GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς μια αλλαγή στον Google Chrome μπορεί να επηρεάσει το Internet...

Από το  telecomnews.gr Την προηγούμενη βδομάδα υπάλληλος της Google δημοσίευσε στο Google Plus τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του σκόπευε ...

Από το telecomnews.gr

Την προηγούμενη βδομάδα υπάλληλος της Google δημοσίευσε στο Google Plus τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του σκόπευε να...
επιλύσει κάποια προβλήματα με τον Chrome και τις διευθύνσεις web.
Χωρίς να προβούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες η Google προτείνει την μετάφραση των διευθύνσεων ιστοσελίδων σε μηχανή γλώσσας. Για παράδειγμα, το “www.google.com” μετατρέπεται σε IP διεύθυνση όπως 216.239.51.99 που μπορεί να διαβαστεί από μηχανές στο Internet.
Μέχρι στιγμής ο τρόπος που λειτουργούν οι browsers, όπως ο Chrome, είναι ο εξής: Ο browser στέλνει αίτημα στο λειτουργικό σύστημα που επικοινωνεί με τον DNS server. Ο χρήστης, φυσικά, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τους DNS servers στον υπολογιστή του. Και μαντέψτε: η Google παρέχει τους δικούς της DNS servers.
Μια, λοιπόν, τέτοια αλλαγή στον Chrome που θα επέτρεπε την παράκαμψη των επιλογών του συστήματος σημαίνει δυνητικά ότι η Google θα μπορούσε να επιβλέπει κυριολεκτικά όλη την κίνηση στο Internet δίνοντας στην εταιρεία ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο από την Διεθνή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Λίγοι άνθρωποι κατανοούν το πόσες πληροφορίες περνούν από τους DNS servers και οι πιθανές συνέπειες για τον έλεγχο του διαδικτύου και το προσωπικό απόρρητο είναι τεράστιες. Φανταστείτε ότι οι πληροφορίες που μοιράζονται στο Internet είναι κρυπτογραφημένες στα μάτια ενός ανθρώπου αλλά για μια μηχανή είναι παιχνιδάκι. Αυτό που, ίσως, υλοποιήσει η Google παρομοιάζεται με έναν υπάλληλο στο ταχυδρομείο που ανοίγει όλα τα γράμματα.
Προφανώς, όλα αυτά δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα αλλά η Google ακόμα δεν έχει δώσει εξηγήσεις. Θα ενημερώσουμε με κατάλληλο δημοσίευμα εάν μάθουμε κάτι νεότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση