GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα φαντάσματα στη Bουλή;...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου. Πριν από χρόνια επισήμαινα την απειλή για την ελληνική κοινωνία, από την αναγέννηση της ακροδεξιάς. Αργότ...


Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.
Πριν από χρόνια επισήμαινα την απειλή για την ελληνική κοινωνία, από την αναγέννηση της ακροδεξιάς. Αργότερα εξήγησα με σειρά άρθρων τις αιτίες της ανόδου του ρατσιστικού εθνικισμού και πρότεινα πολιτικές που αγνοήθηκαν, όπως αγνοήθηκε και η στρατηγική για την δόμηση ενός σύγχρονου αστικού εθνικισμού με σοσιαλιστικές ορίζουσες. Παράλληλα, προβλέποντας την διάλυση του «μεσαίου χώρου», πριν ακόμη η ελληνική κοινωνία υποστεί τον αιφνιδιασμό με την ένταξη στο ΔΝΤ, αναφέρθηκα σε ιστορικά προηγούμενα και εστίασα στην περίπτωση Haider στην Αυστρία για να δείξω ακριβώς τις συνθήκες που επωάζουν το αυγό του φιδιού στην μεταμοντέρνα Ευρώπη. Μια και έβλεπα ότι ελάχιστοι έπαιρναν στα σοβαρά τις ανησυχίες και εκτιμήσεις μου, προχώρησα σε ένα μεταδομικό πολιτικό συσχετισμό, έξω από τον χώρο της ιδεολογίας, χρησιμοποιώντας κυρίως αναλυτικά εργαλεία που προσέφερε η Chantal Mouffe (πολιτική φιλοσοφία) και η Piera Aulagnier (ψυχανάλυση-ερμηνευτική), για να δείξω ότι η «συναίνεση στο κέντρο» της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς τροφοδοτεί τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Πάλι ελάχιστοι έδειξαν να διαθέτουν πολιτικά αντανακλαστικά ενώπιον αυτής της κοινωνικής απειλής. Φαντασιώσεις αποκαλούσαν κάποιοι τις εμπειρικά θεμελιωμένες ανησυχίες μου και προσπάθεια να τρομοκρατήσω την κοινωνία, ώστε αυτή να στραφεί προς τα αριστερά!! Σε λίγο που θα δείτε τα φαντάσματα με την μορφή των νεοναζί στην βουλή, τι θα λέτε οι άφρονες; Κάτι θα βρείτε να πείτε ασφαλώς οι ντερμπεντέρηδες του καθεστώτος! Ίσως, ότι η αριστερή επίθεση στον δικομματισμό προκάλεσε αναρχία που εκμεταλλεύτηκαν τα φαντάσματα μιας εποχής που δύει…
 Ότι και να πείτε το κακό για την κοινωνία, με την έννοα της πολιτικής και όχι απλώς δημοκρατικής οπισθοδρόμησης, θα έχει επισυμβεί, και από εκεί και έπειτα ο νεοναζισμός θα κάνει πανηγύρι και στην Βουλή, αυξάνοντας δραματικά την πολιτική του ισχύ. Οι συνθήκες χρεοκοπίας του κράτους και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας που έχουν ήδη δρομολογηθεί, είναι το ευνοϊκότερο περιβάλλον για την άνθιση του ρατσιστικού, τρομοκρατικού εθνικισμού. Ο προοδευτικός κόσμος και η αριστερά άργησαν να καταλάβουν την σπουδαιότητα του ζητήματος, ενώ έδειξαν απόλυτη ανικανότητα στην σύλληψη και δόμηση μιας στρατηγικής ενότητας, που θα παρέλυε τις τάσεις μερίδας των απελπισμένων πολιτών να υποστηρίξουν ό, τι πιο αντιδραστικό και χυδαίο, στα όρια της εγκληματικότητας και σε κάποιες περιπτώσεις και πέρα αυτών. Τώρα εκτιμώ ότι είναι αργά. Τον ναζισμό ή τον αντιμετωπίζεις πολιτικά στη γέννηση του ή περιμένεις να τον αντιμετωπίσει η ιστορία. Το πολιτικό και κοσμοαντιληπτικό χάσμα, με χαρακτηριστικά αποδόμησης της ύπαρξης που προκαλείται από την καταστροφή των μικρο- και μεσαίων-στρωμάτων, έρχεται να το καλύψει ο δεξιός λαϊκισμός με αιχμή του δόρατος τον νεοναζισμό.
Δυστυχώς, αν στην πολιτική θα μπορούσε να μιλήσει κανείς με όρους φυσικής, το φαινόμενο είναι πολύ φυσιολογικό. Από την είσοδο όμως των φαντασμάτων στην βουλή και μετά θα αρχίσουν τα μη-φυσιολογικά. Η δημοκρατία στη χώρα μας σύντομα θα τεντωθεί στα όρια της ελαστικότητάς της και θα σπάσει, απελευθερώνοντας ενέργεια που θα τροφοδοτήσει την κοινωνική βία και την τυφλή σύγκρουση, με τον αποκλεισμό να αποκτά αυτονόητη (φυσική) διάσταση. Όλα τούτα θα ενδυναμώσουν την ανασφάλεια και τον ρατσιστικό εθνικισμό, ενισχυμένα από αντικειμενικούς παράγοντες, όπως είναι το εγκληματικά αμελημένο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη σε σημαντικό βαθμό μετανάστευση στη χώρα μας, την δομική ύφεση με κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας, την κόπωση από δημοκρατικές αφηγήσεις δίχως νόημα και από το αδιέξοδο εξαιτίας της αντικειμενικής κατάρρευσης του κράτους πατρωνίας.
Οι απολιτικοί, αμόρφωτοι, συμπλεγματικοί απελπισμένοι αποτελούν την καλύτερη τροφή του νεοναζισμού. Άραγε πόσους τέτοιους παρήγαγε η κουλτούρα της μεταπολίτευσης και οι τηλεπολιτικές μετα το 1990; Έτοιμο υλικό προσφέρει σήμερα το καθεστώς στο στόμα των «φαντασμάτων». Οι βρικόλακες δεν αναστήθηκαν (ξύπνησαν)από το ιστορικό τους φέρετρο, αλλά αποτελούν γέννημα θρέμμα της ύστερης μεταπολίτευσης του 1974, ενώ πολλαπλασιάζονται εκμεταλλευόμενοι το κοινωνικό χάος που προκαλείται από την απορρύθμιση του καθεστώτος των διαπλεκομένων, ως φορέας αγανακτισμένης (απολιτικής) αντίδρασης σε αυτήν ακριβώς την απορρύθμιση. Η καθεστωτική ένταξη ενός κρίσιμου μεγέθους της αριστεράς, η «χαλάρωση», η σοβαροφάνια και η καιροσκοπική συμπεριφορά της διαπλεκόμενης διανόησης και η ανικανότητα των ηγεσιών της αριστεράς να αντιληφθούν ότι δίχως ενωτική στρατηγική και διεκδίκηση κυβερνητικού ρόλου, στη βάση ενός μεταβατικού προγράμματος κοινωνικής χειραφέτησης, αυτοκυβέρνησης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δεν θα υπάρξει άμυνα εμπρός στο διαφαινόμενο κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού, προφανώς ενίσχυσαν και ενισχύουν το φαινόμενο της ανόδου των ακροδεξιών-εκδικητών.
Οι τρεις τραγικές απάτες της τελευταίας, κατά τα φαινόμενα, φάσης του δικομματισμού: «ισχυρή Ελλάδα», «επανίδρυση του κράτους» και «λεφτά υπάρχουν», που ασφαλώς επιχείρησαν να συντηρήσουν το κράτος πατρωνίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), με την αριστερά να ασκεί ιδεολογικοποιημένη κριτική, αλλά να καρπούται παράλληλα αναιδώς ένα μέρος της ηγεμονικής πίττας, έβαλαν τα θεμέλια στην αφήγηση του ακροδεξιού λαϊκισμού. Η κατάρρευση αυτού του καθεστώτος με την ύπουλη σε κάθε περίπτωση, πτώχευση και την εκβιαστική διαδικασία χρεοκοπίας με σαφή αντεθνικά και όχι απλώς αντικοινωνικά χαρακτηριστικά (: πχ. μορφή αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους), ανοίγει τον ασκό του Αιόλου: ο ρατσιστικός εθνικισμός και μάλιστα στη χειρότερη, μιλιταριστική, εγκληματική του μορφή είναι εδώ, έτοιμος να δρασκελίσει το κατώφλι της βουλής. Εάν συμβεί αυτό – είναι πολύ πιθανό- τίποτε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας δεν θα θυμίζει το παρελθόν και αυτό δυστυχώς με όρους απίστευτης οπισθοδρόμησης, αντί με όρους προόδου. Η απόλυτη ιστορική φάρσα είναι έτοιμη να αποτελέσει πραγματικότητα. Απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό της μετανεωτερικότητας, έρχεται δήθεν να δώσει αυθεντικά ένας αρρωστημένος ιδεαλισμός πληγωμένων προσωπικοτήτων.
Τα φαντάσματα από το παρελθόν που κατασκευάστηκαν για να αντιμετωπίσουν το σοσιαλιστικό κίνημα της βιομηχανικής επανάστασης και αυγάτισαν την χρυσή εποχή των πολέμων στην ήπειρό μας, ζητούν τώρα να πάρουν εκδίκηση από την πολλαπλή ήττα τους. Το μεταβιομηχανικό σύστημα ηγεμονίας στον κόσμο, χρησιμοποίει αυτά τα φαντάσματα για να παραπλανήσει τους ευρωπαϊκούς λαούς που βιώνουν την κατεδάφιση της μεγαλύτερης πολιτικής φούσκας της τελευταίας περιόδου της νεωτερικότητας (: σοσιαλδημοκρατία) και της αντίστοιχης θεσμικής/οικονομικής φούσκας (:νεοφιλελευθερισμός, ελευθέριες αγορές), ώστε να προληφθεί το ενδεχόμενο πολιτικοποίησής τους. Το τελευταίο θα καθιστούσε τον αγώνα για πρόοδο και ευημερία, μια υπόθεση της αριστεράς. Και τούτο θα αποσυντόνιζε τον τραπεζίτη, ο οποίος έχοντας ήδη στο τσεπάκι τον παραδοσιακό βιομήχανο, τώρα επιζητεί παγκόσμια πολιτική διακυβέρνηση. Η δεξιά στην Ευρώπη είχε πάντα την βάση της στον βιομήχανο και σε μερικές αναπτυσσόμενες χώρες και στον γαιοκτήμονα, η σοσιαλδημοκρατία στον τραπεζίτη και στην ύστερη μορφή της δημοσιοϋπαλληλίας, ενώ ο φασισμός και ο ναζισμός αποτελούσαν πάντοτε μορφές διαχείρισης της κρίσης χρηματοπιστωτών –βιομηχάνων, πάντα προς όφελος των πρώτων. Κάπως έτσι το χρηματοπιστωτικό λόμπι των ΗΠΑ ενίσχυσε την άνοδο του Χίτλερ στην Γερμανία του μεσοπολέμου, προκαλώντας την τελική λύση: τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την διαίρεση του κόσμου σε δύο σφαίρες και την επαναδόμηση της οικονομίας στον καπιταλιστικό κόσμο υπό τους όρους κερδοφορίας, του νέου χρηματιστή και των ανθρώπων του «έξυπνου χρήματος». Όλα αυτά βέβαια κόστισαν πολύ σε αίμα, υλική καταστροφή και πολιτισμική οπισθοδρόμηση. Η επιστήμη πολιτικοποιήθηκε ακόμη περισσότερο και η τεχνολογία απέκτησε μονοδιάστατα χαρακτηριστικά, ενισχύοντας την καταναλωτική βαρβαρότητα και την πολεμική μηχανή.
Σήμερα τα «φαντάσματα» ξεπροβάλουν πάλι για να υπηρετήσουν τον σύγχρονο τραπεζίτη στην προσπάθειά του να διαχειριστεί την οικονομική φούσκα της εποχής που προκάλεσε η υπερσυσσώρευση σε συνδυασμό με την αδυναμία του να χρησιμοποιήσει το πολιτικό κέντρο που αποσυντίθεται στις χώρες που χρεοκοπούν, οδηγώντας τις κοινωνίες τους στην απελπισία. Η ακροδεξιά με αιχμή του δόρατος τον νεοναζισμό, έρχεται να εξυπηρετήσει τα ίδια συμφέροντα που εξυπηρέτησε κατά την ολοκλήρωση της βιομηχανικής εποχής, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Τώρα πλέον έρχεται να παρέμβει για να περισώσει δήθεν τις κοινωνίες από την ισοπέδωση της παγκοσμιοποίησης και την απειλή προς το εθνικό συμφέρον που αποτελεί η προοπτική ολοκλήρωσης της παγκόσμιας διακυβέρνησης, έτσι ώστε οι επιμέρους λαοί που πλήττονται από την νεοφιλελεύθερη ολοκλήρωση της παγκοσμιοποίησης, να μην πολιτικοποιηθούν ταξικά και να μην αντιληφθούν τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά που προσδίδει στην μετανεωτερικότητα το σύστημα που ελέγχει τις οικονομικές ροές και τον πολιτισμό που τις νομιμοποιεί.
Ο ακροδεξιός λαϊκισμός δομεί με ρατσιστικά ιδεαλιστικά εκδικητικά μέσα ένα φράγμα προστασίας προς τις ουσιαστικές δυνάμεις πολιτικής και οικονομικής ισχύος, ώστε αυτές να μην απομυθοποιηθούν δια της ιδεολογίας. Τα «φαντάσματα» διαμορφώνουν ένα μεταφυσικό πλαίσιο άσκησης της πολιτικής, το οποίο η αριστερά θα μπορούσε να ξεπεράσει μόνον στον βαθμό που ξέφευγε από θεωρητικές αναπαραστάσεις και πρακτικές οι οποίες εξέφραζαν την αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Μία τέτοια αριστερά ανατέλλει σήμερα στην Γερμανία και ακολουθείται από εκείνη της αριστερής συσπείρωσης στην Γαλλία, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα της χρεοκοπίας λίγοι είναι αυτοί που εμφανίζονται ικανοί να ακολουθήσουν. Εδώ, όπως φαίνεται, θα ζήσουμε το δράμα και τις επιπτώσεις σε κοινωνικό, πολιτικό και διεθνές επίπεδο, της ανόδου του ακροδεξιού λαϊκισμού και της πρωτόγονης βαρβαρότητας του νεοναζισμού και δυστυχώς επ’ αυτού δεν έχω να προσφέρω καμία λύση, έξω από εκείνη της στρατηγικής που ελάχιστοι έλαβαν σοβαρά υπόψη την προηγούμενη περίοδο.  

13 σχόλια

  1. Η λύση ειναι να δωσουν στο λαο τα κλεμμενα δηλαδη τα λεφτα που μας πειραν απο τις συνταξεις απο τους μισθους μας αυτα που μας πειραν απο τα ονειρα μας.Μπορουν??
    Αλλιως Χρυση Αυγη αυτη ειναι η λυση.
    Εκδικηση τωρα Αντρεα??? Ηλθε η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. _____________________________________
    ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ
    ΠΕΘΑΝΟΥΝ + + +

    ΑΛΛΑ εμάς τους μεγαλοψυχους ετοιμοθάνατους Έλληνες..
    Μας πήραν τα ζουμιά:
    __________________________
    Αυτά τα ρεμάλια δεν θα είναι
    στη νέα Βουλή. Άλλοι με πολυετή θητεία στα κοινοβουλευτικά έδρανα και άλλοι με λιγότερη εμπειρία και χρόνια στην πλάτη τους. Πήραν όμως την ίδια χρονική στιγμή την ίδια απόφαση. Να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

    Αναλυτικά, οι βολευτές που δεν θα είναι υποψήφιοι είναι οι εξής:

    1.Έλενα Παναρίτη (Επικρατείας ΠΑΣΟΚ)

    2. Ηλίας Μόσιαλος (Επικρατείας ΠΑΣΟΚ)

    3. Θανάσης Τσούρας (Α΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ)

    4. Σπύρος Κουβέλης (Α΄Αθηνών-είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ)

    5. Άννα Βαγενά (Α΄ Αθηνών, ΠΑΣΟΚ- ανεξάρτητη, αντικατέστησε την παραιτηθείσα Πέμυ Ζούνη)

    6. Βάσω Παπανδρέου (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ-είχε διαγραφεί από την Κ.Ο.)

    7. Κώστας Γείτονας (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ)

    8. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ)

    9. Έλσα Παπαδημητρίου (Αργολίδος-είχε ανεξαρτητοποιηθεί)

    10. Θεόδωρος Πάγκαλος (Αττικής-ΠΑΣΟΚ)

    11. Βασίλης Τόγιας (Βοιωτίας -είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ)

    12. Θανάσης Χαντάβας (Γρεβενών- ΠΑΣΟΚ)

    13. Μανώλης Στρατάκης (Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ)

    14. Σπύρος Βούγιας (Α΄Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ)

    15. Βασίλης Γερανίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ)

    16. Ευάγγελος Αργύρης (Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ)

    17. Ντίνος Ρόβλιας (Καρδίτσης ΠΑΣΟΚ)

    18. Νίκος Σαλαγιάννης (Καρδίτσης ΠΑΣΟΚ)

    19. Άγγελος Μανωλάκης (Κορινθίας ΠΑΣΟΚ)

    20. Σπυροπάνος Μαργέλης(Λευκάδας ΠΑΣΟΚ)

    21. Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης ΠΑΣΟΚ)

    22. Σωκράτης Ξυνίδης (Ξάνθης ΠΑΣΟΚ)

    23. Μανώλης Μπεντενιώτης (Α΄Πειραιώς ΠΑΣΟΚ)

    24. Ευάγγελος Παπαχρήστος (Πρεβέζης ανεξάρτητος)

    25. Χρήστος Χάιδος (Τρικάλων ΠΑΣΟΚ)

    26. Σούλα Μερεντίτη (Τρικάλων ΠΑΣΟΚ)

    27. Σωτήρης Χατζηγάκης (Τρικάλων ανεξάρτητος)

    ///////////////////////////////////////////////

    ΔΕΝ θα σας ξεχάσουμε ποτέ + + + +

    ΖΟΥΜΕ τουλάχιστον στην ΦΥΛΑΚΗ να σας δούμε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ
    ΠΑ$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΟΚ

    «Δεν έχουν τέλος» οι off-shore του Άκη
    Δεν έχουν τέλος τα επιβαρυντικά στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την οικογένειά του.

    Η «Καθημερινή της Κυριακής» σε σημερινό της δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι έχουν εντοπιστεί δύο ακόμη off-shore εταιρείες με έδρα τη Λιβερία, που φαίνεται πως σχετίζονται με τον πρώην υπουργό....

    Ήδη υπάρχουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής για να εντοπιστούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών και οι λογαριασμοί τους, και να διερευνηθεί εάν αυτές έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε Ελλάδα ή Εξωτερικό.

    Νέα επιβαρυντικά στοιχεία προκύπτουν και για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, στην κατοχή της οποία έχουν βρεθεί και άλλα ακίνητα.


    ΣΥΝ-ΤΡΟΦΗ... ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ
    - Η 6η πτέρυγα και το κελί του Άκη..
    ------------------------------------

    Έγγραφα-σοκ για TOR M1 και TPQ 37!
    Οι στρατιωτικοί έλεγαν όχι σ΄όλα για "τα καλύτερα όπλα" του Άκη!
    Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1 αγοράστηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και η επιμονή του γι΄ αυτή την αγορά κυριολεκτικά τον “κατέρριψε” από το πολιτικό στερέωμα. Στην προμήθεια αυτή δεν είχαν πραγματικά τηρηθεί ούτε τα προχήματα,όπως προκύπτει από τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε και αποδεικνύουν ότι οι στρατιωτικοί είχαν απορρίψει με τρόπο κατηγορηματικό την αγορά! Παρόλα αυτά η πολιτική ηγεσία υπό τον Άκη Τσοχατζόπουλο επέμεινε στην αγορά.
    Τα έγγραφα περιέχουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αντιαεροπορικών συστημάτων που θα μπορούσε να προμηθευτεί η Ελλάδα για να καλύψει συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες....
    Είναι απίστευτο ,αλλά από τα 23 κριτήρια τα οποία είχαν τεθεί, οι ρωσικοί TOR M1 ,δεν πληρούσαν κανένα και δεν είχαν καν τη δυνατότητα εκπλήρωσης αυτών των κριτηρίων!
    Κι όμως αγοράστηκαν!


    ΚΑΚΗ ΣΑΣ ΧΩΝΕΨΗ
    ΠΑ..$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.ΟΚΟΙ

    ΘΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΕΤΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ των
    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ τραμπουκων
    της ΠΑΣΟΚ-ΕΡΤ ________
    ______________________ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.


    Κανονικά η μετάδοση της ομιλίας Σαμαρά,
    απο τα ΠΑΣΟΚια της ΕΡΤ
    Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ ενημερώνει ότι θα καλύψει την τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά την Κυριακή το πρωί στο Μέγαρο.


    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
    Ε
    ΕΕ
    ΕΕΕΡΧΕΤΑΙ
    ΜΑΖΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



    ΟΡΜΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ .


    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΜΏΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ !

    ΤΩΡΑ ΡΙΧΤΕ ΛΑΣΠΗ.




    Σαμαρά προχώρα σε θέλει όλη η χώρα

    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δηλαδή ρε μεγάλε η ακροδεξιά δεν θα πρέπει να είναι στη βουλή και η ακροαριστερά (ΚΚΕ) να είναι? Η μήπως τα εγκλήματα του ΚΚΕ ξεπλήθηκαν σε καμιά κολυμπήθρα του Σιλωάμ και τώρα είναι σοσιαλιστές. Να υπενθυμίσουμε τα κονσερβοκούτια που έκοβαν το λαιμό Ελλήνων και τους πέταγαν στην πηγάδα του Μελιγαλά μισοποθαμένους. Έτσι για να θυμόμαστε όλη την Ιστορία και όχι ότι γουστάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαζικη ηλιθιοτητα.
    πραγματικα δεν σας αντεχω.
    θα ζησω ομως, για να σας πολεμησω.

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαμαρά προχώρα σε θέλει όλη η χώρα

    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Κοντός ψαλμός τ' αρχίδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαμαρά προχώρα σε θέλει όλη η χώρα

    ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Κοντός ψαλμός τ' αρχίδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ..
    ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ : ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ..
    ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΟΥΛΗΣ : " ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΒΙΟΛΕΣ " ..
    ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ ...
    ΠΑΓΚΑΛΟΣ : ...
    ΕΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 'Η Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΑ;
    ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΟ ΑΧΡΗΣΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ (ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σηκωθείτε,

    από καρεκλες, πολυθρονες, καναπεδες, ντιβάνια, μνήματα, φέρετρα και,

    όλοι την Κυριακή 6 Μαϊού 2012,

    να ΚΑΤΑ-ψηφίσουμε

    ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

    για να μείνουν,

    βενιζέλος, χρυσοχοίδης, λοβέρδος, παπουτσής

    και τα άλλα χρυσά παιδιά του πασοκ

    ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΕΚΛΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

    και όποιος ξανα-ψηφίσει αυτούς που κυβερνάνε την Ελλάδα από το 1981,

    να μή σταυρώσει γκόμενα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Πριν από χρόνια επισήμαινα την απειλή για την ελληνική κοινωνία, από την αναγέννηση της ακροδεξιάς"...
    Δηλαδή το πρόβλημα είναι η άκρα δεξιά. Η άκρα αριστερά είναι Παναγίες.
    Και βέβαια, ως έχοντες την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, βαφτίζετε και καπελώνετε τα πάντα.
    Με ποιό δικαίωμα αριστερός σημαίνει προοδευτικός; Με ποιό δικαίωμα εσείς είστε οι δημοκράτες και οι άλλοι φασίστες;
    Ο κομουνισμός όπου πέρασε, άφησε στάχτη και αποκαΐδια, αλλά αυτά δεν τα βλέπετε, γιατί δεν σας συμφέρει.
    Και όπως λέει και ο τίτλος της βασικής σας εφημερίδας, Ριζοσπάστης, επιδιώκετε να αλέσετε τους ανθρώπους στην πολυπολιτισμικότητα. Εσείς είστε οι εχθροί, όχι οι Τούρκοι.
    ΠΑΣΟΚ=κεντροαριστερά (σύντροφοι-συντρόφισσες) ΤΣΙΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ κλπ, τι να πω "νόμος είναι το δίκιο του μετανάστη".
    Η ΓΣΕΕ σε πορείες για τους μετανάστες και ο Έλληνας στην ανεργία και όποιος μιλήσει, ακροδεξιός.
    Και βέβαια η αριστερή σαπίλα παντού (Ρουσόπουλος, Κύρτσος κλπ).
    Να σου εξηγήσω πως ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή ή το έπιασες το νόημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση