GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι (2) αρχηγοί…

Του Θανάση Νικολαΐδη ΑΠ’ τα κόμματα προκύπτουν κυβερνήσεις κι αυτές διαχειρίζονται το κράτος. Το εκπροσωπούν, με τα καλά και άσχημα και ...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΠ’ τα κόμματα προκύπτουν κυβερνήσεις κι αυτές διαχειρίζονται το κράτος. Το εκπροσωπούν, με τα καλά και άσχημα και με την…πειθώ του. Και, πριν εκβάλει ο πολίτης τη γνωστή κραυγή «που είναι το κράτος;» καταλήγοντας στο μελαγχολικό «δεν υπάρχει κράτος», ας ψάξει, νωρίτερα, αν υπάρχουν κόμματα με νόμους, αρχές και ιδεολογία. Με συνεπείς αρχηγούς, σταθερούς στον λόγο και...
 τις αποφάσεις τους.
ΠΕΡΑΣΑΜΕ απ’ τη «γέφυρα του θανάτου», κρατώντας την Ελλάδα στα χέρια μας. Κόμματα και αρχηγοί ζαλίστηκαν κοιτώντας στον γκρεμό και πήραν τα μέτρα τους. «Δεν πειθαρχείς στο Κόμμα; Διαγράφεσαι!». Διέγραψαν τους απείθαρχους, έδειξαν πυγμή και χαρακτήρα οι δυο «μεγάλοι» αρχηγοί κι εμείς σημειώσαμε την ηρωική στιγμή. «Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει», σκεφθήκαμε, «δεν παίζεις με τον αρχηγό και τις αποφάσεις του, δεν διασύρεις το κόμμα για μερικούς αντιμνημονιακούς και αιρετικούς…λαϊκιστές».
ΚΙ έμειναν οι (2) αρχηγοί με τα εύσημα της αυστηρότητάς τους, τα κόμματα με την ηθική τους και οι αιρετικοί με τη διαγραφή τους. Κάποιοι έσπευσαν για άλλη στέγη, ολίγοι ίδρυσαν νέο κόμμα και οι…σώφρονες προτίμησαν την κίνηση αναμονής. Οι πονηρότεροι και «έμπειροι». Κάτι ήξεραν από τούμπες αρχηγών και κόμμα-λάστιχο, το’ χαν ξανακούσει πως στην πολιτική δεν λες ποτέ «ποτέ».
ΗΡΘΑΝ ώρες ανεπίσημα προεκλογικές και τα κόμματα είχαν «αδειάσει». Στελέχη και «περπατημένοι» έξω απ’ το κόμμα και ο αρχηγός να πουλάει αρχηγηλίκι; Το σκέφθηκαν οι (2) αρχηγοί καθένας για το κόμμα, τις αρχές και την…ιδεολογία του, το καλοσκέφθηκαν μη χάσουν το τελευταίο οχυρό και καταστούν τα κόμματά τους μικροί, συνήθεις κομματικοί μηχανισμοί διαμαρτυρίας, πίεσαν και πιέστηκαν και τ’ αποφάσισαν. Ανοίγουμε την αγκαλιά, μεγάλη του κ. Σαμαρά και μεγαλύτερη εκείνη του κ. Βενιζέλου, όλοι μέσα και ο σκοπός αγιάζει το…Κόμμα.
ΕΓΙΝΕ η στροφή (διάβαζε τούμπα), κρατήθηκαν και τα προσχήματα. Ο ένας ζήτησε «επιστολές μετανοίας» και τις είχε, ο άλλος «δήλωση υποταγής, μελλοντικά» και την υπέγραψαν. Ακολούθησαν τα «εντάσσομαι στην πανστρατιά» των ενδιαφερομένων, τα χαμόγελα και οι (κρυφοί) εναγκαλισμοί, με τα «αρχίζουμε συνέχεια των παλιών» και τα «δώστε μου δύναμη να φτιάξω την Ελλάδα» σλόγκαν για ψήφους και…προκοπή.
Η ζημιά έγινε, αλλά, απανωτή σε άλλες χειρότερες, δεν τη διέκριναν κόμματα, αρχηγοί και κομματάρχες. Δεν την επεσήμαναν οι «εργαζόμενοι» στα κόμματα, κλείνοντας τα μάτια. Και τι απόμεινε; Ποιος να τη δει, να την αξιολογήσει και να την εκφράσει εκλογικά; Ο ψηφοφόρος, αφού τους τρίψει στη μούρη την ιδιότητα του οπαδού.

15 σχόλια

  1. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ 3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,,ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ-ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ..ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκατα στα μουτρα τους και...στην καλπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ"

    ===== ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ =====

    ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ. ΨΕΥΤΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ"

    ===== ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ =====

    ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ. ΨΕΥΤΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι Κυριακή πρωί, 8-4-2012 και κάνω ζάπινγκ σε όλα τα κανάλια, που έχουν αυτήν την ώρα ενημερωτικές εκπομπές, δηλαδή ΝΕΤ, Μέγα και Σκάϊ.
    Και στα 3 αυτά κανάλια υπάρχουν εκπρόσωποι ΜΟΝΟΝ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, με ολίγη γαρνιτούρα από… την αριστερά "του σαλονιού", του Κουβέλη!!!

    Ούτε ίχνος από Ανεξάρτητους Έλληνες, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιπές δυνάμεις, που στέκονται απέναντι στην αθλιότητα του Μνημονίου!!!!
    Θαυμάστε "δημοκρατία", θαυμάστε "έγκυρη" και "απρόσκοπτη" ενημέρωση ενόψει των εκλογών!!

    Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το άθλιο πολιτικο-οικονομικό σύστημα σε συνεργασία με τους νταβατζήδες του- διαπλεκόμενους μεγαλο-καναλάρχες, ΕΧΕΙ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ και δεν κοιμάται τα βράδια... από την προοπτική να εισπράξει ένα ηχηρό χαστούκι στις επικείμενες εκλογές!!

    Μη φοβάστε όμως συμπολίτες μου...

    Όσο και να προσπαθούν, θα φάνε καλά στις εκλογές ΟΛΟΙ οι δοσίλογοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σαμαράς θα είναι χειρότερος άν βγεί αυτοδύναμος απο τον Βενιζέλο, Προσοχή είναι επαγγελματίας ψεύτης όπως ο πρώην συγκάτοικος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10.54...γεία σου ΦΩΦΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΖΕΙ
    ΡΕ BΡΩΜΑ ;;;;


    Α...διεγραφε και το αρχίδι 10.35
    που δεν σε απόλαυσε μία ώρα στον Αυτία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΑΣ ΕΙΝΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

    ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ..ΑΙΩΝΙΟΣ.


    _______________________________

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ του σάπιουΑΝΔΡΕ

    τελος +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άμα νομίζετε ότι θα υπάρχει δημοκρατία αν βγει η αριστερά γελιέστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ τερατοΦΩΦΩΣ
    ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;

    ---------------------------------------
    ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ... (3,1 Δις ),
    ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ...!!!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!! )ΝΟΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)
    ----------------------------------------

    Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν
    Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
    Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

    Έτσι η κατάχρηση των δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!

    Τα ακούτε;;;

    Πλημμέλημα η κατάχρηση των (3,1 Δις )...!!!

    Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!!

    Όταν βλέπω αυτή την γυναίκα θυμάμαι...Κτηματολόγιο...

    ΕΣΕΙΣ ;;;;

    α,,,,δεν σας πειράζει εε...... !!!!
    και ετοιμάζεστε
    ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ....απο ΠΑΣΟΚ ΕΥΤΥΧΙΑ..

    συγγνώμη ρε...... ζώωωωωωωωωωαααααααααααααααα
    αυτοκτονήστε ελεύθερα
    για του ΠΑΣΟΚ την χάρη την ΦΩΦΩ-αγία
    και της ΠΑΡΤΙΔΑΣ $$$$$$$$$$$ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    _________________________________________
    ΓΑΠ - Ξεφτιλισμένος μέχρι τελικής πτώσης:
    Κατηγορεί την ΕΕ για τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ!!

    Όταν ο πατέρας του μοίραζε τα πακέτα ήταν ωραία...!!!!!!!!!!!!!

    Ούτε μια κουβέντα αυτοκριτικής δεν είπε ο ξεφτιλισμένος άντρας στη χθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία της Huffingtonpost

    ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ...

    ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΓIΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ...

    ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΛΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ..

    ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτή η παπαριά σου η μεσημεριανή
    είναι ανταξια του ΦΥΡΕΡ,,
    πασοκ ΤΡΑΒΕΣΤΙ...αωμαλιάρη.



    Πανικόβλητος ο Καρατζαφέρης…
    ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ…
    2013!!!
    Τι φοβάται; Αφού… σκίζει, όπως γράφει και το… «Χωνί»!

    Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ 1 Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Σ. Αμπατζή, έδωσε ο πανικόβλητος τηλεπρόεδρος Καρατζαφέρης. Και τι ζητά ο πανικόβλητος; Εξάντληση της τετραετίας! Δηλαδή, να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο του… 2013!!! Ιδού οι δηλώσεις του πανικόβλητου:

    Οι εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει να καταπατάμε κάθε τόσο το Σύνταγμα. Αδύναμοι πρωθυπουργοί και αδύναμα πολιτικά πρόσωπα εφευρίσκουν αιτίες για να διαλύουν τη Βουλή. Θα μπορούσαμε να πάμε μέχρι το τέλος της Συνταγματικής ημερομηνίας, βρίσκοντας ένα σχήμα πιο αποδοτικό -εγώ πρότεινα κάτι σαν την κυβέρνηση Μόντι – να αλλάξει κάποια πράγματα και κάποιες νοσηρές νοοτροπίες… Ο κ. Σαμαράς έχει ένα γινάτι, ένα καπρίτσιο, να γίνουν οι εκλογές σώσει και καλά τώρα. Μόνο και μόνο γιατί αισθάνεται ότι είναι μπροστά και ενδεχομένως έχει κάποια ανασφάλεια. Οι εκλογές θα βλάψουν την όποια πορεία της χώρας.”
    --------------------------------
    Μα, γιατί ανησυχεί ο πανικόβλητος;

    Αφού τα ποσοστά του είναι… υψηλά, αλλά τον… κλέβουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, κατ’ εντολήν της… τρόικας, όπως λέει ο ίδιος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.

    Τι φοβάται ο πρώην… δημοφιλέστερος; Αφού θα σκίσει, όπως γράφει και το… «Χωνί» του κομμουνιστή Δ. Καζάκη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ενα ξερω οτι αποφασισα να ψηφισω οτι δηποτε εκτος...ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΝΤΟΡΑ-ΔΡΑΣΗ -ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ(ΛΑΙΤ)-ΚΑΤΣΕΛΗ-ΔΗΜΑΡΑ-ΛΑΟΣ.. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως ΚΚΕ δαγκωτο τώρα ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ta dyo arxidia poy oso kai na brizoyn oi malakes oi Ellhnes, 8a toys 3anapshfisoyn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση