GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και τα spread ξανά την ανηφόρα!...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Ενώ θα περίμενε κανείς να μειωθούν τα spread των Ελληνικών Ομολόγων έναντι ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Ενώ θα περίμενε κανείς να μειωθούν τα spread των Ελληνικών Ομολόγων έναντι των Γερμανικών μετά την «επιτυχή» όπως μας ανακοινώθηκε υλοποίηση του PSI+, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ta spread πάλι διευρύνονται!
Συγκεκριμένα, ακόμη και την 12η Μαρτίου 2012, ημερομηνία που τα Ελληνικά Κρατικά ομόλογα διαπραγματεύθηκαν για πρώτη ημέρα, η απόδοση των...
Ομολόγων λήξεως 2042 έφτασε μέχρι 16,93%, ενώ την Δευτέρα 26 Μαρτίου η απόδοση του Ελληνικού Κρατικού ομολόγου έφθασε στο 19,3%, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ήταν 17,75%.
Οι παραπάνω αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών ομολόγων δεν είναι λογικές. Μετά από ένα «κούρεμα» έπρεπε να είναι σαφώς μικρότερες αφού ο δανειζόμενος έχει λάβει το περιθώριο να πραγματοποιήσει πληρωμές.
Τα πράγματα είναι παντελώς απλά!
Άσχετα με τους κομπασμούς της εγχώριας πολιτειακής και πολιτικοοικονομικής εξουσίας η υλοποίηση του PSI+ απέτυχε παταγωδώς!
Και πιστωτικό γεγονός (Credit Event) πιστοποιήθηκε και το συνολικό χρέος που έπρεπε να ενταχθεί στο PSI+ δεν επιτεύχθηκε και το χρέος δεν μειώθηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ κ.λπ.
Γι’ αυτό και στις αγορές άρχισαν και πάλι να ανοίγουν τα spread.
Τα έχουμε πει… Ύφεση, Ανεργία κ.λπ. δεν νικιούνται με περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών και περιορισμό του Λαϊκού Εισοδήματος.
Εμείς τα λέμε, εμείς τ’ ακούμε… Και τα spread ξανά την ανηφόρα!

3 σχόλια

  1. Σοκ προκαλλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαη των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

    Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ερωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «...σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα».

    Όταν ακόμη σήμερα υπάρχουν άνθρωποι (και είναι αρκετοί) που ελπίζουν σε Σαμαράδες, Βενιζέλους και λοιπούς ομοίους τους, πράγματι χρειάζεται ένας Τόμσεν για να μας εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο, μπας και καταλάβουμε. Μεγαλύτερος είναι ο εχθρός εντός παρά εκτός.

    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ:
    "Ναι, σε όλα."

    Θα πληρώσετε το κακό που κάνατε στην Ελλάδα... και δεν χωράτε όλοι στο ελικόπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ********************************

    Η ΧΑΓΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΜΙΣΗΤΟΥ
    πρωην ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ GAP.

    ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

    Labels : ΓΑΠ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ

    Η ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙΜΩΡΙΑ ΩΣΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ.

    Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με έγγραφό του στα αγγλικά και τα γαλλικά ανακοίνωσε, ότι ο φάκελος ανοίγει!
    Την αναφορά (χρησιμοποιείται ο όρος reference) της υπόθεσης με αριθμό OTP-CR-47/12 υπογράφει ο επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης M.P. Dillon...

    Πρώτη δικαίωση για τις κυρίες Γεριτσίδου, που κατήγγειλαν τον πρώην πρωθυπουργό για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!

    Ένα χρόνο μετά τη μήνυση δύο Ελληνίδων, μητέρας και κόρης, κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γενοκτονία εις βάρος του ελληνικού λαού και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η πρώτη δικαίωση ήλθε:
    Η εκπαιδευτική ψυχολόγος Όλγα Γεριτσίδου και η κόρη της ψυχοπαιδαγωγός και εκδότριαΤάνυα, κατέθεσαν τη μήνυση στις 22 Μαρτίου του 2011.
    _________________________________
    Ακολούθησε μαζική αποστολή χιλιάδων email από Έλληνες από όλο τον κόσμο, με τα οποία πίεζαν τη Χάγη να πάρει θέση και να εξετάσει την υπόθεση.

    Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 19 Μαρτίου 2012, η Χάγη με επίσημο έγγραφό της γνωστοποίησε στις κυρίες Γεριτσίδου, ότι η μήνυσή τους έχει εισαχθεί στον κατάλογο του γραφείου και θα εξετασθεί με προσοχή, όπως γίνεται ανάλογα με την περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού. Ενημερώνει ακόμη, ότι μόλις υπάρξει απόφαση, θα ενημερωθούν εγγράφως για αυτήν καθώς και για τους λόγους της απόφασης.

    «Δράσαμε όλοι μαζί και φέραμε την πρώτη νίκη!
    Όσο και να προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν, όσο και αν προσπάθησαν να προβάλλουν δικαιολογίες για να μην δεσμευθούν επισήμως να τοποθετηθούν ενώπιον της διεθνούς και της Ελληνικής κοινής γνώμης ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ.

    Αποτελεί ιστορική πρωτιά της Ελλάδας, όπου δύο απλοί Πολίτες, με μόνη την επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος, εξαναγκάζουν την κινητοποίηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κατά πολιτικών και κυβερνήσεων, που έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως υπεράνω του Νόμου και παντοδύναμοι.

    Ακόμη μια φορά στην Ιστορία η Ελλάδα πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο για την Δικαιοσύνη και την πραγματική Δημοκρατία», σχολίασαν οι κυρίες Γεριτσίδου.

    Δύο Ελληνίδες έκαναν την αρχή. Χιλιάδες άλλοι Έλληνες από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στην κίνησή τους και έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» για να φτάσουμε στην πρώτη νίκη, κατακλύζοντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χάγης. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι έσυραν τη χώρα στο ΔΝΤ και βύθισαν τους πολίτες στη φτώχεια και τη δυστυχία.

    Αναρτήθηκε από ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/03/blog-post_8593.html


    Μπορεί να κρατούν τές καμαρόπορτες κλειστές και σιδηρόφρακτες, όμως παραθυράκια υπάρχουν για την δικαίωση αυτού του Έθνους.
    Η κυρία Όλγα Γεριτσίδου και η κόρη της Τάνυα μας δίδουν το καλό παράδειγμα.

    *********************************

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση