GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζημιές 1 δισ. ευρώ για τους ακτοπλόους την τελευταία τριετία...

 Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εν όψει και της θερινής περιόδου, καθώς ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις έχου...

 Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εν όψει και της θερινής περιόδου, καθώς ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις έχουν χρώμα «γκρίζο» για το μέλλον αρκετών εταιρειών, οι οποίες τα τρία τελευταία έτη εμφανίζουν σταθερά ζημίες που αγγίζουν το ένα δισ. ευρώ.
Μάλιστα το κλίμα στην ακτοπλοΐα «βάρυνε» ακόμη περισσότερο με τα αποτελέσματα των εταιρειών τις ημέρες του Πάσχα. Ενώ περίμεναν να βάλουν στα ταμεία τους «ζεστό» χρήμα τελικώς είδαν τη διακίνηση επιβατών και οχημάτων να μειώνεται κατά 50% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, «βοηθούσης» βεβαίως και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με την 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Απριλίου.
Έτσι, πλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ενδεχόμενο «λουκέτου» σε μία ή περισσότερες εταιρείες ακόμη και το καλοκαίρι!
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή, είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τριετία 2009 - 2011 μόνο οι εισηγμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν ζημίες που άγγιξαν τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί και με τις υπόλοιπες, μεταξύ αυτών και την Hellenic Sea Way (HSW), εκτιμάται ότι οι ζημίες φθάνουν το ένα δισ. ευρώ.
Το 2009 μόνο οι εισηγμένες εταιρείες, ΑΝΕΚ, Μινωικές Γραμμές, ΝΕΛ και Ομιλος Attica, είχαν ζημίες 215 εκατ. ευρώ, το 2010 οι ζημίες διευρύνθηκαν στα 345 εκατ. ευρώ και το 2011 άγγιξαν τα 210 εκατ. ευρώ. Το 2011 οι ζημίες εμφανίζονται μειωμένες, διότι πολλές εταιρείες κέρδισαν χρήματα μεταφέροντας ξένους πολίτες από τη φλεγόμενη Λιβύη.

5 σχόλια

  1. Ρε σαμαρα,προτασεις θελεις??
    Οριστε...

    Θα επαναφερεις την θανατικη ποινη και θα αρχισεις ΑΜΕΣΩΣ την εκτελεση δια απαγχονιμου της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια??

    Οκ Δεν λεμε ολους απο την πρωτη μερα..
    Καμμια δεκαρια ομως ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΒΟΥΛΕΤΙΚΗ ασυλια ( τζοχαντζοπουλο,σημιτη,μασελα παπαντωνιου,μαμουνι παπακωνσταντινου κλπ) μπορουν να εκτελεστουν ΑΜΕΣΩΣ..

    Υ.Γ
    Προσφερομαι εθελοντης να δουλεψω την κρεμαλα.
    Αφιλοκερδως..

    Υ.Γ
    Δεν ειδα καμμια δεσμευση οτι θα καταργησεις την δωρεαν φρουρα/σωματοφυλακη του ηλιθιου βλακογιοργο της τσαντ..
    Να μην τολμαει να ξεμυτισει απο το σπιτι του ..
    Να χεζεται απο το φοβο του .
    Να χασει τον υπνο του...

    Οκ .Θα παρει "ιδιωτικη σεκιουριτυ" αλλα θα την πληρωνει αυτο το ηλιθιο σκατοπραμμα απο την τσεπη του..

    Και βεβαια ο σεκιουριτας μπορει να κανει και καπου ..τα στραβα ματια!!
    Και να δεις το ηλιθιο βλακογιορ της τσαντ τοτε ..
    Θα τον "αδελφο του " σκυλαραπα κανταφι θα ψοφησει...

    Αντε καντο ρε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΘΑ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το καλοκαίρι, με τα νέα μέτρα του μνημονίου, θα πατώσουν οικονομικά ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρίες, θα πατώσουν οικονομικά τα νησιά του Αιγαίου και Ιονίου, και όλα τα τουριστικά κέντρα. Κανένας Έλληνας δεν θα μπορέσει να κάνει διακοπές και οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 200.000, χώρια οι απολύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαστε κρατος υπο κατοχη .Αν οι αφενταδες μας αποφασισουν να γινει η Θρακη Τουρκικη Επαρχια ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΤΩ..Ε ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ -ΔΝΤ-ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΑΣΑ-ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ? ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ(ΚΡΕΜΑΛΑ) ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ -ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ? ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΣΕΛΗ...ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ? ..ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ-Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΗΔΗ 2,6 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ......ΟΛΗ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ..ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ..(ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ) ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Π.Χ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ..ΕΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛ.ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΘΑ ΚΑΘΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Η ΟΧΙ..ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ..ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΙΣΤΙΚΑΝ.. ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ...ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ!!! ΑΓΟΡΩΝ!!!ΤΩΝ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ..ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.. ΔΝΤ.. ΕΕ.. ΗΠΑ ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ..ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ -ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ -ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ-ΚΑΙ Η ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΩΝ..ΑΣ ΣΙΩΠΟΥΝ..ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AX ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΗΔΕΣ!!!!

    ΚΟΨΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ , ΚΟΨΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑ!!!
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΛΗΔΕΣ...

    ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση