GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ISDA αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει προς το παρόν "πιστωτικό γεγονός"...

Μετά από την “ επιλεκτική χρεοκοπία ” της Ελλάδας από τον επενδυτικό οίκο S&P, ήρθε η ώρα και για την ISDA ( Διεθνής Ένωση Swapsκαι Παρα...

Μετά από την “επιλεκτική χρεοκοπία” της Ελλάδας από τον επενδυτικό οίκο S&P, ήρθε η ώρα και για την ISDA ( Διεθνής Ένωση Swapsκαι Παραγώγων) να αποφανθεί εάν θα πρέπει να πληρωθούν τα CDS τα οποία έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Σύμφωνα λοιπόν με τον οργανισμό, προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός και...
δεν θα πρέπει να γίνει καμία πληρωμή των CDS. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το ΧΑ κατάφερε να κλείσει με κέρδη στο τέλος της ημέρας.
Ο Nikkeiδεν τα κατάφερε και έκλεισε με μικρές απώλειες στην συνεδρίαση της Πέμπτης, υποχωρώντας κατά 0,16% στις 9707,37 μονάδες. Αντίθετα, και οι τρεις βασικοί δείκτες στην Ευρώπη σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Ο DAXκέρδισε 1,25%, ακολούθησε ο CACμε άνοδο 1,37%, ενώ και ο FTSE 100 έκλεισε στο +1,02%. Παρά τα κέρδη των βασικών δεικτών στην Ευρώπη, η ανεργία στην Ευρωζώνη ανέβηκε στο 10,7% και είναι το υψηλότερο επίπεδο από την σύσταση της, ενώ και η έκθεση της Τρόικας για την Πορτογαλία, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την χώρα.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, και μέχρι αργά το βράδυ, οι βασικοί δείκτες στην Αμερική κατέγραφαν κέρδη και ξεκινούσαν τον Μάρτιο θετικά. Ενώ θετικά κινήθηκε και ο τραπεζικός κλάδος της Αμερικής, που προσπαθούσε να επεκτείνει το μεσομακροπρόθεσμο ράλι του.
Το Ευρώ, μετά από τις απώλειες που σημείωσε την Τετάρτη, εξαιτίας της ομιλίας του Μπερνάκε, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Πέμπτης με οριακή μεταβολή λίγο πάνω από το 1,33. Αντίθετα, το Πετρέλαιο κατέγραψε σημαντικά κέρδη και έφτασε μέχρι και τα 108,50 δολάρια. Ενώ, και ο Χρυσός, μετά από την ξαφνική βουτιά του 5% και των αντίστοιχα 100 δολαρίων που σημείωσε, έκλεισε με κέρδη προς τα 1720 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ έκλεισε με μικρά κέρδη 0,57% στις 747,85 μονάδες. Προσωρινή ανακούφιση έφερε η απόφαση της ISDAγια μη πιστωτικό γεγονός, ενώ από την άλλη, τα στοιχεία για την μεταποίηση του Φεβρουαρίου στην Ελλάδα ήταν για ακόμα έναν μήνα πολύ απογοητευτικά, με την ύφεση να συνεχίζει να μεγαλώνει στην χώρα μας.

GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση