στρατάκης Μανόλης, Κεγκέρογλου Βασίλης, Παρασύρης Φραγκίσκος, Σκραφνάκη Μαρία, Κεφαλογιάννης Μανόλης, Αυγενάκης Λευτέρης, Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, Καρχιμάκης Μιχάλης, Κεφαλογιάννη Όλγα, Δαμιανάκης Ευτύχης, Βαλυράκης Ιωσήφ, Κουρουπάκη Ευαγγελία και Μαρκογιαννάκης Χρήστος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση