GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤτΕ: Ύφεση 5%, ανεργία πάνω από 19% για το 2012...

Το 5% , θα πλησιάσει η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, ο οποίος παρο...

Το 5%, θα πλησιάσει η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, ο οποίος παρουσίασε την Τρίτη την ετήσια έκθεση του για το 2011. Πιο συγκεκριμένα, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος αναθεώρησε επί τα χείρω την εκτίμησή του για τη φετινή μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%, εκτιμώντας πλέον ότι...
ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%. Την ίδια ώρα, η ανεργία θα βρεθεί στα ύψη, αφού αναμένεται να ξεπεράσει το 19%.
Ο κ. Προβόπουλος τονίζει στην έκθεσή του ότι οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ευνοϊκότερες, αλλά επισημαίνει ότι η έξοδος από την κρίση θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη βούληση και την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την ιστορική πρόκληση. Για το Μνημόνιο 1, ο κ. Προβόπουλος υποστηρίζει ότι «αντιμετωπίστηκε αμυντικά, θεωρούμενο ως έξωθεν επιβολή», τακτική που «πολλαπλασίασε το κόστος, βάθυνε και παρέτεινε την ύφεση» της οικονομίας, ενώ για το Μνημόνιο 2 και την αναδιάρθρωση του χρέους, τονίζει ότι κερδήθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος και υπογραμμίζει ότι δεν δικαιολογείται καμία χαλάρωση ή εφησυχασμός.
«Για να προχωρήσουν οι αλλαγές αυτές, απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση στην κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις», επισημαίνει και προσθέτει ότι «οι πολιτικές δυνάμεις ευκταίο είναι να συμφωνήσουν πάνω σε αυτά που τις ενώνουν, δηλαδή την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του κράτους».
Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο διοικητής της ΤτΕ σημειώνει ότι «η τρέχουσα προεκλογική περίοδος έχει εκ των πραγμάτων επιβραδύνει την υλοποίηση των προγραμματισμένων αλλαγών» και προειδοποιεί ότι «αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών». Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, το ιστορικό διακύβευμα είναι η συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ.
Οι προβλέψεις για τα οικονομικά μεγέθη
  • Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης του ΑΕΠ θα πλησιάσει το 5%, δηλαδή η ύφεση θα είναι λιγότερο έντονη από ό,τι το 2011, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.
  • Το μέσο ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί εφέτος σε σύγκριση με το 2011 και θα υπερβεί το 19%, έναντι 17,7% πέρυσι.
  • Η αναμενόμενη το 2012-13 μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, σε συνδυασμό και με την προβλεπόμενη εξέλιξη των τιμών, οδηγεί σε αισθητή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, που θα συμβάλει σε άνοδο των εξαγωγών και υποκατάσταση των εισαγωγών. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2012 θα έχουν ανακτηθεί τα 2/3 έως 3/4 της συνολικής απώλειας της ανταγωνιστικότητας κόστους της περιόδου 2001-2009. Επιπλέον, εντός του 2013 θα έχει ανακτηθεί πιθανόν ολόκληρη η απώλεια. 
  • Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει από 9,8% του ΑΕΠ το 2011 στο 7,5% περίπου το 2012, ενώ η υποχώρηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη. 
  • Τέλος, η πτωτική τάση του πληθωρισμού συνεχίζεται το 2012 και ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στο 1,2%. Το 2013 ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, ενδεχομένως και κάτω από το 0,5%.
Προτάσεις για την ανάπτυξη
Σύμφωνα με την έκθεση, η ΤτΕ έχει επισημάνει από το 2010 την ανάγκη ενός συνεκτικού Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη εκ παραλλήλου με δημοσιονομική προσαρμογή. Στο εν λόγω σχέδιο, σύμφωνα, με την ΤτΕ πρέπει να συμπεριλαμβάνονται:
  • Μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και η ελάφρυνση του διοικητικού βάρους των επιχειρήσεων, η απλοποίηση του κανονιστικού-ρυθμιστικού πλαισίου και η αποκατάσταση του ανταγωνισμού στις αγορές.
  • Επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες, πέραν των εσόδων που μειώνουν το χρέος, δημιουργούν πρόσθετες επενδύσεις, ώστε να αξιοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτώνται. Οι αποκρατικοποιήσεις δημιουργούν ευκαιρίες για ξένες άμεσες επενδύσεις, οι οποίες συνεπάγονται μεταφορά τεχνολογίας και βελτίωση της παραγωγικότητας.
  • Ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και εξασφάλιση πόρων από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την επανεκκίνηση σημαντικών έργων υποδομής που έχουν διακοπεί. 
Ο Γ. Προβόπουλος, επισημαίνει τέλος την ανάγκη δημιουργίας ενός εξωστρεφούς αναπτυξιακού προτύπου και την αναγκαιότητα διαρθρωτικών αλλαγών προς τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα.

4 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ; ΝΑΧΕΙΣ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΣΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ, ΒΡΕ ΚΟΥΤΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ,ΚΑΙ ΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕ, ΠΛΗΡΩΝΕ, ΠΛΗΡΩΝΕ. ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΑΧΟΛΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ : ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ ! ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ...

    ΝΑ ΣΤΟ ΒΓΑΛΕΙ, ΜΕΤΑ, Ο ΔΗΜΑΣ; ΓΙΝΕΤΑΙ ; Ε, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.,,

    ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ ΣΩΣ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ, ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ, ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΟΥΙΣΚΑΚΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

    - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.

    - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

    - Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

    - Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

    - Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

    - Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

    - Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

    - Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΧΩΡΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ… ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήρε φωτιά το twitter με την υποψηφιότητα του Πύρρου!!!!!

    H είδηση οτι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Επικρατείας «άναψε φωτιες» στο twitter όπου εκατοντάδες χρήστες με καυστικό χιούμορ σχολίασαν την απόφαση αυτή.
    Ιδού ορισμένες από τις πιο σπαρταριστές ατάκες:

    -Κάτσε κάτω απο τον #beni
    -Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για το θρίαμβο. Ο Πύρρος θα σηκώσει στα χέρια τον Βενιζέλο.
    -Ο Πύρρος Δήμας επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικράτειας του ΠΑΣΟΚ.
    Με το σπαθί του! Σήκωσε 1,5 Βενιζέλους στο αρασέ.
    -Ο Πύρρος στο αρασέ σηκώνει Βενιζέλο και στο ζετέ Πάγκαλο.
    -Ο Πύρρος μπήκε για να «σηκώσει» τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ?
    -Ο Πύρρος θα είναι ο μόνος από τους 300 που δεν θα κινδυνεύει να δεχτεί ποτέ επίθεση.
    -Αντιντόπινγκ κοντρόλ, παίζει;

    -Π.Δήμας στη Βουλή:-Χαίρεται,είμαι καινούριος βουλευτής,που κάθομαι;-Κάτσε κάτω απ'τη Μπάρμπα.
    -Πύρρος Δήμας και Φώφη επικεφαλής στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
    Αρνήθηκαν Μπομπ Σφουγγαράκης και Στρουμφίτα.
    -Να βάλει ο Σαμαράς στο επικρατείας τον Ιακώβου, και όταν θα σηκώνεται να μιλήσει στη βουλή ο Δήμας να του φωνάζει "κάτσε κάτω"
    -Ο Πύρρος Δήμας στο ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να σηκώσει τη μπάρα με τα πεσμένα ποσοστά του κόμματος.
    Στο Λαος θα παρουν Μελισσανιδη για κωλοτουμπες..

    Υπάρχουν βέβαια και αρκετά αιχμηρά σχόλια για την επιλογή του Πύρρου Δήμα αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

    -Φαντάζομαι ότι ο Πύρρος Δήμας έχει παραιτηθεί από αξιωματικός Ε.Δ.
    Ας το τσεκάρει κάποιος.
    -Ο Πύρρος Δήμας στο ΠΑΣΟΚ συμβολίζει τους Ολυμπιακούς, δηλαδή την σπατάλη, τη φούσκα, το πάρτι για λίγους, τη ντόπα και την κουτοπονηριά
    -Πύρρος Δήμας επικεφαλής επικρατείας ΠΑΣΟΚ; Άλλη μια τεράστια πολιτική φυσιογνωμία επιστρατεύεται...
    -Πύρρος Δήμας στη 1η θέση στο Επικρατείας του ΠαΣΟΚ; ...
    Είναι πολλά τα κιλά Πύρρο.
    Ένας λαός έχει ήδη γονατίσει κάτω απ τη μπάρα τους.
    -Επικεφαλής του Επικρατείας του Πασόκ ο Δήμας: Με την τεχνογνωσία του θα ξεκινήσει ο Μπένι την προσπάθεια για υπέρβαση της Κρίσης.

    -Ο Πύρρος Δήμας πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ....Ντροπή ρε Πύρρο
    -Πάντως θέλω να δω το γλωσσικό επίπεδο της Βουλής αν εκλεγούν αυτές οι ανυπέρβλητες προσωπικότητες: Μπάρμπα, Δήμας κτλ. ωραία θα περάσουμε!

    -Ο Δήμας, ο Κουίκ και ποιός ξέρει ποιός άλλος ακόμη, θα νομοθετούν από 7 Μαίου για λογαριασμό μου...Γαμώτο

    -Πρώτος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας!!Και ο θεός βοηθός...
    -και γω αν ήμουν δήμας και έπαιρνα μπόνους,επιχορηγήσεις και μια σταθερή θέση στο δημόσιο χωρίς να πατάω επί πασόκ εκεί θα πήγαινα..


    -Ο Πύρρος Δήμας γνώρισε ως τώρα την αποθέωση και τον θαυμασμό, τώρα επιθυμεί να γνωρίσει την απομυθοποίηση και τον αποτροπιασμό. Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ.

    Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. ΜΕΙΟΝ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση