GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ύφεση 5% και ανεργία 20% «βλέπει» το ΙΟΒΕ...

Ύφεση 5%, ανεργία γύρω στο 20% (αν και με ηπιότερους ρυθμούς από ότι το 2011) και μείωση επενδύσεων για πέμπτο συνεχές έτος προβλέπει γι...

Ύφεση 5%, ανεργία γύρω στο 20% (αν και με ηπιότερους ρυθμούς από ότι το 2011) και μείωση επενδύσεων για πέμπτο συνεχές έτος προβλέπει για το 2012 το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, την οποία παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του. Το ΙΟΒΕ σημειώνει επίσης ότι επιβάλλεται να αναθεωρηθεί από τώρα ο τρέχων προϋπολογισμός, καθώς υπάρχουν αποκλίσεις λόγω δυστοκίας στην...
είσπραξη εσόδων της μεγάλης ύφεσης.
«Συνισταμένη των προηγούμενων εκτιμώμενων μεταβολών στις βασικές συνιστώσες του ΑΕΠ αποτελεί η πρόβλεψη για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 5% το 2012», επισημαίνεται στην έκθεση του Ιδρύματος.
Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα περιοριστεί σημαντικά εκ νέου φέτος, ενώ εκτεταμένες θα είναι οι περικοπές και στις καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής.
Οι συνολικές εγχώριες επενδύσεις εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν για ακόμα μια χρονιά, εξαιτίας της αρκετά εξασθενημένης εγχώριας ζήτησης και της συνάρτησης της υλοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα έτη. Πάντως, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η εκκίνηση ορισμένων μεγάλων ξένων επενδύσεων ενδεχομένως να συγκρατήσει την πτώση τους σε μικρότερη έκταση από ότι πέρυσι.
Όσον αφορά στην ανεργία, εκτιμάται ότι θα παραμείνει σε ανοδική τροχιά, με ηπιότερο ρυθμό απ' ό,τι πέρυσι, στην περιοχή του 20%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 20,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, 6,5 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από ότι βρισκόταν στην ίδια περίοδο του 2010, ενώ συνολικά το 2011 η αύξηση της ανεργίας έφτασε τις 5,2 εκατοστιαίες μονάδες, από το 12,5% στο 17,7%.
Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η σημαντική πτώση της εγχώριας ζήτησης και κατά το τρέχον έτος θα καθορίσει τις τάσεις στην αγορά εργασίας. Κομβική εξέλιξη για την πορεία της απασχόλησης εφεξής αποτελούν οι πρόσφατες ρυθμιστικές παρεμβάσεις στο μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού τομέα και στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών-εργαζομένων.
Σύμφωνα επίσης με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού θεωρείται επιβεβλημένη λόγω της δυστοκίας στη συλλογή εσόδων και της μεγάλης ύφεσης.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση του Ιδρύματος αναφέρεται πως στο πλαίσιο της σύναψης της δεύτερης δανειακής σύμβασης και της υλοποίησης του συνοδευτικού Μνημονίου (ν.4046/ 2012), η κυβέρνηση προχώρησε στην αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού. Η ανάγκη αναθεώρησης προήλθε από τη διευρυνόμενη υστέρηση των φορολογικών εσόδων σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού του 2012, η οποία αναμένεται να διαμορφώσει σε χαμηλότερο επίπεδο τα σχετικά μεγέθη τόσο του περασμένου έτους όσο και του τρέχοντος.
Με το συμπληρωματικό προϋπολογισμό, λέει το ΙΟΒΕ, το έλλειμμα του 2011 προβλέπεται ότι θα είναι περί τα 1,3 δισ. ευρώ υψηλότερο της εκτίμησης στον Προϋπολογισμό του 2012. Σε ότι αφορά το έλλειμμα του 2012, πλέον εκτιμάται ότι θα είναι κατά 2,3 δισ. ευρώ μεγαλύτερο, παρά τις πρόσθετες παρεμβάσεις.
«Η αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού θεωρείται επιβεβλημένη, δεδομένων του μεγαλύτερου βάθους της ύφεσης το τρέχον έτος αλλά και της έντονης δυστοκίας που παρατηρείται στη συλλογή εσόδων. Μένει ωστόσο να φανεί εάν τα μέτρα που λήφθηκαν επαρκούν για την επίτευξη των νέων στόχων. Σε γενικές γραμμές οι νέοι στόχοι κρίνεται ότι θα μπορούσαν να επιτευχθούν, εφ' όσον εφαρμοστούν πλήρως τα ληφθέντα μέτρα», υπογραμμίζει το ΙΟΒΕ.

12 σχόλια

  1. ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΩΡΑ?.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ?ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ?ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ..ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΚΚΕ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΛΑΙΤ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΕΝΟ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΡΕ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΜΑΣ ..ΕΠΙΚΑΙΡΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τράπεζα της Ελλάδος στο μυαλό του καθενός μας είναι ότι η Τράπεζα που εξέδιδε το ελληνικό νόμισμα, που φυλάσσει για 83 χρόνια τον ελληνικό χρυσό και καθορίζει την οικονομική πολιτική.Είναι δηλαδή η Τράπεζα του ελληνικού κράτους. Είναι όμως;;;;;;..

    Ξυπνάτε: Η ΙΔΡΥΣΗ

    Ιδρύθηκε το 1927 και ξεκίνησε τις εργασίες της το 1928 ως μη εμπορική τράπεζα, κατ' επιταγή της τράπεζας της Αγγλίας, με αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο χαρτονομίσματος και την απόλυτη ευθύνη χάραξης της νομισματικής πολιτικής της χώρας. Το.......
    καταστατικό της θυμίζει κράτος εν κράτει.

    Σε αυτή την πρώτη περίοδο λειτουργίας της κλειδώνεται η ισοτιμία της δραχμής με την αγγλική λίρα, σε μια περίοδο όπου τα περισσότερα εθνικά νομίσματα κλειδώνουν με το δολάριο το οποίο σταδιακά κυριαρχεί παγκοσμίως. Ο λόγος? Οι κατά πολλούς τότε σύμμαχοί μας Βρετανοί, χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως αποικία της οποίας την οικονομία ήθελαν να ελέγχουν απόλυτα, με στόχο να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του υπέρογκων δανείων που απλόχερα προσέφεραν χρηματιστές της εποχής όπως Rothschild, J P Morgan κλπ.

    Για να στηριχτεί η χρυσή δραχμή (σκληρό νόμισμα) ισοπεδώθηκε από την κυβέρνηση Ελ Βενιζέλου ο ελληνικός λαός και παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις το Σεπτ. του 1931 περί σταθερότητας της οικονομίας και της ανάγκης στήριξης της χρυσής δραχμής (βλ. Ευρώ 2011), η οικονομία κατέρρευσε τον Μάιο του 1932 (ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ) με αποτέλεσμα να επιστρέψει ο βασιλιάς για να πληρωθούν οι δανειστές, αλλά και να προετοιμαστεί το έδαφος για την δικτατορία του Μεταξά.

    ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Τ.τ.Ε.

    Χαράσσει και ασκεί την νομισματική πολιτική της χώρας

    Ασκεί την πολιτική της συναλλαγματικής ισοτιμίας της δραχμής

    Κατέχει και διαχειρίζεται τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο χρυσός

    Ασκεί την εποπτεία των τραπεζών και των άλλων πιστωτικών οργανισμών

    Έχει το αποκλειστικό προνόμιο έκδοσης χαρτονομισμάτων και ενεργεί ως ταμίας και εντολοδόχος του Ελληνικού Δημοσίου

    Oυδείς αντιπρόσωπος του κράτους δύναται να ερευνήσει τα βιβλία της Τράπεζας της Ελλάδος.

    ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική, παρόλο που εκτός από την αντίστοιχη Βελγική και Αυστριακή όλες οι υπόλοιπες Κεντρικές Τράπεζες των Ευρωπαϊκών χωρών είναι κρατικές (πχ Γερμανία, Αγγλία κλπ.).

    Το ελληνικό κράτος συμμετέχει με ποσοστό 6% ενώ η υπόλοιπη μετοχική σύνθεση παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη. Οι μέτοχοί της μπορούν να κερδίζουν από την Τράπεζα όπως οι μέτοχοι όλων των Α.Ε.

    Η Τράπεζα της Ελλάδας μπορεί να καθορίζει την οικονομία του κράτους, το κράτος όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα ελέγχου πάνω της. Είναι το μοναδικό σημείο της ελληνικής επικράτειας όπου το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ΚΑΜΙΑ δικαιοδοσία!

    Πώς είναι δυνατόν μια ιδιωτική ΑΕ να καθορίζει την νομισματική πολιτική της χώρας όταν οι μέτοχοί της έχουν αντίθετα συμφέροντα από αυτά του ελληνικού λαού???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τράπεζα της Ελλάδος


    Πώς ξέρουμε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι μεγαλομέτοχοι κάποιες τουρκικές ή σκοπιανές εταιρείες?? Πως ξέρουμε ότι δεν συμμετέχουν στην μετοχική σύνθεση μεγάλα επενδυτικά σχήματα του εξωτερικού που αυτή την στιγμή κερδοσκοπούν στα CDS όπως πχ GoldmanSachs ή JPMorgan??

    Γιατί δεν επιτρέπεται στον Έλληνα πολίτη να γνωρίζει ποιοι είναι οι μέτοχοι της Τ.τ.Ε.?? Ποιοι είναι αυτοί?? Τι κρύβουν???

    Η Τ.τ.Ε ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!!

    Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος συναλλάσσεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

    Πώς είναι δυνατόν η Τ.τ.Ε να είναι στο Χ.Α. έχοντας ξεκάθαρη εμπορική λειτουργία ενώ βάσει του καταστατικού της, θεωρείται μη εμπορική και συγχρόνως αποτελεί τον εποπτικό φορέα όλου του εμπορικού τραπεζικού συστήματος???

    Γιατί είναι εισηγμένη η Τ.τ.Ε. στο Χ.Α. ενώ καμία από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης δεν είναι??

    Στα διεθνή χρηματιστήρια είναι εισηγμένες μόνο εμπορικές τράπεζες με έναν και κύριο στόχο: την υψηλή κερδοφορία..

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

    Η Τράπεζα της Ελλάδος φυλάσσει και διαχειρίζεται τα αποθέματα χρυσού της χώρας τα οποία αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και την ασφάλειά της έναντι οικονομικών κρίσεων.

    Το 1941 ο ελληνικός χρυσός (600 τόνοι) φυγαδεύτηκε στο Κάιρο μαζί με την τότε ελληνική κυβέρνηση. Από εκεί για λόγους ασφαλείας (?) μεταφέρθηκε στην Νότιο Αφρική και εν συνεχεία στο Λονδίνο. Μετά τον πόλεμο στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν επέστρεψε όλος ο ελληνικός χρυσός. Ένα τμήμα του παρέμεινε για άγνωστους (?) λόγους στην Αγγλία.

    Σήμερα από τους 600 τόνους η Ελλάδα διαθέτει 147, από τους οποίους οι μισοί είναι στην Τ.τ.Ε ενώ οι υπόλοιποι στην Αγγλία, στις ΗΠΑ (FED) και στην Ελβετία!

    Το ελληνικό κράτος πληρώνει στην Τ.τ.Ε σήμερα, 90.000? το χρόνο για τις υπηρεσίες φύλαξης!!!
    το 2001 η χώρα μας μπαίνει στην Ευρωζώνη με την βοήθεια των περίφημων swaps του Σημίτη. Με την βοήθεια αυτών των σύνθετων τραπεζικών προϊόντων και της Goldman Sachs, βελτιώνεται η εικόνα των δημοσιονομικών της Ελλάδας, αποκρύπτεται το χρέος και η χώρα γίνεται αποδεκτή στην Ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία. Η Τράπεζα της Ελλάδας, με διοικητή τότε τον σημερινό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, γνώριζε τα πάντα για την τεράστια αυτή απάτη. ΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΩΣ ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ SWAPS???

    Το 2003 για αδιευκρίνιστους μέχρι σήμερα λόγους, πουλήθηκε σε άγνωστους αγοραστές μέρος του ελληνικού χρυσού (20 τόνοι) από την Τράπεζα της Ελλάδας. Ποιος τους πήρε? Για ποιους λόγους? Με τι αντίκρισμα???

    O Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΣΤΗΡΙΟ

    Οι χιλιάδες κατεστραμμένοι του χρηματιστηρίου δεν πρέπει να ξεχνούν ότι σε αυτή την μεγάλη ληστεία συμμετείχε και ο σημερινός πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, μαζί με τον Σημίτη και τον Παπαντωνίου! Η φούσκα του χρηματιστηρίου οδήγησε στην πιο βίαιη ανακατανομή του πλούτου στην μεταπολεμική Ελλάδα προς όφελος φυσικά των ολίγων.

    Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

    Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 5 της δανειακής σύμβασης του δωσίλογου Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα παραιτείται από την ασυλία που έχει λόγω εθνικής κυριαρχίας. Αυτό σημαίνει ότι οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας έχουν την δυνατότητα να κατασχέσουν τον ελληνικό χρυσό (ιδίως τον μισό που βρίσκεται στο εξωτερικό) εάν δεν εξυπηρετηθούν τα δάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τράπεζα της Ελλάδος


    Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

    H Τράπεζα της Ελλάδος διαχειρίζεται τα κατατεθειμένα σε αυτήν διαθέσιμα κεφάλαια των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών φορέων στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν.2469/1997. Τα διαθέσιμα αυτά συνιστούν το Κοινό Κεφάλαιο ΝΠΔΔ και ασφαλιστικών φορέων, η δε Τράπεζα της Ελλάδος επενδύει υποχρεωτικά αυτά τα κεφάλαια σε κινητές αξίες του ελληνικού δημοσίου, όπως ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.

    Στις 30.9.2011 το ύψος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που είχαν την ατυχία να διαχειρίζονται από την Τ.τ.Ε ανέρχονταν σε 15,87 δις ? !!! Aυτά χωρίς πληροφόρηση αλλά και την σύμφωνη γνώμη των ταμείων επενδύθηκαν σε ομόλογα, τα οποία μετά το υποτιθέμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους και την ανταλλαγή των ομολόγων θα αντικατασταθούν με νέα ομόλογα μειωμένης κατά 50% αξίας σε σχέση με την αρχική τους.

    Αυτό σημαίνει ότι με αποκλειστική ευθύνη της Τ.τ.Ε τα αποθεματικά των ασφ. ταμείων μειώνονται στο μισό με αποτέλεσμα να παραλύσει το ασφαλιστικό σύστημα του κράτους και να υπάρξουν σοβαρότατα προβλήματα με συντάξεις, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.!

    Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ" ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ Τ.τ.Ε. και την Ε.Κ.Τ.

    1985-1993 : οικονομικός σύμβουλος της Τ.τ.Ε

    1993 : υποδιοικητής της Τ.τ.Ε.

    1994-2002 : Διοικητής της Τ.τ.Ε

    2002-2010 : Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

    Μετά από όλα αυτά, δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς.

    ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠHΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ

    ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τράπεζα της Ελλάδος

    Πιο συγκεκριμένα, τροποποίησαν το άρθρο 14, στοιχείο α΄ του καταστατικού της ΤτΕ και πλέον διαγράφεται από το καταστατικό η δικλίδα ασφαλείας της Ελληνικότητας της τράπεζας που πρόσταζε πως «δεν ψηφίζουν μέτοχοι που δεν έχουν την Ελληνική υπηκοότητα». Πλέον μετά από αυτή την τροποποίηση έχουν δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας και οι ξένοι μέτοχοι.

    Έτσι, με την κατάργηση αυτής της δικλίδας ασφαλείας σε μια Γενική Συνέλευση που θα ψηφίζουν οι πάντες και θα έχουν εξασφαλίσει το απαιτούμενο κατά το νόμο ποσοστό συμμετοχής, θα μπορεί να δεσμευθεί μια μελλοντική απόφαση Ελληνικής κυβέρνησης για τον ορισμό Έλληνα διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Επίσης, μπορεί να μπλοκάρει μελλοντικές αποφάσεις Ελληνικών κυβερνήσεων, όπως το δικαίωμα κοπής Εθνικού νομίσματος, σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις επέβαλαν την επιστροφή στη δραχμή.

    Αποτέλεσμα της παραπάνω τροποποίησης είναι πως οι ξένοι μέτοχοι για πρώτη φορά αποκτούν ρυθμιστικό ρόλο σε θέματα που διαχειρίζονταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Ελλάδος.

    Είναι δεδομένο πλέον πως αυτή η κυβέρνηση απεμπόλησε κάθε Εθνικό πλεονέκτημα της χώρας και στην προκειμένη περίπτωση είναι τεράστιες οι ευθύνες και του διοικητή της ΤτΕ, κ. Προβόπουλου.

    Κε Προβόπουλε, μη γνωρίζοντας οι Έλληνες πολίτες το μετοχολόγιο της ΤτΕ και ταυτόχρονα με την τροποποίηση του άρθρου 14 του καταστατικού της ΤτΕ, γεννάται εύλογα το ερώτημα για το ποιος τελικά ελέγχει την Τράπεζα της Ελλάδος


    ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
    ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΟΣΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ,
    ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ
    ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kai ta kleista epaggelmata akomh kleista. Sygxarhthria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά αυτοί της Ν.Δ ΣΤΟ antinews ΤΙ ΠΕΙΝΟΎΝ; Βρε σαχλαμάρες συγκυβερνάτε συγκυβερνάτε και ξεπουλάτε ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΠΆΡΕΙ ΧΑΜΠΆΡΙ ....

    Με πλειοψηφία 164 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πέρασε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τη Siemens.


    Η συμφωνία προβλέπει ότι η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

    Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο, ενώ η συμφωνία δεν απαλλάσσει τη Siemens από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

    Υπενθυμίζεται πως η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, είχε υπολογιστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ.

    Τη ρύθμιση υπερψήφισαν 164 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πλην του Φραγκίσκου Παρασύρη, που καταψήφισε, και της Άννας Νταλάρα που ψήφισε «παρούσα».

    Εκτός της ρύθμισης για τη Siemens, για την οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία εκ μέρους του ΛΑΟΣ, σε ψηφοφορία τέθηκε η ρύθμιση για τη διάθεση κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων- και πάλι από τον ΛΑΟΣ- ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ προκάλεσε ονομαστικές ψηφοφορίες για άλλα 11 άρθρα. Τα αποτελέσματα αναλυτικά, έχουν ως εξής:


    Άρθρο 207 (Τροποποίηση διατάξεων που αφορούν την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων): 195 θετικές ψήφοι και 45 αρνητικές.
    Άρθρο 208 (Συμπλήρωση διατάξεων για έργα ΟΛΠ): 196 θετικές ψήφοι και 44 αρνητικές.
    Άρθρο 209 (Συμπλήρωση διατάξεων για έργα ΟΛΘ): 196 θετικές ψήφοι και 44 αρνητικές.
    Άρθρο 210 (Συμπλήρωση διατάξεων για λιμενικά έργα): 195 θετικές ψήφοι και 45 ενάντιες.
    Άρθρο 213 (Θέματα ΝΑΤ): 172 θετικές ψήφοι και 68 αρνητικές.
    Άρθρο 220 (Συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας σε ακτοπλοϊκές εταιρείες): 172 θετικές ψήφοι, έναντι 68 αρνητικών.
    Άρθρο 221 (Διετής παράταση στην προθεσμία αντικατάστασης πλοίου με άλλο ανώτερης κατηγορίας): 173 θετικές ψήφοι, έναντι 67 αρνητικών.
    Άρθρο 222 (Πλήρης απελευθέρωση καμποτάζ στην κρουαζιέρα): 195 θετικές ψήφοι, έναντι 45 αρνητικών.
    Άρθρο 225 (Εκπαίδευση σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και σε πλοία με μη ελληνική σημαία, υπό την προϋπόθεση της εργασίας, εκεί, ενός τουλάχιστον Έλληνα αξιωματικού): 202 θετικές ψήφοι, έναντι 38 αρνητικών.
    Άρθρο 227 (Έργα αποκατάστασης βυθού λιμένων): 195 θετικές ψήφοι, έναντι 45 αρνητικών.
    Άρθρο 327 (Τροποποίηση σύμβασης παραχώρησης προβλητών του Λιμένα Πειραιώς στην κινεζική εταιρεία Cosco): 172 θετικές ψήφοι έναντι 52 αρνητικών και 16 «παρόντων».
    Άρθρο 324 (Σύμβαση Siemens): 164 ψήφοι υπέρ, έναντι 75 κατά και μίας «παρών».
    Άρθρο 231 (παραγωγή κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων): 171 ψήφοι υπέρ, έναντι 69 κατά.
    Τροπολογία υπ. αρ. 981/89 (Παράταση τεσσάρων μηνών για την ολοκλήρωση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, των κριτηρίων αξιολόγησης των εκπαιδευτικών): 170 ψήφοι υπέρ, έναντι 70 κατά.

    Διευκρινίζεται ότι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, καταψήφισαν τα άρθρα 213, 220, 221, 231, 324 και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, ενώ δήλωσαν «παρών» στο άρθρο 327. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς υπερψήφισαν τα άρθρα 222 και 225 ενώ καταψήφισαν τα υπόλοιπα, οι βουλευτές της Κοινωνικής Συμφωνίας καταψήφισαν τα άρθρα 213, 220, 221, 222, 231, 324, 327 και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας καταψήφισαν μόνον το άρθρο για τη Siemens. Οι βουλευτές του ΚΚΕ καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τα επίμαχα άρθρα, ενώ οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» καταψήφισαν τη ρύθμιση για τη Siemens και ψήφισαν ενάντια και στα υπόλοιπα άρθρα, διαμαρτυρόμενοι- όπως τόνισαν- για την υπερψήφιση του ογκωδέστατου νομοσχεδίου με συνοπτικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά αυτοί της Ν.Δ ΣΤΟ antinews ΤΙ ΠΕΙΝΟΎΝ; Βρε σαχλαμάρες συγκυβερνάτε συγκυβερνάτε και ξεπουλάτε ΤΟ ΈΧΕΤΕ ΠΆΡΕΙ ΧΑΜΠΆΡΙ

    Στο μεταξύ, έντονες υπήρξαν οι διαμαρτυρίες του ΚΚΕ, για το γεγονός ότι, ενώ είχε εξ αρχής υιοθετηθεί από τον Παντελή Οικονόμου τροπολογία του ΚΚΕ για τακτοποίηση του προσωπικού των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών (των οποίων τα υγιή χαρτοφυλάκια υπάγονται πλέον σε ιδιωτικές τράπεζες), αργότερα η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε πως η τροπολογία δεν γίνεται δεκτή κατόπιν άρνησης του πρωθυπουργού.

    «Πρόκειται για κοροϊδία απέναντι στον κόσμο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. «Ποιον κοροϊδεύετε; Σας διατάζει ο πρωθυπουργός ή τον στηρίζετε; Βγείτε και πείτε πως δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση και διατάζει ο Παπαδήμος! Βγείτε κύριοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να πείτε στους εργαζόμενους πως σας πετάμε στο δρόμο επειδή έτσι θέλουμε! Ή στηρίζετε την κυβέρνηση τα δύο κόμματα, ή όχι!», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Παφίλης.

    Πηγή:tvxs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ !
    "ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ !
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΕΜΠΟΔΙΑ !"

    Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΔΕΙΛΙΑΣ.

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΝΑ ΖΩΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΗΡΩΙΣΜΟΥ,
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΑΞΗ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟΝ " ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ " ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕΙ !!!
    ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕΙΛΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΔΟΞΟΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ !!!

    ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ Κ Α Μ Ι Κ Α Ζ Ι !!!!
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ !

    ΣΟΚ ΣΤΟ ΣΟΚ
    ΔΕΟΣ ΣΤΟ ΔΕΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ?

    Ναι, άμα πάρει πρέζα η Αλέκα.
    Α πηδήσου ρε σούργελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ?

    Ναι, άμα πάρει πρέζα η Αλέκα.
    Α πηδήσου ρε σούργελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση