GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση στο θαλάσσιο πάρκο «Seaworld» από πέντε φάλαινες...

Ως ενάγουσες στη μήνυση που άσκησε η οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA κατά του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld στις ΗΠΑ εμφανίζτηκαν πέντ...

Ως ενάγουσες στη μήνυση που άσκησε η οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA κατά του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld στις ΗΠΑ εμφανίζτηκαν πέντε φάλαινες Όρκα.
Η PETA τονίζει πως οι φάλαινες δικαιούνται την ίδια με τους ανθρώπους συνταγματική προστασία από την σκλαβιά. Όπως σημειώνει η...
οργάνωση οι πέντε φάλαινες Tilikum, Katina, Kasatka, Ulises και Corky, που τις πήραν με τη βία από τον ωκεανό, το σπίτι τους, αναγκάζονται να ζουν σε δεξαμενές και να συμμετέχουν καθημερινά σε προγράμματα για να να διασκεδάζουν τους πελάτες των πάρκων της SeaWorld στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα.
Είναι η πρώτη φορά που τα δικαστήρια στις ΗΠΑ ασχολούνται με το ζήτημα της συνταγματικής προστασίας για τα ζώα. Οι ακτιβιστές της PETA επικαλούνται συγκεκριμένα την 13 τροποποίηση του Συντάγματος, με την οποία καταργήθηκε η δουλεία στις ΗΠΑ. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο άκουσε επιχειρήματα για το εάν τα όντα που ζουν, αναπνέουν, αισθάνονται έχουν δικαιώματα και εάν μπορούν να υποδουλωθούν απλά και μόνο επειδή έτυχε να μην γεννηθούν άνθρωποι» δηλώνει ο δικηγόρος της PETA, Jeffrey Kerr.
Ως «χάσιμο χρόνου» χαρακτηρίζει την υπόθεση το νομικό τμήμα του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld. Όπως αναφέρει το BBC, o Theodore Shaw, δικηγόρος του θαλάσσιου πάρκου δήλωσε πως «ούτε η όρκα, ούτε κάποιο άλλο ζώο συμπεριλήφθηκε στο «Εμείς οι άνθρωποι» όταν υιοθετήθηκε το Σύνταγμα».
Πρόσθεσε ότι εάν η υπόθεση ήταν επιτυχής για την PETA, τότε αυτό θα είχε αντίκτυπο όχι μόνο στη λειτουργία άλλων θαλάσσιων πάρκων και ζωολογικών κήπων, αλλά ακόμα και στη χρήση σκύλων από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση