GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To flip flop του ακτιβιστή Μ.Βορίδη για τις προσλήψεις...

Από το  5dnews.blogspot.com Υπάρχουν ορισμένες λέξεις- κλειδιά που εξακολουθούν να είναι ταμπού για το πολιτικό σύστημα ακόμη και μετά τ...

Από το 5dnews.blogspot.com

Υπάρχουν ορισμένες λέξεις- κλειδιά που εξακολουθούν να είναι ταμπού για το πολιτικό σύστημα ακόμη και μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιοπιστίας των πολιτικών. Μία λέξη- κλειδί όμως μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Η λέξη "πρόσληψη".
Κεντρικό θέμα της...
πολιτικής σκηνής τις τελευταίες ημέρες, λες και δεν υπάρχουν άλλα που απασχολούν τους έλληνες, είναι οι εποχιακές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.
Ψάχνοντας κάποιο θέμα να διαγκωνιστεί με το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης ανακαλύπτει τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.
Ανεβάζει λοιπόν τις κορώνες ο Γ.Μιχελάκης "ρουσφετολογικές, προεκλογικές προσλήψεις", "διογκώνει το σπάταλο κράτος" και άλλα.
Βγαίνει όμως ο γαλάζιος υπουργός Μ.Βορίδης, που έχει υπογράψει την απόφαση της κυβέρνησης στην Ανατροπή στο Μega και αδειάζει τον Γ.Μιχελάκη (τον εκρπόσωπο τύπου του κόμματός του πλέον) τονίζοντας:
"Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Βορίδης μιλώντας στο Mega στην εκπομπή «Ανατροπή» επιβεβαίωσε πως οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ είναι εποχιακές και έγιναν όπως κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ και απέδωσε την ανακοίνωση της ΝΔ σε «εσφαλμένη πληροφόρηση της Συγγρού». "
Το πράγμα όπως καταλαβαίνεται δεν μαζευόταν. Και επειδή δεν μπορούσαν να τα βρουν μεταξύ τους στη ΝΔ βρέθηκε η φόρμουλα να παγώσει ο διαγωνισμός για τα ΕΛΤΑ. Περιχαρής στην ανακοίνωσή του ο Γ.Μιχελάκης τονίζει:
«Είναι θετικό το γεγονός ότι  -μετά την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας - οι διαδικασίες για την πρόσληψη, προεκλογικά, εποχικού προσωπικού, που είχαν ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ, σταματούν.
Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται σταθερά προσανατολισμένη στον περιορισμό του σπάταλου κράτους. Και αυτό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που- όπως επισημαίνουν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» .
 Το πράγμα αρχίζει να γίνεται...ανέκδοτο και σύντομα έρχεται το flip flop από τον Μάκη Βορίδη το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ:
Βορίδης: «Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, αναγνωρίζοντας ότι «ορθά παρενέβη η ΝΔ» στο θέμα. 
 Λοιπόν, μετά την παράθεση των δηλώσεων,  ας ανακεφαλαιώσουμε. Ας συνθέσουμε κατ΄αρχήν την άποψη Βορίδη.
Σύμφωνα με τον Μ.Βορίδη λοιπόν: οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ είναι σωστές , πρέπει να γίνουν (γι αυτό άλλωστε και τις υπέγραψε), η ΝΔ αντέδρασε γιατί είχε εσφαλμένη πληροφόρηση αλλά ορθώς παρενέβη και τέλος πάντων οι προσλήψεις να πάνε μετά τις εκλογές παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις είναι εποχιακές και γίνονται όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 14 χρόνια.
Τώρα ας προσπαθήσουμε να συνθέσουμε και την άποψη Γ.Μιχελάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη: Οι προσλήψεις είναι ρουσφετολογικές του ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι τις υπέγραψε ο γαλάζιος υπουργός. Οι προσλήψεις δεν πρέπει να γίνουν (ακόμη κι αν υπήρχε λανθασμένη πληροφόρηση) επειδή υπάρχει σπάταλο κράτος. Πρέπει να γίνουν μετεκλογικά που θα έχουμε βγεί εμείς και δεν θα υπάρχει σπάταλο κράτος.
Σχόλιο; Ουδέν.

8 σχόλια

  1. Βορίδης: Ορθώς παρενέβη η ΝΔ στο θέμα των ΕΛΤΑ.

    «Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, αναγνωρίζοντας ότι ορθά παρενέβη η ΝΔ στο θέμα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως χθες τον κ. Βορίδη, ενώ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναφέρουν ότι «οι προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου είναι διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 17 χρόνια, για την κάλυψη έκτακτων και περιοδικών αναγκών».


    ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η Ν.Δ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ... ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΑ ΕΛΤΑ...!!!

    ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

    Απέδωσε η κριτική της ΝΔ και αναγκάσθηκε το Πασοκ τού Βενιζέλου να οπισθοχωρήσει στις προεκλογικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.

    Αμέσως ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Είναι θετικό το γεγονός ότι -μετά την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας – οι διαδικασίες για την πρόσληψη, προεκλογικά, εποχικού προσωπικού, που είχαν ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ, σταματούν.
    Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται σταθερά προσανατολισμένη στον περιορισμό του σπάταλου κράτους.
    Και αυτό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που- όπως επισημαίνουν οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – έχει παραβιάσει κατ’ επανάληψη τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις».

    Την άποψη ότι ορθώς παρενέβη η ΝΔ στο θέμα των ΕΛΤΑ εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΛΙΘΙΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ (ΜΕ 8 ΜΗΝΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ)ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ!!
    ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔ!!! ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΤΟΣΟ ΖΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ??? ΗΛΙΘΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δουλεύουν τον κόσμο ..

    Η μονιμότητα λαμβάνει τέλος και από το δημόσιο..

    Το νομοσχέδιο για τα Ταξί ΟΠΟΙΟΣ το κατάλαβε να με χέσει..

    Η μνυμονιακη πολιτική και πολιτικοί δεν έχουν καμιά αξία πλέων ούτε εξουσία αρα αν θα παραμηνωμε μνυμονιακη χωρά ΔΕΝ μα χρειάζονται ποικιλτικοί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά, είναι άξιον απορίας πως ο Θάνος Πλεύρης παραμένει ακόμη στο ΛΑΟς.
    Φαντάζομαι αντιλαμβάνεται ότι έτσι υπογράφει το τέλος της πολιτικής του πορείας.

    Επίσης βλέπει την ταχύτατη ανέλιξη του Βορίδη,αλλά και την καλή πορεία του Άδωνι στη Ν.Δ.
    Μπορεί να υπεραγαπά και να τιμά τον πατέρα του όμως έφτασε η ώρα του απογαλακτισμού.

    Αν τώρα δεν κάνει το βήμα, ίσως αύριο να είναι πολύ αργά!

    Θα είναι κρίμα γιατί έχει επίπεδο και ήθος και στη κεντροδεξιά θα μπορούσε να ξεχωρίσει!

    Δεν έχει κανένα μέλλον δίπλα σε Βελόπουλους - Ροντούληδες και Χρυσανθακόπουλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθημερινή πλύση εγκεφάλου μας κάνουν εκεί στο MEGA-ΛΟ-μια φορά και έναν καιρό- κανάλι με τα πουλέν του συγκροτήματος...

    Μας έχουν ζαλίσει κάθε μέρα με την Όλγα Κεφαλογιάννη, πουλέν του Βαρδιννογιανεϊκου, και τον Ανδρέα Ψυχάρη πουλέν του μπαμπά του.. Σε κάθε θέμα του μνημονιακού καναλιού θα δούμε σίγουρα μια δήλωση των δύο- έχουν άποψη για όλα τα παιδιά-...
    Ούτε ο Βενιζέλος δεν έχει τέτοια προβολή απο το MEGA...Εμεις το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι ότι ο κόσμος ξύπνησε... δεν μασάει κουτόχορτο.. θα τα "μαυρίσει" τα πουλέν ακριβώς επειδή υπερπροβάλλονται απο το κανάλι του μνημονίου...

    ΠΗΓΗ..http://makeleio.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το απόκομμα της κατοχικής εφημερίδας, με ημερομηνία 18 Ιουνίου του 1941, βρήκαμε στο blog Sibilla.

    Διαβάσαμε τις αράδες του δωσίλογου δημοσιογράφου της εποχής και παγώσαμε, ανατριχιάσαμε.

    Ίδιο ύφος, ίδια επιχειρηματολογία με τα σημερινά ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια, που χυδαία προπαγανδίζουν υπέρ μνημονίων και άλλων «σωτήριων» μονόδρομων. Διαβάστε και μόνοι σας, είστε θεωρούμε άπαντες ικανοί να κάνετε τις συγκρίσεις με τις μέρες μας...

    Ο γερμανοτσολιάς δημοσιογράφος του 1941 έγραφε:

    «Αι περιστάσεις τας οποίας διέρχεται σήμερον η Ελλάς, εις την δύσκολον αυτήν καμπήν της Ευρωπαϊκής ιστορίας, είναι εξαιρετικαί. Όλαι αι εκδηλώσεις της ζωής μας έχουν καταφανή τα δείγματα μιας πρωτοφανούς κρίσεως. Η οικονομική δε κρίσις θα ήτο ίσως ολιγώτερον αισθητή, αν δεν υπήρχεν εις την Ελληνικήν ζωήν, τόσον έκδηλος, η ηθική και λογική κρίσις εκ της οποίας πάσχομεν ως κοινωνικόν σύνολον. Το χρήμα δεν θα υφίστατο τότε τον σημερινόν εκμηδενισμόν. ο πλούτος θα έρριπτε και ένα βλέμμα φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης εις τα πλήθη των πειναλέων, αι λαϊκαί τάξεις θα ανεκουφίζοντο με τας γενναίας χειρονομίας των ευπόρων. Αλλά δεν πρόκειται περί αυτού...

    » Είπομεν: Υποφέρομεν και από κρίσιν «λογικού». Ό,τι αγωνιζόμεθα από της επομένης της Μικρασιατικής καταστροφής να οικοδομήσωμεν εις την Ελλάδα, λειώνει τώρα ως ο πάγος. Τα θεμέλια του κράτους τρίζουν. Τα παν εις την χώραν αυτήν που άλλοτε ήστραψε το φως ενός λαμπρού πολιτισμού, καταρρέει, κυλίεται, πέφτει...

    » Και ενώ ο οίκος μας σείεται από τας βάσεις του και γύρω μας καπνίζουν ακόμη τα συντρίμμια του πολέμου, ημείς -ω τη αναισθησία μας!- ομφαλοσκοπούμεν επί των «πολεμικών νέων» και, κλείοντες τους οφθαλμούς προ της αδυσωπήτου πραγματικότητος, προβαίνομεν εις εκδηλώσεις αι οποίαι μας φέρουν εγγύτερον προς την ολοκληρωτικήν καταστροφήν.

    » Δεν είναι καιρός δια μεμψιμοιρίας ούτε αι στιγμαί επιτρέπουν παρανοήσεις. Η θέσις μας είναι σαφής: Η Ελλάς του κ. Μέχρις Εσχάτων ετάφη μετά μια συντριπτικήν ήτταν. Εις την θέσιν της εγεννήθη η Ελλάς του «ζωτικού χώρου της Ιταλίας». Η πρώτη όζει πτωμαΐνης. Η δευτέρα έχει την δρόσον μιας νέας ζωής. Ας την αγκαλιάσωμεν σφιχτά. Ίσως με την νέαν τάξιν πραγμάτων ατενίσωμεν καλύτερας ημέρας. Ίσως εξέλθομεν εκ της δεινής θέσεως εις την οποίαν ευρεθήκαμεν την επομένην της στρατιωτικής καταρρεύσεως. Ίσως μας δοθούν τα μέσα να ζήσωμεν...

    » Το επιβάλλει το εθνικόν συμφέρον μας. Η γενέα αυτή δεν πρέπει να αφανισθή από την πείναν. Τα νειάτα να μη μαρανθούν από τον λίβαν της δυστυχίας. Έχομεν ιστορίαν και πεπρωμένα. Συνεχίζομεν την υπερτρισχιλιετή παράδοσιν μιας ζωτικής φυλής. Είμεθα ράτσα φτιαγμένη από γνήσιον Αριανόν μέταλλον. Διατί, λοιπόν, να διακυβεύωμεν το παν, αυτήν ταύτην την ύπαρξιν μας, εις ανοήτους εκδηλώσεις κατ΄εκείνων οι οποίοι είναι σε θέσιν σήμερον να μας δώσουν χείρα βοηθείας; Και κατά τι είναι περισότερον Έλληνες εκείνοι οι οποίοι κοιμώνται αποκλειστικώς με το φευγαλέον όνειρον της Αγγλικής κατισχύσεως, από ημάς που αξιούμεν προσγείωσιν εις την σημερινήν πραγματικότητα όλων των Ελλήνων, χάριν της κοινής σωτηρίας;

    » Μια ειλικρινής συνεργασία με τους χθεσινούς αντιπάλους μας, με τας δυνάμεις του άξονος, θα μας έσωζεν ίσως από το χάος. Τα αναιμικά από την πείναν παιδάκια, θα εύρισκον μίαν φέταν ψωμιού. οι τρικλίζοντες νήστεις γέροντες θα ημπορούσαν να τρώγουν άπαξ τουλάχιστον της ημέρας. αι θηλάζουσαι μητέρες δεν θα εξηντλούντο και η γενεά μας θα ίστατο ορθία εν μέσω της Ευρωπαϊκής καταιγίδος. Διατί να την αρνηθώμεν την συνεργασίαν αυτήν;

    Το επαναλαμβάνομεν: Οφείλομεν να προσγειωθώμεν. Άλλως ας πάρωμεν σφουγγάρι και ας σβύσωμεν εκ του Ευρωπαϊκού χάρτου και την Ελλάδα και την ιστορίαν και τα ιδανικά μας...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Se alloys koboyn... synta3eis kai se alloys exoyn akomh ta epaggelmata 8eokleista... gia na mporoyn mayra... na pwloyn tis kratike adeies leitoyrgias. Farmakopoioi, tarifes kai ntalhkeria synexizoyn to party... me tis polles xiliades eyrw.

    Palio3eftyla xoyntike.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση