GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι άπιστοι ψηφοφόροι...

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης. Δεν πείθονται με τίποτα! Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν μπορούν να πείσουν ούτε καν τους κομματικούς τους...


Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.

Δεν πείθονται με τίποτα! Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν μπορούν να πείσουν ούτε καν τους κομματικούς τους στρατούς. Είναι η χειρότερη εμφάνισή τους σε εκλογές μετά από τον πόλεμο. Η αξιοπιστία τους είναι στο ναδίρ. Κι όμως! Σε αυτή την υποτιθέμενη χαμένη αξιοπιστία περιμένουμε να στηριχτούμε για να περάσουμε στην επόμενη ημέρα%26#8230-
Πως είναι δυνατόν να περιμένει κανείς ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση θα συντελεστεί με τα δύο αυτά κόμματα, όταν δεν είναι σε θέση να βγάλουν ούτε καν τον εαυτό τους από την μεγαλύτερη κρίση αξιοπιστίας που απειλεί αυτή ακόμη την επιβίωσή τους-
Οι ψηφοφόροι είναι άπιστοι. Κι όσο αμφισβητούν την ικανότητα των ανικάνων να επιτελέσουν έργο, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος του ατυχήματος. Κι όμως! Δεν μπορεί κανείς αυτή την στιγμή να μετρήσει τι είναι το πλέον επικίνδυνο: Ένα ατύχημα με τα δύο μεγάλα κόμματα να βλέπουν την δύναμή τους να συρρικνώνεται σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα ή με τα δύο κόμματα να κερδίζουν μία εμπιστοσύνη που δεν την αξίζουν- Ή καλύτερα με το να κλέβουν την εμπιστοσύνη του κόσμου απειλώντας τον με την έξοδο από την Ευρώπη-
Δίχως αμφιβολία θα είναι η πιο περίεργη εκλογική αναμέτρηση που έχουμε ποτέ παρακολουθήσει. Είναι η πρώτη φορά που οι ψηφοφόροι έχουν τόσο μεγάλη δύναμη στα χέρια τους. Επειδή ακριβώς κινούνται έξω από τις καθιερωμένες γραμμές. Επειδή δεν υπάρχουν καν γραμμές%26#8230-
Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κατά καιρούς ανακαλύψει διάφορους τρόπους για να εγκλωβίσουν το εκλογικό σώμα σε ψευτοδιλήμματα. Αυτό πλέον δεν είναι δυνατόν. Και το αστείο είναι πως τώρα υπάρχει πραγματικό δίλημμα. Είναι η γνωστή ιστορία του τσοπάνη και του λύκου. Αλλά υπάρχει και ένας πρόσθετος λόγος που δεν πείθουν. Το γεγονός ότι αντικειμενικά δεν έχουν την λύση που υποτίθεται ότι κρύβουν κάτω από τα λοιπά χειρόγραφά τους. Με άλλα λόγια, λένε ψέματα για άλλη μία φορά κι αυτό είναι εύκολα αντιληπτό απ’ όλους%26#8230-
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη μπορεί και να ταρακουνηθεί από τα όσα συμβούν στις εκλογές στην Ελλάδα και στην Γαλλία. Για το δεύτερο, μπορεί και να συμβαίνει. Για το πρώτο, αμφιβάλλω σοβαρά. Το τι θα συμβεί στην Ελλάδα αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς. Οι άλλοι μας έχουν ξεγράψει εδώ και καιρό.
Θα μπορέσουμε άραγε να αντιμετωπίσουμε ως λαός την κατάσταση με ωριμότητα και σύνεση- Κατά πάσα πιθανότητα έτσι θα συμβεί. Ο κόσμος είναι άπιστος και μάλιστα δικαιολογημένα, αλλά όχι και ηλίθιος. Η ωριμότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να στείλουμε τα δύο μεγάλα κόμματα στο 70% ή ότι πρέπει από την άλλη να τα βυθίσουμε στην απόλυτη ανυπαρξία. Σημαίνει ότι με βάση τις συνθήκες που επικρατούν, το εκλογικό σώμα θα πρέπει να βρει την χρυσή τομή. Και θα το κάνει%26#8230-

6 σχόλια

  1. Αυτό που σημερα νοιώθει ο Ελληνας για τα δύο κόμματα που κυνβερνησαν τον τόπο επι 37 χρόνια δεν εχει προηγούμενο.

    Το συναίσθημα έχει ενα πολύ περίεργο και εκρηκτικό μιξάρισμα περιέχει οργή θυμο αγανακτηση περιφρόνηση ειρωνεια εκδικηση μισος ανακατεμενα σε ισχυρές δόσεις.

    Σε αυτον λοιπόν τον λαό απευθυνονται σήμερα αυτα τα αμετανόητα κοπρόσκυλα λεγοντας οτι καναμε λάθη αλλα τώρα θα τα διορθώσουμε όλα!!! τους γαμας τωρα η δεν τους γαμας; αφου κατεστρεψαν τα παντα τωρα θα τα ξαναφτιάξουν έτσι λενε οι Καραγκιοζηδες.

    Εκείνο που εκνευριζει πιο πολύ από ολα είναι οταν ακουμε εκείνο το...αναλαμβανω την πολιτική ευθύνη!!!παει τελείωσε ολα τελειωσαν πηρανε από μονοι τους συγχωροχαρτι, δεν τρεχει τιποτε ανελαβαν την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή αλλα χωρίς καμμια επίπτωση για αυτούς την ανελαβαν ομως και καηκαν τα αρχιδια τους.
    Αναρωτιεμαι αν παω και εγω στην τραπεζα που χρωσταω το στεγαστικό και μου εχει πρήξει τα αρχιδια γιατι δεν μπορω να το πληρωσω πλεον αφου ζω στην ανεργία εδω και 3 χρόνια και τους πω αναλαμβάνω την αστική ευθυνη οτι σας χρωσταω το σπίτι παίρνει εξωφλητικη; αν σκοτωσω κανενα πούστη από αυτους και αναλαβω την ποινική ευθύνη παίρνω αθώωση και συγχώρεση;
    Ασφαλώς και όχι θα με σερνουν σαν αδειο τσουβάλι από γραφειο σε γραφείο με τελικη καταληξη την ψειρου.
    Αυτό είναι λοιπόν που σημερα ζηταει ο λαός να τους δει σερνονται σαν αδεια τσουβαλια από γραφείο σε γραφείο αφου εχουν αναλαβει την πολιτική ευθύνη!!!και να καταλήξουν τα καργιολια με δημευμενη περιουσια και να σπανε πετρες στα νταμαρια να δεις που θα πανε οι κολαρες και οι κοιλάρες που θρεφανε τοσα χρόνια από τις κλεψιες και τις απάτες.
    Ανελαβες την πολιτική ευθύνη; καργιολοπαιδο θα σου γαμηθει οτι εχεις και δεν εχεις θα φτύσεις της μανας σου το γαλα εμετό οπως το φτυνουμε εμεις καθε μερα παλιοκαθηκια.
    Ποιον να πείσουν πλέον αυτοι οι κοπριτες ουτε τους εαυτους τους δεν μπορουν πια να πείσουν.

    6 ΜΑΗ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΣΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ.

    κ. ΠΕΠΟΝΗ ετοίμασε φακελλους ci4 σιεμενς βατοπεδια τρένα δανεια ολυμπιακων εχει πολύ κατακαθι ολος ο θιασος επι σκηνης. Εκει να δεις αναληψη εύθυνης θα το χαρεί η ψυχη τους. Οι σουιτες είναι ετοιμες στον Κορυδαλλο περιμενουν πολλούς λεβεντες που εχουν αναλαβει την πολιτική ευθυνη γιατι εμεις εχουμε αναλαβει την ευθυνη να τους γαμησουμε τον αδοξαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΩΣΤΕ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν σήμερα:η Ελλάδα μπαίνει στο ΔΝΤ
    _____________________+ _____________

    34: Ο Ιησούς Χριστός σταυρώνεται, σύμφωνα με το Νεύτωνα.
    971: Οι Βυζαντινοί υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή νικούν τους Ρώσους.
    1821: Η Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της ....Αλαμάνας τις οθωμανικές ορδές του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.
    1920: Το Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας, στο οποίο κυριαρχούν οι Νεότουρκοι του Μουσταφά Κεμάλ, αποκηρύσσει την κυβέρνηση του Σουλτάνου Μεχμέτ Δ' και συντάσσει προσωρινό Σύνταγμα.
    1941: Αεροπλάνο της RAF μεταφέρει τον βασιλιά Γεώργιο και την ελληνική κυβέρνηση στο Κάιρο.
    1944: H φιλοεαμική ανταρσία πληρωμάτων του ελληνικού στόλου που ναυλοχεί στο Κάιρο, καταστέλλεται με αιματηρό τρόπο.

    2010: Η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

    - απο την φανταστική απεικόνιση του ΕΦΙΑΛΤΗ.

    - απο τις γκραβούρες του Πήλιου Γούση

    - απο τις γελοιογρφίες των Νενέκων

    - απο τις φωτο των Τσολάκογλου της Κατοχής...

    ..ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ....
    ΤΟΥ Διεθνή και πρώτου ΜΑΛΑΚΑ.
    ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Σάπιου Ανδρέ.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    δηλαδή... Στο ΑΠΑΝΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ του ΔΝΤ,
    σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ηλιθίου.
    _____________________________
    με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ΕΥΤΥΧΙΑΣ !
    σύμφωνα με τα λεγόμαενα των Πάγκωλων
    του Όλον ΠΑ$$ΟΚ.

    Αμήν +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εξώδικο .. υπάρχει πάντως.
    Ο χουντικός Γεωργαλάς ήταν υπέυθυνος στο γραφείο του Καημένου μέχρι χθες.


    Το 2009 οι "Δεξιοί" δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί κάνανε μουτρακια στον Καραμανλή.

    Βγήκε η πασοκαρα πανηγυρικα, μας εσκισε το κορμακι και τώρα οι "Δεξιοί" πάλι δεν θα ψηφίσουν την Νεα Δημοκρατία γιατί τώρα κάνουν μουτρακια στον Σαμαρα.

    Τελικά εσείς οι "Δεξιοί" ή πολύ καλό μαθημένοι είσαστε ή είσαστε τόσο Δεξιοί όσο και ΓΑΠ αντιεξουσιαστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα γύρισαν μερικά δήθεν ψευτοανεξάρτητα μπλογκ.
    Το φίμωτρο βλέπει πτώση του καμμένου-δημαρά- μαριά, γιατί φοβάται για τη ΝΔ.
    Το κουρδιστό πορτοκάλι, εκεί που έβριζε το χαρατσάκια Βενιζέλο, τώρα τον υμνεί.
    ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ( ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ, ΤΟΥ ΣΚΑΙ, ΤΗΣ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΩΝ ), ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ, ΧΑΤΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.
    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΩΝ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ,
    ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;
    ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ; ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ; ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΕΓΙΝΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ. ΠΝΙΞΤΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ( ΚΑΤΑΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΩΝ.

    ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ. ΓΙΑΤΙ ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ Ο ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΕ 20 ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ 20 ΝΑΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση