GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Βορίδης στα γιοφύρια της "ν"ΝΔ...

Του Ανδρέα Μουντράκη * Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι προβολείς της δημοσιότητας « έπεσαν » στο συνταραχτικό γεγονός της Γέφυρας « Σ...

Του Ανδρέα Μουντράκη*

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι προβολείς της δημοσιότητας «έπεσαν» στο συνταραχτικό γεγονός της Γέφυρας «Σαμαρά-Βορίδη» που εγκαινίασαν οι δύο πολιτικοί στη Μεσσηνία. Αμέσως μία σειρά σκέψεων περνά από το μυαλό του μεσοαστού Κεντροδεξιού ή δεξιού πολίτη, όπως πέρασαν και από το δικό μου. Θα ήθελα λοιπόν να τις μοιραστώ με τους αγαπητούς φίλους και αναγνώστες της έγκριτης εφημερίδας σας.
Φαίνεται ότι η «νέα» Νέα Δημοκρατία, άρχισε πλέον να χάνει οριστικά το πολιτικό έδαφος που επάνω πατούσε και συνεπώς την ισορροπία της. Τα όσα διέρρεαν τις μέρες που προηγήθηκαν της επίσκεψης, λένε πολλά. Οι αντιδράσεις για το «κοσμοϊστορικό» γεγονός κλιμακώθηκαν μία ημέρα πριν...
την επίσκεψη των «σωτήρων». Επειδή ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα μέρη του, ειδικά μετά τα τελευταία του καμώματα, που συγκυβερνά ως… αντιπολιτευόμενος (!), τα τοπικά φερέφωνα της ΝΔ , πίεσαν τους δημοσίους υπαλλήλους να μαζευτούν για το σχετικό χειροκρότημα, μετά τις σχετικές υποδείξεις και νουθεσίες που τους έκαναν. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά πενιχρό και γελοίο όπως ήταν και η εκδήλωση... Παράλληλα ήταν πρωτοφανής η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ για τους λαοπρόβλητους Μαυρογυαλούρους, που αν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ή ο Αλέκος Σακελλάριος βρίσκονταν στη ζωή, θα τους περιποιούνταν καταλλήλως και θα τους αφιέρωναν τουλάχιστον μία ακόμη τρομερή ταινία, τον «ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ 2» (κατά το «ΖΑΠΠΕΙΟΝ 2», με το οποίο εκάγχασε και γελά ακόμα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μαζί με το «ΖΑΠΠΕΙΟ 1», που ως ανυπέρβλητο που ήταν, στόχευε στον μηδενισμό του Ελλείμματος σε… 18 μήνες και κάτι ψιλά!!!).
Η «ν»ΝΔ της Λεωφόρου Συγγρού έκανε την κινητοποίησή της με το Οργανωτικό του κόμματος, με τρόπο όμοιο με την συγκέντρωση του Κωνσταντάρα, στην περίφημη ταινία. Άλλωστε ήταν έκδηλος ο φόβος για παρατράγουδα και για εξέλιξη της φιέστας σε Φαρσοκωμωδία!...
Εξαπολύθηκαν οι «Παπαγιαννόπουλοι» του 2012 με στόχο την άγρα ψήφων και τη στήριξη στελεχών του κόμματος, που προς τιμήν τους, δεν ανταποκρίθηκαν. Οι ίδιοι που όσα χρόνια και να τους ρωτούν απαντούν στερεότυπα «Μα είμαι του κόμματος κ. Υπουργέ, τι ερώτηση είναι αυτή; Άκου που δουλεύω…».
Με αυτά τα μυαλά θέλει να γίνει Πρωθυπουργός ο κος Σαμαράς και ο κος Βορίδης να ξαναγίνει, υποθέτω, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μόνο που ο λαός έχει ξυπνήσει και θα στείλει τον παλαιοκομματισμό του Σαμαρά και του Βορίδη εκεί που του αρμόζει: στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας! Διαλύοντας και καταστρέφοντας τα 2 μεγάλα κόμματα, που δημοσκοπικά «κρατούν» , με τεχνητό τρόπο,τις δυνάμεις τους. Η μούτζα όμως που έρχεται για τους φοβερούς αυτούς τύπους στις εκλογές θα είναι τουλάχιστον της ίδιας έντασης με αυτή των χωρικών στην ομώνυμη ταινία προς τον Υπουργό Μαυρογιαλούρο, που στο τέλος ανάγκασε τον ίδιο τον υπουργό να μουτζώνει προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα με απαράμιλλο πάθος…
Οι σώφρονες και σοβαροί Έλληνες δεν θα τους κάνουν τη χάρη! Πέρασαν αρκετά από τη γενιά της μεταπολίτευσης και τους πολιτικούς αυτού ακριβώς του τύπου. Έρχεται η ώρα να μιλήσει ο Λαός και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου, από όλους αυτούς που είναι η χειρότερη έκφραση του συστήματος. Και ας προσχώρησαν προσφάτως στην «Μεγάλη» Πολιτική Άνοιξη , τη ΝΔ Σαμαρά, αφήνοντας τα μικρά κόμματα για να ορμήσουν ακάθεκτοι στα σαλόνια της Εξουσίας και της Διαπλοκής...
Τα ερωτήματα που αβίαστα εγείρονται για τον κο Βορίδη είναι πολλά και ποικίλα:
Ποιο είναι ακριβώς το έργο που παρήχθη στο Υπουργείο από την ώρα που συστήθηκε η Κυβέρνηση Παπαδήμου;
Επίσης ποιος ακριβώς είναι υπεύθυνος για την μη απόδωση στην Περιφέρεια Αττικής των πόρων που οφείλετε για την επισκευή και συντήρηση της κατεστραμμένης σηματοδότησης του Κέντρου της Αθήνας;
Γιατί αυξήσατε την χρηματοδότηση των 45 εκατομμυρίων σε 60 για επισκευές Σηματοδότησης, τα οποία όμως δεν έφτασαν στον κ. Σγουρό, Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του; Πού ακριβώς λιμνάζουν τα χρήματα αυτά και πότε επιτέλους θα γίνουν οι Επισκευές, που χωρίς αυτές οι Αθηναίοι θα βασανιζόμαστε για καιρό, εξ’ αιτίας της επαναστατικής γυμναστικής των ταραχοποιών και εγκληματιών κουκουλοφόρων;
Πώς πρέπει να αισθανόμαστε οι κάτοικοι της Αθήνας την ώρα που δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε χωρίς προβλήματα, να βλέπουμε τον Αρμόδιο Υπουργό να εγκαινιάζει το «Γιοφύρι της Μεσσηνίας», εκλογικής Περιφέρειας του κ. Σαμαρά, ως άλλος Μαυρογιαλούρος πλάι στον Αρχηγό του, στον οποίο ακόμα καλά καλά δεν πρόλαβε να υπογράψει την κομματική του ταυτότητα;
Πώς θα σας φαινόταν εάν την ίδια ώρα που τα Προβλήματα και οι Αστοχίες πνίγουν το ΥΠΟΜΕΔΙ, ο υπουργός περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι για να τονώσει τις Δημόσιες Σχέσεις του με την διαπλοκή που κατέστρεψε και στο παρελθόν τη ΝΔ του Καραμανλή, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την αύξηση των Διοδίων κατά 0.50 Ευρώ, στους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου;
Τι συμβαίνει με το θέμα των Ταξί; Ο κος Σαμαράς, μετά τις περίφημες μνημονιακές κωλοτούμπες του και τη διαγραφή Λυμπερόπουλου τον οποίον έχετε σε εκτίμηση, ποια θέση έχει πάρει πλέον στο θέμα της απελευθέρωσης; Εσείς συμφωνείτε με το Νέο Πρόεδρό σας;
Θα πρέπει αγαπητέ κ. Υπουργέ πριν φτάσετε στα εγκαίνια των Γεφυριών, που μάλλον σας υποχρέωσαν, να έχετε ολοκληρώσει ένα σημαντικό κομμάτι του έργου σας στο Υπουργείο. Και όχι να περιφέρουμε τον Υπουργικό θώκο σε φιέστες της δεκαετίας του 1950 που ξεφτιλίζουν κι άλλο το ήδη απαξιωμένο πολιτικό μας σύστημα. Παρόμοιες παλαιοκομματικές ενέργειες είναι που απαξίωσαν δυστυχώς την πολιτική στην Ελλάδα και την περίοδο της Μεταπολίτευσης... Και φυσικά δεν αρμόζουν στη Νέα Φάση στην οποία διέρχεται το πολιτικό τοπίο της χώρας μας, κάτι που πλέον έχει καταλάβει πολύ καλά και ο λαός μας, όπως έδειξε και η πρόσφατη κακοσκηνοθετημένη φιέστα σας!

* Ο κος Ανδρέας Μουντράκης είναι Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Μέλος της Κ.Ε. και Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθήνας.








7 σχόλια

  1. Με Σύμμαχο Εσένα

    Αρχική
    About

    Άρθρα Σχόλια

    ΠΑΣΟΚ
    ΝΔ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
    Uncategorized
    ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    ΣΚΑΝΔΑΛΑ

    ← Η αγωνία στο ΛΑΟΣ για τις εκλογές εντείνεται…
    Φεύγει και η Τσιλιμίγκρα από το ΛΑΟΣ! Και όχι μόνη της…

    Μαρτίου 16, 2012 Γράψτε ένα σχόλιο

    Με ανακοίνωσή της στο προσωπικό της blog η Μελίνα Τσιλιμίγκρα γνωστοποίησε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον ΛΑΟΣ. Είναι η κοπέλα στο πρόσωπο της οποίας είχε αναφερθεί ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής όταν η νεαρή φοιτήτρια κατήγγειλε επιθέσεις στο Πανεπιστήμιο.
    Η Μελίνα Τσιλιμίγκρα έγραψε στο προσωπικό της blog «Σας πληροφορώ ότι σήμερα αποχωρώ από το κόμμα του ΛΑΟΣ για προσωπικούς , ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους. Για την μετέπειτα πολιτική μου πορεία θα υπάρξει ενημέρωση προσεχώς».
    Το πρώην νεαρό στέλεχος του ΛΑΟΣ είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μάκη Βορίδη αλλά και με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
    Κατάγεται από το Ναύπλιο ενώ είναι φοιτήτρια της Νομικής και από τα πιο μαχητικά στελέχη της νεολαίας του ΛΑΟΣ.

    http://ta-anilia.blogspot.com/2012/03/b … _4062.html

    Η Μελίνα Τσιλιμίγκρα ήταν υπεύθυνη της ΦΟΣ Νομικής, μέλος του ΔΣ της ΝΕΟΣ και μέλος της Γραμματείας Ιδεολογικού του ΛΑΟΣ.

    Στο μπλογκ της διαβάσαμε επίσης ότι αποχωρούν η Χριστιάνα Κωτσωβού πρώην υποψήφια βουλευτής Αργολίδας με το ΛΑΟΣ

    ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΟΤΣΟΒΟΥ

    Με δήλωση της είπε τα εξής : Σας ανακοινώνω ότι από σήμερα αποχωρώ από το κόμμα του ΛΑΟΣ και ως υποψήφια βουλευτής ΛΑΟΣ καθαρά για πολιτικούς λόγους όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις. Διαφωνώ με την αλλαγή πορείας του κόμματος του ΛΑΟΣ η οποία δυστυχώς δεν μου αφήνει περιθώρια υποστήριξης των θέσεων αυτών. Σας ευχαριστώ θερμά για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μου.

    http://melinatsilimigkra.blogspot.com/2012/03/blog-post_3616.html

    και μέλη της ΝΕΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

    Σας ενημερώνω πως τα εξής μέλη της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Αργολίδος θέλουν να αποχωρήσουν: Γιάννης Μιχελακάκης (Αντιπρόεδρος), Γιάννης Πουρούλας (μέλος), Τσιλιμίγκρας Αλέξανδρος ( μέλος).

    http://melinatsilimigkra.blogspot.com/2012/03/blog-post_16.html

    Η κοπέλα δεν είναι τυχαίο στέλεχος σε καμία περίπτωση και η αποχώρηση της θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις τάξεις της ΝΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Έρχεται η ώρα να μιλήσει ο Λαός και να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου, από όλους αυτούς που είναι η χειρότερη έκφραση του συστήματος...."

    ================================

    Συμφωνώ απολύτως φίλτατε κ. Μουντράκη.
    Και ξέρεις από ποιά θα ξεκινήσει η κάθαρση του κόπρου του Αυγείου.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι ειναι η δημοκρατικη συμμαχία?
    ειναι κατι?
    την ξερει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Zhtw ta kleista... epaggelmata! Geia soy Voridi arxonta! Farmakopoioi, tarifes kai ntalhkeria einai oi pio magkes... Ellhnes. Klhronomikothta kratikwn adeiwn, antisyntagmatika plh8ysmiaka kai gewgrafika krithria kai mayro... emporio... aytwn twn kratikwn adeiwn. Ayta... einai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομοθεσία στο πλαίσιο του δευτέρου μνημονίου

    α) Ν.4046/2012(Εφαρμογή του αρθρ. 1, παρ.6)

    -Μείωση του γενικού κατώτατου μισθού κατά 22% με νόμο και κατάργηση της ΕΓΣΣΕ 2010-12(αρ .1, παρ.1)

    -Μείωση του γενικού κατώτατου μισθού κατά 32% με νόμο για τους νέους μέχρι 25 ετών και για τους μαθητευόμενους(αρ.1,παρ.2)

    -Άμεση προσαρμογή στα νέα γενικά κατώτατα όρια των μισθών χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου(αρ. 1,παρ.3)

    -Μείωση του χρόνου μετενέργειας της ΣΣΕ, μετά από τη λήξη της, από 6 σε 3 μήνες, με διατήρηση πλέον μόνο του βασικού μισθού και των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας και με δυνατότητα διαπραγμάτευσής τους με ατομικές συμβάσεις και κατάργηση όλων των υπολοίπων ρυθμίσεων της προηγούμενης ΣΣΕ χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου(αρ. 2, παρ. 4)
    -Κατάργηση του δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στη διαιτησία μετά από την άρνηση της πρότασης του μεσολαβητή και καθιέρωση της από κοινού προσφυγής σε αυτήν (αρ. 3, παρ.1)

    -Περιορισμός της διαιτητικής απόφασης στον καθορισμό του βασικού μισθού και ημερομισθίου με βάση τις οικονομικές συνθήκες, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάγκη μείωσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά την περίοδο του δεύτερου μνημονίου(αρ. 3, παρ. 2,3)

    -Κατάργηση των ρητρών που διατηρούν τους κανονιστικούς όρους προηγούμενων ΣΣΕ και ΔΑ(επιδόματα, παροχές) σε περίπτωση προσφυγής στη διαιτησία(αρ. 3, παρ.2)

    -Πάγωμα των αυξήσεων σε μισθούς και ωριμάνσεις μέχρι τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα κάτω από το 10%, από το 21% που βρίσκεται κατά την περίοδο της σχετικής ρύθμισης και με τάσεις συνεχούς ανόδου(αρ. 4)

    - Καθιέρωση της 3ετίας ως ανώτατης διάρκειας των ΣΣΕ(αρ. 2, παρ.1)
    -Λύση των συμβάσεων με βάση το όριο ηλικίας ή συνταξιοδότησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με βάση τα ισχύοντα ως προς τη λύση των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα(αρ. 5, παρ.1)

    -Κατάργηση των νόμων, των κανονιστικών αποφάσεων, των ΣΣΕ, των κανονισμών εργασίας, των οργανισμών προσωπικού και των αποφάσεων διοίκησης που καθιερώνουν όρους ή ρήτρες μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα(αρ. 5, παρ.2)»

    Περαστικά ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι από τη στιγμή που σας κατάλαβε και έπαψε να είναι το “πρόβατό” σας έγινε εχθρός σας! Και βάσει αυτού να δράσει όπως το σύνταγμα ορίζει για τους σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας…
    “Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο”!!!
    Τώρα που ο εχθρός είναι γνωστός και κανείς δε μπορεί να μας παραπλανήσει όσα σκουπίδια και αν πετάξει και μας σερβίρει ως “αποκάλυψη” και “είδηση” μέσω του μηχανισμού της προπαγάνδας… ο στόχος που πρέπει όλοι όσοι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και το μέλλον μας να στοχεύσουμε έχει ονοματεπώνυμα…
    Και όλοι γνωρίζουν ότι αν κόψεις το κεφάλι αχρηστεύονται και τα πλοκάμια ή ότι μαζί με το σάπιο φεύγουν και τα σκουλήκια!
    Με όπλο λοιπόν την επιταγή του συντάγματος (άρθρο 120) πρέπει και οφείλουμε να δράσουμε όλοι για την ανατροπή της χούντας σας και την απαλλαγή μας από φαντασιόπληκτους καβαλημένους, ώστε να ξαναπάρουμε τη χώρα μας πίσω και να τινάξουμε τη μπάνκα (συνολικά) στον αέρα!!!

    Θα αρχίσουμε από αύριο ώστε στις 25 Μαρτίου να προλάβουμε αντί να μας σύρετε… να γιορτάζουμε ήδη τα επινίκεια και την απελευθέρωσή μας!!!

    Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας… θα τρέμετε σε κάθε σας βήμα! Ήδη τρέμετε αλλά δεν έχετε ιδέα ακόμη τις σας περιμένει…

    Παραδίδετε τη χώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ούτε η χούντα δεν υπέγραψε τόσα φασιστικά διατάγματα!!! Θέλω να πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο, σας έχει καταλάβει και θα πράξει όπως οφείλει για την αξιοπρέπειά του και το μέλλον του…

    Θα δηλώσει σύσσωμος αυτό που από καιρό δηλώνει αλλά τώρα που δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια θα το δηλώσει πιο αποφασιστικά: “Δεν είμαι το πρόβατό σας… Είμαι ο εχθρός σας!”
    Το φόβο μας να ‘χετε, σκουλήκια!!! Και εσείς και τα εξωθεσμικά και έξωθεν αφεντικά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η νουδουπασοκικη τσογλαναρια..
    η αθλια νομενκλατουρα
    του μαυραγοριτη παπου
    του αεριτζη πατερα
    του συμβουλου επιχειρησεων γιου..
    τραφηκε με κρατικα λεφτα
    με επιδοτησεις
    με προστασια απο τον ανταγωνισμο
    με απευθειας αναθεσεις
    με παραγγελιες τιμολογημενες απο τον πωλητη-χορηγο
    με νομιμη φοροδιαφυγη
    με δανεικα κιαγυριστα
    με ολυμπιακους αγωνες
    με φουσκες στο χρηματιστηριο
    με πακετα ντελορ
    με μιζες εμπορων οπλων
    με χορηγιες της πρεσβειας
    με χορηγιες των αραβων
    με καρτελ
    με αγορασμενους νομους
    με αγορασμενα καναλια
    με πουλημενους δημοσιογραφους
    με πουλημενους καθηγητες
    με τρομοκρατια εντιμων δικαστων
    με τρομοκρατια,διασυρμο, και οικονομικη καταστροφη οποιου τολμουσε να αντιμιλησει
    με το πνιξιμο της καριερας των εκτος συστηματος

    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    και οχι αλλο νταλαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση