GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Stephanie Aigner, Πρόγραμμα βοήθειας διδασκαλίας της Αγγλικής...

Από το  mosaiko.gr Τα τελευταία 64 χρόνια , χιλιάδες Έλληνες και Αμερικάνοι πολίτες έχουν ταξιδέψει σε προγράμματα ανταλλαγών που χρηματοδο...

Από το mosaiko.gr

Τα τελευταία 64 χρόνια, χιλιάδες Έλληνες και Αμερικάνοι πολίτες έχουν ταξιδέψει σε προγράμματα ανταλλαγών που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών. Κάθε δίμηνο παρουσιάζουμε αποφοίτους αυτών των προγραμμάτων στο νέο μας πρόγραμμα «Απόφοιτοι σε Δράση».
Η Stephanie Aigner πέρασε δέκα μήνες στην Ελλάδα το 2010 ως βοηθός διδασκαλίας αγγλικής μέσω του προγράμματος Fulbright. Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα είναι το παλαιότερο πρόγραμμα Fulbright στην Ευρώπη, και...
το δεύτερο παλαιότερο στον κόσμο. Από την ίδρυσή του το 1948, έχουν χορηγηθεί περίπου 4.500 υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς φοιτητές. Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, έναν βραβευμένο με Νόμπελ, κορυφαίους ακαδημαϊκούς και τραπεζίτες και διάσημους καλλιτέχνες ανάμεσα στις τάξεις των αποφοίτων του. Από την έναρξή του το 1946, στους απόφοιτους του Ιδρύματος Fulbright σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνονται 37 νικητές του βραβείου Νόμπελ και 65 νικητές του βραβείου Πούλιτζερ, καθώς και πολλοί, πολλοί άλλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες.
Fulbrighter: Stephanie Aigner
Από: Springfield, Massachusetts.
Όνομα προγράμματος: ECA – English Teaching Assistanceship
Πάντα ήθελα να διδάξω. Δεν πήγα στο σχολείο για να γίνω δασκάλα, αλλά είχα πάντα ένα ενδιαφέρον να δουλέψω με τη νεολαία – και να τους επηρεάσω με κάποιο τρόπο. Όταν έκανα αίτηση για το πρόγραμμα Fulbright, αρχικά ήθελα να κάνω ένα πρόγραμμα βοήθειας διδασκαλίας της Αγγλικής - γιατί ήθελα μια ευκαιρία να διδάξω.
Και οι δύο γονείς μου είναι μετανάστες - η μητέρα μου από την Πορτογαλία και ο πατέρας μου από την Αυστρία. Είχα πάντα μια γοητεία για την Ελλάδα, διότι θεωρώ ότι η ελληνική κουλτούρα είναι παρόμοια με τον πορτογαλικό πολιτισμό μου. Αγαπημένη μου ταινία είναι στην πραγματικότητα "μου μεγάλο παχύ ελληνικό γάμο», γιατί μου θυμίζει πολύ την οικογένειά μου. Αισθανόμουν πάντα μια σύνδεση με το μεσογειακό πολιτισμό. Επέλεξα να πάω στην Ελλάδα και ήταν διστακτική στην αρχή, αλλά κοιτάζοντας πίσω, είμαι χαρούμενος που έκανα αυτή την απόφαση.
Και οι δύο γονείς μου είναι μετανάστες - η μητέρα μου από την Πορτογαλία και ο πατέρας μου από την Αυστρία. Είχα πάντα μια γοητεία για την Ελλάδα, διότι θεωρώ ότι η ελληνική κουλτούρα είναι παρόμοια με την πορτογαλική μου κουλτούρα. Αγαπημένη μου ταινία είναι η «My Big Fat Greek Wedding», γιατί μου θυμίζει πολύ την οικογένειά μου. Αισθανόμουν πάντα μια σύνδεση με το μεσογειακό πολιτισμό. Επέλεξα να πάω στην Ελλάδα και ήμουν διστακτική στην αρχή, αλλά κοιτάζοντας πίσω, είμαι χαρούμενη που πήρα αυτή την απόφαση.
Ήμουν μια βοηθός διδασκαλίας της Αγγλικής στο σχολείο Hill στην Πλάκα. Δούλευα με τους καθηγητές των αγγλικών στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς και σχέδια μαθημάτων και τα ιδιαίτερα με δίγλωσσους μαθητές. Κατά τη διάρκεια της υποτροφίας μου συνεργάστηκα επίσης με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα ως εθελοντής για το πρόγραμμα «Αμερικάνικες Γωνιές», όπου έκανα παρουσιάσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλη την Ελλάδα για το περιβάλλον, τη διδασκαλία της αγγλικής, καθώς και τις αμερικανικές διακοπές όπως ο Μήνας Μαύρης Ιστορίας και Ημέρα των Ευχαριστιών.
Ένα ιδιαίτερο ταξίδι θυμάμαι ήταν όταν ταξίδεψα στα Ιωάννινα για να πραγματοποιήσω παρουσιάσεις για το περιβάλλον με το πρόγραμμα «Αμερικάνικες Γωνιές» . Ερωτεύτηκα απόλυτα τα Ιωάννινα. Η περιοχή ήταν τόσο διαφορετική από την Αθήνα, οι άνθρωποι είναι τόσο ζεστοί και φιλόξενοι και το περιβάλλον πιο όμορφο από ό,τι θα μπορούσα να είχα ποτέ φανταστεί.
Έκανα την Ελλάδα να λειτουργήσει για μένα. Όταν με ρωτούν ποιό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου, λέω ότι είναι όταν πήρα όλα τα υπάρχοντά μου και μετακόμισα σε μια ξένη χώρα χωρίς να γνωρίζω κανέναν. Η Ελλάδα έγινε σπίτι. Εχω μάθει τη γλώσσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έκανα όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και ενεπλάκην σε όσο το δυνατόν περισσότερα ταξίδια και συμμετείχα σε οργανώσεις. Οι άνθρωποι μερικές φορές μου λένε ότι έχω γίνει Ελληνίδα κατά κάποιο τρόπο - και συμφωνώ - κάποια μέρη του εαυτού μου είναι πραγματικά πολύ ελληνικά. Πάρτε τον εθισμό μου στη φέτα για παράδειγμα! Η Ελλάδα μου έμαθε να πηγαίνω με τη ροή και αφού έζησα στην Ελλάδα για περίπου ένα χρόνο, ήμουν σε θέση να μάθω τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής. Οι Έλληνες σίγουρα σκέφτονται διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο!
Αισθάνομαι ότι οι Έλληνες έχουν διαστρεβλωθεί από τα μέσα ενημέρωσης και αυτό το λέω σε όλους. Έχουν μια τόσο θετική στάση και παρόλο που υπάρχουν οικονομικά προβλήματα - βρίσκουν ακόμη χρόνο για να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι, τις βόλτες τους γύρω από την πόλη και να απολαμβάνουν τη ζωή.
Ανατρέχοντας στην εμπειρία μου στην Ελλάδα - δέχτηκα κάθε ευκαιρία που άνοιξε για μένα. Η συμβουλή μου για τους ανθρώπους είναι ότι δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση βρίσκεσαι, θα πρέπει να υπολογίζουν κάθε ευκαιρία, επειδή ποτέ δεν ξέρεις πόσες πόρτες θα ανοίξουν ακόμα. Τοποθέτησα τον εαυτού μου έξω από τη ζώνη άνεσής μου - και με την ευκαιρία αυτή, έμαθα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Πάρτε το ρίσκο - αφήνοντας τις έγνοιες πίσω και πιέστε τον εαυτό σας να πάει και να αμφισβητήσει τον εαυτό σας. Αυτό που σας περιμένει στην άλλη άκρη είναι ένας κόσμος δυνατοτήτων.
Η Stephanie ζει στο Jersey City και ελπίζει μια μέρα να εργαστεί σε ένα πανεπιστήμιο/κολέγιο στρατολογόντας διεθνείς φοιτητές να έρθουν στις ΗΠΑ. Ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για διακοπές.

6 σχόλια

  1. ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ..ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΡΕ ...ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΡΕ.... ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.... ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΟΟΟΛΟΙΙΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

    ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΟΙ...Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΡΕΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΡΕΕ....ΛΙΝΤΛ...ΜΙΝΤΙΑ ΜΑΡΚΤ..ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ....ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΡΕΕ
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.
    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΛΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ....ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ
    ΟΔΗΓΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ..ΚΑΘΑΡΗ
    ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΡΕΕ... ΟΧΙ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ.. 27 ΔΙΑΣΗΜΟΙ
    ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΝΤΟΙΤΣΛΑΝΤ
    ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΡΑ... ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΣΑΣ
    ΑΓΑΠΟΥΜΕ.....ΕΞΑΝΘΡΩΠΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ
    ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΜΑΣ...ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    ΡΕΕΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΩΛΟΣ.... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ...
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΖΕΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΓΑΜΟΥΝ
    ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΩΛΟΣ.....
    ΓΑΜΑΤΟΝ ΠΡΙΝ ΣΕ ΧΕΣΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση